![]() |
Šta mislite o ovakvoj verziji windowsa?
Zvuči predobro i prečisto, a sad, dal će bit kakvih problema ili ne upitno. Mene vuče da isprobam. https://youtu.be/JUTdRZNqODY?si=t4cHYfkSbLpLdktO |
Citiraj:
Ak ne dolazi direkt od MS > ne. |
Nisam gledao video, ali čini se kako su to samo skipte.
Citiraj:
|
unattend.ini (moguće da je sad na W10/11 u xml formatu) postoji kao opcija valjda od Win95.
Setup ga po defaultu čita ako ga nađe i koristi za xy opcija / odgovora, zbilja ima dosta mogućnosti, čak i schema particija (čitaj veličina, raspored). Ako se pokriju sva ključna pianja onda nema čekanja na odgovor nego te dočeka odrađena instalacija. Za one kojima se ne traži opcije / parametre može se poslužiti alatima kao nLite / NTlite koji imaju opciju generiranja tog unattend.xxx. |
Citiraj:
Ja sam dignuo ovo za probu, fakat, debloatana verzija na maks, ima u videu primjer kak se može editirat skriptu i ostavit ili uklonit po želji što tko treba ili ne treba. ISO file je naravno sa službene microsoft stranice. Digitalna licenca aktivirala uredno, tak da... Ja ne volim gasit update, koji je ugašen, odgođen kao za godinu dana, upalio sam servise updatea i uredno se sve instalira. Mislio sam da će update vratit kojekakve pizdarije koje su onemogućene skriptom,ali, ne vidim da se bilo što vratilo, tak da budem testirao neko vrijeme, ak bude ok ostavljam ovak. Bome, dobra stvar. |
Moguće da "feature" update vrati pizdarije. Meni se to dogodilo u par (jednom?) navrata.
|
To je normalno posto je to u praksi reinstalacija win.
Dode ti na skoro isto kao npr upgrade sa w8 na w11. |
Za one koji zbilja pucaju na "Lite" verziju Win11:
|
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d
globalni problemi, sumnja se na neku windows aplikaciju, ili sigurnosni softver.... |
RIP svima koji koriste Crowdstrike, i sreću u glatkom dizanju Defender EDR-a :)
|
Baš dobra reklama za cloud aplikacije. :D Neko slučajno stavio zarez gdje nije trebao i napravio milijarde štete.
|
Nikad čuo za Crowdstrike.
|
Trebali su Kaspersky koristit :)
|
Citiraj:
Infra, mreže, svi odjeli su "ručni rad" imali kod korisnika. Štucalo se jako ovima u Crowdu.. |
Citiraj:
Kad u C-u napišeš if (system.state=critical) reboot(); :D |
Citiraj:
Ja danas čuo za to prvi puta :D Meni je dan bio OK, aplikacije ne rade, nitko ne šalje tickete. Još k tome i petak :D |
Citiraj:
|
Kod žene u firmi veliki dio kompova je down, nemožeš niti u safe mod bez ključa., a neka mala količina računala šljaka. Normalno IT broj je zauzet još uvijek, i nacionalni i internacionalni :D . Ovo je taaakvo sranje :D ...
|
Pitanjac za Win11 instalaciju HRV tipkovnice. Imam instaliran language HR, i imam na njemu STANDARD tipkovnicu. Eh sad, jedna bitna tipka mi ne daje nikakav input, znači tipka desno od "0" na HR layoutu standardnom bi trebala davati znak single quote ', a za shiftom "?". Nikako dobiti single quote od te tipke, ali sa shiftom normalno ispisuje "?". Kako sad dobiti taj nesretni single quote natrag? Ovaj setup na W10 najnormalnije ispisuje sve znakove koje bih očekivao, al ovaj na W11 stalno guta single quote. Može li se ovo riješiti kroz language/keyboard opcije negdje ili moram neki hakeraj s remapiravanjem radit.
|
Citiraj:
:D |
a šta sve neće ljudi napisati....baš su dosadni.
Tko bi reka, MS želi nešto prodati. |
Citiraj:
Nije problem u namjeri nego u realizaciji iste. Citiraj:
|
Kolega, prijavljujem se za ispravak netočnog navoda. Naime, ima više načina da se blokira ta notifikacija. Jedan od načina je korištenje linuxa :D Postaje mi pomalo žao ekipe koja koristi windowse, a šta da im radim.
|
Citiraj:
Za neke nazalost nije. Dali je Linux alternativa za mnoge? Mozda. No ako ovisis o komadu softwera koji ne postoji na Linuxu - mo's se fuckat. I to je problem. Windows zapravo nije los komad softwera, daleko do toga. Problem zadiranja u privatnost svih pod svaku cijenu - ako se ovako nastavi bude ogroman problem. Ali ce ga vecina i dalje koristiti jer softwer koji koriste cesto placa racune. Hebiga katkad moras prodat dusu vragu da prezivis. |
Ma nije za svakoga, ali i windows ide u pravcu da nije za svakoga. Npr. nije za ljude koji žele koristiti OS a ne da OS njih koristi. U zadnje vrijeme mi se nekoliko ljudi žalilo da im se 11 "sam" instalirao preko 10, sve se nešto poremetilo, ovo ono. I šta da im ja radim, nemam živaca s baćkati više s time. Koriste windowse na svoju odgovornost :D
|
Tko pamti windowse 95/98/Millennium/XP/Vista zna koliko je danas uz windowse 11 život lijep.
|
Windows XP je za svoje vrijeme bio odličan. 512MB RAMa je bilo super dovoljno, ništa nije iskakalo iz paštete, nije bilo 450 procesa u idle. Eh, stara vremena.
|
Da ako ti paše da ti ga M$ ućera i zavrće 😀
Ako to ne želiš i ako svoj komp želiš koristiti kada i kako ti hoćeš onda jedino otpor. |
Citiraj:
Pokleknuo sam i upravo instaliram 11-icu i na backup rig. To be continued... |
Citiraj:
Uostalom svi imamo izbor, svatko od nas se može vratiti na XP |
Citiraj:
Zadire u privatnost? A koja IT kompanija ne zadire? Ili online trgovina? Ili državna institucija? Ili neki medij koji te žica mail za newsletter? A mobovi i aplikacije na njemu? BIG LOL |
Puno se trude, sobzirom da su na tom slinuksu.
|
Citiraj:
Poslano sa A52S 5G |
Citiraj:
Yea...right... Citiraj:
Pa upravo je to prednost Open Source projekata. Citiraj:
...? Dakle pokusavam voditi normalan racionalan razgovor al uvijek iznova neki padobranac. Windows i Linux imaju svoje prednosti i nedostatke i postujem oba sustava za ono sto jesu i bas zbog prednosti Open Source pristupa je na mojoj glavnoj kanti samo Fedora vec duze vrijeme ali mi ne pada na pamet omalovazavat i sprdat se iz Microsoft produkata posto ne zabijam glavu u pijesak i gledam stvari realno - onakve kakve jesu. Microsoft je u zadnjih 15 godina napravio ogromne izmjene u pozitivnom smjeru em sto se tice poboljsanja kvalitete , stabilnosti i sigurnosti Windows platforme i kad cujem elitisticke Linuxase da se ismijavaju i sprdaju iz MS produkata kao da je 2005-a pada mi mrak na oci. Ali isto tako na ovakve izjave. Ako stavimo specijalne aplikacije na stranu Linux OS nudi prednosti o kojima Windows svijet moze samo sanjati pogotovo ako pricamo o modernom Desktop iskustvu. Samo treba uloziti truda u razumijevanje drukcije platforme. Postivati oba svijeta - koristiti ono sto tebi odgovara i sve 5. Zivi i pusti zivjeti. :kafa: |
Postoji Linux tema pa je valjda tamo to zanimljivije pisati nego konstantno ovdje, lol. Ako se piše ovdje za mene je slinux :D
|
Citiraj:
|
Pa Windowsi zapravo, od sedmice pa na dalje, sasvim solidno funkcioniraju. Naravno, desi se tu i tamo neko sranje, ali općenito su prilično stabilni. Baš kao što je gore netko napisao, XP bi svakih godinu dana usporio, počeo zezati i najlakše je bilo napraviti reinstall, dok na novijim Windowsima nema više potrebe za time.
Ali ono što mene živcira je "daj koristi naš backup, daj koristi edge, evo ti predinstalirani netflix, daj se prijavi u ms account, daj sve imaj u cloudu, evo ti vremenska prognoza a u njoj su reklame, evo ti pasijans a u njemu su reklame" način poslovanja. Ono, imaš OS koji naplaćuješ, ali žele izvući još više i još više uz pomoć pretplata, reklama i čega sve ne. Ne želim to gledati, ne želim koristiti One drive, ne želim koristiti Edge i ne želim MS account i ne želim svakih par dana poruku kako bih trebao otvoriti MS account jer je to bolje. Hoću samo da me puste da koristim svoj OS kako ja to hoću. |
Mene zanima kako je postalo normalno da PLATIŠ OS i onda ti serviraju reklame?
|
Citiraj:
Troll as usual... Citiraj:
Ne. Ali ali Softwer se ne radi da te naprci bez vazelina. Ako se ikad dogodi da neka korporacija preuzme neko softwersko rijesenje i krene sve u krivom smjeru softwer se forka i izbaci se sve ono govno van. Moras imat na umu da je iza svega toga jos uvijek hrpa entuzijasta koji su dosta toga razvili i odrzavaju primarno za sebe. Ak te podrzi velika korporacija ili drustvo - jos bolje jer nemoras sve sam - ali i dalje vidis sto se sa tvojim kodom dogada. I da najveca prednost naravno je da ti samo ako znas citat kod vidis sto kod radi, nema skrivenih sitnih slova i funkcija koje mozes sakriti iza GUI opcija. Kod Closed-Source rijesenja o kojima ti pricas je najcesce u zadnje vrijeme bas tako kako si opisao u prethodnom postu. |
Citiraj:
Nije. Al dobro da se zasad vecina toga moze iskljuciti. Samo sve bi to trebalo biti OPT-IN po defaultu a ne OPT-OUT. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:11. |