PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Uveden Pizza zakon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26582)

buljo 06.02.2017. 18:58

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3020039)
Drago mi je da ti se svidjela, to je otprilike i moje misljenje o oharinim pizzama. Trenutno bez konkurencije u hr.

Od njihove pizze neces nikad imati "kamen u zelucu" osjecaj sitosti, koriste vrlo malo kvasca, i to ga sami fermentiraju, tijesto odlezava jedan dan, i uz to je prozracno, mekano i elasticno. Meni idealno tijesto za pizzu. A sastojci su vrh, s tim nemres fulat.

Nisam dugo bio, sad si me potaknuo :D

Kad vidim takav rub ne pada mi na pamet otić tamo pa 25% pizze je korica :hitthewal:

Jel to posebno traženo ili standardno?

EDIT: Vidim na fejsu da je standarno, užas...

Roberto 06.02.2017. 18:59

Igneos, ovisi kakvu.

Ovakvu napoletanu kao iz o'hare, ne možeš nikako ispeći doma u običnoj pečnici.

Igneos Eructid 06.02.2017. 19:00

Primjetio sam, da bez obzira koliko mi nokti bili šporki prije nego zamijesim tijesto, poslije budu ko suza...nemam pojma kako i zasto to...

Roberto 06.02.2017. 19:02

Citiraj:

Autor buljo (Post 3020052)
Kad vidim takav rub ne pada mi na pamet otić tamo pa 25% pizze je korica :hitthewal:

Velika bi ti greška bila prosudit ovu pizzu na temelju fotke :)

Ni9je to ni izbliza tako puno tijesta, i to nije klasično tijesto. Ne znam jel voliš napoletana style tijesta, ali imo, ovo je uvjerljivo naj pizza koju možeš pojesti u hr.

buljo 06.02.2017. 19:02

Ovo im je reklama za pizzu...

This photo of Pizzeria O'hara is courtesy of TripAdvisor

Vratio bi im to da mi stave na stol. :kafa:

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3020055)
Velika bi ti greška bila prosudit ovu pizzu na temelju fotke :)

Ni9je to ni izbliza tako puno tijesta, i to nije klasično tijesto. Ne znam jel voliš napoletana style tijesta, ali imo, ovo je uvjerljivo naj pizza koju možeš pojesti u hr.

Sa svojom lovom tam ne idem.

Ljudi se se kunuli i u Kariolu pa je to tijesto za bacit u smeće.
Daj plz objasni napoletana style tijesto?

Igneos Eructid 06.02.2017. 19:06

mozda bi bez te nabacane rukole lipse izgledala? Mislim, ja to ne bih znao ni pojesti. Jel se to brsti ili kaj?

Roberto 06.02.2017. 19:08

Citiraj:

Autor buljo (Post 3020056)
Ovo im je reklama za pizzu...

https://media-cdn.tripadvisor.com/me...2-largejpg.jpg
This photo of Pizzeria O'hara is courtesy of TripAdvisor

Vratio bi im to da mi stave na stol. :kafa:

ovo je stara fotka, nije njihova reklama nego trip advisor, romana (mlinac) tijesto i ta pizza je bila promjerom veća od napolitane.

Citiraj:

Sa svojom lovom tam ne idem.
Ja bih ti ipak savjetovao da odeš i probaš. Sasvim sigurno je drugačija od svih pizza koje si probao, je ovakvu pizzu nitko drugi u hr ne radi.

Citiraj:

Ljudi se se kunuli i u Kariolu pa je to tijesto za bacit u smeće.
Karijola ima mlinac pizze, i ne lajkam njivou pizzu.

Citiraj:

Daj plz objasni napoletana style tijesto?
Citiraj:

According to the rules proposed by the Associazione Vera Pizza Napoletana,[2] the genuine Neapolitan pizza dough consists of wheat flour (type 0 or 00, or a mixture of both), natural Neapolitan yeast or brewer's yeast, salt and water. For proper results, strong flour with high protein content (as used for bread-making rather than cakes) must be used. The dough must be kneaded by hand or with a low-speed mixer. After the rising process, the dough must be formed by hand without the help of a rolling pin or other machine, and may be no more than 3 millimeters (0.12 in) thick. The pizza must be baked for 60–90 seconds in a 485 °C (905 °F) stone oven with an oak-wood fire.[3] When cooked, it should be soft, elastic, tender and fragrant.
Rikola savršeno paše na pizzu :)

trouble 06.02.2017. 19:09

OHara je ono niti smrdi niti miriše. S obzirom na cijene srednja žalost. Inače nisam ljubitelj mlinac pizza. A to šta niko drugi ne radi TAKVU pizzu(kakva je to?) nebi smjela biti nikakva preporuka....pobogu

I mene zanima kaj je napolitana style jer napuljske pizze rade i u Zero Zero i nije bio mlinac kad sam zadnji put bio tam...

AKo se zateknete u Munchenu probati Soriano's u Sollnu.

Roberto 06.02.2017. 19:15

Meni je u ohari najbolja pizza, zero zero radi sličnu, ali nije prava napoletana jer nema krušnu peć koja može postić ove gore temeprature, pizza se duže peče i tijesto nije toliko mekano i prozračno.
Nije to naravno od presudne važnosti da bi pizza bila fina ali probao sam obje i tijesto u o'hari mi je osjetno bolje. Kao i sastojci na pizzi.

Ne znam kad si bio u ohari zadnji put, ali na napoletane su prešli od rujna prošle godine.

buljo 06.02.2017. 19:15

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3020058)
ovo je stara fotka, nije njihova reklama nego trip advisor, romana (mlinac) tijesto i ta pizza je bila promjerom veća od napolitane.

Onda je negativna reklama, jer izgleda ocajno ta kolicina tijesta.
I na novijim slikama ima previse tijesta za moj ukus.

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3020058)
Ja bih ti ipak savjetovao da odeš i probaš. Sasvim sigurno je drugačija od svih pizza koje si probao, je ovakvu pizzu nitko drugi u hr ne radi.

Karijola ima mlinac pizze, i ne lajkam njivou pizzu.

Vjerujem da je, jednom cu otici cisto da probam ali me nimalo ne privlaci.

Roberto 06.02.2017. 19:23

Meni je bila tak tak kad su radili s mlinac tijestom, ali ga je žena obožavala pa smo često išli.

Međutim, kad su na ovo prešli ostao sam oduševljen. Ima top sastojaka i u drugim pizzerijama na pizzi, kao zero zero, karijola, duksa, ali tijesto... Ne da se usporedit, meni je to dva koplja iznad konkurencije. Nije to ni izbliza tako puno tijesta, omjeri sastojaka na pizzi su taman, noali moraš probati da bi to shvatio razliku u tijestu.

Tko voli mlinac pizze a la karijola ili duksa, ova mu su možda i neće svidjeti. Ali opet nije to ni klasično zg pizza style tijesto, deblje i teže, a la chelo ili žac.

trouble 06.02.2017. 19:23

Bio sam prije 3 mjeseca i zadržao se tamo samo zbog izbora pivi. I Zeru su mi pizze bolje,za nijansu,al nijedna se ne može pohvaliti nekim VAU efektom.

Igneos Eructid 06.02.2017. 19:25

ja bome dugo nisam nit primirisao pizzi, a doma nemam ni sastojaka da sam ispecem vec jako dugo...a cak i kad sam ih kusao redovito, svaka je bila posebna...omiljeni djir mi je bio nagovorit curu da ispece pizzu, pa djir autom negdje u prirodu degustirat...s ketchupom, gljivama, svakakve nadjeve sam probao ali vrhunac mi je bio sa tucanim vrhnjem...doduse, pizza mi nije pizza ako nema origana u igri...

buljo 06.02.2017. 19:25

Trouble odi u amforu u dubravu i uzmi domacu pa javi kakva ti je. :)
Osobno najbolja pizza u istocnom djelu grada.

Dottore 06.02.2017. 20:18

Amfora u Dubravi? Kako to meni nije našao preko aplikacije PizzaApp.hr?

buljo 06.02.2017. 20:36

Nemam pojma, na poljanicama je.
I obavezno domaca, niti jedna druga!

Router 06.02.2017. 21:24

U Dubravi vec duze samo P.Verona due mi je vrijedna spomena i za preporuku, za moj neki ukus.

Guls 07.02.2017. 07:40

Sto žena dvjesto sisa.
Činjenica je da je o'hara priznata pizzerija, i to u europskim razmjerima.
No, svako od nas voli drugi stil.

Meni paše napoletana, doma sam počeo raditi inačice i odlično mi je.

trouble 07.02.2017. 13:04

Citiraj:

Autor buljo (Post 3020083)
Trouble odi u amforu u dubravu i uzmi domacu pa javi kakva ti je. :)
Osobno najbolja pizza u istocnom djelu grada.

Isuse oni su imali do jaja lazanje,to sam ždero svaki dan kad se radilo u Feniksu,prije jendo desetljeće :D bum probal prije neg šta se odhebem za vaterland :D

buljo 07.02.2017. 13:09

O daaa, i meni su tamo jedne od najboljih lazanja kaj sam probao po pizzerijama, restacima...

syss 07.02.2017. 13:10

ne znam čemu čuđenje friškoj rikoli na pizzi... a vidim i pršut nije karboniziran što isto može biti samo plus imho.

Igneos Eructid 07.02.2017. 14:30

Restoran Sime na predjelu grada zvanom Borik mi je mozda najbolja koju sam jeo u Zadru. Ali mislim da me pizza i dva puta po pola litre pive izaslo oko 200kn, nije bas jeftino...

Roberto 07.02.2017. 19:38

A Mamma Mia na Boriku?
Tamo sam pojeo prilicno dobru pizzu. Jednu od boljih ne-zg pizza u svakom slucaju.

Igneos Eructid 07.02.2017. 20:04

ako se ne varam, ta mama mia je imala i dostavu i jednom prilikom sam narucio...ne sjecam se vise kakva je bila, ali nisam nikad ponovo narucio od njih...od taxi pizza, najdraza mi je Gušti...

nick praskaton 07.02.2017. 20:10

Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3020422)
Restoran Sime na predjelu grada zvanom Borik mi je mozda najbolja koju sam jeo u Zadru. Ali mislim da me pizza i dva puta po pola litre pive izaslo oko 200kn, nije bas jeftino...

šime je definitivno najbolji u gradu, i to vec 30 godina, uvijek svijeze namirnice i ljubazni

skoro uvijek narucujem, tanku, bolognesse sa jednim slabo pečenim jajom u sredini, i u Šime je vrhunska i definitvno najbolja, tako da preporuka ko god trazi pizzu u zadru

Wolverine 07.02.2017. 20:29

Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3020044)
Nisam neki ljubitelj tih kupovnih pizza. Ja volim sam ispeć pizzu, a mogu vam reć da jednom kad naučite kako, i malo dijete bi savladalo tehniku...

Doma u klasičnoj pečnici ne jer ne možeš postići te temperature.

Citiraj:

Autor buljo (Post 3020052)

Gle, to je takav tip pizze. One imaju dosta velik i raspuhan rub.

Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3020057)
mozda bi bez te nabacane rukole lipse izgledala? Mislim, ja to ne bih znao ni pojesti. Jel se to brsti ili kaj?

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3019513)
Kakav je ovo plast trave na pici? WTF?

Rukola paše savršeno uz pršut. Tak jasno ni pršut ni rukola se termički ne obrađuju. Još da je gore malo grana padano strugotina i poškropit maslinovim... :nuts:

Roberto 07.02.2017. 20:35

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3020593)

Rukola paše savršeno uz pršut. Tak jasno ni pršut ni rukola se termički ne obrađuju. Još da je gore malo grana padano strugotina i poškropit maslinovim... :nuts:

da bi reč rekel :)

webstartm 07.02.2017. 21:11

A di naći dobru pizzu u Splitu?

Bogami,ja u svojih 20 i kusur godina postojanja još nisam našao.

Wolverine 07.02.2017. 21:17

Citiraj:

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3020597)

Mislim da sam već bio stavio fotku ranije na žderonje :D
postimage

1v@n 08.02.2017. 01:20

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3020622)

U F de Mar sam jeo pristojnu. Meni je Split najgori grad u zemlji za nać normalno mjesto za pojest nešto.

RAUL 08.02.2017. 08:14

Citiraj:

Jesi probao u ST spizi?

Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk

syss 08.02.2017. 08:58

Citiraj:

Autor Roberto (Post 3020597)

i od mene lajk također.

LTOP 08.02.2017. 14:44

Citiraj:

Doma u klasičnoj pečnici ne jer ne možeš postići te temperature.

Ma da se naklokat, samo odziv duze traje :). Ha ha sala Wol, slazem se.

Citiraj:

Eee, dobar Combo... :amen:

Pazi sad, prva ove godine... za otvorenje sezone. Prije toga dugo nisam bio pravio, sad ne znam jel do mene il je critical neki pao :fiju:... ugl. prava ;).

http://i.imgur.com/vCPfMYj.jpg

http://i.imgur.com/QlDBuAJ.jpg

http://i.imgur.com/baxanef.jpg

MeanBoss 08.02.2017. 16:00

Citiraj:

Pa nije valjda pizzeria galija toliko propala.. Meni je u njih uvjek pizza bila vrh.. Al stvarno nisam bio zadnjih par godina?!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

syss 08.02.2017. 16:03

lepo, lepo gore ;)

IcyTexx 08.02.2017. 16:23

Tko ne razumije što je napolitana, ne razumije...

Vjerujem da bi se buljo dodatno prenerazio da sazna da ova na slici košta 92kn. :D Pogovo ako sazna da je tijesto skroz šuplje, da ga ima manje nego u klasičnom rubu neke žnj pizze.

Okej mi je pizza u O'Hari, samo kaj je interijer za nulu. Sve je meh, stolci u koje upadneš 20cm nakon kaj sjedneš, nije na razini na kojoj su cijene. Doduše, zadnji put sam dobio tijesto na pizzi koje je bilo užasno žilavo, a rade nauku iz njega.

http://www.deviantpics.com/images/20...MG_0085.th.jpg

Duksa mi je isto okej...
http://www.deviantpics.com/images/20...MG_1003.th.jpg

webstartm 08.02.2017. 17:57

Citiraj:

Autor MeanBoss (Post 3020898)
Pa nije valjda pizzeria galija toliko propala.. Meni je u njih uvjek pizza bila vrh.. Al stvarno nisam bio zadnjih par godina?!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Mislis kraj Pauline?
Bio ima 2 godine, ništa posebno
Oba Vela mista također...bezveze

panda505 21.02.2017. 21:21

Izgleda da u Chellu imaju neki novi deep dish :D
Ako netko ode probat, nek slobodno javi dojmove :p

Vuco 21.02.2017. 22:02

Pod zadnje su im ti deep dish-evi dosta izgubili na draži, nema okusa nekog posebno. Npr. Chicago koji god uzmeš ima špinata ili ragua u tragovima (ovaj od ragua je bolji jer je sočniji deep dish). Ultimate deep dish ne bih znao što jedem da ne piše na papiru. Idemo skoro jednom tjedno tamo na klopu.

Osobno i dalje najviše uživam u Gotham peperoni ili doomsday-u.

trouble 21.02.2017. 22:11

Gothamica je kult

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:01.