PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android OS - info, pitanja, root, orginal ROM-ovi, custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194870)

Princ288 01.02.2015. 01:30

Ne znaci da kad opet budes restarto mob da nece opet u bootloopu zaglaviti. Inace, meni se to znao desiti ako zaboravim izbrisati dalvik cache/cache.

ludiboris 05.02.2015. 22:01

Imam jedan veliki problem sa LG optimus l5 mobitelom.
Naime,ne znam tocno što je s njim,pa prije svega cu dodati jednu sliku:

http://i58.tinypic.com/10mixqe.jpg

Upalim mobitel normalno,i dođem u android os.I tamo nakon nekih 10 sekundi me baci u stanje koje vodi do android osa.Znaci na onaj animirani LG logo.I tako svaki puta u nadogled.Dolazi u android os,tamo je par sekundi,vrati se na ekran sa logom LG-a,pa opet u android itd..

Tako da zaista ne mogu nista napraviti unutar mobitela.
Ne mogu cak uci ni u usb,jer kad god izađe iz android osa,i uđe u taj boot mode,usb se gasi i racunalo ga ne prepoznaje,pa onda kad ude u android os,tih par sekundi ga naravno prepoznaje i onda kad se vrati u boot,opet nista.

Citao sam puno stranih i domacih foruma,i ima nekoliko rjesenja.Ja sam probao stvarno sve i svasta,i ne znam sto da napravim.Ovo mi je vec nekih mjesec i nesto,i zaista bih htio rijesiti taj problem.

Ne mogu uci u emergency mode,niti bilo koji mode.
Kad utipkam tu kombinaciju tipki koja bi me vodila u emergency mode,pojavi se ona slika koju sam postavio.A sta to znaci ne znam.Mozda broken download ili?

pls help .... :chears::care:

partwish 05.02.2015. 22:09

Kako na KitKatu ugasiti vibru kod paljenja i gašenja mobitela? Ima netko ideju?

Juice 05.02.2015. 22:31

Nikak.
Jedino možda preko kernela da se iskopa u njemu linija za to pa sredi, no sumnjam.
Zašto te to smeta uopće? To traje pol sekunde.

partwish 06.02.2015. 10:20

Citiraj:

Autor Juice (Post 2731849)
Zašto te to smeta uopće? To traje pol sekunde.

Obično ga upalim i ugasim ujutro kad se probudim i navečer kad idem spavati... Stavim ga na stolić i onda nakon 5-10 sekundi dok on odradi svoje zavibrira kao da mu treba egzorcist. :D

imart 08.02.2015. 10:38

Citiraj:

Autor ludiboris (Post 2731837)
Imam jedan veliki problem sa LG optimus l5 mobitelom.
Naime,ne znam tocno što je s njim,pa prije svega cu dodati jednu sliku:

http://i58.tinypic.com/10mixqe.jpg

Upalim mobitel normalno,i dođem u android os.I tamo nakon nekih 10 sekundi me baci u stanje koje vodi do android osa.Znaci na onaj animirani LG logo.I tako svaki puta u nadogled.Dolazi u android os,tamo je par sekundi,vrati se na ekran sa logom LG-a,pa opet u android itd..

Tako da zaista ne mogu nista napraviti unutar mobitela.
Ne mogu cak uci ni u usb,jer kad god izađe iz android osa,i uđe u taj boot mode,usb se gasi i racunalo ga ne prepoznaje,pa onda kad ude u android os,tih par sekundi ga naravno prepoznaje i onda kad se vrati u boot,opet nista.

Citao sam puno stranih i domacih foruma,i ima nekoliko rjesenja.Ja sam probao stvarno sve i svasta,i ne znam sto da napravim.Ovo mi je vec nekih mjesec i nesto,i zaista bih htio rijesiti taj problem.

Ne mogu uci u emergency mode,niti bilo koji mode.
Kad utipkam tu kombinaciju tipki koja bi me vodila u emergency mode,pojavi se ona slika koju sam postavio.A sta to znaci ne znam.Mozda broken download ili?

pls help .... :chears::care:

Probaj prvo factory reset. To ce ti izbrisat sve podatke s moba pa prije kopiraj sta ti treba. Ak to ne pomogne morat ces ga furat u servis.. Kod lg-ja se ne reflasha os samo tako, treba otkljucati bootloader itd..

ludiboris 11.02.2015. 01:35

Citiraj:

Autor imart (Post 2732940)
Probaj prvo factory reset. To ce ti izbrisat sve podatke s moba pa prije kopiraj sta ti treba. Ak to ne pomogne morat ces ga furat u servis.. Kod lg-ja se ne reflasha os samo tako, treba otkljucati bootloader itd..

Nažalost,ne mogu ni factory reset,ni uci u emergency mode.
A radi tog boot loopa je i usb beskoristan.
Znaci ne mogu nista napraviti unutar moba,preko usb-a a niti sa tim prečicama poput factory (hard) reseta.

Dvije stvari koje su mi jako cudne:

Prva stvar koja mi je jako jako čudna: Mislim da nema smisla postati sliku,uglavnom kad god idem raditi factory reset (samo onda),kad mi uđe u android,lijevo dolje mi u transparentnom pravokutniku slovima piše ovo:

Suprised

I to stoji samo prvi put kad uđe u android.Zatim opet uđe u boot loop,i kad iz toga ponovno ude u android,ta oznaka Suprised nestane.

WTF ?

A druga stvar:

Ovo isprobavam rijesiti vec vise od mjesec dana,a jedan period sam mogao lunjati po android sustavu cak bih reko oko 10 - 20 minuta,i to je bilo tako u 2 ili 3 navrata.
Sad mi nakon par sekundi uđe u boot.A onda kad sam mogao biti tih nekoliko minuta u androidu,probao sam reset iznutra,i kad god se mob trebao restartati radi te radnje koju sam radio,opet je bio onaj fucking notification sa slike.Brijem da se u znacenju tok znaka krije svo riješenje ovog problema.

edit - i još jedna stvar:

Kad je mob upaljen,i uštekan punjačem u struju da se puni -> on se ne puni.
Kad je ugašen,puni se normalno.

još jedan WTF ???

Prije svega sam probao pronaci sto znaci onaj notification gore sa slike.Ma koliko god trazio ili pitao na nekim forumima,nitko ništa ne odgovara.
Nije vrag da barem netko ne zna znacenje onog notificationa.Jer barem bi znao na cemu sam.
Sto se tice odnošenja na servis,to bi ostavio za bas zadnju soluciju,pošto mi je istekla gara pred godinu dana.

imart 11.02.2015. 09:20

ak ti tu nitko ne zna pogledaj na nekim drugim forumima specijaliziranim za mobove kao cafe.mobil ili čak xda..
možda je baterija u banani ili nešto sa sistemom kod punjenja jer to je sve zbrćkano kad malo radi ovak malo onak itd..

ludiboris 11.02.2015. 10:23

Citiraj:

Autor imart (Post 2734319)
ak ti tu nitko ne zna pogledaj na nekim drugim forumima specijaliziranim za mobove kao cafe.mobil ili čak xda..
možda je baterija u banani ili nešto sa sistemom kod punjenja jer to je sve zbrćkano kad malo radi ovak malo onak itd..

Na xda sam postao,ako i na android central,i nitko ne zna.

Na cafe mobilu nisam pa budem.

Juice 11.02.2015. 10:27

Tebi bi samo jtag pomogao vjerujem.

Brko 11.02.2015. 10:32

Ubiven je boot, vrlo vjerojatno. JTAG je jedina opcija. Kontaktiraj Bruno RV pa vidi sa njim ako može pomoći.

ivan77 11.02.2015. 15:41

Evo da pitam tu, pošto je na sony temi rasprava..
Jel ima način za root E1 koji je već napravio upgrade na kitkat?
Stari mi ima taj mobitel, i hoću mu maknu fb. sony walkmen, i ostale gluposti,
ionako se kitkat vuče na tih 512 rama kao windows xp nekad na 32 -
Nijedan od načina sa neta ne radi.

Brko 11.02.2015. 16:16

Probaj towelroot.

ivan77 11.02.2015. 17:36

ne radi, radi samo sa non kitkat verzijama aparata, tj. sa onima na kojima
nije napravljen update

Brko 11.02.2015. 17:42

XDA si provjerio? VROOT? Kingoroot? De malo istraži pa vidi...

Juice 11.02.2015. 17:52

Probao s ovim? Jest za dual sim verziju ali možda radi

Možda najbolje pitat na xda

ivan77 11.02.2015. 21:13

budem probao, kako je root na mom y300 bio jedan klik,
ovdje flash firmwarea..al ajde, što se mora, a mora se, jer kitkat na 512 ram je
bolest

celeron 11.02.2015. 22:08

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2734564)
Evo da pitam tu, pošto je na sony temi rasprava..
Jel ima način za root E1 koji je već napravio upgrade na kitkat?
Stari mi ima taj mobitel, i hoću mu maknu fb. sony walkmen, i ostale gluposti,
ionako se kitkat vuče na tih 512 rama kao windows xp nekad na 32 -
Nijedan od načina sa neta ne radi.

Nemoze se rootat jer ima zakljucan bootloader, a sony neda kodove. Na xda nema jos custom romova,jos je friski. Diseblaj sve nepotrebno.

triki555 03.03.2015. 10:16

kako save game igrice s jednog mobitela prebaciti na drugi? koristiti nekakav backup ili postoji negdje "sakriven" cache koji se kopira na drugi mob?

Juice 03.03.2015. 10:35

Kopiraj folder koji je u android/data ili android/obb

perić 04.03.2015. 14:22

Imam na S3 problema sa štekanjem, mobitelu treba 5 sec. da otvori imenik, da zaokrene fotoaparat, otvara/ zatvara aplikacije dugo. Pobrisao sam par igrica i aplikacija. Ram memorija mi je 720 mb zauzeto, a svega 110 mb slobodno. Kako da pobrišem tu zauzetu memoriju? Hoču li sa time riješiti problem?

hvala

Brko 04.03.2015. 21:07

NeČeš. Ako je to stock KitKat na njemu, to ti je to.
Ili pomirba so time, ili ArchiDroid ROM na njega. Preporučujem ovo drugo.

MarkoZD115 04.03.2015. 21:59

Zar S3 ima stock Kitkat? :D

Ili NeatROM od Sale nabaci, djevojka ima S3, stavio sam joj NeatROM i Greenify uz par modifikacija, radi glatko i baterija odlična, već 3/4mj je na toj kombinaciji i nije se usporio

catroot 04.03.2015. 22:04

Nema stock kk za s3. Imaš kk custom rom. Koristim CyanogenMod na s3 i dobro radi.

perić 05.03.2015. 00:26

Znači tvornički koliko sam shvatio neću ništa postići brisanjem zauzetih rama?
Ovo sve što ste mi napisali je neko kemijanje kojim gubim garanciju?
Izgleda mi kao fantastika ;)

Brko 05.03.2015. 07:15

Ma ne KitKat, na 4.3 stock sam mislio :)

MarkoZD115 05.03.2015. 07:42

@perić

Stavi custom ROM, jednostavno je i preporodit ćeš se :) ako zapneš pitaj ovdje, neko ti lako pomogne

Brko 05.03.2015. 07:46

ArchiDroid v1.17.8 ako oćeš TW iskustvo. Ako ne, onda AOSP ili saleta ili opet Archija ali 3.0.x neki.

Ne brini za garanciju.

perić 05.03.2015. 16:03

uh, idem guglati da vidim o čemu se radi uopće, ovo sve što mi pišete mi je velika nepoznanica.
To sve radim preko kabla i pca ili direktno preko interneta?
Da li i vama isto tako šteka sa origigi softwerom, kakve su razlike kada krenem i stavim ovo što mi preporučate, da li mogu nešto zeznuti? Vjerujem da se isplati to raditi jer je ovo katastrofa kako šteka ;/

catroot 05.03.2015. 17:39

Citiraj:

Autor perić (Post 2745983)
uh, idem guglati da vidim o čemu se radi uopće, ovo sve što mi pišete mi je velika nepoznanica.
To sve radim preko kabla i pca ili direktno preko interneta?
Da li i vama isto tako šteka sa origigi softwerom, kakve su razlike kada krenem i stavim ovo što mi preporučate, da li mogu nešto zeznuti? Vjerujem da se isplati to raditi jer je ovo katastrofa kako šteka ;/

Odi na YouTube upiši CyanogenMod installer s3 pa malo vidi šta kaže. Već 8 mjeseci koristim custom rom i odlično radi. Teško da bi vraćao stock rom. Inače mob je pod garancijom do 2 mjeseca nagodinu al me ne zanima garancija s obzirom kakav im je stock rom. S3 je u pitanju. Radiš preko kabla i pc-a, s neta se samo skida rom, ako ideš preko cm installera sve ide automatski.

žoss-3 05.03.2015. 19:08

Bok svima! Sin mi ima verziju 4.1.2. SD karticu je prebacio iz drugog telefona. Problem je što neznamo postaviti SD karticu kao zadanu za pohranjivanje aplikacija i igrica i nemožemo prebaciti postojeće aplikacije i igrice sa telefona i interne memorije na SD. Ja imam 4.2.1 i to je sve moguće. Ima li rješenja?
Problem je što mu je memorija telefona puna, interna skoro puna, a SD gotovo prazna.

perić 05.03.2015. 19:11

Hvala svima

Ako ima netko tko je zainteresiran u Zagrebu da mi to složi uz naknadu, neka mi pošalje na pm. Bolje nego da ja isprobavam i prčkam nešto što ne kužim baš ;)
Da li prije toga svega trebam raditi backup?
hvala

Brko 05.03.2015. 22:38

Backup trebaš raditi i ovako i onako svako malo, a pogotovo kad se fleša novi ROM jer se sve iz moba briše...

imart 06.03.2015. 08:26

mislim da s3 nema knox counter ali ima onaj counter uglavnom vidjet će se da je nešto rađeno po mobu..
prvo treba mob rootat, zatim stavit gore custom recovery a onda preko njega backupirat postojeći sustav na eksternu sd karticu.
onda se sve pobriše i formatira i instalira se novi rom.
unatoč tome što je sve to razrađeno i poznato uvijek se može dogoditi da se s telefonom nekaj dogodi (makar nisam nikad imao brick a flashao sam 100x)
tak da preuzimaš rizik da možda krepa itd..

Brko 06.03.2015. 08:59

S3 i9305 ima knox counter nakon što se updejta na KitKat. "Obični" S3 nema knoxa.

imart 06.03.2015. 09:07

da, samo kaj mi ne znamo koji on s3 ima..
za i9305 nema nekog poštenog roma, dok kod 9300 ima itekako, taj koji si spomenuo ili moj favorit CM11..

žoss-3 06.03.2015. 10:14

Citiraj:

Autor žoss-3 (Post 2746060)
Bok svima! Sin mi ima verziju 4.1.2. SD karticu je prebacio iz drugog telefona. Problem je što neznamo postaviti SD karticu kao zadanu za pohranjivanje aplikacija i igrica i nemožemo prebaciti postojeće aplikacije i igrice sa telefona i interne memorije na SD. Ja imam 4.2.1 i to je sve moguće. Ima li rješenja?
Problem je što mu je memorija telefona puna, interna skoro puna, a SD gotovo prazna.

Anybody???

Brko 06.03.2015. 11:01

Citiraj:

Autor imart (Post 2746271)
da, samo kaj mi ne znamo koji on s3 ima..
za i9305 nema nekog poštenog roma, dok kod 9300 ima itekako, taj koji si spomenuo ili moj favorit CM11..

Osobno ne volim te AOSPove i CMove, tako da definitivno preporučujem kombo AD v1.17.8 + zadnji Boeffla Kernel beta za 4.3 android.

imart 06.03.2015. 12:19

trenutno i ja na svom S5 imam moddani stock rom, ali inače CM11 na starijim uređajima radi super.. recimo na bivšem samsungu s4 mini, cm11 je trošio 30% manje baterije a bar 30% je bio brži. za s5 cm11 radi super, bez laga sad ima i cm 12 ali to je još prenestabilno. probao sam, iako je brz ali ipak ima još dosta bugova.

Citiraj:

Autor žoss-3 (Post 2746298)
Anybody???

nisi napisao koji je mob u igri. kod nekih modela ni ne možeš instalirati apk na ext sd. a opet ovisi i o samoj sd kartici, ja imam nekoliko doma i ne ponašaju se sve isto..
probaj ju formatirat u storage settings pa opet probat instalirat nekaj..

catroot 06.03.2015. 14:21

Citiraj:

Autor imart (Post 2746361)
trenutno i ja na svom S5 imam moddani stock rom, ali inače CM11 na starijim uređajima radi super.. recimo na bivšem samsungu s4 mini, cm11 je trošio 30% manje baterije a bar 30% je bio brži. za s5 cm11 radi super, bez laga sad ima i cm 12 ali to je još prenestabilno. probao sam, iako je brz ali ipak ima još dosta bugova.

Kako je sad s tim knox counter na s5 jel se to da resetirati na nulu radi garancije. Kod s3 znam za triangle away, al on ni nema knox.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:35.