![]() |
Citiraj:
Tebi da je to toliko bilo bitno kako spominješ tu, ti bi se prije radova jako dobro raspitao sa čime i kako se izvode radovi i u startu rekao hvala lijepa, doviđenja. Do sada sam čuo da se ekipa buni samo zbog bušenja zidova jer je znalo ponekad otpasti dobar komad žbuke i sl., ali ovo sa kanalicama i 5mm razlika mi je :roller: PS. kod HT-a, prozirna nit je dužine do 5m ako se ne varam, nedavno su meni uvodili optiku pa sam žicao dužu nit te mi je rečeno da više od 5m ima samo žuta :baad: |
Citiraj:
Tri operatera ove godine rade punom parom pa je teza dostava materijala. Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
Ja sam sebi naručio SC APC patch kabel i LC za svaki slučaj i adaptere kad smo renovirali i sam sam odma povukao to na jednom dijelu di sam htio. Poslije kad su došli su provukli svoj kabel na jednom dijelu, utaknuli na adapter i sve je bilo super. Čak i bolje jer mi je instalacija ispadala 25 metara duga, a oni nisu imali patch kabele duže od 15m pa bi morao čelato dodatan tjedan na instalaciju...
Ove kanalice šta se lijepe, bez bušenja, su čista glupost. Nisam vidio još niti jednu, a da se nije počela nakon nekog vremena odlijepljivati. Ili ti onda nakon uklanjanja na zidu zna ostati trag od ljepila kad se ponovno farba zid. Kad je to zašarafljeno samo zagletaš rupe i miran si. |
Citiraj:
Po toj kanalici te dimenzije bez problema imam provucene kabele: - koaksijalni kabel od B.net-a (A1), promjer 7 mm - opticki kabel od bivseg Amisa (A1), promjer 3 mm - kabel plosnati telefonsku paricu, dimenzije 2,5x4,5 mm - kabel za ding-dong zvono koje je na kraju hodnika, promjera 4 mm funkcionalno... |
Zvali su iz A1 da mi žele instalirati optiku i da će se potruditi oko instalacije. Rekao sam da mogu doći ako će staviti male kanalice ili lijepiti lijepolom da ja ne vidim kabel. Kažu da će se još javiti.
|
Citiraj:
Nadam se da je taj kabel dobro oklopljen jer ako nije bude se brzo pohabao kod spoja na kuću zbog trenja uzrokovanog olujnim vjetrovima. |
Pa ako ide s bandere na kuću onda visi na sajli u kabelu, pa nije opterećena nit.
|
Citiraj:
Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
Citiraj:
Disaster waiting to happen, rekao bih, osim ako kabel nema metalni oklop u što sumnjam. |
Citiraj:
|
ja sam za svojima nesto sitno prepravljao, ali nisam ni ocekivao od njih neki umjetnicki uradak, vec samo da me spoje na internet s zeljama gdje da stave router i to,
..i to su ucinili xD |
|
Jel ovaj fair usage za optiku za stvarno ili samo za plašenje korisnika?
|
Citiraj:
bye the way, random test danas i ispada da mi daju upload i vise nego sam trazio/ugovorio :) https://www.speedtest.net/result/11964967482.png |
Kak više? Pa 0.5 i je u paketu
|
Ma šala, vidiš da je na trenutke prebacio 0,5 pa je i total ispao minimalno preko lol :D
Ali ovo je realno brutalan net, ono kad igru od 30giga skines za sat vremena ..a dok ti skida, gledas YT na 1440p pri 60fps, a i obitelj nesto surfa i tako to jel xD Brzo sam se navukao :D |
Kak igru od 30 giga u sat vremena? Pa to treba ići u 4-5 minutica s takvom brzinom
|
Citiraj:
|
Problem je sto ti ne mogu svi dati koliko ti možeš primiti
Ovo ne zvuči bas najbolje :D :D |
Zar vam ne mogu kroz postojeći bužir od telefonskog kabela provući optički kabel (kao što su meni)?
|
Spojili me jutros. Dečki korektno odradili.
U kuću su ušli uz gredu na tavan, španer zabili na gredu iznutra. Router je ostao na tavanu jer postojeći bužir za telefonsku žicu i koaksijalac je pun i čudno račva se unutar zidova pa nikak nisu uspjeli proć po njemu da spustimo optički kabel na prvi kat. Ostavili su mi ekstra kabla kad se odlučim u radove za spustit :D Pošto je router iznad brzina varira od sobe do sobe al signal je dobar, ne pada ni ne gubi se zbog zidova i deke tak da mi je okej. |
Ja još uvijek čekam zbog prokletinje HT koja odugovlači prenos broja već mjesec dana.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Pitanjce imovinsko pravne prirode.
Situacija je ovakva, nekih 20-ak metara od bandere do kuće, kabel bi trebao prolaziti nad zemljištima dva susjeda. Da li je potrebna nekakva dozvola, eventualno napismeno od strane susjeda? Zahvaljujem. Privitak 24337 |
Citiraj:
Susjed kada je tražio priključak struje morao je dobiti suglasnost od mojih staraca jer je kabel jednim malim dijelom zahvatio kut našeg dvorišta, pa pretpostavljam da je i sa optikom isto... |
Najbolje pisani trag jer ako imas usmeno dopustenje susjed se moze predomisliti i trazit izmjestanje.
Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
"Dozvola" je širok pojam, dal je dovoljno verbalno ili treba ići kod javnog bilježnika, to se ja pitam.
|
Ne znam kak je kod A1, ali HT daje izjavu u kojoj se navode bitni podaci i koju vlasnik objekta ili zemljista potpise i da se slaze s izvodenjem radova.
Do sad nisam cuo da je itko isao kod javnog biljeznika. Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
To je to, hvala!
|
Jučer su mi bila trojica iz A1 u ulazu i nešo se smucaju gledaju po kutiji otvaraju je i pita ih moja mama pošto je predstavnika da šta trebaju. Pa su joj rekli da im je Telemach ulazio u njihove kanalice i kutije valjda a da to ne smiju i još su neke stvari joj govorili no ona se baš i ne razumije kaže za neke frekvencije nešto. Očito se podudaraju negdje ko će znat i kažu samo da uslikaju da ih mogu tužit :D
|
Citiraj:
|
Nije praksa ali drugi operater uvijek moze zatraziti suglasnost da se koristi veritkala.
U SB je tako HT trazio od A1 (bnet). Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
Citiraj:
Kada pogledamo presjek vertikalnih i horizontalnih kanalica pokazuje se da u jednoj jedinoj kanalici ima mjesta za sve optičke kablove sva tri nuditelja optičke usluge u mojem ulazu i da je postavljanje dviju dodatnih kanalica bilo nepotreban trošak i nepotrebno oštečivanje nosive konstrukcije zgrade sa dodatnim rupama u konstrukciji. |
Jel moguće kak na tom routeru HG8145V5 limitirat brzinu za pojedine uređaje spojene na mrežu?
|
Je li netko možda pitao A1 koji admin username i password za router HG8145V5. Vidim da su primary i secondary DNS postavke zaključane
|
Citiraj:
|
Ima li tko u Osijeku A1 optiku i kako je zadovoljan?
Provjeravam periodično .. nikako da mi na lokaciji bude dostupno. |
Citiraj:
http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/SvjetlovodnaMreza Neki dijelovi Osijeka su trenutno u postavljanju optike |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:11. |