PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Telemach - Optika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=308323)

Thermaltake 23.03.2025. 10:00

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3795341)
Realno, kome je stalo do toga da ima televiziju s najmanje kašnjenja, uzet će uslugu satelitske televizije što Telemach također ima u ponudi.

Realno penzionerima i onima koji prate nogomet :lol2:

Ujutro mi se stiltala ova XS nokijica, nije neta bilo uopće. Baš mi i nije neka stabilna, ovo je već neki 2-3x da se neš zblesirala od kako ju imam ovih par tjedana.

Bono 26.03.2025. 01:33

Jeste i dalje zadovoljni sa telemachom?
U ponoc mi je Iskon iskljucio Internet jer su pomjesali moj stan sa stanom koji rentam, zovem tehnicku kaze ne mozemo ukljuciti, zovite u 8 ujutro prodaju.
Usluga je inace jako slicna, u stanu za rentu je vdsl, a kod mene optika. Koji amateri.

Preko ht optike, mogu na telemachu koristiti svoj router?
Svako koliko se router ponovno spoji? Na Iskonu je 72 sata.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

definho 26.03.2025. 11:54

ja sam se prebacio s A1 coax na telemach prije mjesec/dva. zasad sve savrseno, Gigabit up/down stabilno kad god sam probao, zasad nijedno pucanje veze ili slicno

Bono 26.03.2025. 16:12

Nije bitno, cuo sam se sa prodajnom predstavnicom i moja ulica nije podrzana. Mogu imati a1, ht i iskon, ali ne i telemach.

Thermaltake 26.03.2025. 19:03

Dakle moj osvrt na Telemach kao privatni korisnik na poslu kojeg imam i doma.

Na poslu već jedno 2 mjeseca imam 1Gbps brzinu i router od Nokie G-1426G-A koji radi kao samostalni router i radi super, iza njega nemamo nikakav svoj kao šta ja recimo doma imam. Služi nam za mass download što drivera, updejtova itd. i svi smo spojeni sa mobitelima na njega (cca 13 uređaja). Zasad je super stabilan nije bilo baš nikakvih problema ono tipa da se stiltao, zbrejkao i slično. Na speedtestu preko kabla brzina bude 950/950 na 2.5Gb portu na PCu šta je normalno jer router ima gigabitne portove i ne može više isporučit preko njih makar su oni pustili više od 1Gbps, a to sam uspio skužiti jer na wifi 5 kada se stavi da je na 160Mhz potegne i 1500Mbps down i 900 up sa mojim S23 Ultra mobom.

Doma imam sad već nekih 2 i pol tjedna Telemacha Nokiu XS-2426G-B sa 2/2Gbps brzinom. Dakle router je užasno nestabilan barem kod mene. Iza njega imam svoj Asus router i kad god prčkam po svom routeru nešto tipa DNSove promijenim ili nedavno sam kanal od wifi-a mijenjao Nokia se zbrejkala tj. net-a mi je nestalo. Probao sam se direktno na nju spojit preko LAN-a no i dalje neta nije bilo, ali stream na telki preko STBa mi je uredno radio, šta je baš čudno.
Dakle od kako je imam već mi se jedno barem 7-8 puta stiltala. Evo baš jučer sam napravio dvije izmijene na svom routeru i ode net. Čak ni gašenje i paljenje koje sam odradio 3x nije pomoglo nego sam doslovno morao adapter iz struje izvadit pričekat malo i ponovo uključit da bi došla sebi.

Marko :) 26.03.2025. 22:39

Citiraj:

Autor Bono (Post 3796072)
Nije bitno, cuo sam se sa prodajnom predstavnicom i moja ulica nije podrzana. Mogu imati a1, ht i iskon, ali ne i telemach.

Ako ti je dostupna HT optika, dostupna ti je i Telemach optika jer na mjestima gdje nemaju vlastitu infrastrukturu, nude uslugu preko njihove. Pošalji im mail, pa će ti točno reći da li ti je usluga dostupna ili ne.

Thermaltake 27.03.2025. 17:27

Upravo mi je sms stigao da od 1.5 i telemach diže cijene usluga za 3%

Marko :) 27.03.2025. 17:31

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3796340)

Ako se ne varam, dižu cijenu isključivo mobilne usluge, ne i fiksne. Telemach je jedini koji, otkad su uveli ta poskupljenja, istima nije obuhvaćao fiksne usluge.

2 die 4 27.03.2025. 19:48

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3796340)

I dalje su najpovoljniji sa onime što nude.:chears:
I jedini su snizili cijene kada su ih svi ostali podigli u prvom valu, ali zato je konkurencija super stvar.
:chears:

Bono 27.03.2025. 20:58

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3796130)
Ako ti je dostupna HT optika, dostupna ti je i Telemach optika jer na mjestima gdje nemaju vlastitu infrastrukturu, nude uslugu preko njihove. Pošalji im mail, pa će ti točno reći da li ti je usluga dostupna ili ne.

Ispravila se prodajna predstsvnica, kaze da svi uzimaju optiku preko njihove infrastrukture.
Kaze da je ponosno da za fiksne usluge nisu dizali cijene, pa nece ni ove.
Iskon 2 dan sam bez Interneta, jos 3 dana i slobodan sam, ugovor se ponistava.

Thermaltake 27.03.2025. 21:04

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3796342)
Ako se ne varam, dižu cijenu isključivo mobilne usluge, ne i fiksne. Telemach je jedini koji, otkad su uveli ta poskupljenja, istima nije obuhvaćao fiksne usluge.

Da baš čitam za mobilne samo dižu. No da i dalje su mi najpovoljniji.

Što se same stabilnosti tiče bar na 2Gbps i sa ovom Nokiom nije baš neka sreća, možda imam neku neispravnu nemam pojma probat ću ih kontaktirat pa pitat.

Bono 31.03.2025. 14:34

Dizu i za fiksnu, 3%.

Thermaltake 31.03.2025. 20:40

Da li netko od vas koji imate 2Gbps brzinu i ako imate iza Nokie neki svoj router kada prčkate po svom routeru da li Vam se desi da Nokia izgubi internet pa ju morate restartat da bi se sve opet vratilo.

EDIT:
Novi problemi sa XS routerom, danas mi prebacili u Bridge mode kao to ce rijesit problem ovaj koji imam, sad vise nema ni neta ni telefona ni telke lol. PON svjetli al internet ne, dobro je krenulo sa Telemachom, sami problemi...

EDIT2:
Našo žnjoru u telemacu srećom! Pa mi je uspio to riješiti, inače bi bio bez svega još bar 2 dana kak je krenulo...ova Nokia u bridge stavit je pain in the ass i dalje nisu uspjeli, ali sad bar imam net no nesmijem ništa prčkat po svom ruteru jel ode mi internet, probat ću sa drugim routerom za vikend vidit da li se isto dešava, ako je isto onda sam eliminirao svoj router da ima neki problem, a ako se ne dešava e onda ću morat istražit zašto se na AXE16000 dešava taj problem.

the chosen one 02.04.2025. 07:53

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3796995)
Da li netko od vas koji imate 2Gbps brzinu i ako imate iza Nokie neki svoj router kada prčkate po svom routeru da li Vam se desi da Nokia izgubi internet pa ju morate restartat da bi se sve opet vratilo.

EDIT:

EDIT2:

Ja sam samo imao problem samo kada su mi prebacivali u brdge da su mi rekli da je prebačeno, a nije bilo, tj. na svojoj opremi nisam dobivao vanjsku adresu.
Nakon malo dopisivanja i poziva prošlo par sati i sve mi se zblesiralo, napravio reset routera i od tada radi bez greške u bridgeu.

Router koji koristim je FritzBox 4060, ali brzina mi je 1Gbit, ne 2Gbit ko tebi, tak da imamo izgledom iste ali funkcijama različite Nokie :D

Thermaltake 02.04.2025. 17:30

Izgleda da mi Asus ovaj AXE1600 radi problem.
Probao sam sad sa AX88U routerom i nikakvih problema nisam imao, prčkam po njemu mijenjam opcije niti jednom dok sam prčkao i restartao nije internet dropnuo na Nokiji. Na AXE-16000 čim ga rebootam više net-a nema, a telka radi normalno. Probao sam spojiti direktno LAN u Nokiu kad se to desi i ništa od net-a čak ni direktno na njega, baš ga moram ugasit i upalit ponovo i to ne na gumb jer ko da se ne resetira tad nego iskopčat mu adapter i ukopčat ponovo.

Marko :) 05.04.2025. 11:58

Za one koji ne znaju od 2.4. na Telemachu dostupne sve Arene bez dodatne naknade doo 30.9.2025.

Thermaltake 05.04.2025. 12:52

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3797881)
Za one koji ne znaju od 2.4. na Telemachu dostupne sve Arene bez dodatne naknade doo 30.9.2025.

Bas me zanima hoce ostat kasnije ili ce ga nudit kao opcionalni neki paket.

RedSky 05.04.2025. 14:56

Neće biti u start paketu sigurno, još se ne zna hoće li biti i u full paketu ili samo u premium.

acmevagabundo 05.04.2025. 15:06

Ako bi se igrao vidovitog Milana, rekao bi samo u premiumu.
Zanima me kako će se postaviti u periodu do isteka ugovora. Recimo meni ugovor ističe u 5/2026, a na full sam paketu. Što ako arene ne budu u full paketu, hoće li biti u nekom samostalnom paketu tako da ih mogu uzeti do isteka ugovora.

RedSky 05.04.2025. 15:30

Ovi kanali i paketi što nisu u fullu, a jesu u premiumu, mogu se uzeti dodatno, ali je znatno skuplje...

https://telemach.hr/internet/eon-trio-paketi

Thermaltake 05.04.2025. 17:38

Citiraj:

Autor RedSky (Post 3797899)
Neće biti u start paketu sigurno, još se ne zna hoće li biti i u full paketu ili samo u premium.

Da bude u full bi mi pasalo :D

RedSky 05.04.2025. 17:53

Svima bi...😁

Marko :) 05.04.2025. 23:38

Nešto se priča da bi moglo biti u premiumu i kao paket za ostale.

Thermaltake 07.04.2025. 06:32

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3797961)
Nešto se priča da bi moglo biti u premiumu i kao paket za ostale.

Ja sam jucer bas pitao, nemaju nikakvu info. Budes jos probao kad stignem pitat insajdera jednog.

Marko :) 07.04.2025. 17:09

Zamisli da ih stave u Full paket. Mislim da bi time doslovno ubili konkurenciju.

RedSky 07.04.2025. 17:11

A zamislite tek da otmu HNL T-Scumu....

RedSky 09.04.2025. 14:33

Koji router i stb daju kad uzmeš Telemach preko HT infrastrukture?

Thermaltake 10.04.2025. 17:06

Napokon je kvar uklonjen. Nokia XS je bila u banani nova novcata za nepovjerovat ja predpostavljam da je adapter bio problem koji je moguće i nju na kraju zeznuo. Čak sam i novi STB dobio i sad sve uredno radi.

Thermaltake 17.04.2025. 07:19

Pitao sam ih na mailu da li je moguće samo u bridge prebacit na nokiji samo internet, pa su mi rekli da nije moguće nego da moraju i telefon i IPTV. A na svom ruteru nemam tel. ulaz pa sam banana. Predpostavljam da se može napraviti lan port za telefon i dodijelit mu IP i sve ostalo i skrimpat lan kabel da bude kao telefonski, al mi se ne da zajebavat s tim neka ostane ovako onda u wireless mode-u, bitno da nastavi sve uredno radit.

Ivo_Strojnica 17.04.2025. 10:52

Citiraj:

Autor RedSky (Post 3798538)
Koji router i stb daju kad uzmeš Telemach preko HT infrastrukture?

Inače, sve te njihove akcije nisu baš "akcije" kad idu preko HT infrastrukture.
Meni praktički sve ista cijena kao i kod HT-a.

the chosen one 17.04.2025. 11:22

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3799750)
Pitao sam ih na mailu da li je moguće samo u bridge prebacit na nokiji samo internet, pa su mi rekli da nije moguće nego da moraju i telefon i IPTV. A na svom ruteru nemam tel. ulaz pa sam banana. Predpostavljam da se može napraviti lan port za telefon i dodijelit mu IP i sve ostalo i skrimpat lan kabel da bude kao telefonski, al mi se ne da zajebavat s tim neka ostane ovako onda u wireless mode-u, bitno da nastavi sve uredno radit.

Kak nemre? Pa meni je Nokia u bridge-u i telefon mi je uštekan u nju i uredno radi.
Njihova telka apsolutno nema veze u kojem modu je router, samo joj treba bilo čiji internet i radi... Evo konkretno meni je doma app instaliran na tv a box koji sam dobio je na viksi (na HT 5G mobilnoj mreži).

Meni se čini da netko tamo ne zna svoj posao pa samo buba besmislice...

Thermaltake 20.04.2025. 22:52

Citiraj:

Autor the chosen one (Post 3799781)
Kak nemre? Pa meni je Nokia u bridge-u i telefon mi je uštekan u nju i uredno radi.
Njihova telka apsolutno nema veze u kojem modu je router, samo joj treba bilo čiji internet i radi... Evo konkretno meni je doma app instaliran na tv a box koji sam dobio je na viksi (na HT 5G mobilnoj mreži).

Meni se čini da netko tamo ne zna svoj posao pa samo buba besmislice...

Evo odgovor točno kako sam dobio, očito da ne znaju da. Budem pitao ovog jednog šta radi tamo da vidim jel se išta može, očito za sve danas moraš imat nekog insajdera da bi profunkcioniralo nešto.
Ja imam samo jedan STB za njega treba interneta da, ali ako je u bridge mode-u onda predpostavljam portovi na Nokiji ne dobivaju net nego bi STB trebao biti spojen na moj router ili sam pobrko nešto što se tog tiče...

Poštovani

Nažalost navedena opcija nije moguća, ukoliko je aktivan bridge mode na našem ruteru su sve opcije isključene .

S poštovanjem

Vaš Telemach

Diazz72 22.04.2025. 18:21

Ekipa kako se na Telemachu mjenja IP adresa��(G-1426G-A u pitanuju)?

Ivo_Strojnica 23.04.2025. 13:01

koja adresa? Vanjska ili IP adresa dodijeljena uređaju spojenim na router?

Ako je vanjska u pitanju, imaš dinamičku IP adresu, koja se sama mijenja sa vremenom (možeš biti direktno spojen na vanjsku ip adresu ili iza CGNATa), osim ako nisi uzeo paket sa statičkom IP adresom, a sudeći po pitanju, mislim da nisi.
Ako je IP adresa lokalne mreže, nju dodijeli na samom uređaju.

Diazz72 24.04.2025. 11:42

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3800795)
koja adresa? Vanjska ili IP adresa dodijeljena uređaju spojenim na router?

Ako je vanjska u pitanju, imaš dinamičku IP adresu, koja se sama mijenja sa vremenom (možeš biti direktno spojen na vanjsku ip adresu ili iza CGNATa), osim ako nisi uzeo paket sa statičkom IP adresom, a sudeći po pitanju, mislim da nisi.
Ako je IP adresa lokalne mreže, nju dodijeli na samom uređaju.

Ma vanjsku, imam Telemach već par mjeseci i od tada mi je stalno ista IP adresa. Probao sam isključiti router i pustiti ga da miruje, ali kad ga uključim opet je ista IP adresa.:hitthewal:

franzD 24.04.2025. 12:25

Citiraj:

Autor Diazz72 (Post 3801006)
Ma vanjsku, imam Telemach već par mjeseci i od tada mi je stalno ista IP adresa. Probao sam isključiti router i pustiti ga da miruje, ali kad ga uključim opet je ista IP adresa.:hitthewal:

Nikako. VPN.

Marko :) 24.04.2025. 17:54

Citiraj:

Autor Diazz72 (Post 3801006)

Provjeri što router kaže koja mu je IP adresa dodijeljena. Ako se ista razlikuje od onoga što pokazuje whatismyipaddress.com, znači da si iza CGNAT-a. Odnosno da više vas dijeli istu IP adresu.

Kristijan1 26.04.2025. 10:50

Pozdrav ,

imam problem realizacije ugovora sklopljenog na daljinu za uslugu EON TRIO FULL.
Ugovor je sklopljen tako što su mi poslali link na Telegram gdje sam trebao potvrditi narudžbu klikom na taj link . Nisu mi nakon toga poslali kopiju ugovora niti u fizičkom niti u digitalnom obliku .
To je bilo 30.01.2025. godine .

Do sada mi nisu realizirali ugovor .
Ovdje se navodi da imam pravo tražiti naknadu zbog kašnjenja: https://www.hakom.hr/hr/realizacija-...noj-mrezi/2134

Zatražio sam od Telemacha da mi pošalju kopiju ugovora koju sam potpisao "na daljinu" i pristao da mi oni priključe optiku , odnosno uslugu EON TRIO FULL .
To je bilo prekjuče . Odgovor mi je stigao juče gdje su rekli da mi je ugovor u privitku
e-maila kojeg su mi poslali .
Naravno privitak nije poslan , nema ugovora ( zavlače ) .

Rekao sam im da mi nisu poslali privitak i da zahtjevam da ga pošalju .
Danas me zovu i pitaju ima li nekoga kod kuće da bi došli postaviti optički kabel od bandere do tavana . Kažem im da je to već postavljeno prošle godine i da je ekipa već bila prije tri mjeseca ponovo postavljati ono što je već postavljeno jer ne znaju da je kabel postavljen.
Čovjek mi na to govori da za spuštanje linije sa tavana do sobe mora doći druga ekipa .
Odgovaram im da to znam jer se to već dogodilo prije tri mjeseca i da se opet ponavlja .

Nakon pola sata od poziva dobijam e-mail od Telemacha:

"Poštovani,

provjerom u sustavu utvrđeno je kako usluga EON TRIO FULL NF još nije realizirana, stoga nismo u mogućnosti dostaviti kopiju ugovora za navedenu uslugu.

Mislim da trebam zahtjevati obeštećenje , čisto iz principa i zbog njihove bezobraštine .

Marko :) 26.04.2025. 14:40

Citiraj:

Autor Kristijan1 (Post 3801444)
Pozdrav ,

imam problem realizacije ugovora sklopljenog na daljinu za uslugu EON TRIO FULL.
Ugovor je sklopljen tako što su mi poslali link na Telegram gdje sam trebao potvrditi narudžbu klikom na taj link . Nisu mi nakon toga poslali kopiju ugovora niti u fizičkom niti u digitalnom obliku .
To je bilo 30.01.2025. godine .

Do sada mi nisu realizirali ugovor .
Ovdje se navodi da imam pravo tražiti naknadu zbog kašnjenja: https://www.hakom.hr/hr/realizacija-...noj-mrezi/2134

Zatražio sam od Telemacha da mi pošalju kopiju ugovora koju sam potpisao "na daljinu" i pristao da mi oni priključe optiku , odnosno uslugu EON TRIO FULL .
To je bilo prekjuče . Odgovor mi je stigao juče gdje su rekli da mi je ugovor u privitku
e-maila kojeg su mi poslali .
Naravno privitak nije poslan , nema ugovora ( zavlače ) .

Rekao sam im da mi nisu poslali privitak i da zahtjevam da ga pošalju .
Danas me zovu i pitaju ima li nekoga kod kuće da bi došli postaviti optički kabel od bandere do tavana . Kažem im da je to već postavljeno prošle godine i da je ekipa već bila prije tri mjeseca ponovo postavljati ono što je već postavljeno jer ne znaju da je kabel postavljen.
Čovjek mi na to govori da za spuštanje linije sa tavana do sobe mora doći druga ekipa .
Odgovaram im da to znam jer se to već dogodilo prije tri mjeseca i da se opet ponavlja .

Nakon pola sata od poziva dobijam e-mail od Telemacha:

"Poštovani,

provjerom u sustavu utvrđeno je kako usluga EON TRIO FULL NF još nije realizirana, stoga nismo u mogućnosti dostaviti kopiju ugovora za navedenu uslugu.

Mislim da trebam zahtjevati obeštećenje , čisto iz principa i zbog njihove bezobraštine .

Imaš li ikakav drugi dokaz da si potpisao ugovor osim linka na Telegramu? Ako se ne varam, to ti je baš potrebno za obeštećenje.

Kristijan1 26.04.2025. 14:50

Namjerno nisu slali ugovor i izvlače se i ne žele ga poslati.
Prilikom svakog razgovora sa njima oni točno znaju kada je ugovor ugovoren i slali su požurnice i isprike jer nisu odradili svoj posao .

Zahtjevao sam da mi pošalju ugovor i dobio sam email da mi šalju ugovor koji se nalazi u privitku.
Naravno nisu poslali privitak .
Ponovno sam zahtjevao da pošalju ugovor , onda sam dobio poruku da ugovor nije realiziran i da ne mogu iz tog razloga poslati ugovor .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:10.