PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Koje kućište kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203324)

Thermaltake 08.03.2013. 15:44

planiram si uzet cm 692 advanced II vidio u linksu i adm-u ima za 889kn (Zg) ako netko zna jeftinije možda pa nek stavi link tražio sam po nabavi, ali ništa.

lolofuxy 08.03.2013. 16:12

Ak već daješ tolike novce pogledaj si Antec P280.

asibulj 08.03.2013. 16:25

Daj još 150 kuna i uzmi si pošteni case ako već daješ tolike novce.
Like dis one. >>LJINK<<

Thermaltake 08.03.2013. 16:41

oba gore navedena su mi dizajnom preružna iz mojeg gledišta, tako da ne, al hvala na prijedlogu.

ShanTech 08.03.2013. 18:10

Ako baš hoćeš to kućište, vidim da ga ima s prozorom za 789,99Kn.
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9952

Samo se postavlja pitanje dal te zanima verzija s prozorom...

QuidZz 08.03.2013. 18:23

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2353933)
planiram si uzet cm 692 advanced II vidio u linksu i adm-u ima za 889kn (Zg) ako netko zna jeftinije možda pa nek stavi link tražio sam po nabavi, ali ništa.

Imao sam tog CM-a i nista posebno, radije si uzmi Ravena RV03, imam ga i bolji je puno nego 690. Slika Ravena

ShAd0w_dAnCeR 08.03.2013. 18:32

ajme ća je ružan

FRipper 08.03.2013. 18:56

imao sam 3 cm-a ta kucista su užaš, ono najgore, veliki sakupljači prašine...

Moja preporuka radje Z9+ ili RL04B ili PS06B (kriva je slika, radi se o crnom bez pleksija) puno bolja kučišta od tog CM

listerstorm 08.03.2013. 21:04

Vidim da je u ponudi neki novi Thermaltake Soprano. Znam da ga ovdje ne podnose ko i gigabajt ploče, ali izvana i nije tako loš, pa ni iznutra. Da je cijena niža...

Thermaltake 08.03.2013. 21:44

vidio sam ovog s pleksijem sastrane, a budem vidio, skužio sam da je cijena niža nije mi bilo jasno zašto reko možda fali nešto šta na ovom s punom stranicom ima il neš, al nisam ništa uočio, pa bi mogo vjerovatno uzet taj s pleksijem, ako sam nešto propustio što se razlike tiče između ta dva kućišta znači s pleksijem i bez slobodno javite jer ja nisam ništa skužio, osim cijene naravno. Osobno imam CM 590 već ne znam 4-5 godina i super je osim šta se normalno izgrebalo sitno po stranicama što je sasvim normalno, pazim ga i čuvam maksimalno kolko mogu i znam ovo za prašinu da skuplja, al koje ne skuplja ? Mislim na svako kućište koje mi dođe doma jednako se nakupi prašine, a lako uzmem usisivač pa posisam, a nakon 2-3 mjeseca otvorim pa posisam iznutra i nikad problema što se prašine tiče.

Gledao sam malo ostala predložena kućišta i ne znam niti jedno drugo mi nije zapelo za oko ko ovaj cm 690 ne znam zašto, al eto...

FRipper 08.03.2013. 21:59

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2354121)
Vidim da je u ponudi neki novi Thermaltake Soprano. Znam da ga ovdje ne podnose ko i gigabajt ploče, ali izvana i nije tako loš, pa ni iznutra. Da je cijena niža...

kučište je super...ali,kao sto si rekao, ipak je malo cijena paprena pa postaje neisplativo

syss 08.03.2013. 22:41

suzdržat ću se koliko mogu :D

čim vidim ovaj lim koji rasipava svjetlost u svim smjerovima sve mi je jasno i točno znam kakva je ova frmaltejk plastika kaj drži frontu.

šećer na kraju je cijena normalnog kućišta :D

alengrosevic 08.03.2013. 23:19

Ma kućište je čisto ok...

listerstorm 08.03.2013. 23:24

Ispod soma kategorije, nema naoko plemenitog i opuštajućeg izbora.

A i iznad toga je izbor, ak nećemo u ekscentrike, uglavnom dvojba. :)

Citiraj:

Autor syss (Post 2354163)
suzdržat ću se koliko mogu :D

točno znam kakva je ova frmaltejk plastika kaj drži frontu.

da, ko i nalijeganja plastifikacija u novom mondeu :D

Necromonger 12.03.2013. 00:08

može preporuka nekog minimalističkog i što tišeg atx kučišta do 500kn

FRipper 12.03.2013. 08:37

Jedino nesto od silverstonea

ovo ili ovo

to je trenutno nekako najvise minimalističko a i sa najmanje nepotrebnih rupa

coconut 12.03.2013. 08:51

Upravo imam doma P02B i mogu reći da nisam baš previše oduševljen. Lim je ok, bočne stranice imaju thumbscreweve, ali kavezi za diskove su fiksirani (iako su svi toolless), ima samo jedan vent (120mm ispušni, plavi LED) koji je dosta glasan na 12V, a on/off dugme radi čudno - kad ga pritisneš, dugme ne 'uđe' u rupu i ne čuje se klasični klik, već se nekako iskrivi na desno kao da je mehanizam ekscentričan. Ventove možeš montirati ispred (usisni) i na gornjoj strani (rupe na kućištu su prilično velike tako da nema problema kod ispuha na gore).
Za nezahtjevne korisnike je ok, a za picajzle (poput mene) nije.

zokisan 12.03.2013. 09:23

Htio sam uzeti Zalman z5+ ali pošto je nedobavljiv već neko vrijeme i nitko ne zna kad ce i da li ce uopce uskoro dolaziti...bacio sam oko na Antec nine hundred i(li) Zalman z9+ (kao najbolje od više i srednje kategorije) - dobar odabir ili za tu lovu ima nešto bolje?

coconut 12.03.2013. 10:51

Uzmi Zalmana.

Philips227 12.03.2013. 20:45

Jel mi možete predložit neko best buy kućište sa dobrim cable managmentom i što više ventilatora do 300-350 kn . Trgovina nije bitna . Plaća se gotovinom .

ShanTech 13.03.2013. 12:58

Ovo je najbolje što možeš dobiti za te novce. Silverstone RL04, Linkworld Gaming.

FRipper 05.04.2013. 11:36

Napokon se netko nasao pametan i opet nam doveo odlična kučišta, ovaj put je to Microline...Nadam se prošire ponudu kod nas od njih i na napajanja...

http://www.fractal-design.com/?view=buy&category=

Kučišta u naše trgovine bi trebala osvanuti za cc 20dana :)

geronimo_2 05.04.2013. 11:44

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2372463)
Napokon se netko nasao pametan i opet nam doveo odlična kučišta, ovaj put je to Microline...Nadam se prošire ponudu kod nas od njih i na napajanja...

http://www.fractal-design.com/?view=buy&category=

Kučišta u naše trgovine bi trebala osvanuti za cc 20dana :)

fala ti boze, vec 2 tjedna cekam da se pojavi arc midi ili arc midi r2 za uzet za bratov komp.
samo sto ce cjena bit bolesna. u SLO je vec preko 900kn (r2), a mogu mislit kolko ce kod nas bit :-(.
:chears:

coconut 05.04.2013. 11:55

Strpi se još 2 mjeseca pa ih naručuj odakle god hoćeš i po manjoj cijeni od one kod nas.

geronimo_2 05.04.2013. 12:01

Citiraj:

Autor coconut (Post 2372476)
Strpi se još 2 mjeseca pa ih naručuj odakle god hoćeš i po manjoj cijeni od one kod nas.

vjerovatno i budem iako ce brzo temperature, a njemu se dost zagrijava komp jer ima srot kuciste. bumo vidli.

coconut 05.04.2013. 12:04

R2 XL je 115 EUR u DE. Dodaj koji EUR za poštarinu i opet ćeš proći dosta jeftinije nego kod nas.

geronimo_2 05.04.2013. 12:47

Citiraj:

Autor coconut (Post 2372485)
R2 XL je 115 EUR u DE. Dodaj koji EUR za poštarinu i opet ćeš proći dosta jeftinije nego kod nas.

mislio sam na arc midi r2 jer taj cekamo. ili moze i stariji arc midi (non r2). bacit cu oko vani cim "udemo".

Lungz 05.04.2013. 23:38

Može mišljenja koje bi odabrali između ova 3:

Thermaltake Chaser A31
http://www.thermaltake.com/products-...?id=C_00001951
CM Storm Enforcer
http://www.cmstorm.com/en/products/chassis/enforcer/
CM Haf XM
http://www.coolermaster-usa.com/landing/hafxm/home.php

Trenutno imam Antec 1200 i dobro mi je kućište, ali bi htio promijeniti čisto za promjenu malo. :)
Ujedno, volio bih lakše kućište i malo manjih dimenzija, jer ovo je baš ogromno i teško, a u profilu možete vidjeti da moje komponente ne zahtjevaju tako ogromno kućište.

Premišljam se i teško mi se odlučiti, svako od ova 3 mi ima nešto što drugo nema pa ako može mišljenja pogotovo nekoga tko je vlasnik nekog od njih. Možda bi mi najviše pomoglo ako za neko znate da ima neki veliki nedostatak pa da ga zato otpišem. :D

I izgled je stvar osobnog ukusa, tako da to nemojte uzimati u obzir.

Već se par dana ubijam u odluci...

coconut 06.04.2013. 07:15

Prvo ni u ludilu obzirom da se radi o TT-u. Druga 2 se meni ne sviđaju. Pogledaj si Fractal Designove Define R3/R4 modele, Corsair Carbide seriju ili CM 690.

The Man 06.04.2013. 07:45

HAF XM je meni bašonofakatjebenica kejs i nešto skroz novo/drugačije u moru plastično/limenih kanti. Ako ti bude lame as hell, moš se uvijek samenom minjat za moj do jajcih upicanjenji CM 692.

Lungz 06.04.2013. 11:58

@ coconut - odlučujem između ova 3, ne trebaju prijedlozi za neko drugo, a i ovo što si predložio je baš suprotan stil dizajna od ovog koji ja želim (ne želim neko obično minimalističko dosadno kućište). Isto, tako ovaj komentar za TT mi ne pomaže, jer prema recenzijama i svemu što sam vidio radi se o vrhunskom kućištu koje daje sličnu razinu funkcionalnosti kao i druga 2, a djeluje i kvalitetno i lijepo je.

@ The Man - je da, dobio je same pohvale i ima super funkcionalnosti, ali mi ima nedostatak što je najteže i najveće od ova 3 (midi tower koji lako može proći i kao full), najmanje lijepo, a i Chaser ima lijep veliki plexi, dok ovaj na verziji s plexijem ima nisko dosta i pogled ide praktički samo na napajanje.

coconut 06.04.2013. 13:26

TT ne vrijedi onoliko koliko košta. To će ti reći svaki forumaš ovdje. Jednostavno su precjenjeni. Kućišta koja se nude u istoj cjenovnoj klasi su daleko kvalitetnija od njega.
Što se tiče reviewa, nećeš naći nijednoga u kojem će TT biti bolji od npr. HAF-a jer ni ne može biti.

EIDT: pogledaj si Zalmana Z9 (Plus). Solidno kućište dobre cijene.

The Man 06.04.2013. 14:24

Ma kuće s Antec 1200 na Zalman Z9. Pa to kućište je u rangu starog CM 690. Nek rađe baci oko na...

Silencio 650

Pupo 06.04.2013. 16:14

Silencio je preskup, 1000kn, ma daj molim te. Kakva preporuka, kakvi bakarači

Lungz 06.04.2013. 16:18

Pregledao sam ponudu svih "major" brandova i ova 3 kućišta mi se najviše sviđaju i između njih biram.

A što se ovog za TT tiče, za Antec 1200 sam isto čuo puno puta da ljudi pišu da je smeće što nikako ne mogu shvatiti, jer je kućište strašno dobro i da je Antec napravio novu verziju kupio bih to bez razmišljanja (znam da ima 1200 V3, ali je praktički isto kućište).

Možda je TT na takvom glasu od prije, ali ovaj Chaser A31 mi se ne čini takvim.

dh41400 06.04.2013. 17:00

Jesi možda pogledao Antecov Eleven Hundred?

Modernija verzija Twelve Hundred modela uz vrlo solidnu i vrlo prostranu unutrašnjost, dva USB 3.0 utora, a čak je i bočna stranica od pleksija.

Nešto je niži od tvog sadašnjeg, ali je i za trećinu lakši.

Lungz 06.04.2013. 17:18

Zahvalan sam na odvojenom vremenu da savjetuje i dajete prijedloge, ali 3 put sam naglasio da biram između ova 3...

Pogledao sam i Eleven i ne odgovaraju mi neke karakteristike.

Ugl. vjerojatno ću uzeti Storm Enforcer.

Hvala svima.

FRipper 06.04.2013. 18:48

Uzmi storma ;) ok je kutija

vedranzeman 06.04.2013. 20:53

I moja podrška za Storm seriju, jako kvalitetno i čvrsto složena kućišta.
Bratiću sam prije dvije godine uzeo Storm Scout i do danas je uspio samo reset tipku ugurati.
Sva dosadašnja kućišta (uglavnom razni no njemci) je uspio rasturiti, kako, ne pitajte. :D

Lungz 08.04.2013. 16:16

Evo sam da javim da sam nakon nekoliko dana mozganja, pregledanih i pročitanih hrpu recenzija itd. odlučio odustati od sva 3 iz razloga što svako od njih mi ima neki (meni) veliki nedostatak. Storm Enforcer mi je još i najbolji bio, ali ima užasno izvedene filtere za prašinu, pogotovo prednji koji se i lako pokida.

Umjesto toga sam odlučio kupiti TT Level 10 GT. Htio sam ga otkad je izašao, ali nisam kupio zbog cijene, ali eto kada nisam uspio naći jednako zadovoljavajuću jeftiniju alternativu, uzimam njega. Na njemu, osim cijene, nema ništa što mi ne paše, osim nekih zanemarivih sitnica. Stiže mi sutra ili preksutra pa javim dojmove.

Ako ima zainteresiranih Twelve Hundred je na prodaju. :)

p.s. kako sam sad dosta proučavao kućišta stvarno me zaintrigirala činjenica da na svim ovim popularnim i vrhunskim kućištima (kao npr. Haf serija) ima nekih banalnih nedostataka što se moglo vrlo lako riješiti i nije mi jasno kako mogu napraviti tako dobro kućište i onda ga zeznit nekom bedastoćom. -.- no dobro... Level 10 GT sam htio oduvijek ionako. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:29.