PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX 560 / GTX 560 Ti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=202914)

dean225 21.01.2012. 20:06

Nisam nigdje nista iskljucivao.. budem isključio.. ode sad na pivo. :)

Full Throttle 21.01.2012. 20:12

ja koristim chrome i njemu su HW acceleration po defaultu isključeni, al mi se driveri tu i tamo ipak sruše

QuidZz 21.01.2012. 20:16

Ja isto koristim chrome ( iskljucen hw. acc ) i zadnje whql drivere i nemam crash drivera, sve radi tip top :D

Stavite beta driver pa vidite kako se onda ponasa..

Full Throttle 21.01.2012. 20:41

imam najnovije beta drivere. uz njih sam probao zadnje official drivere i još par beta drajvera i uvijek isto. official driveri su još najgori bili. btw. ja imam obični gtx

Djibs 21.01.2012. 21:37

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2079299)
malo opiši artefakte, u igrama ili ovak na desktopu?

gotovo svima se ruše driveri, i meni isto

Ma u igrama mi se bas lomi grafika i znaju objekti nestat promjenit boju cak i crna slika bit i zamrznut komp na trenutak, a u windowsima mi se cesto crasha flash player i znaju se boje mjesat i onako crte cudne pojavljivat.

dean225 21.01.2012. 21:53

to se dogadja kada je grafa jako opterecena ili vruca.. svakako na servis ako imas garanciju..

Djibs 21.01.2012. 23:18

temperatura ne prelazi 50 C stupnjeva a nista saljem onda na servis samo moram prije zamjenu nac dok se ta ne vrati

hakija 22.01.2012. 13:07

iam problema sa graf, konf je:
i5 2500k
p67 pr03
kingston hyperx 2x4gb
LC power 560W
zotac gf gtx 560Ti

prilikom duzeg igranja/opterecenja/testiranja kad graf dodze do 80°C mi se srusi komp i onda mi maticna pocne cvilit da nemam uopce graficku u kompu!

sad sam skuzio da problem nestaje ako stavim stare driver kaj sam dobio s njom, 266.44 (tam fali pol stvari koje imaju sadašnji driveri 285.62 a i dosta slabije performanse)! Svi dr. driveri, opet rusenje. Kolko sam prosurfo po netu/forumima skuzio sam da je ta graf ''smece'' i da svi imaju problema s njom i kojekakvim rusenjima u igrama, browserima, crashanje drivera i sl.!

temp mi se krecu 50 u idle i do 80 pod opetecenjem! Ja ne znam kak su ljudi po testovima dobivali neke max tem od 60°C ?!?!?

sto mi savjetujete da napravim? Graf je stara 7dana! Mislio sam nadoplatit za neku dr marku ili uzet neki HD 6950! Bojim se da ce je uzet na ''testiranje'' i onda lijepo vratiti kao ispravnu...

dean225 22.01.2012. 13:16

Pa Hakija nema gdje nisi stavio ovaj problem. Stavi zadnje drivere sa nvidia stranice i ako ne radi= SERVIS. Dobit ces drugu!

Mihael 22.01.2012. 13:36

Isti problem ima frend sa svojom zotac 560ti. pregrijava se. Možeš sa afterburnerom složiti profil da se to propisno hladi, ali trajno rješenje je da ju nosiš na reklamaciju.

hakija 22.01.2012. 13:43

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2080993)
Pa Hakija nema gdje nisi stavio ovaj problem. Stavi zadnje drivere sa nvidia stranice i ako ne radi= SERVIS. Dobit ces drugu!

al sad znam u cem je stvar...da malo prije nisam znao tocno :) a sta, hocu to rijesit kak spada! ispricavam se sto gnjavim po svuda...

jel ima netko prije navedenu graf da mu savrseno radi na najnovijim driverima?
jer ocito dosta ljudi ima problema s tim zotacom pa ni ne zelim JOS jedan poluproizvod!

afterburner ne pomaze iz nekog razloga, stavio vent na max i opet se sve srusi nekako...

Wolverine 22.01.2012. 14:37

Meni su radile normalno kako u igrama tako i u furmarku te u 2D okruženju.
Zotac GTX560 Ti i 560TI AMP!. Driveri su bili 285.62, Win7 x64 na ploči Intel DP67BG.
Sve na defaultu, dakle nikakvo klokiranje niti diranje u postavke hlađenja.

NemoRS 22.01.2012. 21:39

http://www.links.hr/?naziv=graficka-...kl=051.803.842

http://www.links.hr/?naziv=graficka-...kl=051.803.766

Koji je bolji izbor?

syss 22.01.2012. 21:41

očito je da se điđabajt bolje hladi, tako da je no-brainer.

hakija 22.01.2012. 23:26

ma bjez od tog zotaca!sam malo procitaj teme na njihovom sluzbenom forumu i sve ce ti bit jasno...

Wolverine 23.01.2012. 10:21

Ista stvar ko i na forumima drugih brandova, ništa drugačije.

tallsaint 23.01.2012. 16:58

Za moju karticu isto ima gomilu postova sa problemima po nvidia forumu, po asus forumima i svuda okolo, a ja nemam nikakvih problema, skroz tiha, bez ikakvih problema, nijednom driveri krešali.
Iako vidim za ovu Zotac AMP su čak priznali da ima problema ali zato ce dobiti bios update svaki čas.

hakija 23.01.2012. 18:17

i tak...danas to zreklamiro, popodne dobio dr, sad ju strpo u komp i....
KIFLA!!!! opet isti vrag...dodze do 79°C za 2min i ubi mi komp!

i kaj sad vi meni recite...:fuming:

dean225 23.01.2012. 18:18

Hoces reć da ti restartira komp? Vjerujem da je grafa uredu. Čudno je što dopusti tako visoku temp za tako kratko vrijeme, ali to će riješit novim biosom. Kažem opet, 80 C nije puno za grafu da bi se ugasila. Sumnjam!! Neka me netko ispravi ako grijesim..

hakija 23.01.2012. 18:28

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2082147)
Hoces reć da ti restartira komp? Vjerujem da je grafa uredu. Čudno je što dopusti tako visoku temp za tako kratko vrijeme, ali to će riješit novim biosom. Kažem opet, 80 C nije puno za grafu da bi se ugasila. Sumnjam!! Neka me netko ispravi ako grijesim..

ne da ga resetira nego onda kad se konacno upali dobivam gresku od mat da uopce nemam graficku :)
graf je 100% provjerio sa frendovom msi-sve sljaka, njegov komp moja rusi!

80 je sasvim normalno, reko mi lik u servisu da moze ona i do 100 pogurat!
meni vec zna sve kihnut na 78/79 dok je vent na 73%

tu temp dostignem na occt tesu za 1m45s cca

Wolverine 23.01.2012. 18:33

Tebe driveri zajebavaju.
Kod mene je na testu Zotac GTX560Ti u igrama dolazio do 70-75 °C ali je pri tom nisi ni čuo. Pod Furmarkom bi došla do 80°C. No nikad se sustav nije srušio niti smrzao.

Drugi puta nosi kompletan stroj na servis jer tebe očito ne zeza sama grafa nego kombinacija drivera za tu karticu.

A i kakvo kućište imaš? Koliko je dobar protok zraka kroz isto?

I koga vraga kolješ grafu u OCCT-u? Mislim za što je on mjerodavan? Želiš skurit regulaciju napona ili?

hakija 23.01.2012. 18:45

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2082158)
Tebe driveri zajebavaju.
Kod mene je na testu Zotac GTX560Ti u igrama dolazio do 70-75 °C ali je pri tom nisi ni čuo. Pod Furmarkom bi došla do 80°C. No nikad se sustav nije srušio niti smrzao.

Drugi puta nosi kompletan stroj na servis jer tebe očito ne zeza sama grafa nego kombinacija drivera za tu karticu.

A i kakvo kućište imaš? Koliko je dobar protok zraka kroz isto?

I koga vraga kolješ grafu u OCCT-u? Mislim za što je on mjerodavan? Želiš skurit regulaciju napona ili?

vec sam prije napiso da graf radi sam na starim 266.44 driverima!
i kao sto sam maloprije napisao...bio kod frenda, on ima msi gtx 560 Ti, stavio u svoj komp sve super radi, stavio svoju u njegov i ista stvar, resetira komp i vise se ne prepoznaju!

kuciste: sharkoon t5 economy (+dodatni stražnji vent od 2500rpm za ispuh)

ne koljem ju nista, to je jednostavno najbrzi nacin da ju ''zagijem'' do tih magicnih 79°C (sto je nista) ...di bi doso kad bi se svaki put morao igrat 40min da mi srusi sustav

uostalom zasto su mi onda danas dali novu?i oni su je takodzer testirali i vidjeli da ne valja!!

dean225 23.01.2012. 18:48

Tebe zeza pcie utor za grafičku. Čini mi se da je netko ovdje imao problema sa sličnom pločom. Probaj dići zadnji bios na ploču ako nije zadnji.. ako ti to ne riješi problem, tebe će zezat bilo koja druga grafa.

hakija 23.01.2012. 18:53

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2082169)
Tebe zeza pcie utor za grafičku. Čini mi se da je netko ovdje imao problema sa sličnom pločom. Probaj dići zadnji bios na ploču ako nije zadnji.. ako ti to ne riješi problem, tebe će zezat bilo koja druga grafa.

ljudi pa dajte malo citajte! POST IZNAD!!

Citiraj:

...bio kod frenda, on ima msi gtx 560 Ti, stavio u svoj komp sve super radi, stavio svoju u njegov i ista stvar, resetira komp i vise se ne prepoznaju!

Wolverine 23.01.2012. 19:06

Ako grafa uredno radi s jednom verzijom drivera a s drugom ne onda je problem očit -> driveri.

Ili fino i ovu nosi na reklamaciju i uzmi nešto drugo.

hakija 23.01.2012. 19:13

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2082186)
Ako grafa uredno radi s jednom verzijom drivera a s drugom ne onda je problem očit -> driveri.

Ili fino i ovu nosi na reklamaciju i uzmi nešto drugo.

htio sam to odma danas napravit pa mi nisu dali!mozda sutra bude dr prica...ah :fuming:

Delpiero 23.01.2012. 19:32

Narucio sam i dolazi mi sutra Zotac GTX560Ti. Vidim da se dosta pisalo o nekim problemima koje graficka kartica vuce za sobom, pogotovo vezanim i za Battlefield 3 koji igram..
Moze li kakav dobar savjet, kakve drivere da downloadam za nju(beta?) ili nesto drugo bitno za pocetak? Hvala... :chears:

hakija 23.01.2012. 20:14

Citiraj:

Autor Delpiero (Post 2082203)
Narucio sam i dolazi mi sutra Zotac GTX560Ti. Vidim da se dosta pisalo o nekim problemima koje graficka kartica vuce za sobom, pogotovo vezanim i za Battlefield 3 koji igram..
Moze li kakav dobar savjet, kakve drivere da downloadam za nju(beta?) ili nesto drugo bitno za pocetak? Hvala... :chears:

ja imam tonu problema s njom...procitaj zadnje 2 str foruma!

a sad sam skuzio da ova ''novom'' ne radi ni na starim driverima! persu :/

Neo-ST 23.01.2012. 20:44

A da se obratiš direktno Zotacu i kažeš kako s već dvije njihove grafe imaš iste probleme ?

jopis 23.01.2012. 20:46

Citiraj:

Autor Delpiero (Post 2082203)

Ovo je neovo maslo....
To te je nagovorio na nvidiu samo da te može bolje sprdat:D

hakija 23.01.2012. 20:54

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2082264)
A da se obratiš direktno Zotacu i kažeš kako s već dvije njihove grafe imaš iste probleme ?

ma imaju jedno 10 tema o tom na sluzbenom zotacovom forumu gdje su i sami vise puta odg da su svjesni problema i da ce izdat novi bios...3mj poslije i dalje nista!

de.fang 23.01.2012. 20:54

Jel glasna u pm. ?
jel se grije ko luda ?

ako da, nosi na reklamaciju.

MAGARAC 23.01.2012. 21:10

Nije to kuciste bas nesto. Treba za takvu grafu, koja bas nema najbolji hladnjak, malo vise ulaznog propuha. Ne znam na koliko rade ventovi sa upuh ali ako su slabi, probaj stavit neke jace, 1200rpm recimo.
Inace je kod hladnjaka za grafe jako bitno kako reagiraju na ambijent, bar meni i rezultati mogu puno varirat ovisno o tipu kucista ili open bench..

hakija 23.01.2012. 21:29

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2082284)
Nije to kuciste bas nesto. Treba za takvu grafu, koja bas nema najbolji hladnjak, malo vise ulaznog propuha. Ne znam na koliko rade ventovi sa upuh ali ako su slabi, probaj stavit neke jace, 1200rpm recimo.
Inace je kod hladnjaka za grafe jako bitno kako reagiraju na ambijent, bar meni i rezultati mogu puno varirat ovisno o tipu kucista ili open bench..

ajd sad vec malo fantazirate! pa kaj bi trebo dat za svaki dio kompa 1000kn i onda jos nutra strpat vodeno hladzenje da mogu nesto radit!?

evo, sad me prije 2s ''restartala'' NOVA graficka stara 10h ...ovo je sazetak zadnjeg reda loga iz cpu-z:

GPU Temperature [°C]: 62°C
Fan Speed (%) [%]: 40 %
GPU Load [%]: 47 %
Memory Controller Load [%]: 30

i to je jos na onim starim driverima na kojoj je ona prva kao radila...ova ni to! i jos pri bootanju nikak da se odluci koji joj je primarni monitor!?

kuciste mi ne valjda...da to je to :)

Neo-ST 23.01.2012. 21:37

Moraš poduzet drastičnije mjere, nitko odavdje ti neće doć i riješiti te probleme...

FRipper 23.01.2012. 21:40

Ljepo trznica, zamjena nove grafe za neku ati slicnih perf i amen! Čak i neku slabiju + nesto love... Jab tako riješio problem ;)

hakija 23.01.2012. 21:43

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2082316)
Moraš poduzet drastičnije mjere, nitko odavdje ti neće doć i riješiti te probleme...

normalno! sutra ujutro opet u microline ;)

prvo sam samo htio pitati za savjet jer mozda ja nesto krivo radim...sada samo pisem da neko ne napravi istu gresku ko ja! ZOTAC = :suicide:

Wolverine 23.01.2012. 22:07

Gle iz nekog razloga ti ne radi, to ne znači da je Zotac smeće.
Vjerovao ili ne ima ljudi kojima uredno radi ;)

Ohladi malo, otiđi u trgovinu, reklamiraj je i uzmi nešto drugo.

:amen:

MAGARAC 23.01.2012. 22:12

Savijet je da ne mozes stavit grafu koja koketira sa high endom u crapy kuciste i bit siguran da ce radit kak treba. A ako vec kuciste nije nesto onda se moze donkele sredit sa boljim ventovima a to ne kosta 1000kn. Nije ni pro3 bas imuna na nedostatak protoka zraka. To je generalno.

A inace zadnje dve bete znaju ljudima radit problem sa BSODima i rusenjem drivera, cak i nakon stavljanja novih. Nekima je pomogao safe mod, driver sweaper i povratak na zadnje sluzbene.

Dal je kriv Zotac bios mozes vrlo jednostavno otkrit. Backup biosa, preflashat sa biosom od nekog ref. modela i eventualno porihtat vent rucno. Zotac koristi ref. dizajn PCB na tom modelu pa nebi trebalo bit problema. Ako i onda grafa sere onda je ili driver ili greska u samoj grafi. Ako je driver radit ce sa "baznim" driverima sa instalacijskog DVDa ali tek nakon safe moda i sweapera...

Super je zakljucak na BUGu. Cijela serija 560ti ne valja....

560ti ima senzor samo za GPU a iz iskustva znam da je to najmanji problem sto se samih temp. tice. Stavi prstice na straznji dio PCBa ispod regulacija. Ako ne mozes drzat par sec. imas potencijalni problem koji je jako vezan za ovo sto sam napisao gore.

hakija 23.01.2012. 22:29

mozda nije smece....ali odnos prema kupcima je KOMA!!! znaju da postoji problem i nista!
mah da skratim pricu...

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-...mi/134606.aspx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:34.