![]() |
Pa kome mi pričamo? Ploča ima dva memorijska slota, koji su popunjeni.
slika ploče Postoje keksi od 4GB, ali ih nema u dućanu, da ih i ima, bili bi skupi. Ne treba ti to. |
sorry sorry. krivi copy paste. htio sam napajanje poslat
http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.740.019 a sto se tiče ram-a mislio sam maknit svoja dva i ubacit ta dva |
Dao si krivi link tj. za LC napajanje i to loše.
|
|
Da.
|
spojeni postovi
ukratko trebao bih onda uzeti to napajanje i ovu grafičku http://www.nabava.net/graficke-karti...pcie__1836251?
jel postoji možda i nekakav dostojan procesor koji bih još mogao nakačit? nije nužno ali ako može i ako nije preskup? :) znači napajanje i graf kartica je sasvim dovoljna da bih vidio dosta razlike od trenutnog stanja? |
Od 7770: MSI, Sapphire, Asus ili VTX. XFX ne bi preporučio.
Među ovim gore karticama, MSI daje tri godine garancije, ostali dvije, Sapphire ima najbolji hladnjak. Još i procesor ugurati u kombinaciju. I sve to za 1000 kn. Ne može. Da ne spominjem kakve stvari bi još to povuklo za sobom. Nadogradnja ovog kompa je rupa bez dna. Imaš staru ploču s malim mogućnostima nadogradnje. Za sad vozi ovako kako je. btw koristi Edit. |
Citiraj:
|
@zendra
Zadnje 2 stranice si žestoko zaspamao ovu temu. Sve odgovore si dobio. |
Citiraj:
|
Trebao bi neku preporuku za graficku solidnu da mogu igrat nove igre 2012 i 2013.
Ako neko ima neko za prodat da kupim ili je bolje novo uzimat,Hvala! Procesor Duo E 8500 3.1 Ghz ddr2 rami - 2x2 2gb 800 Mhz Maticna - Asus P5KPL SE napajanje – Fortron PNF 500W hdd 250 gb |
S kolko novca raspolažeš? Na kojem monitoru igraš (rezolucija)? Koju sad imaš grafičku?
|
Monitor je Samsung t220, da je oko 600 kn moze koja kn vise ili manje ako ce biti bolje permormanse u igrama.
|
Idi na polovno: HD 5770, HD6770 ili HD 7750 (ako ju nađeš pošto je to relativno nova kartica).
|
Citiraj:
Onda će nadogradnja biti itekako vidljiva. Evo primjera kartica: http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl..._keywords=6770 |
spojeni postovi
Sad nemam nista jel sam prodao ali bila je asus eah3450 512 mb
Hvala vam na preporukam. |
mislim da sam neki dan vidio gtx460 na trznjaku .... za 650 ćuna, pogledaj malo oglase
(ups, edit: sad vidim da si friski, zamoli nekog frenda s foruma da ti javi ak bude bilo sta na trznjaku) a prije 6mj. mi frend nudio VTX HD5750 za 350kn naoruzaj se strpljenjem, popuni moj komp i uci malo o grafuljama, imas toliko stranica na netu samo ti treba gugl i malo znanja engleskog sad ti je HD7770 neki best buy, ladna, malo trosi i dobro se nosi sa danasnjim izdanjima http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php |
Citiraj:
|
Ne možeš ništa fulati jer su konektori različitih dimenzija.
|
Može ukrako: da li se na moju konfiguraciju da stavit neka jača grafa i pokrenit nove igre na malo većim detaljima i koliko se to isplati ili bi trebao mijenjati i proc i grafiku i matičnu i rame (napajanje?). Monitor je 22" 1680x1050. Mislim potrosit do 5000kn za nadogradnju navedenog (sve osim periferije, kučišta, optike, monitora i harda). Cilj mi je osigurat igranje bar 2 god. na pristojnim detaljima ako je moguće. Za početak sam mislio uzet samo grafu (dal da čekam novu Ati 8k seriju?) ili što prije uleti na tržnici, akciji.
|
Mijenjanjem grafe nećeš puno napredovati. Treba ti promjena cijele platforme (cpu, ram, mbo, vga).
|
Citiraj:
Intel Core i5-3330 Soc 1155 MSI B75A-G41, s1155,D3,S3,U3,HDMI,CF,GL Kingmax 8Gb (2x4GB) DDR3 1600 FLGF Zotac GF GTX 660 Ti, 2GB DDR5, 192bit,B2 XFX CoreEdition 80 550W FuturaIt 4,980.92 Kn |
Možeš i ovako:
i5 3570K AS ROCK Z77 EXTREME3 CORSAIR VENGEANCE 2X4 GB 1600 MHZ SAPPHIRE HD 7850 2GB XFX 550W 5047 kn .... HD 7850 je sasvim dovoljna za takvu rezoluciju i komotno igranje na njoj 2 godine. Poslje toga ako ćeš imat potrebe samo nadograđuješ na jaču grafičku i po mogučnosti upecaš full hd monitor. A ako bi htio izvuči najviše za svoju lovu što se tiče grafičke onda idi na ovo: i5 3330 AS ROCK B75 PRO3 CORSAIR VENGEANCE 2X4 GB 1600 MHZ ASUS HD 7950 3GB DC2T XFX 550W 4971 KN |
Ili nesto izmedu toga, a kasnije dodas jos neki cpu cooler :)
Ukupno: 5072kn |
Ok, tnx, brzi ste. Možda budem kombiniro prvu od lolofuxy-ja samo sa jačom grafom. Da ne moram kasnije mislit, ako nekad uzmem full hd monitor...samo ako bude resursa :)
edit: a da se nešto valjda zaradit i na prodaji ovih starih djelova, na 19" monitoru sve vrti full :P |
Ako ti nije potrebna ploča s podrškom za SLI i nemaš potrebe za PCI slotovima @veve ti je dao dobar prijedlog s jačom grafičkom.
Ako ti je potrebno navedeno gore ostani na HD 7850 i malo bolje opremljenoj ploči, a što se tiče HD 7850 ona je previše za trenutnu rezoluciju i pun pogodak za full hd. Imaš model s dobrim hladnjakom tako da će oc potencijal biti sasvim zadovoljavajuć i možeš dostignut HD 7870 bez problema. |
Moze konfa za igranje i oc-anje sa 3570k (naglasak na oc) + mobo + podrskom za cf sa barem x8 x8, 7850grafa, tihoo kuciste, ssd i ostalo...cijena nebitna sve dok je to nekakav best buy! :)) tenks
|
i5 3570K
SAPPHIRE PURE PLATINUM Z77K CORSAIR VENGEANCE 2X4 GB 1600 MHZ HGST DESKSTAR 1TB INTEL 330 120 GB MSI HD 7850 2GB OC TWIN FROZR LG DVD-RW SATA XFX 550W ZALMAN MS 1000 HS2 7012 KN besplatno slaganje i dostava Ako želiš možeš si odmah ubaciti i hladnjak SPIRE THERMAX III - 7372 kn. *Kućište dolazi sa anti-noise spužvom te ima jako dobro razrađeno hlađenje posebno kad su u pitanju CF i SLI. |
ako pare nisu upitne onda neka uzme SILVERSTONE Raven RV03 i obavezno thermaxa....pa i moze vertex 4 128mb kao i OCZ Silencer 500W
|
Eto hvala na prijedlozima, konfa je za frenda pa bum se jos sa njim za sitnice dogovoril! Hvala
|
Ovo je moja konfa tj. cure
Procesor Duo E 8500 3.1 Ghz ddr2 rami - 2x2 2gb 800 Mhz Maticna - Asus P5KPL SE napajanje – Fortron PNF 500W uzeo sam Grafu Hd6770 1 gb ddr5 i kada ona igra neke igre recimo sims3 ili ja NFS shift 2 zacrni mi se ekran ili budu nekad vertikalne crte po njemu nakon nekog vremena igranja, zanima jel to do draivera i gdje mogu skinut neke draivere. |
Kako stoji grafa po pitanju prašine? Kakve su temperature iste? Probaj druge drivere, u drugoj igri, u drugom kompu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ako ne upali, napravi system restore na neku prijašnju točku... takodjer provjeri i monitor,kablove ili neki drugi monitor spojiti na komp |
postovi spojeni
Citiraj:
Citiraj:
Mogu probat s neki drugim monitorom pa cu vidit jel radi, valdja nece opet zamrznit sliku pa da moram resetirat. |
zanima me dali se isplati nadogradit moj komp ,konkretno grafičku :kafa:
|
pa onako...rekao bi da bi jedna 4850 bila ok
|
Citiraj:
|
I zamijeniti ovog Powertraina boljim napajanjem.
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=xilence+420 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:11. |