PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Uzishop.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252077)

cyclone 18.07.2015. 12:17

Znaci u slučaju reklamacije nakon 2 godine potrebno je na stranicama proizvođača ispuniti RMA formu? To nije problem, no nadam se da neće biti reklamacija :D

I da, nemoj se zamarati sa Ag008 i njegovim idejama i komentarima. Itekako su poznate njegove recenzije u temi o kineskim mobitelima i što je ljudima kroz recenzije preporučao zbog par dolara provizije, no ne želim sada ići u offtopic.

BTW Hyper 212 je najjeftiniji u Uzi-ju, 262 kune

X-Plosiv 18.07.2015. 12:22

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2804566)
Taj isti hladnjak se sada prodaje za 200kn, a tada sam ga dobio za nekih 20-ak kuna manje i poslali mi besplatno hpekspresom, ne "sramotim ljudski rod". Da su mi rekli "ne" isto bi naručio, no probao sam, ništa ne košta.
Sada me za nešto optužujete a ne znate cijelu priču, da sam malo prije toga naručio komponente u Magazinu za 1600kn bez ikakvog popusta niti sam išta pitao, od onda redovito kupujem u Magazinu i sve pet.

Ne radi se koliko si potrošio, nego ta metoda APP koja je napisana kao zdravoseljački. Fan, studenti. Jeez :goood:

Inače, pretpostavljam da za tvrtke mogu pitati što ima, dobiti račun na mail i iste sec uplatiti? Oko božića planiram uložiti par tisuća u računalo, osjeća se jadan zapostavljen :fiju:

darkydark 18.07.2015. 13:38

Evo slike radnje.

Prvo jedna za određene članove foruma:

Neka Hawker, Syss i Bubba goste oči :D

https://lh3.googleusercontent.com/sy...=w1280-h720-no

Evo jedna polica koja nije do kraja popunjena:

https://lh3.googleusercontent.com/_Q...=w720-h1280-no

Da si imate di za sesti, jer mene je uvijek najviše od svega u svim trgovinama živciralo da dok se čeka moraš stajati. Pogotovo dok se ovaj ispred mene u redu dođe prepucavati :)

https://lh3.googleusercontent.com/X6...=w1280-h720-no

A ovak izgleda u krupnom planu, i ne nije još gotovo :)
https://lh3.googleusercontent.com/i-...=w1280-h720-no

Nikky 18.07.2015. 13:53

I to si slagao 15 dana ?
Pa to blagajnica (šta nejde na more) postavi u jednoj smjeni skup obradi xyz mušterija :fiju: :D

Drvoje 18.07.2015. 13:57

Najs, razbuca bi dućan ko krmak masnu vriću - zato me ne puštajte unutra :D

BTW Ništa od štange i Nine :p

Amdejac 18.07.2015. 13:58

Opis prve slike.

Za osobe sa slabom cirkulacijom i sklone pothlađivanju. :D
Također sa određenim drajverima vrši pobudu nervnog sklopa. :D

P.S.
Radimo i druga ozdravljenja tipa odbacivanja naočala, štaka, kolica... :D :D :D

E da, a di je kafe aparat i aparat za vodu.
Dok mušterije čekaju da ostave koju kunu.

adaksinjo 18.07.2015. 14:16

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2804634)
Radimo i druga ozdravljenja tipa odbacivanja naočala, štaka, kolica... :D :D :D

Najbolju foru tog tipa ima lokalni bend: sviramo vesele rastave braka i malo veca kolinja :lol2:

OT: po iducu konfu definitivno dolazim u Dubravu :chears:

darkydark 18.07.2015. 14:30

Eh da je samo slaganje stelaza bilo :-) Drzava i papirologija... Hijaoooo :-)

Jos nije sve poslagano, aparat za vodu je u pogonu, a za kofi aparat se ceka potez uprave :D

nino 18.07.2015. 14:33

Caffe makina je narucena i u dolasku je. Moci ce se fini talijanski espresso popiti. 😊

buljo 18.07.2015. 15:20

Jel prima ojre? :D

Moto001 18.07.2015. 18:54

Najbolje je ovo na pultu(POS uređaji) da te odmah operuša kad dođeš:D i nebrineš se što nema keša:D:fuming:

Sam Fischer 19.07.2015. 00:12

Citiraj:

Autor nino (Post 2804643)
Caffe makina je narucena i u dolasku je. Moci ce se fini talijanski espresso popiti. 😊

<3

Ja sam pao, prodana dusa :D
Svaka cast momci, super ce ovo biti kad imate ovakav osjecaj i odnos za svoje klijente. Pocetak, tj. nastavak jedne dobre price...

jurbAs 19.07.2015. 09:54

kad dode talijanski expresso dolazim na jedan a torbu ostavim na pultu za neke stvarcice koje mi trebaju. Dal u trgovini primate odmah eure ili dolare? Čisto me zanima :D pošto vam ovak i onak trebaju :p

darkydark 19.07.2015. 10:52

Zgleda da bum samo kave kuhal :-)

Alister 19.07.2015. 11:12

pa sad... od nekud treba krenuti :)

Nikky 19.07.2015. 11:38

To se lako riješi, free coffy za račun preko 200 Kn :fiju:

Amdejac 19.07.2015. 12:13

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2804859)
To se lako riješi, free coffy za račun preko 200 Kn :fiju:

I Gorki pelinkovac. Da te ne potera na putu do doma. :D

darkydark 19.07.2015. 12:13

Bar 1000 pa nem za kikiriki mazal aparat i pral svaki dan :-)

Ag008 19.07.2015. 12:26

Neka bude onaj aparat na kovanice, još će te i zaraditi.

Inače gdje se registrira Intel SSD (da se dobije jamstvo od proizvođača 5 godina)?
Frend mi možda kupi baš od Uzija pa pitam.
I onda se šalje u SAD ili Kanadu? Nije li to malo veći trošak za kupca ako se pokvari nakon 2 godine?
Meni se tako pokvario Transcend usb stick nakon godinu i pol, na proizvodu piše da ima garanciju od 5 godina ali na engleskom a u trgovini/papiru samo godinu. Poslao mail Transcendu i oni meni rekli da svaka država odnosno prodavač ima svoje jamstvo, u mom slučaju je bilo 1 godinu i da je nažalost isteklo. I to je to.

I dalje bi volio da Uzi shop uvede normalne garancije od 3 i 5. godina kao što imaju i druge trgovine koje prodaju iste proizvode (Magazin, Futura, Supernet...), nadam se da hoće otvaranjem ZG podružnice.

nino 19.07.2015. 14:00

http://www.intel.com/support/ssdc/hp.../CS-031625.htm

Romano.Cule 19.07.2015. 14:03

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2804878)
Neka bude onaj aparat na kovanice, još će te i zaraditi.

Inače gdje se registrira Intel SSD (da se dobije jamstvo od proizvođača 5 godina)?
I onda se šalje u SAD ili Kanadu? Nije li to malo veći trošak za kupca ako se pokvari nakon 2 godine?
Meni se tako pokvario Transcend usb stick nakon godinu i pol, na proizvodu piše da ima garanciju od 5 godina ali na engleskom a u trgovini/papiru samo godinu. Poslao mail Transcendu i oni meni rekli da svaka država odnosno prodavač ima svoje jamstvo, u mom slučaju je bilo 1 godinu i da je nažalost isteklo. I to je to.

I dalje bi volio da Uzi shop uvede normalne garancije od 3 i 5. godina kao što imaju i druge trgovine koje prodaju iste proizvode (Magazin, Futura, Supernet...), nadam se da hoće otvaranjem ZG podružnice.

hahaha "još će i zaraditi" na kapučino aparatu. Nedo bog takvog zla.
Jel ti covjek fino napisao da ce ti on to odraditi ako ti rikne nakon 2 godine?
Znaci posaljes njemu i on ce ti odraditi garanciju kod proizvodjaca.

Drift_King 19.07.2015. 14:19

Citiraj:

Meni se tako pokvario Transcend usb stick nakon godinu i pol, na proizvodu piše da ima garanciju od 5 godina ali na engleskom a u trgovini/papiru samo godinu. Poslao mail Transcendu i oni meni rekli da svaka država odnosno prodavač ima svoje jamstvo, u mom slučaju je bilo 1 godinu i da je nažalost isteklo.

A je ga maslas. Ima san GSkill RAM kupljen u Linuksa s (3 godine gar i think) i nakon isteka iste samo san kit posla u NL na reklamaciju i dobio novi! (Lifetime warranty) tako da ne mlatis praznu slamu.

Ako proizvodjac reklamira 5 godina onda to sigurno i daje, to ne znaci da moras natezat maloprodaju 5 godina za reklmacije. Pogotovo jer je kod nas zakon 2godine + ponovna garancija.

Da ne kazen da prodajen uređaje od 20-70k € koji samo imaju 1! godinu garancije. Zamisli to.

panasonic 19.07.2015. 14:37

Citiraj:

Autor Drift_King (Post 2804916)
A je ga maslas. Ima san GSkill RAM kupljen u Linuksa s (3 godine gar i think) i nakon isteka iste samo san kit posla u NL na reklamaciju i dobio novi! (Lifetime warranty) tako da ne mlatis praznu slamu.

Ti si GSkill slao u NL, a on pita gdje šalje Intel SSD, pitanje mu je na mjestu i ne znam šta je tu mlaćenje prazne slame?

Citiraj:

Pogotovo jer je kod nas zakon 2godine + ponovna garancija.
Koji bi to bio zakon??

Citiraj:

Da ne kazen da prodajen uređaje od 20-70k € koji samo imaju 1! godinu garancije. Zamisli to.
To nije poanta i nije bitno koliko uređaj košta, ovdje se priča da neke trgovine daju 5 a neke 2 godine jamstva za isti proizvod.

Izbor je na kupcu iako je često dobra odluka slati direktno proizvođaču pošto je to njima zanemariv trošak pa kupci često dobiju dosta bolji uređaj u zamjenu.
Osim toga, tko zna gdje će biti ove neke trgovine za 5 godina i hoćeš li uopće moći tamo reklamirati, dug je to period.

1v@n 19.07.2015. 14:41

Ag008 kao da je ispao iz viceva o bračanima i škotima :lol2:

Manuel Calavera 19.07.2015. 14:54

To što je pod must 2 god. za trgovca je tzv. odgovornost trgovca za materijalne nedostatke, dakle proizvod koji u hr ima 1. god. tvorničke garancije (hp laptopi, apple) zapravo ima 2 god. otkako smo u EU, čak i od prije (samo što je 2. godina na trgovcu), garancija iznad 2. god. je dobra volja (tj. može, ali i ne mora se ostvarivati preko trgovine).

sinisa1989 19.07.2015. 15:04

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2804929)
Ag008 kao da je ispao iz viceva o bračanima i škotima :lol2:

Kupac za poželjeti na PCE tržnici. :D

Drift_King 19.07.2015. 18:11

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2804936)
Kupac za poželjeti na PCE tržnici. :D

Neka naleti na 6fingera. :kafa:

Citiraj:

Ti si GSkill slao u NL, a on pita gdje šalje Intel SSD, pitanje mu je na mjestu i ne znam šta je tu mlaćenje prazne slame?
Ispuni RMA zahtjev i to je to.
Citiraj:

Koji bi to bio zakon??
Kod nas ide u grantnom roku zmajena i nova garancija. Teoretski moze bit loop.

Mozes zamislit koliki je to pressing na trgovca koji krpa kraj s krajem.

Citiraj:

To nije poanta i nije bitno koliko uređaj košta, ovdje se priča da neke trgovine daju 5 a neke 2 godine jamstva za isti proizvod.

Izbor je na kupcu iako je često dobra odluka slati direktno proizvođaču pošto je to njima zanemariv trošak pa kupci često dobiju dosta bolji uređaj u zamjenu.
Osim toga, tko zna gdje će biti ove neke trgovine za 5 godina i hoćeš li uopće moći tamo reklamirati, dug je to period.
Bravo direktore, pa neka fuckin ode tamo di mu pase i cijenka se za 1 jamnicu sensation.

Ja prvi put kad san otvorio uzi shop samo san pogleda uvjete poslovanja, to uvik bacin oko, ako mi ne pase idem dalje.

Nema mi gorih likova nego kad seru o cijenama, fala bog danas je trziste dosta razvijeno i imas informacije, ako ti ne pase trazi dalje. Potrosi cipela, goriva, mozganja jos za tu razliku.

darkydark 19.07.2015. 18:16

Citiraj:

Nino je stavio već link, ali s obzirom da ga ljudi nisu dođivjeli, evo da ponovim.

Intel RMA

Evo za Crucial u EU.

EVGA

Seagate

Samsung SSD

Na dnu je besplatan broj telefona na koji se može zvat.

Citiraj:

Autor panasonic (Post 2804927)

Mi ne možemo znati gdje će biti potrebno slati disk/grafu/psu. Zato se ispunjava RMA formular na netu na stranicama proizvođaća gdje dobiješ sve potrebne informacije.

Krex001 19.07.2015. 22:29

Kolega Nino dali ćete ponovno imati napajanje mislim da od 550w 80+ gold i bilo je oko 400 ili 500 kn?

1v@n 19.07.2015. 23:05

Citiraj:

Autor Krex001 (Post 2805067)
Kolega Nino dali ćete ponovno imati napajanje mislim da od 550w 80+ gold i bilo je oko 400 ili 500 kn?

Postoji kontakt mail na stranicama. Nije li lakše odmah poslati tamo, nego čekati hoće li zaposlen čovjek vidjeti i hoće li mu se nakon radnog dana dati raditi i tražiti informacije na svaki upit.

Već je brdo puta napisao da se svi upiti šalju na mail, jer ne stigne sve pohvatati.
Ajmo malo čovjeku olakšati.

Omerta 19.07.2015. 23:43

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2805081)
Postoji kontakt mail na stranicama. Nije li lakše odmah poslati tamo, nego čekati hoće li zaposlen čovjek vidjeti i hoće li mu se nakon radnog dana dati raditi i tražiti informacije na svaki upit.

Već je brdo puta napisao da se svi upiti šalju na mail, jer ne stigne sve pohvatati.

Kolega moj, olakšat i pojednostavit treba sebi, i to što više. A one kojima plaćamo neka rade svoj posao (ako im je to NEŠTO u opisu posla).
UziShopu za sada svaka čast, a kada počnu reklamacije, vidjet ćemo kako će to ić. A daj Bože što manje reklamacija :chears:

1v@n 19.07.2015. 23:54

Ne znam baš da im je u opisu posla odgovarati na sve upite preko foruma (iako to rade).

Omerta 20.07.2015. 00:37

Naravno da nije, ali je zato u interesu.. ;)

mamutarka 20.07.2015. 00:51

Mora uzi i fejs srediti, volim kad mi iskacu ponude ujutro odmah :D vidim da fb ima ali neaktivan, bar meni tak izgleda

Omerta 20.07.2015. 01:20

Pogledaj sad :)

mamutarka 20.07.2015. 02:10

1 privitaka
Isto mi je, mozda jer s moba idem, nis ne vidim od postova

Privitak 15120

darkydark 20.07.2015. 06:48

Decki, nemojte Zlatku ideje davat, to je jos jedna stvar kaj bu na mojim plećima :-)

SaleFFS 20.07.2015. 07:20

Neka neka treba raditi :D

syss 20.07.2015. 09:24

to ti je jer si stavio one inferiorne sirotinjske procesore u prvi plan, a prvoklasni hardver u drugi - INSTANT KARMA IS A BITCH!!! :D

partwish 20.07.2015. 09:31

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2805081)

Ako kolega nino ikada završi na sudu, barem će lako naći hrpu advokata. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:51.