PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   ADM.hr / Acquisitum Magnum (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81799)

Strider 14.04.2012. 08:52

Pozdrav,

Do sada sam imao pozitivno iskustvo s njima dok mi nije rikla maticna(Nije radio usb iza, pa sata utori...). Maticnu(gigabyte ex58a-ud5) sam odnio u servis 19.3. Pri reklamaciji maticna je pred menom pregledana da nema ostecenja te nema te je receno da adm salje to nekom drugom ovlastenom servisu. Takoder je receno da bi testiranje maticne trebalo trajati oko 2 tjedna maksimalno. Jucer 13.4. Zovem njih u serivis da bi ih pitao sto je s maticnom. Na to mi odgovaraju da su oni/ili taj neki drugi servis slali u Nizozemsku kod pravog servisera da testira te da su oni ADM-u javili da maticna ima neke probleme ali da je ostecena ali nisu rekli gdje. Sad neznam sta cu. Dobro znam da sam ju prije slanja u ADM dobro pregledo, a i covjek u ADM-u ju je takoder pregledo da nije nekaj strgano odnosno osteceno. Sad je moje pitanje sta mogu ocekivat od svega ovoga i koliko bi njima trebalo da to testiraju jos jer kao nisu gotovi, a jos malo pa je to kod njih vec mjesec dana. Hvala na odgovorima !!!!

coconut 14.04.2012. 09:28

Obzirom da su je pregledali pri dolasku i nigdje nisu napisali da je oštećena, mogu si to 'oštećenje' mačku o rep. Još ako imaš primku na servis gdje piše da nije oštećena ili pod stavkom 'Oštećenja' nema napisano ništa, onda su popušili. Ono: 'Momci, mogli ste je bolje zaštiti za slanje u NL.'

Mr.Ex.President 14.04.2012. 13:33

SIgurno ti neće moć uvalit priču da si je ti predao oštećenu i zanemarit garanciju. Meni je Links probao uvalit tu priču, pa nakon jednog dopisa su se brzo ispričali i ponudili zamjenu, ako dođe do toga, iskopam dopis pa ti ga pošaljem.
A dok se cijela situacija ne rasplete, možeš samo čekat, šta drugo... Ako mene pitaš, da su ti htjeli prodat priču da si je predao neispravno, ne bi je slali u Nizozemsku ili gdje već nego bi ti je vratili i poništili pravo na garanciju.

Inače imao sam slična iskustva kao i ti sa reklamacijama, dakle reklamacije kojima nikad kraja, pa tako sada kad mi se nešto pokvari, lijepo odem na tržnicu i kupim neki zamejnski low-end, pa kad mi gospoda napokon vrate proizvod s reklamacije, onda taj zamjenski dalje prodan, u konačnici ne izgubin ništa ili nešto sitno novaca, ali uštedin jako puno živaca.

golfw12 17.04.2012. 18:00

imam jedan pitanje, u ovom slučaju je adm, poslao sam i njima isti upit,

da li oni meni smiju/mogu/žele poslati na mejl kopiju računa sa komponentama (na računu je cjeli komp) pošto sam izgleda orginal što su poslali izgubio,a i postoji mogučnost da su ga zaboravili poslat, ali ja to nemogu dokazat jel se stvarno nemogu sjetit za račun :(

ili je to dobra volja trgovca? ili to mogu dobiti bez ikakvih upita

EDIT: dobio račun bez pitanja :) svaka čast ADM-u

Bubba 17.04.2012. 21:02

Citiraj:

Autor golfw12 (Post 2145602)
EDIT: dobio račun bez pitanja :) svaka čast ADM-u

Decki u ADM-u su susretljivi (IME) kod raznih stvari, ali brate mili, dobio si racun koji ti nemaju razloga ne dati i ovako i onako, tako da...

Jos malo pa ce biti spika tipa "dosao sam u xxx i dao 400 kn i dobio sam cak i komponentu, zamisli". :D

kasko 17.04.2012. 21:43

Došao sam danas s prijateljem donest njegov laptop na servis u ADM.
Kad ono kaže prodavač, morate to odnest sami na servis, nemamo mi ništa s time, to vam je kao kad kupite auto, pa jel ga vozite u salon na servis ili u ovlašteni servis?

Pokupili se i odnesli s Jordanovca u Borovje na servis laptop gradskim prijevozom...

Da li su dečki iz ADM-a u pravu ili su oni trebali preuzet laptop koji je pod garancijom star manje od 2 mjeseca?

nino 17.04.2012. 22:02

Oni su trebali preuzet ako je kupljen kod njih.

kasko 17.04.2012. 22:31

Citiraj:

Autor nino (Post 2145804)
Oni su trebali preuzet ako je kupljen kod njih.

No krasno, izgubili smo preko 2.5 sata dok smo prosli sve...

Rebbit 17.04.2012. 22:34

kretenizam.....

ja šaljem ljude da idu sami u servis ako im je hitno i ako zele prije riješiti stvar...
ako ne, najmanji mi je problem ispunit dokumentaciju i poslat... svejedno je to moja obveza kao prodavaca...

nino 17.04.2012. 22:44

Citiraj:

Autor kasko (Post 2145821)
No krasno, izgubili smo preko 2.5 sata dok smo prosli sve...

Drugi put (ako bude) pitaj dali si servisu platio robu ili njima. Imas kompletan topic o garancijama itd. na forumu, pa baci oko.

ShanTech 18.04.2012. 12:38

@kasko
Nisi baš pratio u školi :D

U zakonu o obveznim odnosima piše:

3. Jamstvo za ispravnost prodane stvari (garancija)

Odgovornost prodavatelja i proizvođača

Članak 423.

(1) Kad je prodavatelj predao kupcu jamstveni (garancijski) list kojim proizvođač jamči ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini da mu umjesto nje preda stvar koja je ispravna.

(2) Ova pravila ne isključuju primjenu pravila o odgovornosti prodavatelja za nedostatke stvari.

(3) U jamstvu moraju biti navedena prava iz jamstva koja pripadaju kupcu, te jasno navedeno da jamstvo ne utječe na ostala prava koja pripadaju kupcu po drugim pravnim osnovama.

(4) Jamstvo mora sadržavati pojedinosti koje su potrebne kupcu za ostvarivanje njegovih prava, a posebno trajanje jamstva i teritorijalno područje važenja, te ime, odnosno naziv i adresu osobe koja je izdala jamstvo.

(5) Neispunjenje obveza iz stavka 3. i 4. ovoga članka ne utječe na valjanost jamstva.

Traženje popravka ili zamjene

Članak 424.

(1) Kupac može zbog neispravnosti stvari zahtijevati od prodavatelja, odnosno od proizvođača popravak ili zamjenu stvari u tijeku jamstvenog roka, bez obzira na to kad se nedostatak pojavio.

(2) On ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog toga što je bio lišen uporabe stvari od trenutka traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja.

Troškovi i rizik

Članak 427.

(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.

(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

U zakonu o zaštiti potrošača piše:

Obveza trgovca

Članak 5.

(1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ovoga Zakona i propisima obveznog prava.
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.
(3) Trgovac je u slučaju nedostatka kod obavljene usluge dužan, na zahtjev potrošača, vratiti iznos plaćen za tu uslugu, sniziti cijenu usluge ili otkloniti nedostatak obavljene usluge.
(4) Potrošač može u slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka zahtijevati povrat plaćenog iznosa samo ako je prethodno dao trgovcu primjereni rok za ispunjenje ugovora.
(5) Nedostatak na proizvodu, odnosno obavljenoj usluzi, kada je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka, a troškove vještačenja snosi potrošač ili trgovac, ovisno o rezultatu vještačenja.
(6) Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan.

VII. PREKRŠAJNE ODREDBE

Članak 144.

(1) Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako:
– na zahtjev potrošača proizvod za koji mu je predao jamstveni (garancijski) list i u tijeku jamstvenog roka ne popravi u razumnom roku ili umjesto toga nije predao proizvod koji je ispravan (članak 5. stavak 6.),

Ne da su trebali, nego su morali prihvatiti reklamaciju, riješiti ju u primjerenom roku (45 dana), dati garanciju, vratiti o svom trošku, itd...

Pazi da te ne izigraju za produljenje garancije. Trajanje produljene garancije ovisi o tome što je neispravno, tj što budu mijenjali na laptopu.

O svemu tome se možeš informirati u temi koju je nino spomenuo.

Remixer 20.04.2012. 13:29

Jedna manja kritika za ADM: naručio sam ventilator 120 mm SCYTHE GT (90 kn) i dogovorimo se da pošalju poštom (pouzećem) jer tako je dostava najjeftinija (15 kn) no očito im se nije dalo ići na poštu nego su poslali overseas-om (s njima vjerojatno stalno surađuju pa im njihov kombi dođe do radnje) i dostava me izašla 50 kn umjesto 15, a lijepo smo se bili dogovorili da pošalju poštom (pouzećem) da ne platim puno dostavu!

-sve drugo je za 10, kad sam zvao bili su kulturni i strpljivi, a artikl je stigao za manje od 24 sata.

Lud76 20.04.2012. 13:34

A gledaj ako rade sa Overseasom dakle imaju i neki ugovor sa njima vjerojatno, naravno da ti nece poslat HP-om jer ti ne bi htio puno platiti. Sta je djelatnik trebao privatno na putu kuci otici u HP?

Burko 20.04.2012. 13:38

ne kuzim kako si se mogao dogovoriti da ti posalju postom, da li imaju to kao uvjete poslovanja? mislim, znam da je chipoteka tako slala, ali od ~25 do ~35 kuna postarine, ove IT trgovine iskljucivo salju sluzbama.

tako da ono, s kim si se i kako dogovorio? :)

Lud76 20.04.2012. 13:40

Pa i poslali su mu postom, samo ne HP-om nego Overseasom, mislim jel :D

nino 20.04.2012. 14:02

Pa sve fino pise. :)
Citiraj:

Isporuka proizvoda ograničena na Republiku Hrvatsku i narudžbe ćemo primati isključivo za adrese u Republici Hrvatskoj. Isporuku robe po primitku potvrde o izvršenoj uplati vršimo putem Vlastite dostave za područje Zagreba, a za ostale regije putem HP-Express-a ili Overseas-a.

Napomena: Molimo da prije uplata sačekate potvrdu o dostupnosti robe !!!

Cijena dostave za narudžbe do 2000 kn je 45kn, dok je dostava besplatna za narudžbe iznad 2000 kn. Vrijedi za cijelo područje Hrvatske.

Remixer 20.04.2012. 20:14

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 2147598)
A gledaj ako rade sa Overseasom dakle imaju i neki ugovor sa njima vjerojatno, naravno da ti nece poslat HP-om jer ti ne bi htio puno platiti. Sta je djelatnik trebao privatno na putu kuci otici u HP?

Ne HP nego pošta. Da, trebao je jer smo se tako dogovorili.

Citiraj:

Autor Burko (Post 2147602)
ne kuzim kako si se mogao dogovoriti da ti posalju postom, da li imaju to kao uvjete poslovanja? mislim, znam da je chipoteka tako slala, ali od ~25 do ~35 kuna postarine, ove IT trgovine iskljucivo salju sluzbama.

tako da ono, s kim si se i kako dogovorio? :)

Pa tako smo se bili dogovorili jer to je bio moj uvjet kupnje, trebalu su odmah reći da to može doći samo Overseasom i da će me DOSTAVA koštat 50 kn.

Ne znam s kime, sa djelatnikom ADM-a!

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 2147606)
Pa i poslali su mu postom, samo ne HP-om nego Overseasom, mislim jel :D

Ne, bilo je rečeno tj. dogovoreno POŠTOM - POUZEĆEM, ne HP ili overseas.

Citiraj:

Autor nino (Post 2147617)
Pa sve fino pise. :)

Pa da, ali ja sam lijepo zamolio jel može poštom jer poštom bi bilo 15 kn, i kažu MOŽE i onda šljiva. No dobro... Ne kanim više komentirati.

njuskalo 20.04.2012. 21:17

Prošlo je već dosta od toga, ali da spomenem. Prije nekih 2 god sam naručio komponenti u vrijednosti 2150kn. Nije mi baš bilo zgodno ići do njih jer su na drugom kraju grada i nisam mogao dobiti auto pa sam tražio dostavu pošto bi ista trebala bit besplatna na artikle preko 2000kn. Na kraju su mi odgovorili da ipak moram platit dostavu ne znam točno koliko... Naravno da sam ih odhebo i za koji dan nabavio auto i otišao ipak sam po to. Mislim da je fora bila da je dostava besplatna van zagreba al unutar zagreba se plaća :S

rendula 20.04.2012. 22:32

Citiraj:

Autor Remixer (Post 2147880)
Ne HP nego pošta. Da, trebao je jer smo se tako dogovorili.

Ne, bilo je rečeno tj. dogovoreno POŠTOM - POUZEĆEM, ne HP ili overseas.

Nije vrat nego je šija?

Kreso st 30.04.2012. 22:37

evo prije par dana - pozitivno iskustvo s reklamacijom kod njih... msi 560ti hawk crkla, reklamirao i nova za 7 dana

Afx 03.05.2012. 01:32

Jel se može nekako "povratit" garancija na hardware ? Izgubio sam račun pa me zanima. :(

RAUL 03.05.2012. 08:07

Citiraj:

Autor Afx (Post 2155217)
Jel se može nekako "povratit" garancija na hardware ? Izgubio sam račun pa me zanima. :(

Jedino ako ti je prodavac voljan izaci u susret,pa da ti izda kopiju racuna

Wolverine 04.05.2012. 11:47

Ak imaš kutiju proizvoda na kojoj je barkod onda im nije problem isprintat kopiju računa.

Pupo 04.05.2012. 15:53

S tim da ako se radi o grafi, barkod je vjerojatno i na njoj.

thesaint255 11.06.2012. 15:57

Opet ADM se pokazao uslužnim i efikasnim,slozio konfu za susjeda preko njihove web stranice,nazvao i zamolio ako mogu to sloziti isti dan i rekli da nema problema s time da niti se novac nije uplatio za PC,sve u svemu,odlicna usluga i nadam se da ce tako i ostati

mislavgray 16.06.2012. 00:15

Vise puta izasli u susret, nisam imao racun za kuciste, izdali mi novi. Kupljeno preko weba kod njih. H100 reklamirao rjeseno u manje od tjedan dana. Hip hip hura za ADM :) decki su strava i svaka im cast.

IgorRasic 20.06.2012. 13:40

ja imam dobra iskustva s njima.. :)

Juhica2 30.06.2012. 17:37

Dvaput naručivao kod njih dostavom konfiguracije u dijelovima za dalmaciju i nikad problema.

Vrlo su susretljivi i od pomoći u svemu samo da ne dobiju HG spot sindrom vremenom, gdje su oni kasnije postali bahati pa i bezobrazni..

nbafan 30.06.2012. 22:43

AMD rulz

Decki mi uvijek izadu u susret ako mi trebaju neki kablovi i gluposti

vision19 30.07.2012. 19:17

Evo još jedna pohvala. Narudžba preko Interneta, u srijedu oko 11h naručeno, u četvrtak oko 2 stiglo doma (Zg-Vk). Bez ikakvih problema. :)

domis 30.07.2012. 22:54

brzo odgovaranje na mailove, predali overseasu u cetvrtak poslijepodne, u petak navecer vidim da je stiglo u Vž, a kako ne dostavljaju subotom (tako mi rekao lik u overseasu), dogovoril sam se za kavu s kolegom i usput pokupio procesor :)

jedina zamjerka je na 2000kn za besplatnu dostavu, jer sjecam se pred par godina je bilo minimalno 1000kn za besplatnu dostavu :(

Brko 22.08.2012. 07:09

Eto, pohvale i sa moje strane. Dečki su srdačni i odgovaraju na e-mail upit u roku od 2-3 minute i vode brigu o robi koju isporučuju i pravovremenu obavještavaju o promjenu statusa nardužbe.
Ovo je moje prvo trgovanje sa dotičnom firmom, ali ujedno ne i zadnje :D

domy_os 22.08.2012. 13:31

Imaju li oni nekakav web RMA? Prije 10-ak dana sam poslao ploču na reklamaciju i od tada ni traga ni glasa. Poslao sam im i mail i opet ništa...

Tko snosi troškove slanja robe kod reklamacije? Mobilni internet mi zaštekava pa ne mogu baš pregledavati temu od početka do kraja.

Alfa_R 22.08.2012. 13:57

Ti prema njima, oni prema tebi.

Tarjan 22.08.2012. 15:33

Jos jedna pohvala. Jucer nazvao i reda radi pitao za dostupnost dva artikla prije web narudzbe. Covjek preko telefona uzeo podatke i danas oko 14h su bili kod mene placani pouzecem :chears:

bahrija30 23.08.2012. 17:28

moram ih i ja pohvaliti-najviše kupujem kod njih(jer jeftini),inače iz Koprivnice ,,.nazovem ih kad mi kaj treba-rezerviram-sutradan čeka roba spakirana-tata to preuzme plati i mirna bosna:)..sa reklamacijama neam iskustva-hvala bogu još nikaj nije krepalo,a hrpu toga već uzel od njih!Dečki samo tak nastavite!

NinjaZec 14.09.2012. 13:45

Je ljubazni su kad prodaju, a na garanciji ti kažu da ju možes objesit mačku o rep.
Konkretno mi je lik reko da ako hoću da ih mogu i tužit da će on na sudu reć da sam si ja sam isprintao papir sa garancijom, imao sam 60 mjeseci na hard a oni su to u međuvremenu promijenili na 3 godine. Dakle sranje i to za pisljivi hard disk.

Također rekao mi je da mi garancija vrijedi ali ako si sam posaljem u ameriku hard!

Sve u svemu zaobilazim u širokom luku!

Rade0n 14.09.2012. 21:18

Citiraj:

Autor NinjaZec (Post 2235029)
Je ljubazni su kad prodaju, a na garanciji ti kažu da ju možes objesit mačku o rep.
Konkretno mi je lik reko da ako hoću da ih mogu i tužit da će on na sudu reć da sam si ja sam isprintao papir sa garancijom, imao sam 60 mjeseci na hard a oni su to u međuvremenu promijenili na 3 godine. Dakle sranje i to za pisljivi hard disk.

Također rekao mi je da mi garancija vrijedi ali ako si sam posaljem u ameriku hard!

Sve u svemu zaobilazim u širokom luku!

Uopće nema veze što tamo neki prodavač priča, postoje propisi i zakoni u vezi reklamacija, ako oni nešto krše onda ih se fino prijavi inspektoratu, a ti se prije reklamacije informiraj koja su tvoja prava.
Uglavnom, nemoj biti naivan i vjerovati tipu u trgovini.

Alfa_R 14.09.2012. 22:43

Lijepo napravi ovo:

Napiši dopis u kojem ih pitaš da ti kažu koliku garanciju imaš na hard, zašto su ti je usmeno odbili i priloži kopiju njihovog original računa. Pošalji to u kuverti preporučeno s povratnicom i gledaj rasplet.
Lagano, zar ne?

Imaš li i jamstvene?

Master_Hrc 17.09.2012. 12:09

Hehe.....sad su poceli i bez srama ciganit...prije su to bar pokusali na fino zamaskirati....nemoj im to pustiti ninja....poslusaj Alfu (lol) i salji prvo dopis....
:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:20.