PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219758)

hammer_of_thor 11.06.2012. 09:06

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2180549)
Jesi li probao stisnuti onaj dio o kojem pricaju? Izmedju kamere i dugmica?

Jesam naravno, nije bilo promjene signala, stalno je stajalo na skoro punom signalu.

ZMAJ 11.06.2012. 11:38

Zanimaju me 2 stvari u vezi one x-a... kad dobijem mail na gmail nikad mi ne dode obavijest, a obavijesti u vezi FB-a nekad dobijem nekad ne. Jel se moze igdje riktat to? Jel moguce stavit vlastiti zvuk za poruku? Guglao sam al nis nisam nasao.

dean225 11.06.2012. 11:47

U postavkama mora biti upaljena automatska sinkronizacija za sve pa će ti pokazivati notifikacije kada šta dobiješ na mob (čini mi se po defaultu svakih 1h provjerava poštu).. za promjenu sms zvuka, otvori sms pa u settingsima imaš notifikacije pa promjenis si zvuk koji hoćeš..

mbed 11.06.2012. 14:34

Da li netko zna gdje u Zagrebu ima izložen HTC One x bijeli, da se može vidjeti?

Obišao sam više Vip i Tele centara ali ili nema uopće mobitela ili je samo siva varijanta.

ZMAJ 12.06.2012. 00:02

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2180691)
U postavkama mora biti upaljena automatska sinkronizacija za sve pa će ti pokazivati notifikacije kada šta dobiješ na mob (čini mi se po defaultu svakih 1h provjerava poštu).. za promjenu sms zvuka, otvori sms pa u settingsima imaš notifikacije pa promjenis si zvuk koji hoćeš..

Uključena mi je automatska sinkronizacija za FB i evo 3 poruke na kompu sad kad sam doso doma, a mob nista nije javio.
Skuzio sam za sms, thnx

srale7 12.06.2012. 00:14

Citiraj:

Autor ZMAJ (Post 2181276)
Uključena mi je automatska sinkronizacija za FB i evo 3 poruke na kompu sad kad sam doso doma, a mob nista nije javio.
Skuzio sam za sms, thnx

To ti je do facebook aplikacije, koja radi kak spada svakog 17. u mjesecu.
Instaliraj si facebook mesenger, na njemu push puno bolje radi, znači instantno dobije poruku na mobu.

gangxxxta 12.06.2012. 10:29

pozdrav, imao sam samsung galaxy ace, s kojeg sam presao na htc desire hd, s mobom sam stvarno pre zadovoljan, jednostavno mi savrseno odgovara. frend mi je dao dobru ponudu za njega jer mu se jako svida, a meni je u oko upao htc sensation, pa me zanima neka usporedba, dali ima neke mane probleme i sl. hvala unaprijed

Veki-os 12.06.2012. 11:39

Ima jedino manu da mu ulazi prašina ispod ekrana,zato na to posebno obrati pozornost kad ga kupuješ i neka obavezno ima garanciju jer ako nema prašine ne znači da neče biti kasnije.

gangxxxta 12.06.2012. 11:43

vidim da ima i problema s wifi_ om, znači garancija pokriva čišćenje ekrana?

Veki-os 12.06.2012. 12:22

Rijetki su s problemom s wifi-em,garancija pokriva novi ekran :D
Moj je na reklamaciji,ne mogu dočekat da stigne nazad :D

neki lik 12.06.2012. 22:34

HTC Sensation se gasi

Pozdrav,

nisam odavno svracao ovdje sve dok mi se nije pojavio jedan problem.

Naime imam HTC Sensation kupljen u T-Mobile i sve je bilo savrseno ali doslovce dok ga nisam stavio na ICS (sluzbeni update), bar mi se cini da je do tada sve bilo ok.
Otprilike otkako sam stavio ICS na njega poceo je zahebavati odnosno sam od sebe se ugasi i kad kazem ugasi mislim da se totalno ugasi i treba ponovno pisati pin i sve ostalo.

Problem se vecinom desavao kada izvadim mobitel iz djepa. Prvo sam mislio da ga ugasim dok sjedim posto je u hlacama pa sam stavio sifru za otkljucavanje pozadine kako bi eliminirao tu mogucnost, pogadjate, i nisam ju eliminirao.
Stvar koja najvise nervira u cijeloj prici je ta da nakon sto ekran zasvjetli i ispise se HTC pa zatim ispod quietly briliant pokazuje mi prizor kao kada sam ga stavljao na ICS odnosno vrti se onaj krug i pise optimizing applications x of 34. To oduzme dobrih 5 minuta.

A u zadnje vrijeme se pocelo desavati da ga otkljucam i samo sto upalim neku random aplikaciju ili cak niti ne upalim crkne kao sto je prije crkavao samo u djepu pa sam pukao i rekoh idem traziti pomoc.

Nisam primjetio niti da se mobitel grije niti sam stavljao aplikacije koje nisu sa Android marketa/play store...jednostavno ne znam u cemu je problem.

Zaboravio sam nadodati da mi nesta kao rootanje ili bilo koja radnja radi koje mogu izgubiti garanciju ne padaju na pamet a opet bi probao rjesiti problem ako je moguce bez slanja mobitela na garanciju jer ga necu imati 2-4 tjedna a s obzirom da mi niti laptom nije u funkciji trenutno ne mogu si to dozvoliti.

srale7 12.06.2012. 22:39

Nadam se da imas garanciju i jedino sto mozes napravit je nosit ga na reklamaciju. Prije toga napravi factory reset i vidi jel ce se onda gasit.

nforcerx.x 13.06.2012. 00:28

Napravio si Factory Reset poslije nadogradnje na ICS?

sh0kre 13.06.2012. 13:55

jebote frajer sa ekranom od one x-a zabija čavao, a meni evo nakon 10 dana u strogo kontroliranim uvjetima crta od 3 cm posred ekrana, jebem ja gorila staklo. Pod određenim kutevima se fino vidi i dok je upaljen ekran...

jurbAs 13.06.2012. 14:00

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2182365)
jebote frajer sa ekranom od one x-om zabija čavao, a meni evo nakon 10 dana u strogo kontroliranim uvjetima crta od 3 cm posred ekrana, jebem ja gorila staklo. Pod određenim kutevima se fino vidi i dok je upaljen ekran...

evo nema gorilla staklo tu si se presoo... zato ja imam foliju koja je izgrebana i bas me zaboli kad se jako izgrebe stavim drugu i deri mile

syss 13.06.2012. 14:03

mislim da sa nokijom zabija čavao, a ne sa one.

Juice 13.06.2012. 14:05

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 2182371)
evo nema gorilla staklo tu si se presoo... zato ja imam foliju koja je izgrebana i bas me zaboli kad se jako izgrebe stavim drugu i deri mile

Evo ima Gorillu
http://www.corninggorillaglass.com/p...th-gorilla/htc

ali on nije mislio na Evo model, već je rekao "evo meni se pojavilo...."

Citiraj:

Autor syss (Post 2182375)

http://androidcommunity.com/the-htc-...ails-20120531/

coconut 13.06.2012. 14:06

Citiraj:

Autor syss (Post 2182375)

Zabija sa HOX-om. Još i pokazuje par puta da se jasno vidi.

sh0kre 13.06.2012. 14:22

Citiraj:

Autor Juice (Post 2182378)
Evo ima Gorillu
http://www.corninggorillaglass.com/p...th-gorilla/htc

ali on nije mislio na Evo model, već je rekao "evo meni se pojavilo...."

http://androidcommunity.com/the-htc-...ails-20120531/

ti si me dobro skonto.

Btw. na ovo zabijanje sam mislio: http://www.youtube.com/watch?v=mYLZGctnAnI (Juice je vec postao vidim)
Citiraj:

Autor jurbAs (Post 2182371)

Za EVO neznam, One x sigurno ima... ali.....khm
Foliju organski nemogu podnjet... Ovom prigodom samo komentiram "kvalitetu" gorile(2?)

syss 13.06.2012. 14:33

znači sad je nabijanje čavala in :D

Juice 13.06.2012. 14:38

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2182405)
Za EVO neznam, One x sigurno ima... ali.....khm
Foliju organski nemogu podnjet... Ovom prigodom samo komentiram "kvalitetu" gorile(2?)

Lošija je dosta nova gorila od starije

Citiraj:

Autor syss (Post 2182412)
znači sad je nabijanje čavala in :D

Ideš na viksu, zaboraviš čekić, opa, mob će poslužit još bolje :goood:

neki lik 13.06.2012. 21:19

Citiraj:

Autor nforcerx.x (Post 2182107)
Napravio si Factory Reset poslije nadogradnje na ICS?

Koliko se sjecam jesam...Drzao sam jednu od volumeup/down tipki i power tipku i tamo na factory reset, ak se dobro sjecam

spawn 13.06.2012. 23:03

Vjerojatno ti updajte nije napravio sve kako treba, kao i svaki drugi OTA update. Jedino rjesenje je probati staviti stock full firmware pa vidjeti kako radi.
LINK

Skini ovaj EXE file,sacuvaj podatke koji ti trebaju (imenik,slike itd) i pokreni ovaj exe i prati upute. Prije toga napuni bateriju.

fishkal 14.06.2012. 00:57

Ekipa, jel zna netko gdje kupiti kvalitetnu bateriju od cca 1900 mAh za Sensation?

Pronašao sam nešto ovako: http://www.htcexpress.com/htc-batter...-usb-chgr.html

Jel ima netko kakva iskustva? hvala

srale7 14.06.2012. 06:05

Imam ja bas tu sto si linkao, definitivno je bolja od stock baterije, tak da slobodno uzmi.

Ivo_Strojnica 14.06.2012. 10:15

evo uzeo HTC One V, smišan mali uređaj.
Slika na ekranu je odlična, bolja nego na One S, kamera od 5 MPx, bolja je od galaxy S-a, znači vjerojatno najbolja u toj klasi.
Mobitel je čvrst, robustan, ima bradu i voli velike sise.

ICS na njemu radi veoma fluidno, a bateriju ćemo još viditi.

U svakom slučaju, fin komad uređaja.
O kvaliteti izrade uopće ne treba pričati.

Matth€w 14.06.2012. 18:59

Došla narudžba poucha u Intelkom za HTC One X, danas ga bio pokupio!

spawn 14.06.2012. 20:39

Decki ,imate temu o otkljucavanju mobitela i sve sto vas zanima u vezi toga,pisite tamo a ne ovdje da probamo teme odrzavati cistim i da se ne gubimo.

Ivo_Strojnica 15.06.2012. 09:17

evo, uspjesno clocka htc one V na 1.9 GHz, mob je druga masina. antutu 3543 bodica. sad jos triba viditi bateriju, ali mislim da nece biti super izdrzljiva :)))

Veki-os 15.06.2012. 13:03

Poslao sam Sensation na reklamaciju zbog prašine ispod ekrana i čudne vibre,nešto kao da zuji kad vibrira,predao ga VIP centru jer je kupljen u VIP-u i oni normalno poslali u Agramservis.
Sad sljedi problem,mobitel je predan u VIP 4.6,u ZG je zaprimljen 8.6,ne znam jesu ga slali biciklom po kuriru pa mu treba 4 dana do ZG,Jučer pošaljem mail Agramservisu da mi pošalju radni broj naloga i lozinku da vidim jel gotov mobitel jer je prošlo skoro 2 tjedna.
Danas mi stigne mail sa brojem naloga i jako sam se "obradovao" kad sam pogledao što piše.
Kao prvo:Status Vašega naloga: Čeka na servis nakon 11 dana još ČEKA na servis
Kao drugo:Kvar
Greška: Izgled / kućište,
Opis greške: NE RADITI AŽURIRANJA, PRAŠINA U EKRANU, PREJAKA VIBRA , ZUJI.
Vidljiva oštećenja: UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV

Greška je izgled,kučište??UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV??
Mobitel nema ni jednu jedinu ogrebotinu,doslovno, a ekran ima samo jedva vidljive mikroogrebotine od prašine jer bivši vlasnik nije koristio foliju.

Što sad da im napišem,na koju foru su oni to napisali i zašto?
I piše još:Jamstvo: INW

Što to znači?Google izbacuje samo jedan koristan rezultat u vezi toga a to je da je neki iPhone zamjenjen novim uređajem.

coconut 15.06.2012. 13:24

Obrati se Wraggu s tim pitanjem.

WraGG 15.06.2012. 20:12

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2183750)
Poslao sam Sensation na reklamaciju zbog prašine ispod ekrana i čudne vibre,nešto kao da zuji kad vibrira,predao ga VIP centru jer je kupljen u VIP-u i oni normalno poslali u Agramservis.
Sad sljedi problem,mobitel je predan u VIP 4.6,u ZG je zaprimljen 8.6,ne znam jesu ga slali biciklom po kuriru pa mu treba 4 dana do ZG,Jučer pošaljem mail Agramservisu da mi pošalju radni broj naloga i lozinku da vidim jel gotov mobitel jer je prošlo skoro 2 tjedna.
Danas mi stigne mail sa brojem naloga i jako sam se "obradovao" kad sam pogledao što piše.
Kao prvo:Status Vašega naloga: Čeka na servis nakon 11 dana još ČEKA na servis
Kao drugo:Kvar
Greška: Izgled / kućište,
Opis greške: NE RADITI AŽURIRANJA, PRAŠINA U EKRANU, PREJAKA VIBRA , ZUJI.
Vidljiva oštećenja: UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV

Greška je izgled,kučište??UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV??
Mobitel nema ni jednu jedinu ogrebotinu,doslovno, a ekran ima samo jedva vidljive mikroogrebotine od prašine jer bivši vlasnik nije koristio foliju.

Što sad da im napišem,na koju foru su oni to napisali i zašto?
I piše još:Jamstvo: INW

Što to znači?Google izbacuje samo jedan koristan rezultat u vezi toga a to je da je neki iPhone zamjenjen novim uređajem.

Nemaš razloga za strah. Ekipa u Agramu će ti sve srediti. INW=In Warranty, tj. jamstvo je potvrđeno kroz HTC-ov sustav.
To što čekaš toliko je vjerojatno zbog manjka rezervnih dijelova, a za to nije kriv Agramservis nego HTC koji nema dovoljno dijelova na stanju.
BTW, ne radim u Agramu već dva mjeseca, da netko nebi pomislio da nisam objektivan :)

Veki-os 15.06.2012. 20:16

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2184038)
Nemaš razloga za strah. Ekipa u Agramu će ti sve srediti. INW=In Warranty, tj. jamstvo je potvrđeno kroz HTC-ov sustav.
To što čekaš toliko je vjerojatno zbog manjka rezervnih dijelova, a za to nije kriv Agramservis nego HTC koji nema dovoljno dijelova na stanju.
BTW, ne radim u Agramu već dva mjeseca, da netko nebi pomislio da nisam objektivan :)

Ok,hvala puno.
Ali jako me ljuti ono Vidljiva oštećenja: UREĐAJ CIJELI IZGREBAN, PRAŠNJAV
Ne znam zbog čega su to napisali kad je mobitel kao nov.

WraGG 15.06.2012. 21:33

Ma lik na prijemu vidio prasinu pod ekranom pa napisao. To ti je nesto kao generic unos. Nemas brige, promijeniti ce ti kompletan display.

rendula 15.06.2012. 23:01

Pozdrav svima,

buduci da ce izgleda morati na reklamaciju (opet), trebao bih Legendu vratiti stock ROM.

Koji od ovih trebam skinuti? :) Kupljen je u VIPu.

Hvala :)

Veki-os 15.06.2012. 23:28

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2184081)
Ma lik na prijemu vidio prasinu pod ekranom pa napisao. To ti je nesto kao generic unos. Nemas brige, promijeniti ce ti kompletan display.

Sve to ljepo zvuči kako ti kažeš ali eto kolegi Srale7 su promjenili ekran za par dana,i to prije par dana vidim,kako je njegov mobitel tako brzo gotov i za njega je bilo djelova a moj je "CIJELI IZGREBAN" ,nakon 11 dana još čeka na servis i ako je tako kako ti kažeš nema djelova na lageru.
Jako loše al opet "normalno" pošto je to Rvacka...

spawn 16.06.2012. 00:23

Citiraj:

Autor rendula (Post 2184114)
Pozdrav svima,

buduci da ce izgleda morati na reklamaciju (opet), trebao bih Legendu vratiti stock ROM.

Koji od ovih trebam skinuti? :) Kupljen je u VIPu.

Hvala :)

Pitanje je jesi li imao brendirani ili nebrendirani FW.

rendula 16.06.2012. 00:26

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2184143)
Pitanje je jesi li imao brendirani ili nebrendirani FW.

Nebrandirani.

Zaboravio sam staviti u onaj post link s ROMovima :)
http://shipped-roms.com/index.php?ca...d&model=Legend

Ovaj je ok, jelda? Nebrandirani, eclair.
LEGEIMG_Legend_HTC_WWE_1.31.405.5_R_Radio_47.26.35.04_7.05.35.26L_release_126592_signed.zip

spawn 16.06.2012. 00:33

Citiraj:

Autor rendula (Post 2184144)
Nebrandirani.

Zaboravio sam staviti u onaj post link s ROMovima :)
http://shipped-roms.com/index.php?ca...d&model=Legend

Ovaj je ok, jelda? Nebrandirani, eclair.
LEGEIMG_Legend_HTC_WWE_1.31.405.5_R_Radio_47.26.35.04_7.05.35.26L_release_126592_signed.zip

Bolje ovaj. Cisti exe file

http://shipped-roms.com/download.php...853_signed.exe

Sn4k3 16.06.2012. 09:59

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2183612)
evo, uspjesno clocka htc one V na 1.9 GHz, mob je druga masina. antutu 3543 bodica. sad jos triba viditi bateriju, ali mislim da nece biti super izdrzljiva :)))

1.9Ghz :stoopid:?
Bogme, da se dobrano klokati ako to tocno prikazuje ;) ... :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:50.