PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233427)

IcyTexx 16.03.2013. 17:01

Ja vas ne kužim... Pa ne plaćaš nikakvu premium cijenu za staklo/aluminij. Zlo mi je vise od vaseg kompleksa snobizma, fanboya, itd.

Kako ne mozete shvatit da covjek ima osjecaj da dobiva vise i kvalitetnije za ISTE pare ako kupi aluminijski smartphone? Vidio sam gro više izraubanih plastičnih mobitela od ovih koji su metalni. Em se jace hvata prljavstina sa prstiju na šajni plastiku, em ju nemreš dovest na jednaku kvalitetu finalne obrade kao što to možeš aluminij i staklo.

Nikad nisam imao masku na mobitelu, nisam niti jednog razbio i uglavnom od mene nakon godinu-dvije odu skoro ko novi.

Pa rubovi na S3 su pucali sami od sebe zbog loše kvalitete/dizajna. Postoji puno kvalietnija plastika od ove koju Samsung upotrebljava za svoje S3.

karlanal 16.03.2013. 18:30

Citiraj:

Autor Mar (Post 2359472)
Izjave ljudi koji kažu da je aluminij i staklo bolje su glupe jer je plastika očito dovoljno kvalitetna za puno kompleksnije i skuplje proizvode od jednog mobitela.

Ako si toliki snob da želiš "premium" osjećaj kao da se radi o nakitu a ne mobitelu onda gledaj druge materijale tipa zlato, safir, titan, srebro i sl. Znači plemenite kovine i drago kamenje, a ne bezvezni aluminij kojeg nalaziš na svakom koraku pa i maskama s ebaya za par dolara. :goood:

ovako, ako imam izbor između dva uređaja sličnih hw karakteristika koji odišu kvalitetom izrade i materijala bio bi sam sebi glup kad bi kupio plastičnjaču

da se razumimo, hardwerski gledano je s4 odličan komad ali materijali i izrada, totalni fail i kao takav samo izraziti samsung fanboy može kupit s4
jer jednostavno postoje dvije puno bolje alternative

Mar 16.03.2013. 19:07

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2359605)
ovako, ako imam izbor između dva uređaja sličnih hw karakteristika koji odišu kvalitetom izrade i materijala bio bi sam sebi glup kad bi kupio plastičnjaču

Materijal ≠ Kvaliteta izrade

Da, teoretski da imaš 2 identična mobitela, jedan plastičan drugi aluminijski/keramički i da koštaju isto onda bi vjerojatno većina uzela ovaj metalni.

No to naravno nije slučaj.
One, XZ i S4 se razlikuju u dosta stvari, bitnijih nego korišteni materijali u izradi.

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2359605)
da se razumimo, hardwerski gledano je s4 odličan komad ali materijali i izrada, totalni fail i kao takav samo izraziti samsung fanboy može kupit s4
jer jednostavno postoje dvije puno bolje alternative

Koje su alternative bolje i po čemu?
Sve alternative imaju slabiju bateriju i vjerojatno lošiji ekran (XZ pogotovo), teži su i veći, ne mogu se koristiti u rukavicama, imaju lošiji software/manje mogućnosti, updateovi će im vrlo vjerojatno dolaziti sporije, ako ih oštetiš puno su skuplji za popraviti itd...

Jedino po čemu su "bolje" je subjektivni osjećaj u ruci i dizajn koji je opet subjektivan skroz.

Boli mene neka stvar za Samsung, ali kad se svi hvataju za dizajn koji im se osobno ne sviđa i materijale (koji funkcionalno i konstrukcijski nisu ništa lošiji od drugih) to je smješno jer cijelo kukanje počiva na sasvim subjektivnim preferencijama.

To je isto kao da kupuješ monitor ili tipkovnicu i onda ih gledaš po tome od čega su napravljeni a ne kako rade i kakvu sliku imaju.

Ja bi odma reka da je S4 lošiji od konkurencije kad bi konkurencija imala tako zaokružen proizvod u još luksuznijem kućištu.

karlanal 16.03.2013. 19:16

ajmo ovako, jeli misliš da ćeš osjetit ikakvu razliku ri radu na s4, one i sz
IKAKVU
nećeš
ali će mi svaki dan ić na kurac kad uzmem mobitel od 4k kuna u ruku koji je napravljen od iste plastike od koje je napravljen moj wc-poklopac

Mar 16.03.2013. 19:26

Vidit ćeš razliku jer je OS UI skroz drugačiji, osjetit ćeš razliku u trajanju baterije, veličini displaya (One), kvaliteti displaya i vidljivim kutevima (Z), ako voliš natovariti mobitel osjetit ćeš da nema mista i ne možeš ih proširiti sa dodatnom memorijom u obliku microSD kartica.

A ako za svoj novi, skupi mobitel od 4-5k kn kupiš masku kao što radi velika većina ljudi, razliku u materijalima uopće nećeš osjetiti :D

karlanal 16.03.2013. 19:32

nikad nisam kupio masku pa neću ni sad, a ako ćemo o UI onda je tu zamzung daleko iza htc-a
a čime ti natovaraš mobitel da ti netstane mista pa ti treba sd kartica,
komplet blue ray serijalom two and a half men
a budimo iskreni, puno je korisnije da je mobitel vodootporan nego sve ove samsungove igrarije, korištenje u rukavicama, ili ovaj touchless bla bla
glupost

karabaja 16.03.2013. 19:32

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2359624)
ajmo ovako, jeli misliš da ćeš osjetit ikakvu razliku ri radu na s4, one i sz
IKAKVU
nećeš
ali će mi svaki dan ić na kurac kad uzmem mobitel od 4k kuna u ruku koji je napravljen od iste plastike od koje je napravljen moj wc-poklopac

Ok, nije da trivijaliziram raspravu, no što mi vrijedi metalno kućište na HTC Oneu, dok u džepu ne mogu nositi rezervnu bateriju za njega, jer, eto, njegova je integrirana i ne može se vaditi; ili dok ne mogu iz laptopa izvući (micro)SD karticu te je ubaciti u smartphone.
IMO, suština s.phona je u funkcionalnosti. Stavljati estetiku ispred komoditeta i upotrebljivosti već debelo zalazi u sferu oksimorona?

Mar 16.03.2013. 19:35

Za takve je iPhone idealan :)

coconut 16.03.2013. 19:37

Pojavila se i prva orijentaciona cijena - 579$
http://www.ibtimes.co.uk/articles/44...smallprint.htm

karlanal 16.03.2013. 19:40

Citiraj:

Autor karabaja (Post 2359633)
Ok, nije da trivijaliziram raspravu, no što mi vrijedi metalno kućište na HTC Oneu, dok u džepu ne mogu nositi rezervnu bateriju za njega, jer, eto, njegova je integrirana i ne može se vaditi; ili dok ne mogu iz laptopa izvući (micro)SD karticu te je ubaciti u smartphone.
IMO, suština s.phona je u funkcionalnosti. Stavljati estetiku ispred komoditeta i upotrebljivosti već debelo zalazi u sferu oksimorona?

e pa ja kupim onaj rezervni battery pack i eto mi dodatna baterija
a kad trebam nešto prebacit sa moba na phone koristim se kablom, zamisli to, ili npr dropboxom

Vendetta 16.03.2013. 19:50

O cemu vi raspravljate hahahahaha

Mobitelu je cijela prednja strana EKRAN i ovi genijalci plaču zbog plastičnog poklopca iza. Ej, pazi drame.

Pa draga gospodo ako zelite aluminij evo vam aluminij: LINK

Ako zelite extra PREMIUM aluminijski bumper evo vam i njega: LINK

Prestanite spamat temu vise glupim raspravama. Pari da vam HTC/Sony/Samsung daju zuba od zarade...

karlanal 16.03.2013. 19:53

oprostite gosn romulanac :zdero2:

o čemu bi po tvome u ovoj temi trebali pisat

Mihael 16.03.2013. 20:15

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2359646)
oprostite gosn romulanac :zdero2:

o čemu bi po tvome u ovoj temi trebali pisat

O tome kako su Samsung mobiteli zakon :lol2:

Bono 16.03.2013. 20:20

Citiraj:

Autor Mihael (Post 2359663)
O tome kako su Samsung mobiteli zakon :lol2:

A ne citat cemo vase gluposti kako je S4 fail, isti je ko S3, a zna se koji je najprodavaniji mobitel, sva sreca da postoji konkurencija i siroko vam polje.

Ovi koji se zale na plastiku sigurno u autu pipkaju armaturu i zale se ako nije mekana plastika ili hvale Iphone dizajn i drze ga u futroli gdje se ni ne vidi koji je mobitel. U Android svijetu se Samsung pokazao kao najazurniji sto se tice updatova i stvarno nemam nikakvog prigovora na njih.

Mihael 16.03.2013. 20:26

Kakva je to "rasprava" ako ne postoje tri strane priče?

Bono 16.03.2013. 20:28

Koje strane price, da je straznja stranica Samsunga od plastike? Da znamo to vec 4 generacije nije to nista novo, o svemu ostalo se moze raspravljati.

karlanal 16.03.2013. 20:29

Citiraj:

Autor Bono (Post 2359665)
A ne citat cemo vase gluposti kako je S4 fail, isti je ko S3, a zna se koji je najprodavaniji mobitel, sva sreca da postoji konkurencija i siroko vam polje.

Ovi koji se zale na plastiku sigurno u autu pipkaju armaturu i zale se ako nije mekana plastika ili hvale Iphone dizajn i drze ga u futroli gdje se ni ne vidi koji je mobitel. U Android svijetu se Samsung pokazao kao najazurniji sto se tice updatova i stvarno nemam nikakvog prigovora na njih.

pa dobar dan da ću se žalit ako platim auto 50k+ eura i imam jeftinu plastičetinu u autu koja škripi:bonker:

Mihael 16.03.2013. 20:30

Pa svaka priča ima tri strane. Ne govorim samo o plastičnim precijenjenim glupostima oko koje se svi uzbuđuju.

Ako će nekoga zanimati koje su to strane priče, evo recimo konkretan primjer ovdje da budem on topic

1. strana - Fanboyevi
2. strana - Hejteri
3. stvarnost

Zato pitam, kako bi se itko raspravljao da su svi na istoj strani? Bilo bi nam dosadno :P

Bono 16.03.2013. 20:39

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2359672)
pa dobar dan da ću se žalit ako platim auto 50k+ eura i imam jeftinu plastičetinu u autu koja škripi:bonker:

Kakve veze ima mekana plastika u autu sa skripanjem?

Sto se tice Samsunga ima i on svojih mana od klikanja na dialer i 2-3 sekunde laga, do velike kolicine bloatwara na mobitelu.

karabaja 16.03.2013. 20:41

Citiraj:

Autor Vendetta (Post 2359645)
Prestanite spamat temu vise glupim raspravama. Pari da vam HTC/Sony/Samsung daju zuba od zarade...

Ja za svaki post dobijem jedan besplatni MB na Samsungovom cloudu. :D :D

karlanal 16.03.2013. 21:13

Citiraj:

Autor Bono (Post 2359677)
Kakve veze ima mekana plastika u autu sa skripanjem?

Sto se tice Samsunga ima i on svojih mana od klikanja na dialer i 2-3 sekunde laga, do velike kolicine bloatwara na mobitelu.

shvatit ćeš jednog dana o čemu pričam

to šta za dialer veliš ja na samsungu nisam primjetio, dialer se otvara instant kao i na htc one x-u

Mihael 16.03.2013. 21:19

Citiraj:

Autor karabaja (Post 2359678)
Ja za svaki post dobijem jedan besplatni MB na Samsungovom cloudu. :D :D

Bezveze, ajde da su neki evrići u pitanju. i ja bi bijo fenboj a ne troler (ne kažem da si ti ijedno, za sebe govorim)

Bono 16.03.2013. 21:20

Re: Samsung mobiteli

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2359693)

to šta za dialer veliš ja na samsungu nisam primjetio, dialer se otvara instant kao i na htc one x-u

Vozio sam aute s tvrdom armaturom koji nisu skripali, a i premium marke koje su mekane na dodir, ali su skripale. Zato kazem da nema veze to.

Mihael 16.03.2013. 21:21

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2359693)

na sgs3 na stock romu je taj problem. može se riješiti forsiranjem da phone, contacts i mms ostanu u ramu ili najbolji način custom rom. ali i dalje ti ostaje škripavi popucani mobitel od 5000kn koji će vrlo vjerojatno krepat nako 200 dana od aktivacije

dean225 16.03.2013. 21:32

Super mocan hard u novog samsunga. Zanima me kako će se šaltat sa sporije 4jezgre na brže. Hoće li biti lagova i sl.? Ako to ne bude radilo kako treba, bit će fail. Ne sumnjam da će dečki sa XDA uparit obadva cpua i gurati testove sa 8jezgri. :)

Ali ne budem njegov vlasnik.

coconut 17.03.2013. 07:45

Samo da ne bude kao Tegra 3 gdje ima laga pri radu, a štednja baterije joj nije jača strana iako bi famozna 5 jezgra tome trebala služiti.

xlr 17.03.2013. 10:42

Citiraj:

Autor coconut (Post 2359786)
Samo da ne bude kao Tegra 3 gdje ima laga pri radu, a štednja baterije joj nije jača strana iako bi famozna 5 jezgra tome trebala služiti.

Referiraš se na nexus 7 ili? Jer kod n7 tegra radi odličan posao tako da ne shvaćam gdje je problem. Uostalom tegra 3 je otvorena platforma s javno dostupnom dokumentacijom što je i dalje čini superiornijom platformom naspram bilo koje exynos platforme = bolji support, bolji kerneli, bolje sve.

coconut 17.03.2013. 13:21

Čitao sam na dosta mjesta da su ljudi imali problema sa T3 bez obzira o kojem se uređaju radilo. Jedini plus kod N7 je da ima vanilla Android jer bloatware kod drugih sigurno ima svoje prste u navedenim problemima.

xlr 17.03.2013. 13:28

Iskreno nemam pojma o tim problemima makar dosta dugo pratim n7 scenu. Ako se radi o problemima kod odredjenih modela u to ne mogu ulaziti. Anyway, jednom sam se opekao na exynosu i mogu komotno reci da mi je tegra puno drazi soc. Da postoji mob koji bi me u ovom trenu zadovoljio kao sgs2, odmah bi se rijesio samsunga :)

Mad_Duke 17.03.2013. 13:29

Citiraj:

Autor Mihael (Post 2359699)
na sgs3 na stock romu je taj problem. može se riješiti forsiranjem da phone, contacts i mms ostanu u ramu ili najbolji način custom rom. ali i dalje ti ostaje škripavi popucani mobitel od 5000kn koji će vrlo vjerojatno krepat nako 200 dana od aktivacije

Jest. Zato je preko 20.000.000 telefona crknuto, popucano i škripavo :lol2:

spawn 17.03.2013. 13:49

Da malo promijenimo temu razgovora jer je ovaj veliki problem s plastikom pomalo vec dosadan,jel probao netko ove Ebay 3-4usd mhl adaptere za hdmi? Jel stvarno to radi na S3? Ne daje mi.se 40usd za original,nije bas toliko potreban

coconut 17.03.2013. 13:56

Kupi. Ako ne radi, zatražiš povrat love. Za tih par $ se isplati naručiti ako ti je baš potreban. S time da bi ja radije naručio verziju s 2m kabela nego goli adapter.

Mad_Duke 17.03.2013. 14:44

Yep. Kabel kao kabel :) Nije da je neki ekstra aktivan komad elektronike unutra baš :)

Najbolje možda čopiti adapter i verziju sa kabelom. Meni je na mom telkaču jedan HDMI port sa prednje strane pa mi je lakše samo spojiti direkt tam nego imati odostraga kabel koji većinu vremena bude stajao unconnected.

tor 17.03.2013. 14:51

uzeo ja, doduše za SG2, ali radi bez problema.

Mihael 17.03.2013. 15:20

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2359981)
Jest. Zato je preko 20.000.000 telefona crknuto, popucano i škripavo :lol2:

Normalno da nije. Ali moj je bio takav nakon mjesec dana starosti pa sam ga se riješio drugi dan nakon što su zamijenili ekran u jamstvu. Ovaj i9000 što sam imao isto škripav, razgulio se okvir ekrana. Ali ajde, nakon godinu i pola starosti kod tko zna koga pa ne mogu ništa tvrditi, ali vidim da ih je puno njuškalo takvih.
BTW upravo sam ga prodao. :goood: back to good old nokia :care:

Dottore 17.03.2013. 17:03

@Mihael
Iz tvojih postova sam zaključio da si jako osjetljiv i prgav. Em trolaš ružno i to nenormalno. Prva serija S3 zadnjeg poklopca su imali grešku pa je zamjenjena novim. U obitelji imamo dva S3 koju smo kupili od 6mj. i radi kao švicarski sat. Dakle, nema famoznog 200 dana do krepanja niti lag call dialera.

Ja sam imao Desire kratko vrijeme i krepao mi je. Garancija nula bodova jer su umislili da sam prčkao. Naravno , nisam pisao o tome po forumu i kupio novi i9000 koju mi služio skoro godinu dana pa sam prodao zbog Galaxy Nexus koju jako oduševljava bez greške.

Što se tiće Motorole, oni su nezainteresirani za Hrvatsku jer prodaja jako slabo ide nakon kvarljive serije koju oba velika operatora otkazali suradnju. Sad ti razmišljaj koliko su operatori imali pune ruke oko reklamacije.

Ti si nakon kupnje S3 postao jako ogorčen pa na sva zvona pa trkeljaš gluposti. Nije ovo vrijeđanje niti ne namjeravam ali postaješ jako naporan s tom izjavom rekla-kazala. Što ne kupiš HTC? Pošto voliš flashati custom romove, sigurno bi zaobišao jer ne može vaditi bateriju u slučaju greška.

Mobiteli služe da bi komunicirao i slikao. A ne tražiti dlaku u jajetu o savršenosti Svetog Grala. Imaš garanciju i što te briga o greškama. Gotovo svi proizvođači marke nisu imuni na greške. Kako je napravljen uređaj i tako ljudi kupuju. Pa cijeli Samsung je od plastike i oduvijek. Ako smeta plastika i imate drugog proizvođača. Čemu drama oko gluposti sa plastike?

Nokia je nekoć bila kvalitetna ali i škripava. Danas proizvode plastiku s tolikim premazom boje da zavarava kvalitetu. Danas svi vole furati na prirodu a koriste umjetno. Na žalost, nitko neće priznati... Što sad?

Ovo je zadnje što pišem o mobitelima i više neću diskutirati. Sve je to DFP i više nema kvalitetnih tema i postova.

Mihael 17.03.2013. 17:14

Moj je kupljen u 11. mjesecu pa ne valja. Sve stoji što si rekao.
Nisam ogorčen, nego mi je bilo jako žao što sam dao 3300kn za "najbolji" mobitel na svijetu za koji se ispostavilo da nije ni blizu toga. Imao sam očito preveliko očekivanje jer do sada nikad nisam dao toliko novaca za mobitel. Naravno da sam se razočarao.
Riješio sam se samsunga i teško da ću se opet odličiti na njega. Kojom izjavom rekla kazala, pa to je bio moj mobitel i nisam jedini sa identičnim problemom.

Ivo_Strojnica 17.03.2013. 19:58

ma ovaj galaxy S4 ne valja nista. Em je plastican, em nije od aluminija. xD

zna li se kad ce taj snowboard kod nas?

karabaja 17.03.2013. 20:14

Odličan video (za one koji još nisu shvatili) :D

Samsung Galaxy S4 Features: Explained!

coconut 18.03.2013. 11:10

Po nepotvrđenim informacijama S2 i Note dobivaju Android 4.2.2, a S3 i Note2 Android 5.0
http://www.sammobile.com/2013/03/18/...alaxy-note-ii/

S4 se pojavio na njemačkom Amazonu na predbilježbi za 650 EUR, Ali se pretpostavlja da će cijena pasti na 600 EUR.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:44.