![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uzeo onaj DVB t sa tiska cryprobox za drugi tv....stavi na unutarnju antenu i nalazi sve nacionalne kanale.. Izgleda da je vanjska za niš:) Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
Da li ima koga sa D5 podrucja.. primorsko goranska, istra... u kojoj su vam rezoluciji kanali... jutros sam nasao te nove HD ali sve ide u 720p.. za ne bi trebalo biti 1080i ili p ?
Slika nije nesto puno bolja nego na SD kanalima... |
Svi programi idu u 1080p i slika je znatno bolja nego na SD kanalima. Ako gledas preko nekog zasebnog prijemika, provjeri kako ti je podesen izlaz iz njega.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ekipa, uzeo bih Strong 8541(trenutno na akciji u linksu 199kn). Kakva su vaša iskustva sa ovim prijemnikom i da li ima koji bolji prijemnik u tom cjenovnom rangu? Hvala na preporukama :)
|
Kupuj ovog. https://pevex.hr/tv-receiver-opticum...65-338282.html
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Sutra mi sudeeeee 😂
Ovaj AB Cryptobox kod nas u Tisak nisu slali. Imamo one od T-coma i neke Synergy ovo/ono. Jel uopće itko još vidio Cryptobox u tisku? U konačnici, T-com ili Nytro box? Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Naručio si Nytro box plus(i to dva) :D :goood: |
Po 199kn kom ili?
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk |
Uzeh 2 Nytro boxa. Hvala na preporukama.
Kad sam bio u Pevecu prijem koji dan, više niti jednog prijemnika, niti jedne vrste. Pa naručio preko prejeftino.com Dobio i gratis hdmi kabel, što je super. Uparivanje daljinskog radi odlično |
Ima li netko problema s kanalom 23 u Istri? Stanovite ukućane muče pojedini kanali. Probao sam tražiti ručno ali čini se kao da nema signala ili je dotični slab.
https://i.imgur.com/pBiwpsR.png |
Citiraj:
Ovaj Amiko nema RGB out iako ima scart pa je GUI mutnjikav i titrav. Nažalost Devije, koja se najboljom pokazala, više nema. Bitan je i kvalitetan scart kabel. Tak da preostaje dobri stari Strong 8541. |
Pozdrav znalci. Evo ja pred više od mjesec dana uzeo 2 recievera u T-Comu sa 60 dana EVO TV 40 kanala besplatno. E sad,jednog sam aktivirao odmah i sve je super a drugog sam zaboravio i eto sad imam samo 8 programa. Aktivirao sam to putem SMS poruke ali opet je isto. Skenirao sam nanovo programe al opet imam samo tih 8 (HRT-RTL-NovaTV). Dali netko zna u čemu je caka? Hvala.
|
@Majkus ako nemaš uopće evotv programe onda je problem u anteni. Ako si u PGŽ onda su evo tv kanali na 29. i 39. kanalu, pa ih probaj ručno skenirati.
|
Nisam nisam. Vratio sam se doma, završio studij odavno. Dakle da ciljam antenom prema Učki? Bi se trebalo odmah vidjet ili da nanovo skeniram?
|
Ma mislio sam na PGŽ/Istarsku, to je jedna regija što se tiče DVB-T. Da, ciljaj prema Učki i gledaj kad ćeš uhvatit 29. i 39. kanal. Moraš svaki put ponovno skenirati dok ti ne nađe kanale. Imaš ovdje kartu:
https://support.oiv.hr/reception/coverage/coverage.aspx |
@Majkus
Moraš nanovo skenirati ako nisu memorirani. Ovisno kako izgleda slikovnica, neki imaju onaj prikaz signal / kvaliteta pa ti to može pomoći. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kazu mailom "slanje sutra intereuropom, dostava u petak". Zivi bili!
|
Uzeo i ja Cryptobox, stigao danas. Čemu služi F1 gumb na daljinskom?
|
Citiraj:
Sent from my SM-N960F using Tapatalk |
Skijanje zapravo :)
|
kaj je f našem svijeto F1 ?
Help Press F1 if no keyboard :D |
Citiraj:
Da, prvi znak da je scart nekvalitetan je konstantno zujanje iz zvučnika tv-a,kad se ton pojača pogotovo. Pretpostavljam da sada malo gdje i ima kupiti koliko-toliko kvalitetnih scart kablova. Većina onih crnih vulgaris je očajne kvalitete. Ja takve bacam u elektronički odpad odmah, jer ne samo da degradiraju sliku i zvuk, već uzrokuju stetu na scart utoru. Kod mene na sreću ima dovoljno belkina, bandridgea, profi-gold-ova itd. Iako, spajati danas prek scart-a je egzotika jer je prek hdmi slika osjetno kvalitetnija, dakako pod uvjetom da je kvalitetan tv. Ukoliko pak neki lcd ima realan kontrast oko 500:1, badava 1080p reza. Npr kad spojim dvb-t prijamnik na plasmu 42g30 full hd slika je vrhunska. Crt philips 29pt9020 ima malo bolji prikaz crne i veći peak brightnes ali je ukupno gledano slika ipak daleko lošija nego na plasmi |
Citiraj:
|
Evo nešto za one koji ne odustaju od starih "ekrana" sa composite / rgb / vga ulazima a treba spojiti hdmi izvor,
jeftinjak > https://www.aliexpress.com/item/4000231260924.html ovaj je malo pametniji jer ima composite + scart + vga izlaze > https://www.aliexpress.com/item/4000549447971.html |
Citiraj:
Ali hvala na potvrdi da se nešto ipak događa s time. |
Klasika, treba "zgrada" platiti da se preštima zas,
ako je gore programabilna stanica to se lako i brzo odradi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Čisto da se opet nadovežem na ovaj post (radi se o Samsung GX-MB540TL). Mučilo me ovo objašnjenje koje je Nikky dao jer mi se činilo malo vjerojatno da je to problem u ovom slučaju. Na kraju sam prestao biti lijen, odnio sam STB u radnu sobu, spojio ga žicom na router i na monitor, napravio update softvera i sada, osim kaj sam dobio i nove opcije i mogu konačno editirati listu kanala npr., sad već cca. 48 sati nemam problema s nestajanjem kanala. E sad, jesu li u OiV prestali s tim updateima pa je ovo čista koincidencija ili je fakat nekaj bilo zbugirano u STB-u pa je update riješio probleme... nemam pojma, ali radi. :) Pa eto, ako još netko naleti na sličan problem kao ja - da vidi kaj je kod mene izgleda pomoglo. |
Citiraj:
|
@Domi
Eto ti još jedan W10 (mora biti zadnji update) :D Malo šale, šta kažeš sad pogađaj jeli pomogao fw update ili nešto drugo, a izgleda da si dobio još opcija / mogućnosti. |
Citiraj:
U slučaju da nisi riješio pitanje tv-a odnosno problema s codecom imaš na netu nadogradnju softvera za taj model tv-a verzija 05.05.70 i upute kako folder treba izgledati imam isti tv i riješio sad kad je uveden novi signal imao ton bez slike i nakon ažuriranja softvera sve radi Ako slučajno znaš za nadogradnju softvera ili firwera za jvc LT-32V651 i LT-40V751 bio bih zahvalan na informaciji ili linku gdje se može skinuti isti problem kao i kod LG-a sve radi samo nema slike |
Pozdrav ekipa,
Imam ovaj tv lg50lb671v i stoji da ima podršku za dvb-t2. Nađem uredno kanale i onda imam zvuk na njima a nema slike:fiju: |
Citiraj:
Moraš uzeti reciver Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Citiraj:
pokušaj na netu pronači navedeno ažuriranje softvera navedenog u prošlom postu isti odgovara za više modela tv-a Software File(Version 05.05.70) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:57. |