PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2019 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=296476)

gil 12.05.2019. 17:13

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3300615)
Ma jasno. A da je Ferkan ko sad Mečka, onda bi bilo super i tebi i deanu i Gabretu :)

Fino. Baš me zanimaju objašnjenja za 1994 i 1997 :)

Nije :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Koje ti gluposti možeš izvaliti to nije istina, ono brutalno. Tko je spomenuo tko pobeđuje? Nakon 40 godina praćenja F1 valjda mogu nešto zaključiti, ovo je tragikomedija od sporta. Nekad je stalno bilo uzbuđenja na stazi, a sad svi svršavaju na dva pokušaja pretjecanja. Pa tko to može gledati, uzbudljivije je na sahrani nepoznatog pokojnika u nepoznatoj sredini negdje u brdima.

Brko 12.05.2019. 17:18

Citiraj:

Autor dean225 (Post 3300616)
Ja mislim da je Vettel kriv što Ferrari danas nije pobijedio. Treba hitno kupiti pravila. Nekom logikom je Ferrari opet na redu. :lol2:

Pa tako nekako. Treba samo popratiti tko će biti glasniji u plakanju da izlazi iz sporta, Ferrari ili Red Bull.

A Vettel je kriv za 2018, htio ti to sebi priznati ili ne. Pogledaj sazetke da se prisjetiš ;) Kao i Hamilton McLarenu za 2007 i 2012. Alonso jedino može reći da ga je Ferrari zajebo 2010.

Citiraj:

Autor gil (Post 3300617)
Koje ti gluposti možeš izvaliti to nije istina, ono brutalno. Tko je spomenuo tko pobeđuje? Nakon 40 godina praćenja F1 valjda mogu nešto zaključiti, ovo je tragikomedija od sporta. Nekad je stalno bilo uzbuđenja na stazi, a sad svi svršavaju na dva pokušaja pretjecanja. Pa tko to može gledati, uzbudljivije je na sahrani nepoznatog pokojnika u nepoznatoj sredini negdje u brdima.

A tek ti kakve gluposti valjaš... moram odgovoriti glupostima.

Gigi1 12.05.2019. 17:26

Jadan Vettel stuca tokom svakog GP vikenda kolko ga Brko spominje, nije ni cudo sto ne vozi na visini xD

gil 12.05.2019. 17:28

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3300620)

A tek ti kakve gluposti valjaš... moram odgovoriti glupostima.

Kako kaže narodna, svaka budala ima svoje veselje.
F1 više nije ono što je bila, nije oktanski cirkus. Postala je zarobljenik pravila i ograničenja. Sterilna.

Gabre 12.05.2019. 17:32

Dobro, brko stvarno kenjka na vetela previse, sto jest jest. Alinovu sezonu JOS nije nista zajebo, izvukao je kolko se dalo.

Mercedes ovu sezonu vrhunski radi s gumama, a tu bi se dalo polemizirati zasto.

Cijeli grid se pati sa soft gumama, a merc ono, ubija.

Brko 12.05.2019. 17:46

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3300622)
Jadan Vettel stuca tokom svakog GP vikenda kolko ga Brko spominje, nije ni cudo sto ne vozi na visini xD

Dajem do znanja da nije ni u top 3 najboljih na stazi, dok se vrlo nedavno pričalo ovdje kako je br 1 jer ima puno pobjeda i 4 naslova :)
Citiraj:

Autor Gabre (Post 3300624)
Dobro, brko stvarno kenjka na vetela previse, sto jest jest. Alinovu sezonu JOS nije nista zajebo, izvukao je kolko se dalo.

Mercedes ovu sezonu vrhunski radi s gumama, a tu bi se dalo polemizirati zasto.

Cijeli grid se pati sa soft gumama, a merc ono, ubija.

Manje nego što vi plačete DOMINACIJA :D

Nije niš zajebo? A Bahrain?

No bilo mi je zabavno s vama danas kao i inače :) nemojte kaj zamjerit, odoh radit neš :) zz

Gabre 12.05.2019. 17:51

Pa nego sta je nego dominacija, ovo je za plakati a ne gledati vise.

Iz istog razloga nisam gledao red bull sezone

Kad jedna momcad nema ama bas nikoga na stazi da barem malo pomirisi zadnji kraj bolida, onda jebes takvu sezonu/e

Reqlno, kakvo cudo se mora dogoditi da merc ne uzme 10-15 komada 1-2 pozicija ovu sezonu.

Ovakvi rezultat nije u povijesti F1 postojao. Oni da imaju 5 dnfova do kraja, jos uvijek ce uzeti prvenstvo. To je valjda svima jasno sada.

begi 12.05.2019. 18:06

Zadovoljn ucinkom RB i Honde. Da nije bilo SC, i da je Albon bio hrabriji, Honda s 4 motora
U prvih 10. Zanimljivo RB danas osvojio bod vise od Ferarija. Iduca otrka odgovara RB ne znam radi cega mozda medjuosovinski razmak (najmanji), a snage ima dovoljno, te ocekujem jos bolju berbu bodova.Ferari sve gori. Meclaren uz srecu do bodova, ali ce brzo izgubiti 4.mjesto. Danasnja trka malo dosadna, ali bice ubuduce materijala za gledati.

Lewis 12.05.2019. 18:14

Citiraj:

Autor begi (Post 3300630)
Meclaren uz srecu do bodova, ali ce brzo izgubiti 4.mjesto. Danasnja trka malo dosadna, ali bice ubuduce materijala za gledati.

Od koga ce brzo izgubiti 4 mjesto ? povecali su razmak (bio je 1 bod sad je 5 bodova) od prosle utrke do sad.

Bili bi oni sasvim dobri u bodovima ovu utrku ali nesto se dogodilo u prva dva tri zavoja (sto reziser nije prikazao) pa je Lando pao na 16 mjesto (kao i Kimi koji smo vidjeli).

xlr 12.05.2019. 18:14

Citiraj:

Autor begi (Post 3300630)
Danasnja trka malo dosadna, ali bice ubuduce materijala za gledati.

Znaci opet sranje od utrke, nema smisla gledati? Gledam neki SC bio, al slabi su vam dojmovi koliko vidim.

Gabre 12.05.2019. 18:33

Procesija 60 krugova.

Da nije lando takao strola ali ono jedva ga takao i to dovelo do sc

Inace bi bila procesija 66 krugova

mitra 12.05.2019. 18:41

Kad ovdje nitko ne navija za Mercedes pa da kaze super utrka..., samo tužaljeke čitam medju postovima... :D

Superior 12.05.2019. 18:44

Uopće ne znam zašto pratim tu dosadnu bedastoću? I tako već 40 godina. Ustvari znam zašto. Na svakih 10 loših dođe jedna uzbudljiva sezona. Zadnja uzbudljiva je bila 2006.g. pa bu valjda uskoro opet.

SRV 12.05.2019. 19:10

Spomenu li neko DOMINACIJU? :D :D

Ponavlja se 2018., opet ista stvar, veliki upgrade (ovaj put i veci), a performanse pale. Nema smisla, ocito su opet usrali. Jos malo pa ce komentari tipa "we need more time to extract the performance" :D :D :D

Gabre 12.05.2019. 19:18

Ma kakva 2018-a. Ovo je najlosiji start u sezoni ferarija valjda zadnjih 10 godina.

aski 12.05.2019. 19:35

Mislim da je SRV mislio da su opet usrali s upgradeom, kao i 2018. kad je bio kraj sezone. Pa su skuzili da su zajebali i onda vratili stare dijelove haha 😁

Ma nema tu, sezona je gotova. Mercedes je sad auto koji moze na bas svakoj utrci uzeti pobjedu. Eventualno Red Bull mozda nesto napravi u Monaku i to je to.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Gabre 12.05.2019. 19:55

Ma kakvi, upravo je mercedes najbrzi u sporim zavojima. Jednostavno im gume idu na ruku i to je to. Ostali jedva izvlace deset krugova iz soft guma, a oni bez jebe 20 i jos uz to peglaju najbrze krugove kad ostali izletavaju izvan staze na istim gumama.

Ferari je provao hard gume na leclercu pa je bio pusing isto.

begi 12.05.2019. 20:19

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3300635)
Od koga ce brzo izgubiti 4 mjesto ? povecali su razmak (bio je 1 bod sad je 5 bodova) od prosle utrke do sad.

Bili bi oni sasvim dobri u bodovima ovu utrku ali nesto se dogodilo u prva dva tri zavoja (sto reziser nije prikazao) pa je Lando pao na 16 mjesto (kao i Kimi koji smo vidjeli).

Ja smatrm da je Has danas pokazao koliko je jak, tako da Meclaren sa najslabijim Renoovim motorom nema sta traziti u prvoj polovini. S druge strane Meclaren je dok je bio
S Hondom bio finansijski pozitivan. prosle godine je bio u debelom minusu (trebalo je placati Alonsa). Ni ova godina nije bolja, a znamo da novac, razvoj i brzina idu paralelno.
Jos malo ce biti da se. Okrecu razvoju bolida za iducu sezonu.

Gigi1 12.05.2019. 20:40

Slazem se haas ce prestic mcl, i ocekivano su danas bili dobri/bolji, mislim da ce nastaviti na vecini pista.
Izgleda su sa ovim upgrejdom pokrpali dio problema sa zagrijavanjem guma, novo prednje krilo je puno drugacije nego dosadasnje.

Borba merc vs. ferkan je postala nezanimljiva(i nepostojeca), a otvara se nova fronta ferkan vs. red bull, moglo bi biti zanimljivo, ima rb sanse pogotovo ako gasly provozi, jos uvijek je rezerviran, ali s druge strane ne otpisivati ferkane, ipak je to ogromna masinerija od teama i sposobni su za zaokret od 180°

Gabre 12.05.2019. 20:42

Pa prestigao ih je vec.

Kvale su jako dobar pokazatelj tko ima brzinu.

Mclaren i reno se pate tamo oko12og mjesta... Realno 6i u prvenstvu... Mozda...

Toro roso i haas ubijaju

Lewis 12.05.2019. 21:00

McLaren je redovito bolji u utrci nego Qvaliu i do sad su bas imali pehova/razbijanja (Sainz 3 puta sad i Lando), Hass ima abrzinu u par krugova/qvaliu ali u utrci kad su natovarnei gorivom nisu bas nesto brzi (to su i sami priznali da ih muci temperatura guma).

Sto se tice prednjeg krila McLaren je donio komplet novo krilo na ovu utrku tj. kompletno drugaciji koncept tako da nije bas da je Hass jedini radio.

Sto se tice budzeta nemojte se brinuti za McLaren pare, oni imaju ove godine dosta sponzora (puno vise nego ljudi misle, pogledajte samo broj logotipa na njihovom bolidu - prebrojte pa onda prebrojte na Hassu ;)).

Osim toga McLaren nije samo F1, McLaren Group je ogromna mashinerija (prodaju hrpe auta i profitabilni su jako) tako da njima novaca nece falit. Prije bi reko da ce Hass nakon pola sezone usporit sa razvojem/parama nego McL.

Sto se McLarena ove godine tice pitanje je samo kolko ce Renault bizi pouzdan jer sad je valjda svakome jasno da motor nije najbitnija karika (hint Williams i Racing Point sa Mercedesovim motorom su losi a RB sa Hondom (nakon 6 godina rada BTW i stotine miliona (ako ne i milijardu do sad) ulupanih u razvoj) nije uzeo nijednu pobjedu ni nakon 5 utrka dok je prosle godine sa Renaultom imao vec pobjedu nakon trece utrke)). Znaci kolko god se ovi iz FIAe trude umanjiti Aerodinamicki efekat ovi nadju nove trikove/nacine kako aerodinamika donosi vise od motora i to je ono di RB danas gubi najvise. Bit ce da je Adrian negdje fulao ove godine.

Gabre 12.05.2019. 21:47

To i ja govorim da RBH nije jos nista ove sezone napravio, i da su lani bili bolji.

Mercedes je jedini OPET slozio vrhunski aero paket, a motore imaju vec godinama dominantne, a uz to su izgleda i podmazali Pirelli pa nemaju problema ni s gumama

Kad to sve poklopis, imas dominaciju, sa 100% ucinkom u prvih 5 trka.
Ako i u monacu dignu, a ne vidim ko bi im mogao zapaprit, doslovno ce morati nesto u sred sezone FIA napravit :D

Gigi1 12.05.2019. 22:07

Mislim da je najveca merc prednost ove god mehanicki, a ne aero grip, daleko su najbrzi u sporim i srednhe brzim zavojima, najbopji pokazatelj su vremena u 3cem sektoru danasnje utrke gdje je najveci br.sporih zavoja....znaci meh.grip.

Sto se mcl tice vidjet cemo, ali mislim da ce ih uz haas i alfa prestici

SRV 12.05.2019. 22:11

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3300650)
Ma kakva 2018-a. Ovo je najlosiji start u sezoni ferarija valjda zadnjih 10 godina.

Ferarija? :stoopid: Za McLaren govorim, ne znam zasto si na crvene otisao. :fiju:
Citiraj:

Autor aski (Post 3300651)
Mislim da je SRV mislio da su opet usrali s upgradeom, kao i 2018. kad je bio kraj sezone. Pa su skuzili da su zajebali i onda vratili stare dijelove haha 😁

Ma nema tu, sezona je gotova. Mercedes je sad auto koji moze na bas svakoj utrci uzeti pobjedu. Eventualno Red Bull mozda nesto napravi u Monaku i to je to.

Ali zar nije Ferari brzi (Toto Wolf, izjave mozda oko Kine negdje) :D

begi 12.05.2019. 22:34

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3300684)
To i ja govorim da RBH nije jos nista ove sezone napravio, i da su lani bili bolji.
:D

Nesto mi se ova izjava ne slaze s mojom statistikom.
Samo tri tima imaju vise bodova u odnosu na stanje prosle godine nakon pet trka.
A to su Mercedes, RB i Alfa. RB ima zrelijeg Maxa, koji maximalno skuplja bodove.
Ako se ne ponove kvarovi (Riki prosla sezona), pitam se ko bi ove godine osim Mercedesa
Mogao imati najveci bodovni napredak

Gabre 12.05.2019. 22:39

Ma te izjave su presmijesne, onaj cmarko iz rbh j3 govorio da ce se bo4it s mercedesom za drugo mjesto, a da je ferrari prebrz.

Di smo 5 trka kasnije. Nit se rb bori s mercom, niti je ferrari brz.

Ferrari danas strava spor, ja ne kuzim stvarno

draksa 12.05.2019. 22:45

Mene nije iznenadio današnji rezultat. Ako se pogleda ona telemetrija što sam jučer postao vidi se da je Ferrari nešto sitnije brži na pravcu jednako brz u brzim zavojima i puno sporiji u 3. sektoru di su spori mehanički zavoji.

U utrci brzina na pravcu se vjerojatno izjednači sa manjim mapama motora,ali se zato u tim sporim zavojima ništa ne izgubi u utrci u odnosu na kvale i svaki krug Mercedes može ako hoće bit .7s brži u 3. sektoru.

Isto tako govori se da Merc troši manje goriva u utrci pa kreću lakši 5-10kg. (Prošlu utrku su navodno završili sa 10kg viška,a Ferrari je morao fuel saveati zadnjih 20 krugova)

begi 12.05.2019. 22:48

:D F1 je jako kompleksan sport, te i oni sto su ukljuceni u njega grese.Kao meteorolozi st ne mogu pogoditi vrijeme vise od nekoliko dana unatoc savremenoj opremi.
Zato kazem Vakula reko= Marko reko

Gigi1 13.05.2019. 11:36

Uvjeren sam da su obrnute uloge ham bi kakao, cvilio, prozivao itd...bravo vett :)

reiben101 13.05.2019. 13:36

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3300673)
Osim toga McLaren nije samo F1, McLaren Group je ogromna mashinerija (prodaju hrpe auta i profitabilni su jako) tako da njima novaca nece falit. Prije bi reko da ce Hass nakon pola sezone usporit sa razvojem/parama nego McL.

Hm, prodaja im ide nabolje, ali zar nisu prošlu godinu završili u debelom gubitku? A i one godine kad nisu bili u gubitku jedva su bili u plusu.

Lewis 13.05.2019. 13:49

Citiraj:

Autor reiben101 (Post 3300793)
Hm, prodaja im ide nabolje, ali zar nisu prošlu godinu završili u debelom gubitku? A i one godine kad nisu bili u gubitku jedva su bili u plusu.

u 2018 su povecali prodaju za 44%, U americi su prodali hrpe, Kina rast prodaje im je oko 125% iu slicno, uglavnom ide im super :)

https://www.best-selling-cars.com/br...bal-car-sales/

Sto se tice F1 djela oni jesu prosle godine zavrsili nesto sitno (pa rmiliona) u minusu ali to je pitanje knjizenja, otpisa, trajne imovine..... , znaju oni kako se to radi :).

Nikky 13.05.2019. 13:52

Meni je puko film kad su namjerno "malom" uvalili Hard gume samo da bi ova primadona bila ispred ... druga utrka zaredom da su ga naguzili ...
Kako je netko već napisao, sve mi se čini da je ovo zadnja godina da ću pratiti ako se nešto bitno ne promijeni.
Zabavnije je bilo gledat Porche cup od ove tuge, svi su u vlakiću al jedan drugom na guzici i samo čekaš da netko nešto zahebe ...

aski 13.05.2019. 13:59

Ja uvijek upalim F2. To se ugl na svim europskim utrkama poklopi s F1 vikendom.

Tamo se klinci ne stede. Samo sto su pun k sporiji bolidi.

Ovdje nije vise stvar sto je Mercedes neuhvatljiv, nego se ni iza njih nista ne dogadja. Highlight utrke je slucajni dodir Strolla i Norrisa. Jedino se lako moze na pravcu pretjeci Williams, ali za puni krug ili vise...

GoGzS 13.05.2019. 14:30

Ma ne znam, meni se i dalje povraca od ovih guma. Svi govore da se sada lakse pratiti, ali se nitko ne prati jer nakon 2-3 kruga pracenja jedino sto mozes je otici u boks po nove gume.
Gume + vratit nazad refuling i bilo bi opet malo veselja. Ovak se stede gume, stedi gorivo, stede motori… sve se stedi, a pricamo o F1. Meh...

Gigi1 13.05.2019. 14:34

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3300794)
u 2018 su povecali prodaju za 44%, U americi su prodali hrpe, Kina rast prodaje im je oko 125% iu slicno, uglavnom ide im super :)

https://www.best-selling-cars.com/br...bal-car-sales/

Sto se tice F1 djela oni jesu prosle godine zavrsili nesto sitno (pa rmiliona) u minusu ali to je pitanje knjizenja, otpisa, trajne imovine..... , znaju oni kako se to radi :).

ne bih u dubinu jer ne pratim, no to sto je netko povecao prodaju ne znaci da je u pozitivi, stoviše mcl grupacija je u gubitku

McLaren Group
Type Private
Revenue Ł1.26 billion (2018)
Operating income −Ł4.79 million (2018)
Net income −Ł61.78 million (2018)
Owners Mumtalakat Holding Company (56.40%) Mansour Ojjeh (14.32%) Michael Latifi (9.84%) Minority shareholders (19.44%)

Gigi1 13.05.2019. 14:38

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3300804)
Ma ne znam, meni se i dalje povraca od ovih guma. Svi govore da se sada lakse pratiti, ali se nitko ne prati jer nakon 2-3 kruga pracenja jedino sto mozes je otici u boks po nove gume.
Gume + vratit nazad refuling i bilo bi opet malo veselja. Ovak se stede gume, stedi gorivo, stede motori… sve se stedi, a pricamo o F1. Meh...

i ja bi tako, ovo je vec duže vrijeme cak i od lemansa dosadnije, jedino sto nas moze spasiti je neki neplanirani event, poput safety cara ili jos bolje pljuska/kiše

Flood 13.05.2019. 14:42

A kad je na toj stazi bilo akcije? :D

Spain i Hungary taman za ubiti oko :D

aski 13.05.2019. 14:45

1996.

Gabre 13.05.2019. 14:48

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3300807)
i ja bi tako, ovo je vec duže vrijeme cak i od lemansa dosadnije, jedino sto nas moze spasiti je neki neplanirani event, poput safety cara ili jos bolje pljuska/kiše

I te posrane kise nije bilo lani, ili mozda jednom.

Flood 13.05.2019. 14:50

Citiraj:

Autor aski (Post 3300811)
1996.

To je drugačiji layout staze u zadnjem sektoru :D

Neću plakati ne bude li je bilo dogodine...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:07.