![]() |
Da je dobro platio :D
Moram pogledat koji video, ali ne od ovih EPP reviewera. |
Koji im je OEM? HTC? Šteta što im gornji i doljnji bezel nisu nešto manji.
|
Dizajn sezona 2014-15. I pri tom ne mislim (samo) na nedostatak notcha koji je nekom prednost. Galaxy S8 je imao 0.2" veći ekran u 2mm kraćem i užem kućištu prije 2 godine.
@Gabre: Koristiš čisti Android? Koji su to fičri koje on nudi, a kod drugih moraš čekati? Ja bih se sjetio samo nekoliko njih koji nedostaju u čistom Androidu, a kod drugih se uzimaju zdravo za gotovo već 100 godina. |
Citiraj:
Bezeli su im .:stoopid:..šteta. |
Gsmarena veli da pixeli imaju ufs 2.1 memoriju, a anandtech veli eMMC.
|
Trash dizajn od Googlea kao i obicno. Samsung izbaci mob sa zaobljenim kutevima ekrana jer su bezeli dovoljno mali da se priblizavaju rubu, Google stavi zaobljeni ekran kao ukras. Apple izbaci mobitel sa notchem jer je to jedino preostalo mjesto za senzore, Google stavi ogromni notch ali i ogromni chin. Kao posljedica smanjenja bezela omjer ekrana se generalno prosiruje ali Google napravi mob sa izduzenim ekranom i old school bezelima gore i dolje :D
|
Mobitel je ok, ali nista posebno, bar ne za tu cijenu.
Vjerojatno ce biti moj sljedeci. Solidne preformanse, nema notch, usb c, samo po jedna kamera sa svake strane, aktualni software, zadovoljavajuci design i donekle prihvatljive dimenzije (malo previsok). Jedini telefon koji zadovoljava ove kriterije. Ali tek kad cijena padne na ispod 300 n.j.. 400 n.j. je puno za midrange plasticni telefon. Jer su mu ipak konkurencija Huawei Px0 lite i Nokia modeli. A bude, i to vrlo brzo. Ipak je sad vruca roba za indijce i "novi" nexus, pa razumijem zasto je trenutno ta cijena. |
Pa kad S9 ide za manje od para, ne vidim zašto bi itko uzeo ovo.
|
Kao korisnik pixel 3 uređaja, uzimam odmah 3a za backup :) cim stigne.
Napokon 3,5 mm jack, aleluja!!! |
Za 400$ se samo nabraju mane uređaja, a da su nakrcali to sve što čovjek traži, onda cijena ode u nebo, mane ima i onaj od 7000-8000kn, samo eto, njima se to tolko ne spočitava, al nema veze što su bezobrazno skupi.
Ak je nekom prioritet kamera, ovdje zna što dobiva, ne treba se "rastezat2 do flagšip uređaja di će kamera opet biti upitna. Out of box odlična kamera, gabariti uređaja, čekao sam da nekaj izleti na tržište, al bome se nisam nadao baš tomu; cijena će uvijek bit diskutabilna kod odabira smartfona, nebitno jel flagšip model ili midrange, uvijek se nekom nađe neka mana, a komentiranje o cijenama traje unedogled. Sjećam se jednih odličnih mobitela sa dobrom cijenom i vrhunskim kamerama, 6P i 5X, ovaj novopridošli midrange dvojac me podsjeća na ta dobra "stara" nexus vremena, bar dok je u pitanju kamera. |
3a XL je 479€ na njemackom storu, sto je puno previse za takav uredaj. Precjenili su se za barem 100€.
Citiraj:
|
Ovo trziste telefona definitivno odlazi u kujac. Ovi novi pixeli su lajtmotiv te transformacije.
Vidim, neku su tu odusevljeni i vec planiraju godisnji da mogu kampirat pred trgovinama ne bi li dobili uređaj čim prije, dok drugi bas nisu odusevljeni (logično) Stalno napominjete taj 3,5mm, mislim to je toliko retradirana stvar, odnosno svaki mob bi to trebao imati od sad do zauvijek. Ali fora je, sa strane proizvođača jedne godine ga maknete, malo korisnici njurgaju, druge godine ga vratite i to vam je glavni feature. i tako u krug. Nema notch? Pa jos bi samo trebao notch na ovaj komad mesa iznad displaya :D Realno zapakiani S9 sa garancijom sa njuskala je i dalje 3x bolja ponuda od 80% ovih "super ponuda" u vidu bezličnih mid range uređaja. |
|
Najobičniji mid-ranger bezveznog dizajna, kvalitete izrade i hardvera kojeg prožvaču 3 godine stari flagshipi.
Za cijenu ovog 3a drloga kupiš novi S9 ili P20P. |
3 godine podrske za najnoviji software, to zaboravljate.
Da vidimo kad ce s9 hiti updatean na android T ili koji ce bit za 3 godine. Realno mob nema konkurencije za 400 dolara kod NOVIH uredjaja i tu prica staje |
Citiraj:
Koliko puta sam samo vidio da ekipa odbija prelazit na noviji OS, evo npr: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6872 |
Ma kakav samsung s9..
Ovaj Pixel 3a je dobar mob, s obzirom na karakteristike, mogu rec da cijena skoro pa prati proizvod. Da je mozda 30-40€ jeftiniji, to bi bio pun pogodak, al ionak ce mu cijena padat. |
Pretjeraše s cijenom pogotovo na europskom tržištu jer akcije na 3a neće biti barem pola godine. Za to vrijeme će brdo telefona koji se nalaze u višem mid rangeu, tj. na granici mid-high range biti atraktivnih cijena na raznim akcijama. Tržišno stanje nije ni približno slično vremenima kad je izašao nexus 5, kad je imao iste stvari za ponuditi kao i konkurencija uz dodatne manje prednosti poput regularnih updateova.
Odstupanje od trenda previše izduženih ekrana mi se sviđa, puno ugodnije tipkam kad tipkovnica ne leži na donjoj ivici uređaja. Plastično kućište je za mene pun pogodak i da nisam naletio na akciju za drugi mob, bio bi glavni razlog za kupnju. Ovi svi današnji telefoni višeg ranga imaju staklene pozadine - užas. :D Već dugo nisam slušalice spojio na mob, pa mi manjak 3.5mm jacka nije teško pao, ali svejedno mi je toplo oko srca vidjeti da je prisutan na 3a :) |
Sve priznam tom Pixelu, ali da je ružan, je! I samo zbog toga ga ne bi kupio.
Podsjeća me na Xperia mobitele iz 2014. Bez imalo inspiracije... |
Citiraj:
baš se vidi da se preserava. |
Citiraj:
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
koji mob ti koristis, i da li si ikada imao pixel telefon? |
Kao da to mijenja nesto. Kad uzmem stari Nexus 5 sa Marshmallow, realno mi ne fali nista u softveru. To je pogotovo istina za custom skinove koji ionako odavno imaju feature koje Google kroz godine pomalo dodaje.
|
Smijem li se sloziti s panasonicom po pitanju bitnoce updejtova? Mogu li? Ok, koristio sam 4 nexus uredjaja, znaci isti vrag ko pixel. Nije aosp nego google rom. Aosp nitko zdrav ne zeli na mobu. Suma summarum, od ta 4 uredjaja 3 sam gledao kako "umiru" svakim sljedecim mayor updejtom. 1 je toliko sjeban da ima hardverske probleme uzrokovane sto aljkavoscu proizvodjaca, sto updejtovima na novije bootloadere i sl. Proizvodjac potvrdio, google refundirao ljudima pare, ono, drama. Mislim da svi prepoznaju 6P u zadnjem slucaju. Ostali su bili 4, 5 i 7. Jedino 5ica se dobro drzala jer sam je freezao na custom kitkat rom. 7ica se hardverski nije mogla nositi sa OS-om i ostala je na jelly beanu. Nexus 4 cini mi se ipak bio na lollipopu.... Njega sam kratko imao.
Tako da mi 3 godine updejtova bas nista u zivotu pametnoga ne znaci kad se zadnja 3 mayor updatea androida fokusiraju na permission/notification management i light/dark temu. Jbt od lollipopa ne mogu sloziti tamnu material temu i sad je to hit. Kao i povratak headphone jacka. Android Q ce nam donijeti opet neku tamnu temu... Bitnije mi je da mob moze 2-3 godine normalno raditi, a takav bi trebao biti svaki. Ako ce mi update usporiti paljenje kamere kao na zadnjim pixelima (ne znam jesu li to vec fixali) onda mi takav update realno ne treba. Ali jedno cu priznati, novi pixeli mi se svidjaju jer vracaju plasticnu pozadinu. Drop proof, jbga, nemas filing metala u ruci, ali mozes ga baciti pokoji put. |
Uh, dok se sjetim Nexus 5, jedan od najdrazih nexusa, prodao ga, pa ga poslije opet kupio, super je mob bio, doduse, baterija bas nije bila nesto, al sve ostalo je bilo jako dobro, kao i 5X i 6p koje sam koristio.
Volio bih jos probat taj Pixel 3a, da vidimo jel to valja cemu:D Unistili su se jos dok su krenuli s prvim Pixelima, ekipa se razbjezala na ostale modele, a sve to radi googleove politike, zvane, "ajmo nabit cijenu nasim smartfonima". Sad rade neke kompromise u vidu slabijih modela. Trziste ih je stvorilo, trziste ih moze i unistit. |
Citiraj:
Budimo realni, nakon 3 godine ćeš sigurno promjeniti mobitel tako da će ti ta softverska nadogradnja biti najmanje bitna. Također će biti najmanje bitna i samom googlu pa će ju sklepati za taj stari mobitel reda radi, jer će u međuvremenu izaći 15 novih modela. Dakle, sasvim je svejedno hoće li proizvođač ponuditi jednu, 3 ili 47 nadogradnji, nije da će to "oživiti" telefon, vjerovatnije je da će ga samo usrati. Da su dali 3 godine jamstva pa ajd, to je već nešto :D |
znaci trolas bez pokrica. hvala, ajmo dalje.
meni su pixeli i stari nexusi bili upravo zbog softwarea najinteresantniji. Uzmem mob i na njemu ne dobijem nikakav hebeni bloatware, nikakve mutave launchere, razne aplikacije koje samo smetaju i iskacu svako malo, ne treba mi to niti to zelim na mobu. hocu stock dialer ( a ko je koristio pixele zna kakve prednosti ima, barem na mom trzistu ovdje) ne zelim fejsbuke instalirane, razne gluparije, koje moram disablati, ne mos obrisati, gutaju prostor i ram.... zahebi to. mene ne dira jel mob od plastike ili stakla, a ako biram izmedju dva, onda plastiku. Ionako su mi svi mobiteli u nekom tpu caseu jer su klizavi i ispadaju mi inace iz ruke. NE da bi ih stitio. da li cu kupiti 3a. ne. da li je odlican izbor za 400$. da. Pogotovo jer za tu cijenu nemas ni priblizno uredjaj sa tako sposobnom kamerom. kome nije stalo do kamere, vjerojatno ima i boljih izbora. i to je to. |
400 dolara kod tebe i 500 eura kod nas nije baš ista cifra. Za razliku se kupi Xiaomi Redmi Note 7 skoro...
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
ne placam ni ja 400us dolara.
mene dodje da ga narucim od googlea, u CAD $620 sto je cca 3,050kn. pricam o 3a XL dodje 3,600hrk. samo sam misljenja da je ovo dobar googleov potez, i otvara vrata ljudima da plate uredjaj 0$ na neku prosjecnu pretplatu, i imaju vrhunsku kameru na uredjaju a da ne istresu 1000+ dolara, jer realno, nema konkurencije na podrucju kamere. samo to. |
Ne ulazim u to je li mobitel dobar ili ne, samo sam se dotaknuo cijene od 400 usd. Za tu lovu da je toliko kod nas, da.
Ovako ide u flagship segment a nije flagship. Ne znam... Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
kako ide u flagship segment? ako ces ic logikom kupovanja stvari kroz oglasnik, onda nema smisla, nema smisla onda ni kupovati novi auto, kad kupis preko njuske vecu klasu za iste novce.
|
Citiraj:
Pa genijalna ideja da kad pritisneš desnu tipku za prikaz pokrenutih aplikacija, nemaš odmah mogućnost sve ih zatvoriti nego moraš prelistati skroz lijevo. Pa u Oreu izostanak postotka baterije, da bi ga u Pie vratili, ali nakon par updejta smjestili unutar ikonice baterije da moraš koristiti povećalo da vidiš broj. Pa nedostatak prilagođavanja funkcije tipki kao što to ima npr. MIUI (npr. držanje tipke "natrag" za ubijanje trenutne aplikacije, pritisak na power tipku za gašenje svjetiljke kad je upaljena)... Pa još sto stvari koje svaki UI podrazumijeva, a goli Android nema. Goli Android je dobra ideja, ali čini mi se da u Googleu prilikom izrade svake nove verzije sjede i smišljaju gdje će sjebati korisnike i napraviti što gori user experience. Kako drukčije objasniti npr. izbacivanje postotka baterije koji postoji valjda oduvijek u svakom UIu!? "Ajmo ovo izbaciti pa ćemo to u sljedećoj verziji dodati i predstaviti kao exciting new feature." Jer realno, već 4-5 zadnjih novih verzija Androida nije donijelo ništa novo osim većeg broja u Settings - About phone. |
Citiraj:
|
Imam trenutno Android One, tj. goli android, i mogu reći da bih ga iste sekunde mjenjao za EMUI ili MIUI. Premalo mogućnosti izmjene nekih stvari. Kao da sam na android verziji iOS-a. Plus sve što je kolega redscro rekao je istina. Na Huaweiju P9 sam imao toliko cool stvari kao npr u galeriji gledanje slika ljevo-desno kontrolirano pomoću otiska prsta, povlačenje notification bara sa otiskom prsta su samo neke od stvari koje dosta često sam koristio na P9, a fale mi sada na Android One verziji
|
Vidis, mene takve stvati nerviraju jer nisu siroko rasprostranjene preko svih uredjaja, pa se naviknes na jednom, a onda na drugom mobu nemas.
|
Citiraj:
Moja izjava je isla vise prema ljudima koji kupe flagship (recimo P3/XL) i lise ga svih featurea (sw i hw related) flesanjem golog AOSP-a koji to, jasno, ne podrzava. Dosta da vidis AOSP kameru naspram Gcam-a. |
Ako već pričate o AOSP, prestanite pričati kroz generalizacije o tome što jest (i nije) AOSP.
AOSP je ništa drugo doli osnovnog koda koji služi kao osnova za kompiliranje Android OS-a i njegovih (re)inkarnacija u vidu custom "ROM-ova". Adaptacije može napraviti svatko tko želi, baš zato jer je open source. Gapps kao i sve ostale funkcije koje se izdižu van rudimentarnog OS-a se mogu instalirati/prilagoditi/programirati na bilo koji ROM. LineageOS isto tako po defaultu dolazi bez ijedne gapp, po potrebi se može instalirati sve, a nastao je zbog AOSP-a. U kontekstu je bolje koristiti slobodno formuliran izraz "vanilla Android". |
U moje vrijeme (:D) su postojali AOSP romovi bez ijednog CM featurea, cista, gola, rudimentalna baza. Beskorisna, da se mene pita. Postojala je i njihova mala publika.
CMod, LineageOS, svi oni su samo bazirani na AOSPu, ali nude puno vise. To sto im fale gappsi je neka druga prica ako se dobro sjecam, nevezano za sw, nekakve restrikcije od gugla. Jer AOSP je dzaba, a koristenje gappsa u romovima (samsung i ostala ekipa) se licencira. Jbga i mi smo sad zaglavili na lekcijama iz povijesti |
Šta vrijedi što EMUI i MIUI imaju hrpe opcija kad su bugoviti.Ili kasne notifikacije ili poblesavi iz čista mira ili žešće pije bateriju....
Kad čitam teme po forumima o Xiaomiju i pomislim da bi me neki mogao zainteresirati,vrlo brzo ohladim kad vidim sve probleme.Onda dođe update koji riješi jednu stvar,a sjebe još tri...😏 Neka hvala.Od Xiaomija u obzir dolazi samo android one... Sjetim se Xiaomija Mi3 koji me izluđivao,flashao AOSP i mini gapps i voila,sve radi kako treba 😁 |
U Dojčlandu, 400€
https://www.mediamarkt.de/de/shop/go...e%20pixel%203a https://www.saturn.de/de/search.html...channel=sedede Manje od 3tkn. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:39. |