PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Iskon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64358)

alucard69 10.12.2012. 14:53

Jedno kratko pitanje
Narucio sam taj ISKON.DUO (net+tv) prije dobrih mjesec i 15ak dana...jos ga nisam dobio
A glavna spika pri potpisivanju ugovora je: "dolazimo u roku 15 dana, al u praksi je to za dva tri dana..."

Tko je sad tu lud? Zovem Iskon, oni kazu da nije do njih nego LOL do T Coma koji im mora odobrit da meni daju net i spojit liniju....
Zasto to mene uopce briga? Pa da sam htio TCom uzeo bi u njih, i jos bi mi spojili za tri dana.

Zovem danas opet, sluzba za korisnike samo lopticu prebacuje sa jednog operatera na drugog i kao zvat ce vas tehnicar koji radi na "mom slucaju"....a taj debil zvao vec tri puta da kopa oko zgrade i da nemoze nac kabele....

Ludim vise, trebam net, nemogu bez njega, posao mi pati...
Koja su vasa iskustva? Koliko se ceka to cudo od iskona? Dal da im se prjetim raskidom ugovora jer ovo je nepodnosljivo vise... (ionako su rekli da se moze raskinut u roku prva tri mjeseca - koja ce LOL i proc dok ovi spoje net...)

Ag008 10.12.2012. 15:23

Mene su za 18 dana prebacili, s time da me ujutro T-Com iskopčao oko 9h a internet i telefon dobio tek oko 17h.
No, kako je bilo, 14 dan nakon potpisivanja u uredu zove Iskon i govori da je T-Com odobrio i da su mi poslali paket te rekli točan datum. Nešto kod tebe baš ne štima.

alucard69 10.12.2012. 15:26

Pa ocito je da ne stima...samo kad god nazovem, prebacuju krivicu s jednog na drugog i sve stoji....

coconut 10.12.2012. 15:39

Provjeri u ugovoru koji si potpisao ima li neka klauzua koja govori o roku priključenja. Ako je nađeš i nije ispoštovana, počni ih guziti bez pardona.

M.Vlahovic 10.12.2012. 22:45

može neki speedtest iskona na 4mbit?
ali preko bakra, iskon duo

i pingtest
http://www.pingtest.net/

Ag008 11.12.2012. 13:25

Ja na Iskon Carnetu (ali ista stvar):
http://www.speedtest.net/result/2365278972.png
i
http://www.pingtest.net/result/73725286.png

G0RKI 11.12.2012. 13:58

Citiraj:

Autor coconut (Post 2293989)
Provjeri u ugovoru koji si potpisao ima li neka klauzua koja govori o roku priključenja. Ako je nađeš i nije ispoštovana, počni ih guziti bez pardona.

45 dana (zakonski) od kad je ug potpisan ali iz iskustva znam da taj broj prode i 60 dana a da korisniku usluga ne bude ukljucena. Nekima to zbilja bude u 2 dana ali nema pravila. Kako sve kod nas ima isti predznak nije nista za cudit se...

alucard69 11.12.2012. 21:22

Znači, da se ubijem :D

konig_karl 14.12.2012. 14:50

Citiraj:

Autor alucard69 (Post 2295128)
Znači, da se ubijem :D

pretpostavljam da imas duo.fit ili tako nesto (tj neki paket iz "bijele" zone). U tom slucaju ides preko t-comove centrale i pretpostavljam da t-com serucka. Pusti ti to sto ti kazu T-Comovi vulgaris agenti, oni samo vide da si otisao. Kad nades klauzulu da raskines ugovor bez penala iskonovci ce samo slegnut ramenima i dati ti raskid ugovora jer bez t-kome u "bijelim" zonama ne mogu nis.

Inace presao sam na iskon u rujnu 2011. s T-Coma. U oko 9 sam iskljucen kod T-Coma, oko 14 je sve proradilo na iskonu. Osim manjih i cudnih inicijalnih problema s jednim laptopom (simptomi, rijeseno promjenom drivera na aceru) i nedostupnosti s par brojeva (rijeseno pozivom na SZK, otklonjeno slijedeci dan, jos su me i zvali da me obavijeste i ispricali se zbog poteskoca). Problema nakon toga nula bodova, lokacija velika gorica centar (na iskonovoj centrali sam). Frend ima trio, takoder nikakvih problema.

paket Iskon Duo super, pojacan na 10mbita:
speedtest
http://www.speedtest.net/result/2372028654.png
ping
http://www.pingtest.net/result/73889599.png

K-pax 08.01.2013. 11:55

Pozdrav ljudovi!
Interesira me kakva su Vasa iskustva sa Iskon Duo paketima Internet+telefon?
Posebno onih koji su u Bijeloj zoni.

RAUL 08.01.2013. 12:15

Ja sam u narancastoj zoni i nemam nikakve zamjerke.Kuca je novogradnja i sve zice su nove tako da bude isporuceno ono sto se plati.U bijeloj zoni isto ne bi trebalo biti problema jer se samo preprodaje HT-ova usluga.

K-pax 08.01.2013. 12:45

To me i zanima, zadovoljstvo korisnika u bijeloj zoni. Sad sam na T-comu i zadovoljan sam uslugom (brzina, stabilnost veze, ping) al deru ga s cijenom da poludis.
Za telefon me bas briga, da se mene pita, iskljucil bi ga, al starci ne daju :D

poker 08.01.2013. 19:42

Citiraj:

Autor K-pax (Post 2310944)
Pozdrav ljudovi!
Interesira me kakva su Vasa iskustva sa Iskon Duo paketima Internet+telefon?
Posebno onih koji su u Bijeloj zoni.

Imam duo od iskona od 08/2012 tel+internet i sve šljaka za 5
Mala preporuka podesi DNS postavke na njihov server i brže i bolje ti otvara stranice.Brzina je tu oko 4mbit i nešto malo više ovisi o danu ping cca 25 i to je to .Za 210kn se potpuno isplati

Blagus 12.01.2013. 21:12

Ima li netko u bijeloj zoni trio?
Jel vam se (u bijeloj zoni, naravno) poveća brzina kad isključite TV? Frend koji tamo radi veli da ne u bijeloj, na telefonu jedan agent veli da da, drugi da ne...

Usput, trenutno sam na HR.Duo (ono sa T-Comovom pretplatom) i skroz sam zadovoljan, nikad pucanja veze, kvaliteta veze odlična i kod njih i prije toga 4 godine kod T-Coma.
Samo mi je žao što se moja parica neće vjerojatno nikad iskoristiti do kraja - propusnost mi je 22Mbps, 15-ak km od centrale :)

Hackerivs 13.01.2013. 14:00

Citiraj:

Autor Blagus (Post 2314334)
15-ak km od centrale :)

???????

Blagus 13.01.2013. 14:05

Citiraj:

Autor Hackerivs (Post 2314619)
???????

Izmjeri udaljenost Sesvete-Blaguša (u Zagrebu), ima sigurno 10-15km kabla. Ne znam niti ja kako na toj udaljenosti može biti 22Mbps, ali evo..

bokinho 13.01.2013. 17:59

To nije moguće, sigurno si pobrkao ili centralu s koje ti ideš ili nešto drugo. Teorijski je to ne moguce.

Blagus 13.01.2013. 22:20

Citiraj:

Autor bokinho (Post 2314738)
To nije moguće, sigurno si pobrkao ili centralu s koje ti ideš ili nešto drugo. Teorijski je to ne moguce.

Ne postoji niti jedna druga centrala. To je najbliža. Ali postoje one kutije po stupovima koje pojačavaju signal.

EDIT: Gledam line attenuation, veli mi 15.6dB. Ali ozbiljno, nitko ovdje ne zna, niti sam vidio, ijednu centralu u okolici. Samo ona u Sesvetama do koje ima bar 10km kabla.

Hackerivs 14.01.2013. 00:22

sa bakrenim paricama je to nemoguće.
osim ako optiku imaš...

Feyd 14.01.2013. 11:52

Citiraj:

Autor Blagus (Post 2314856)
Ne postoji niti jedna druga centrala. To je najbliža. Ali postoje one kutije po stupovima koje pojačavaju signal.

Blaguša je spojena na centralu Kašina. Nema šanse da bi radilo da je bakar do Sesveta.

Blagus 20.01.2013. 14:56

Citiraj:

Autor Feyd (Post 2315145)
Blaguša je spojena na centralu Kašina. Nema šanse da bi radilo da je bakar do Sesveta.

Nisam znao da postoji centrala u Kašini... Gdje je to?

pinkskin 04.02.2013. 14:38

Prebacio sam se neki dan na iskon i propusnost parice mi je skoro duplo manja nego kod T-coma, tko tu koga i zašto.

Spojim stari modem od t-coma i pokaže mi iste parametre linije kao i prije, s time da je prije propusnost bila 2.9Mbita a sad je 1.6Mbita. Ljut sam toliko da razmišljam se nazad prebacit na t-com.

Facelessone 04.02.2013. 14:46

Pa, za početak nazovi korisničku podršku :)

konig_karl 04.02.2013. 15:01

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2330302)
Pa, za početak nazovi korisničku podršku :)

ili jos bolje kulturan mail na pomoc@iskon.hr u kojem cim detaljnije opisuje problem tako da ne traze dodatne informacije (na koga glasi linija, tj kako je spojeno sa spliterom ili bez splitera, screenshotovi propusnosti linije, broj mobitela ako ce tehnicar dolaziti itd itd). mail slozi u roku od 5 min, dobije odgovor zacas i ne sekira se s cekanjem na telefonu te prepricavanjem problema. bar s njima nisam imao problema kod komunikacije mailom.

Ag008 04.02.2013. 18:08

Je li se vama nešto povećao upload?
Već par dana upload mi je oko 1-2mb/s
I napokon mi i mobitel uspije ostvariti punu brzinu, prije je jedva polovicu brzine koristio.
http://i49.tinypic.com/28vc4nq.jpg
Iskon carnet

pinkskin 04.02.2013. 19:20

Tehničar koji mi je instaliravo net je bio prijavio kvar još u četvrtak pa sam ja danas zvao službu za korisnike i rekli su mi da je bio t-comov tehničar na centrali i da je to što sad dobijam max propusnost linije.

U četvrtak mi je bio tehničar instalirat net, prije nego je došao je sam imo net i pogledo sam u ruteru parametre linije i tamo je pisalo da se modem spojio na 2890kbita/s a upload 700kbita/s. To je očito max linije. Nakon jedno 2 sata je došao instalater i istavio iskonov modem i kad se modem spojio na net tamo je za max propusnost pisalo 1700kbita/s za download i nekih 700kbita/s za upload, te je prijavio kvar.
Danas sam ja spojio stari modem od t-coma na liniju i u njemu također piše da je propusnost nekih 1600kbita/s, dok su ostali parametri linije isti kao i prije.

Meni sad nije jasno kako je moguće da je u tih sat i pol koliko je to slago instalater pala propusnost za 1300kbita/s te zašto se to desilo. Dali ovi iz t-coma namjerno limitiraju brzinu ili koji k.

Iz razgovora sa službom za korisnike sam dobio dojam da je to tako i da oni iz iskona tu nemogu ništa.

Pošto dijelim net sa frendom ispadne me razlika 25 kuna u odnosu na t-com, i ako je u dva tjedna ništ neriješi ja se vračam nazad.

Poslo sam ja mail na reklamacije pa ako u roku od 15 dana, kako je pisalo na povratno mailu, se ništa nedesi ja idem nazad potpisat sa T-comom.

Pošto sam poslovni korisnik kad sam na t-comu zvao službu za korisnike i prijavio kvar u roku dan dva su došli tehničari, mjenjali nadzemni kabal, mjerili propusnost i imali su mogučnost prčkanja po centrali. Nije mi jasno kako ovi iz iskona nemaju neki utjecaj pošto su sestrinska firma, nego moraju šutit i prihvati svako objašnjenje.

konig_karl 04.02.2013. 19:38

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2330424)
Je li se vama nešto povećao upload?
Već par dana upload mi je oko 1-2mb/s
I napokon mi i mobitel uspije ostvariti punu brzinu, prije je jedva polovicu brzine koristio.
http://i49.tinypic.com/28vc4nq.jpg
Iskon carnet

testirao, standardnih 512 uploada i dalje :( da nisi mozda povezan preko mobilnog interneta?

Citiraj:

Autor pinkskin (Post 2330466)
...

IMHO ne se isplati prelaziti na drugog operatera za ustedu od 300 kn godisnje, pogotovo ako si poslovni korisnik. nista cekaj da ti jave iskonovci..

pinkskin 04.02.2013. 19:57

Zvao ja njih sad, i rečeno mi je da je ta propusnost maksimalna, tako im je rečeno iz T-coma i oni tu ništa nemogu. Te da se obratim reklamacijama koje će mi odredit cijenu pretplate za brzinu od 1Mbit.

Iskreno, poserem se ja na njih kad nemogu ništ napravit, sad čekam odgovor od reklamacija i ako nebude unutar dva tjedna i povoljan odoh natrag na T-com.

Na ruteru od T-coma stoji brzina spajanja od 1600kbita, nekak mi se čini previše okruga ta brzina pa sumnjam da je posrijedi limitiranje brzine od strane T-coma.

bokinho 04.02.2013. 22:12

Iskonovi tehnicari nemaju mogucnost prckanja po centrali jer tcom ima monopol na mrezu i za vanjsku mrezu su oni odgovorni tako da bilo kakvi drugi operateri nemaju dozvolu za popravljanje mreze i sl.Iskonovi tehnicari ti mogu pogledati tvoju kucnu instalaciju i eventualno izmjeriti instrumentima di je linija losa.To je sve.

Sto se tice maksimalne brzine, ona zna cesto varirat, ali ne u takvim omjerima.
Isto tako variranje moze biti do samog rutera(ruter moze biti i neispravan).

pinkskin 04.02.2013. 23:00

Znam da nemaju mogučnost prčkanja po centrali, i frend koji je na istom izvodu kao ja ima 1Mbit, a drugi frend koji je T-comu na sitom izvodu ima malo manje od 3, a toliko sam ja imao.

Spojio sam ja ruter od t-coma i on je pokazao 1600kbita, toliko i ovaj sada pokazuje, i to se umanji za propusnost potrebnu za 2 linije telefona i dobijem 1 Mbit za net.

Tu dosta ljudi oko mene ima iskon pa se budem raspito za njihove brzine.

pinkskin 05.02.2013. 16:23

Bratić je razgovaro sa svojim tetkom, koji radi ko tehničar u tcomu, i on kaže da po podacima o vezi ja bi trebo imat najmanje 2Mbita pa do 3Mbita, toliko imaju svi koji su na istom izvodu.

pinkskin 07.02.2013. 17:46

Sredio sam stvar.

tehničar je kod instalacije kod telefonskog kabla stavio dvije žice za signal a dvije povratne za telefon. Nakon prčkanja po instalaciji sam skužio da ako na te povratne spojim telefon onda brzina pada na 1Mbit.
Sad me očekuje bušenje zida i provlačenje kabla za telefon, pošto iskon daje telefon preko voipa.

Glavno da je brzina neta ponovo maksimalana, je da je sad 2.5Mbita ali makar nije 1Mbit.

Kad hočeš da radi kak treba onda moraš uzet stvari u svoje ruke.

pinkskin 13.02.2013. 01:01

Dali ima tko Enkon A1521-I, radio je normalno 5 dana, i sad kad sam pokušavao ući u njega trebalo je dugo da otvori njegovu stranicu, nakon toga sam na kompu stavio da mi automatski dodjeli ruter adresu što on nije htio, pa sam ga resetiro i nakon toga je normalno adresu dodjelio ali se nije htio spojit na net, pa sam ga resetiro na tvorničke postavke i sad radi normalno, jel imo tko takva iskustva s njime.

bokinho 13.02.2013. 18:42

Smeće od rutera, svaki dan ga montiram.

RAUL 13.02.2013. 20:18

Mozda je smece, ali meni radi bez greske vec dvije godine.Zadnji i jedini put sam ulazio u njegove postavke prije 2 godine kada sam ga instalirao.

pinkskin 13.02.2013. 21:51

Citiraj:

Autor bokinho (Post 2336963)
Smeće od rutera, svaki dan ga montiram.

Koji djele a da je bolji, jer ako se nastave ovakvi problemi budem drugi tražio, pa da znam koji im je najbolji.

Imam Thomsona TG782 od T-coma, malo sam čito po netu i složit da radi net bi mogo samo me brine dali bi radili telefoni, VPI/VCI koji idu za telefone i net sam našo.

Dali je netko t-com-ov tg782 prepravljo da radi na Iskonu.

Ag008 13.02.2013. 22:11

Siemens SX763 ti je najbolji

pinkskin 14.02.2013. 01:06

A ništ, budem tražio njega ili ako nađem polovni, samo ih nema u oglasnicima

Edit: Govno se opet zblesiralo pa sam ga moro resetirat.

tiki66 16.02.2013. 18:04

Meni se znao dosta preko ljeta blesirat i restartat, pretpostavljam zbog temperature. Sad radi ok ali zna se zblesirati tu i tamo i mogu reć da i nisam baš pretjerano zadovoljan njime.

SX763 od t-coma je bio puno bolji ruter, šteta što njega ne mogu staviti jer ne znam postavke od iskona.

darkydark 16.02.2013. 19:07

Ja sam na iskonu pa ako hoces mogu ti procitat/prepisat sve postavke za sx763.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:06.