![]() |
Potpuno sam previdio video, iako zauzima većinu posta :D
I gimnazijalci zatiltaju, jebiga :D EDIT: Ovaj hwnd-caption je jako koristan programčić, tvojih ruku djelo ili postoji negdje za daunloud? |
Citiraj:
Radi elementarno kao WinSpy (do na dio capturea) ali uz razliku da uzima handle pomocu WindowFromPoint() i onda podatke dobiva preko GetWindowText(), GetClassName() i GetWindowLong(). S desnim klikom misa ga ubijas. Radi od NT4 do W10. http://www.pohrani.com/t/2R/mQ/4oSpj3ai/1.jpg http://dev.banelli.biz/tmp/hWnd-Captionx86.exe (x86) http://dev.banelli.biz/tmp/hWnd-Caption.exe (x64) |
Citiraj:
Argumentiraj onda svoju izjavu, zanima me. Citiraj:
Možda blesavo pitanje al kak radi WindowFromPoint() na NT4? EDIT: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pitam jer sam išao gledati i naletio sam ovdje na sljedeće:
Citiraj:
Nisam mislio na to kako radi interno ali eto, sad idem tražiti folder sa source kodom W2000 pa se idem zafrkavati :D |
Citiraj:
Danas je kucati nesto s podrskom za XP takodjer lagano na granici pameti, a o fizibilnosti da ne pricam. No M$ je vjerojatno jedina kompanija u IT povijesti koja razvlaci backward compatibility ko macija crevca. Obzirom da je IT bransa vrlo mlada, ne znam hocemo li za naseg zivota svjedociti takvom potezu bilo koje kompanije. To je prouzrocilo vrlo jednostavan efekt (ovo sam mozda vec pisao negdje ovdje): http://www.pohrani.com/f/1y/b1/2S9Bt...2015-04-15.png http://www.pohrani.com/f/2c/ml/35Ocm7eK/windows-10.png Isti kod, kompajl na W7, radi na NT4 kao i na W10. Razlika izmedju NT 4 i W10 je skoro 20 godina i dok za W10 trebas GHz procesor i GB RAM-a, za NT4 ti je trebala 486ica s MHz i 16 MB RAM-a. U ove skrinsotove gore je upakirana Rich Edit kontrola te hrpa vanjskih libova poput libpq, sqlite3, libjpeg, libpng, udis86 i pcre. Citiraj:
https://msdn.microsoft.com/en-us/lib...(v=vs.85).aspx Citiraj:
|
E to nisam znao da je en-us us dokumentacija lišena svega
Svjestan sam kako versioning kernel funkcionira ali velim ti - zbunilo me to što sam gledao dokumentaciju u vezi WindowFromPoint() na engleskom i tamo je pisalo da je NT5 min. req. dok na japanskoj stranici piše drugačije. Istina da nitko normalan više ne bi trebao pisati za ništa ispod NT6 ali evo, opet je blesavo da dokumentacija nije ažurna svugdje. A za source kod - mislim da će to prčkanje biti stavljeno on hold :D |
ček ček... od kada chrome nije per-user instalacija?
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Cinjenica je da W8 napravio poprilicno zanimljive promjene u heap allocatoru naspram W7 pridodajuci dosta na sigurnost i sprjecavanju overflowa. Recimo, Idle/DPC/Initial stogovi, HAL heap, page tabele i jos stosta je u W7 kernelu izvrsivo, sto kod W8 nije slucaj. Imas hrpu penetration testova na netu koji vrlo zorno pokazuju razliku izmedju W7 i W8. Buduci su sigurno prenijeli sve i jos dodali vise, s ovim automatskim updateovima i gramom mozga, Stefice bi trebale dobiti nesto vise zastite nego sto su inace navikle. IOW, W10 je daleko bolji OS od W7, tako da je bilo kakav razgovor u 2015. o XP-u u potpunosti deplasiran. I dalje ostaje cinjenica da je ne jednom Microsoft, odnosno konkretnije Windows developeri, ostavljao bugove u nedokumentiranim funkcijama ne bi li Sim City ili IBM antivirusi radili na novim platformama. No dobro, ne laje pas radi sela - kakav kaos su radili ljudi koji razvijaju Office (ili nedaj Boze neke opskurnije nise u M$-u), vjerojatno bi pukla bruka da nisu radili to sto rade. Citiraj:
|
Citiraj:
|
u disk managementu imam neku healty partition, to se vjerovatno pojavilo nakon updatea na 10240, jel ok da obrišem tu particiju i čemu to služi uopće. evo slika.
http://www.pohrani.com/?3I/Lz/3MVKrB...-partition.png |
kao sto joj sam naziv govori radi se o "recovery partition" tako da ti ne bih preporucio da to brises.
...osim ako si odlucan i imas backup :D |
Za onaj recovery iz settingsa, jel se mora imat iso windowsa 10, mislim na reset pc to factory settings.
|
Mislim da ne moraš imati ISO za to.
Btw, imam originalni OEM Windows 7 medij i laptop na kojem je bio instaliran Win10 10166. Pošto sam popušio licencu prvi put, sada bi htio instalirati Win7 i napraviti upgrade. No, kada želim instalirati Win7, instalacija se smrzne na Starting Windows (slika). Čudom se čudim, ubacujem Acronis bootable medij, brišem disk kompletno i vidim da je GPT a ne MBR. Pokušavam pretvoriti u MBR, no ne ide. Da li je uopće u tome problem ili u nečemu drugome? BIOS je podešen na secure boot - off. edit: trebao sam postati ranije, riješio sam problem. Trebalo je uključiti CSM u BIOS-u. Hvala svejedno. |
Ipak treba iso. Pretpostavljam taj build 10240 se ne može skinuti.
|
Ja sam dobio jedan link od kolege s foruma, no nažalost je bio prebukiran i onemogućen je download. Drugi link još nisam dobio, no čekam. Jako je teško naći netaknuti originalni iso.
Instaliraj 10162 pa updateaj. |
Ma ne da mi se to sve ponovno ovako bi bilo lakše kroz postavke napraviti reset. Ima vidim na torrentima taj build 10240 e sad da li je to to ne znam. Htio sam u biti resetirati windowse jer to je onda valjda isto ko da se napravi clean install.
|
Jedno upozorenje svima koji rade upgrade sa 7 na 10: MBR ostaje MBR i UEFI ne funkcionira. Osim ako se radi reinstalacija.
|
1 privitaka
Ovo je sa ofišl bloga
Privitak 15137 Pitanje za upucene (mario :D ) insider sam, na moru sam do 10.8. Kad se vratim i upalim komp sto ce me docekat, klasican update kao uvijek do sada, samo na win 10 finalni? Ocu moc taj win 10 imat iso da ga stavim na cisto? |
Klasičan update preko Windows Update, da. Dobit ćeš "finalnu" verziju Windowsa no ako ostaneš u Insider programu onda ćeš vjerojatno vrlo brzo dobiti novi build sa novim stvarima.
I moći ćeš instalirati Windows 10 preko ISO image-a. |
Citiraj:
Drugo kako mogu napraviti factory reset iz postavki, probao sam i traži iso image, da li u tom slučaju treba čekati da se mogne skinuti taj iso, tj. izađe finalna verzija, kao primjer što se može skinuti win8 iso.. |
1.) nije ni meni jasni, da budem iskren. Winsi bi trebali biti aktivirani ako si upgrejdao sa Win7 ili Win8 na Insider buildove koji su se updejtali na 10240. Tko zna, možda Insideri ipak dobiju punu verziju Windowsa. To treba pričekati do 29. srpnja.
2.) Factory reset bi trebao raditi ukoliko je napravljen clean install. Sam proces upgrejda napravljen je prilično traljavo (sve se bojim kad će ~850 milijuna kompova biti updejtano) tako da je moguće da se kod samo upgrejda nešto pošeremetilo pa zato traži image. Najbolje je pričekati 29. srpanja, opet :D |
Mislim da je to napravljeno da traži uvijek iso image bio clean install ili upgrade prije toga napravljen, tako je bar bilo na osmici.
|
Citiraj:
http://i.imgur.com/0u5jnYks.png |
Jel vam radi adapter properties u Control panelu? Čim kliknem na properties ili na status adaptera, samo mi kreša explorer. Ne čini mi se previše stabilna desetka...
|
Nego, na koliko kompova mogu instalirati jedne original windoze?
Pitam jer imam mini pc htpc kind off, i pravi komp. Pq me zanima jel.mogu na dva kompa instalirati, i kakve je procedura ako.mijenjam harddisk, ili radim format? |
Citiraj:
|
Skinuo sam sa torrenta build 10240, probao reinstalirat windows (ovaj zadnji što je došao preko updatea 10240) kroz update and recovery iz settingsa, nakon što je proces završio, windows se nije više htio bootat. Nakon toga se išlo na restore backup.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da li je netko testirao lag mikrofona, da li postoji u win10 preview ?
Znam da je na 7,8,8.1 veliki input lag , zanima me da li to još postoji ? |
Kako ide sa reinstalacijom, ako se mijenja hard ili maticna ili tako nesto
|
U mom slučaju sam zvao MS HR gdje sam objasnio stvar i onda su mi oni aktivirali.
|
Citiraj:
|
bilo bi zgodno kad bi izbacili neku "jeftinu" verziju widoza za htpc i takve kompove, samo da ima podrsku za lokalni wifi
|
Citiraj:
|
a sto, ako mogu davati licence na kompove koji skupa sa windozama kostaju 100$, onda bi mogli i izbaciti smaostalnu verziju za 30-40$ i sigurno bi ih prodali visestruko vise nego po cijeni od 150$ i automatski smanjili piratluk i jos i zaradili vise.
kako imaju office starter edition, mogli bi i windoze tako napraviti, samo sa osnovnim funkcionalnostima. |
Citiraj:
*prodaju preko OEM partnera s novim uredjajima (licenca za tablete <9" je besplatna, za ostale uredjaje je navodno $15). Osim toga, u dobu kada svi pricaju o IoT gadgetima, bilo bi smjestno da izdaju verziju koja "samo da ima podrsku za lokalni wifi" :fiju: |
its a figure of speech ;) ili trebam crtati
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:46. |