![]() |
Cijene X10 i Desirea su vrlo slične i ja ne bi ni trenutka razmišljao već bi uzeo Desire. SE je stvarno u**o motku - em im novi mobiteli dolaze sa prastarim OS-om; em je upgrade na nešto noviju, ali još uvijek staru verziju (u odnosu na HTC); em stalno govore da ne podržava multitouch, a ima sve predispozicije za to,... Kiks za kiksom.
|
Android 2.1 za X10 je već došao u nekim zemljama (Skandinavija, Daleki istok) tako da će vjerojatno ubrzo i do nas.
http://blogs.sonyericsson.com/produc...n-the-updates/ |
android 2.1 za x10 izasao je i kod nas, ali samo za korisnikie t-mobile-a!
|
Nadajmo se uskoro :)
BTW: jel ima itko nexusa uopce? http://www.engadget.com/2010/11/08/o...s-gingerbread/ |
Super, znači to je dogodine na Galaxy S-u...
|
I nikada na SE X10 :)
|
Nikada ne znaš, možda čekaju 3.0 :p
|
I kako da legalno dodjem do njega jer ja jesam korisnik t-mobile-a
|
Citiraj:
|
kaj se najvise isplati uzeti od ova 3: galaxy s, desire i hd2? (znam da je hd2 wm al bi stavio na njega android u slucaju da ga uzmem)..
|
Pa ako vec gledas Galaxy S onda baci pogled i na HTC Desire HD ...
|
fora je da galaxy-a mogu dobit po smjesnoj cijeni od nekih 2300-2500 pa sam ga zato svstao medu ovaj dvojac..a desire hd mi je malo skup
|
galaxy s ima najbolji ekran trenutno od svih mobitela, po svemu ostalome ga ne bih preporučio. Updateovi kasne debelo (froyo izlazi krajem mjeseca, desire ga ima otkad je prvi put izašao), "poseban" je u odnosu na druge android uređaje jer šugavi samsung uvijek mora biti po nečemu poseban, pa neki programi se rade isključivo za galaxy s, dok drugi ne rade na njemu ili se čeka da naprave verziju i za njega (npr. skype), svi modeli pate od lag-a zbog zastarjelog RFS file sustava (opet samsung pokušava biti "poseban") - doduše ovaj se problem može donekle otkloniti sa lagfix-evima i custom ROM-ovima, službeni software naziva Kies je beskorisno smeće (meni radi ali mnogi prijavljuju razne probleme s njim) i mislim da bi to bilo to....
Inače ja imam custom ROM na njemu kojem nije potreban lagfix, u takvom stanju ga ne bih mijenjao ni za jedan HTC ili neki drugi android uređaj, jednostavno taj ekran vrijedi toliko da druge ni ne pogledam. |
probao sam ga dns u vipu u usporedbi s desireom i cini mi se da je sporiji od htca, a i laga dosta, al opet istina, taj ekran je prelijep...tak da nezz ni sam kaj da uzmem
|
Gle, lag se riješi...imaš izbor staviti lagfix koji RFS sustav pretvara u EXT4 (takav ima Desire), imaš custom ROMove, custom kernele, itd.
|
ma je ekran bolji, al taj nedostatak flasha mi je nekako nelogicno rjesenje od strane samsunga.
|
To i je i nije Samsungov problem, zato jer 2.1 sustav (Eclair) nije imao podršku za flash, nebitno o kojem se mobitelu radi. Ta podrška je došla sa 2.2 (Froyo) na sve mobitele, samo što Samsung kasni s tim...
Inače već sada postoje 2.2 Froyo sustavi za Galaxy S, ne pitaj kako ;) |
A kako samsung stoji s custom modovima romova? Lijen sam pogledat na XDA :D
|
haha, neka al ja bez opcije da mi mob sluzi ko lampa ili da nema blica na aparatu ono besmislica :) al, svatko ima svoje zahtjeve i mušice.
|
Ja bi sveo na Galaxy S i Desire....
Galaxy S: + 4.0 ekran, harverski uz Desire HD najbolje sto se moze naci na trzistu androida, vjerojatno je da ce dosta dugo moci gurati updateove zahvaljujuci hardveru ukoliko Samsung neodluci drugacije, bolja podrska za multimediju definitivno sto se tice videa (zahvaljujuci Snapdragonu MSM8255 tj druga generacija koja ima nesto jaci GPU)... - Trenutacno na Eclairu ako se nevaram ali se cekaju updateovi dosta, touchwizz UI (po meni uzas), lag su fixali neznam jesu li probleme sa gps-om, mozda plasticna zavrsna obrada i nedostatak ledice kod kamere sa zadnje strane... HTC Desire + To sto je HTC :) pa koliko sam ja do sada pratio nakon Nexusa najnoviji se updateovi mogu naci naprije na njihovim mobitelima, HTC sense, zavrsna obrada, nemaju previse mana, mozda malo bolja baterija naspram Galaxy-a... - Slabiji hardver (gpu tocnije), manja povrsina ekrana (moj definitivno sljedeci mob ce biti minimum 4.0 incha), slabija podrska multimedije (vise videa koji meni dosta znaci).... Direktna "usporedba".... Ovako ih ja vidim, Desire je fino odmjeren mob allrounder, ako te nesmetaju neredoviti updateovi a patis na najaci mob na trzistu i takve spike onda Galaxy S, evo pa se lomi :) |
Citiraj:
|
Probao sam i sa PC Companion i sa SE Update Service i preko mobitela.
Svuda mi kaze da imam zadnju verziju, a imam 1.6 |
neznam, meni je PC Companion odmah javio da mi je dostupna nova verzija i napravio update na 2.1.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
1. pogledaj post #76 gdje ti piše čime 2. kako se zove ovaj thread? Tebi se neće updateati. Ok, strpi se nekoliko dana pa vjerojatno hoće. |
Citiraj:
Što se tiča naziva threada, pod Xperia10 mobove spadaju i X10 Mini i X10 Mini Pro, zato sam ga i pitao koji mob. ;) |
Došla mi je xperia x8.
Dobije se: mobitel, tri maske (bela, siva i neka grly ne znam koja boja), mem.kartica od 4gb, punjač i data cable. Mobitel je građen od solidne (ne odlične) plastike, ekran je ok rezolucije i ne mogu reći da nekaj ružno zgleda na njemu. Neću reći da SVE ide glatko jer se tu i tamo zna zacimati ali to je na manje od jedne sekunde. Bakterija je na 68% jer non stop prtljam po njemu. Jedina stvar koja mi se ne sviđa su dvije igre koje su došle s njim i ne mogu ih uninstallirati sa njegovim zadanim app.managerom niti sa custom uninstallerom kojeg sam skinuo s android marketa (više njih). Očito je potrebno rootati mobitel da bi bio u mogućnosti micati stvari koje su zadano došle s istim. Kamera radi lijepe fotke na svjetlu ali u prostojima sa slabijim osvjetljenjem fejla jer nema xeon/flash itd.. Android je 1.6 i radi čisto ok ali kako najavljuju uskoro bi trebao update na 2.1 Surfanje je čisto pristojno i ne fali mi multi-touch-input (za sada). Sve u svemu ja zadovoljan. |
Neo-st koji si custom rom roknuo na galaxy?
ja sam stavio http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=817703 i definitivno mi je najbolji |
Citiraj:
|
Da da, i ja sam taj, JPO 7.6.2, definitivno najbolji jer je modularni i možeš mijenjat sve ;)
Trenutno koristim sve kernel tweakove i bez lagfixa, navodno duže traje baterija. Meni potroši 50-60% cijeli dan korištenja, navečer ga svejedno napunim... EDIT: ne znam jesi vidio, ali lik je otišao tjedan dana na odmor, kaže kada se vrati da nas čeka jedan potpuno novi ROM...baš me zanima :) |
jel tko stavio na desire LeeDrOiD V2.2f (05/11 l Official l OC&UV l FAST l STABLE l WWE)? ili da mi preporuci neki drugi?
|
Nakon nekoliko mjeseci korištenja. Moram pohvaliti svoj Desire, pao je bar 5 puta sa kojih metar visine (prekjučer sa 2+ metra) na kameni pod, raspao se u stražnju masku, bateriju i mob. Sastavio i sve šljaka odlično. Svaka čast, mislim da bi mi na 3310 prije ekran puknuo.
Sad se čeka 2.3 gingerbread. Jel zna netko kaj bi trebali dobiti sa tim. Za Froyo je puno prije bilo jasno točno koji će se aspekti popraviti, a za 2.3 nemrem najti. |
Ako me sjecanje nevara trebali bi omoguciti OS-u da koristi upotpunosti chipset tj. CPU i GPU, do sada je vecinom sve oslonjeno na CPU osim tu itamo par aplikacija tipa video player i ostalo, ali nisam siguran jel to ostavljaju za 3.0 (znaci za tablete samo) ili ce se u ovome updateu pojavit....
Argh nemrem naci link sad, no nevazno ionako je bio neki rumor tak da navjerojatnije nije tocno (je za tablete ali neznam jel bu i za mobove) but my fingers are crossed, nebi bilo lose da Desire dobije i novi Sense :)... |
Citiraj:
Bugfixes based upon its predecessor operating systems. Open source video codec that can replace flash. Enhanced advertising algorithm. Advanced Navigation System. HTML5 or higher standard specs. Native video embedding in web pages that will enable viewing of any video without acquiring specific codec. Enriched & more interactive User Interface. U sklopu ovo zadnje se spominje unificiranje UI-a te izbacivanje od drugih proizvođača (HTC Sense) jer zbog tih modifikacija i drivera kasni update na neke uređaje a neki ga nikad ni ne dobiju. Citiraj:
|
Ma taj sam našao, ali ta lista je bila objavljeno još ohoho davno.
|
Citiraj:
|
Hamm, jel možeš slikati slušalice od X8. Zanima me da li mogu staviti svoje slušalice, tj da li se kod mikrofona mogu odspojiti ?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:38. |