![]() |
Ja sam napravio prelazak sa NF2 na ULI bez reinstala.
Radi to, ali nije to kak bog zapovijeda. Kad mjenjam ploču instaliram nove Windoze. Ionako se ruše svakih par mjeseci. I ove windoze su već na umoru. |
Ima samo 6100 s integriranom grafom... Ja svoje Win držim od prvog mjeseca kad sam kupio ploču. :)
|
Citiraj:
aj pročitaj barem prvih 20-30 postova u ovom threadu, pa onda pitaj tako prežvakana pitanja... |
aj budem tak mi i treba kad ne čitam..:)
|
Očigledno ih ne mučiš dovoljno da tako dugo izdrže.
Pogledaj kako izgledaju nakon 2 mjeseca. http://img207.imageshack.us/img207/5...ankoiq6.th.jpg Obrati pozornost koliko grešaka nepravilnosti nađu u sec. Da ne pričam kako se sami sa sobom posvade i znaju ući u petlju. Plavi ekran jednom u par dana je normalan. Moram napomenuti da je prvih mjesec dana bilo sve super. Razvalio sam ih samo tako ko beba zvečku. |
prva stvar borgovi jesu brži u početku ali su i nestabilniji i za tren oka dobiješ ovo,a inače ti si stvarno malo pretjerao,meni u prosjeku drže 6 mjeseci(obični XP Pro SP2)
|
Moj je Win XP MCE 2005 sa SP2 i još radi ko prije pol godine. :) Crta kod bootanja prođe 3-4 puta... :D
Nego izgleda da mi je prdnuo RAID kontroler na ovoj ploči, u 3 pm... Moram još testirat. |
A kaj puno drugačije izgledaju nakon 3 dana?
Citiraj:
|
Pa normalno da vam drži kad niš ne radite.
Još nisu izmislili Windoze koje kod mene mogu zdržat dulje od 6 mjeseci. Kad otvorim Windows sistem manager imam 53 procesa, trayu ima 14 ikona jer sam to malo prorjedio U njega sam uštekao već pola tone tuđeg pokvarenog hardvera da vidim jeli radi. Spašavao tuđe podatke iz hardova koji su na izdisaju. Pa kad ga prištekaš sj.be ti komp da niti nakon odštekavanja neće proraditi. Pokvarenu memoriju i grafičke kartice Imam instalirano preko 130 programa, a koliko uninstala imam nema pojma. Kompjuter dnevno radi u prosjeku oko 18 sati i preko njega se spaja još jedan komp na internet. Windowsi su već sada nakon 2 mjeseca teški preko 2 Gb i rastu kao buhtla iz dana u dan. Registri ne želim dirati sa nikakvim programom dok radi. Pogledajte u sig koliko je u njemu komponenti. Od 280 Gb HDD-a imam mjesta još nekih cca 50 Gb. E sad vi meni recite kakvi su to Windowsi koji bi izdržali ovakvu torturu da se nakon 6 mjeseci ne sruše. Samo windowsi na kojima se ništa ne radi i ne instalira mogu izdržati dulje od 6 mjeseci. |
baš zato što ne čistiš registry ti tak i izgleda,ja svaki dan sa crapclenerom registry čistim pa tak ide,inače stvarno kratko drže
|
Citiraj:
To kaj ti čistiš registri su ti čiste bedastoče. Ako Windowse tlačiš kao ja čistio ili ne čistio završetak je isti. Ti misliš da taj Cleaner poboljšava rad Windowsa. Kada Windowsi jednom u registryu nešto krivo zapišu, a bitno je za rad Windowsa niti jedan cleaner to više nemože popraviti. A ja nemam vremena nakon svakog programa sejvat registry. Za to postoji Norton Ghost i kad ode sve u krasni k.... vratiš kopiju. |
NIje da nije bilo blue screenova itd. AL EVO JOS RADE NAKON VISE OD 2 GODINE, I bome dok god se boota, ne pada mi na pamet vise preinstaliravat .
Ioknak nekad fresh install radi jadnije od prastare. Iako ja uredno cistim registre. sa registry mechanic i prastarim microsoft kojeg vise ne podrzavaju regclean. |
Nije kontroler crko, nešt s diskom ne valja...
|
Nazalost vise tu ne mrem postati , jer Asrockica nije u kanti vec 2 sata , nego u kutiji stoji i ide na reklamaciju jer iz cistog mira su otisla prva dva utora za memoriju , to se valjda samo meni moze dogoditi . ipak , bilo je lijepih 7mjeseci zivjeti sa tom plocom jer je omogucila postepni prijelaz na 939 . smrc .
|
Slažem se, Router, ista stvar je i sa mnom... Sutra ide van... :( Baš me super služila.
|
I tebi riknuli memorijski slotovi?
Citiraj:
|
Ne nego sam uhvatio priliku jeftino preći na Intela. :)
|
:( ...ovo je tužno, sve više se usera rastaje od slavne dualsata2....
|
izdajice jedne, VAN! :D
|
ne boj se ja neću još 2 godine sigurno:).Ak nis drugo jel sad sve radi i vise manje su osevi instalirani.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja sam tek ovaj ponedjeljak osposobio ovu ploču,ne idem još nikuda
|
kako bi se slagali asrokica i x1900GT pci ?
|
JA ti imam x1600 Pro i dobro se slažu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pozz... A meni x1600xt radi super, a isprobao još x800gto(pci), 5700ultra, ti 4800se(agp) i sve radi ok.: roller : |
Ja sam isprobao i sa 9550 (AGP).
|
ja sam probao zasada 6600GT agp i 7900GT pci
|
Ja sam isprobao GF2, GF4, 6800LE (agp) i 6800GS (pci-e), 7300gt (pci-e)...naravno sve je radilo bez problema...
|
Citiraj:
vidio sam u diskont 24 gecube x1900 gt za 1660kn , pa mislim da je vrime za upgrade, amd64 3000+ asrock = veliki upgrade za malo para, treba se pripremit za flight sim x , mislim da je moj barton odradio svoje... |
Citiraj:
|
A druga stvar je da to nije NF4 čipset nego ULI.
Po meni bolji od NF4. |
jedno pitanje,kada imam pci grafu,što da stavim pod agp adapter size?
|
Ostavi na defoltu ono kaj je bilo...
|
Citiraj:
|
Hmmm...evo i mene, nakon dva tjedna :D (malo spama za pocetak :D )
Vidim, neki napustili dualku...a i vi ste natipkali 1155 postova...khm...spam? :D Vidio da je netko radio testove na linuxu, moze link nekakav? :) |
nema vise 939Dual-VSTA u hg shrotu, sranje...
|
Momcovi imam veliki problem-htt mi ne ide preko 240MHz nikakao.
bios je 2.10, proc venice 3200+,2 gige uccc-a. Sve sam pokusao i postavio onak kako je E.T. napisao ali jednostavno ne ide preko 240 MHz. Molim vas pomoc! |
Može biti više razloga:
Proc neće ići na 2400Mhz na toj određenoj voltaži (sad neznam da li si spuštao množitelj procu pa vidio što te koči), matična neće ići preko 240HTT (tu ti nema pomoći, ali sumnjam da je to), nisi spustio CPU-NB i NB-SB na 800, nisi spustio memoriju na manji mem. djelitelj (tipa na 166; ne ide svaki UCCC na 250Mhz), BIOS te koči (probaj Beta7 ili 2.20) |
Proc ide sto posto, a tu je i vmod(1.55v), uccc-i idu sigurno na 240 MHz, nb-cpu spusten na 800.Probao sam apsolutno sve osi drugog biosa.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:57. |