![]() |
Citiraj:
Probao Annex A runtime (nista se nije desavalo), Annex B (isto nista). Ugasio Aviru, pokusao runtime sto je TDK stavio, tek tada je proradilo ali uz bezbroj uploada kao sto je funkee opisao. Ugasio modem, stavio ponovno annex A i povukao ga je. Sada radi bez greske. |
Dakle, uploadao ti je bezbroj puta onaj TDK-ov runtime - jesi li pricekao da sam prestane sa uploadavanjem (cca 15-20 minuta to traje) ili si prekinuo pa ugasio modem i opet stavio da uploada Annex A? Kad si uploadao zadnji put taj Annex A, je li ga povukao samo jednom i bio gotov, ili je i to trajalo duze?
|
Prekinuo sam beskonacan upload TDK ovog runtime, ugasio router i stavio annex a runtime. Povukao ga je samo jednom (kratko je trajalo). Upravo sam spojen na net Optime preko njega (nije mi se htio spojiti 0/33 vec sa 0/35 VPI/VCI i 1462 MTU).
|
decki sori nije me bilo...evo uploadao sam sve staimam.
uglavnom nema pravila kolko sam skuzio, na jednom mi je uspjelo unbrickat sa jednim imageom na drugom sa drugim, kolko puta sam ponavljao vise ne znam ni koji je tocno postupak, mozda je neka fora sa gasenjem kak je netko napisao ? http://www.4shared.com/rar/Y59W1vSi/...ll_in_one.html |
Skinuo sam tvoj paket, ali u njemu je onaj isti runtime kojeg si zasebno uploadao na 4shared pred tjedan dana... Dakle nista, ima li jos kakva nada za spasenjem rutera ili ga mogu baciti i kupiti drugi pa opet pokusati? Probao sam sve varijante s tim runtimeom (sa sva tri koja su tu dostupna), sa resetiranjima, prekidanjima uploada, itd, ali nista ne pali.
|
e jebga ne znam, pricekaj delboya mozda ima neku ideju osim lemljenja
|
imam jedan problem s doticnim otkljucanim routerom. Naime nakon nekog vremena koristenja (4-5 dana do tjedan dana) router postaje dosta spor i "lijen". Naime spojen je ok na t-com i nakon par dana koristenja, net postaje usporen, stranice se sporo ucitavaju, cak je i pristup GUI-u routera spor i dugo traje. Ako se router na sekundu iskljuci iz struje te ponovo ukljuci, opet sve radi ok par dana do tjedan dana. Kao da mu se neki buffer ili ram napuni do kraja i ne moze ga ocistiti te ga to usporava. Autoreconnect na centralu je namješten svaka 24 sata i 6 ujutro.
Router je otkljucan po uputama i sve ostalo radi ok, samo to zivicra, a ne da mi se svakih par dana iskljucivati pa ukljucivati router. Svaki savjet je dobro dosao :beer: |
To je poznata i prijavljena "karakteristika", nebitno jel otključan ili ne.
Neznam kako se ponaša po tom putanju kad vozi WRT fw. Nema tu nekog rješenja dok ne izađe "novi" fw sa popravljenom greškom, razlog si vjerojatno manje - više pogodio. Za sada ili gasi - čekaj 5 - pali ili reboot u neko gluho doba noći. Kad "zapne" a treba ti i neda ti se ići do uređaja onda otvori web konfig, pri tome će biti "ljen" pa forsiraj otvaranje i/ili refresh. Nakon nekog vremena skuži i sam odradi reboot, vjerojatno ima neki kontrolni mehanizam da skuži blokadu / usporenje pa ide u reboot. |
Citiraj:
problem sam otklonio. Naime, otisao sam na nonoh.net, maknuo sam verifikaciju broja, u routeru sam iskljucio "svoj broj" te sam tako ostavio tjedan dana. nakon toga sam ponovo verificirao broj i stavio kako je i ovdje postavljeno. Sve je proradilo kako i treba te se broj uredno prikazuje kod primatelja poziva. eto, problem solved! :D |
Voip (sx763 otkljucan) - pitanje ...
Pozdrav Alen,
imam pitanje, naime otkljucao sam sx763 na firmware 4.3.52.19.00, pa me zanima koji firmware koristis u kombinaciji sa nonoh accountom ? Takodjer, ako imas noviji firmware, da li si ga skinuo odovuda http://sx763.co.cc/ i koji je file u pitanju ? runtime.img ? I drugo, da li je tvoj otkljucani sx763 prvi router u mrezi ? tj. da li ima on javnu ip adresu na wan sucelju ? Kad kazem prvi, mislim da li je na tom routeru podesena internet konekcija za ostatak mreze ? Pokusao sam i sa Openwrt firmware-om na sx763 no voip dio nije radio, imam sip server dignut lokalno u mrezi i neuspijeva registracija (ovo ukazuje da NAT i nije problem jer se radi o istom subnetu), pa samim tim nije onda radio ni Nonoh account. Sad sam vratio na originalni firmware verzije 4.3.52.19.00, pa ne znam da li da idem na najnoviju verziju firmware-a i da li taj router sa nonoh SIP provider-om mora biti "prvi" u mrezi ? ako DA, postoje li negdje upute kako sloziti sx763 sa tvornickim firmware-om za ISKON provider ? Zahvaljujem na eventualnim odgovorima ....... |
Bok!
Ja sam radio otkljucavanje prema uputama na prvoj strani LINK i prema tome radi. Cak sam isprobao i Open-WRT i na njemu je radilo. Tada sam nazad vratio (prema uputama) original firmware te na njemu koristim VOIP (nonoh). Drugo pitanje: Da, router je podesen da se on spaja na internet, dok se druga racunala spajaju preko njega. Neka racunala su preko LAN-a drugi preko Wirelessa. Zasada sam dosta zadovoljan routerom, samo me ponekad iziritira ono gusenje tj usporavanje routera, no jedan brzi i energicni reset sve vraca u normalu :D |
Ovisi koji sip server imaš. Ja imam elastix i sip accounti rade ok sa svim firmware-ima.....
Što se tiče konekcije sx ne mora biti prvi u mreži (ne mora imati public ip) samo ga treba pravilno podesiti. Nat-anje i firewall nisu problem. |
Citiraj:
Hmm... upravo razmisljam da Siemens-a stavim na Open-WRT zbog puno vise funkcionalnosti koje nudi sa tim firmware-om, pa me zanima zasto si ipak odlucio vratiti originalni firmware ? Nisi bio zadovoljan sa radom SIP-a na Open-WRTu ili nesto drugo ?? |
Citiraj:
1) Ledice (iako su bile dobro konfigurirane) su radile stohasticno, jednom su radile pa nakon reseta nisu. To mi nije bilo prihvatljivo jer volim imati pregled sto radi, a sto ne, pogledom na ledice. na kraju krajeva, tome i sluze. 2) Rad je bio malo usporen, no to je i razumljivo jer je Opwn WRT nakrcan s puno feature-a i treba mu vremena da to prozvace. 3) Ako se dobro sjecam, nisam mogao iskonfigurirati da na jedan port FXO (telefon) idu pozivi od nonoh-a i fiksne zajedno, nego su dolazili samo od nonoha. Kod originala je to rijeseno na gore opisan nacin i taj nacin mi odgovara. Sad, vjerojatno ima jos dosta toga sto ne radi kako treba ali je to razumljivo jer je taj cijeli projekt jos u beta fazi, vecina stvari radi korektno no ima jos posla oko finaliziranja. |
Dok sam imao ADSL podesio sam voip na SX763 i sve je normalno radilo. Sad taj isti router radi u WDS modu tj internet dobiva s drugog routera. Voip više ne radi,tj ne svijetli lampica. Da li je u ovakvom režimu ikako moguće dobiti da voip proradi? Može li mi netko dati odgovor i poštediti me muka?
|
Mogao bi ti proradit VoIp za alternativce koji koriste std. Internet konekciju, to treba u konfigu "predefinirat" tj. promjeniti.
T-Koma VoIp ne može jer koristi posebnu konekciju + aktivni Remote. |
@CaptKirk
Ja za to koristim startup skriptu, ali je pokrečem preko onog Access Rules buga kako se radilo otključavanje u starom tutorialu, ima ga još negdje kako se radi sigurno pa onda dodaš ovu skriptu u /config folder u ruteru i tamo u access rules za onaj rule staviš: $(sh /config/ipp.sh) U ruter mora biti stavljen onaj config za lan4 kao wan, i namjesti svoje ip adrese i sve kao da češ se spajat preko lan4 na taj ruter koji ti daje interet, i naravno u skripti izmjeniš ip adrese u svoje. skripta: http://rghost.net/38114517 |
@delboy: baci pogled na postove pri vrhu stranice, nije mi uspio upload nijedne varijante runtime.img. Postoji li jos kakva sansa za vracanje modema medju zive ili da ga bacim u smece?
|
Dal uopče imaš na 192.168.2.1 onaj recovery web page, ili ni to ne otvara?
|
Otvara recovery page, onaj na kojem pise da moram pitat customer support da mi daju poseban recovery username i pass.
|
Jel ima tko viška strujni adapter za SXa i da ga je spreman trampit za pivo? :) Ako ima tko nek mi pošalje pm
tnx EDIT: Citiraj:
|
Ne mora biti baš njegov, paše i od SE555, bitno da je 12V 1 - 1,5 A i istog polariteta.
Trebo bi pasati i ovaj > http://www.mikrotik-hrvatska.com/nap...2-v-p-314.html |
meni je isto trebao jedan strujni adapter za sx.
pošto sam ja baš onda odlazio od t-coma, stričeku koji je došao pokupiti ruter sam rekao da se adapter rastopio i da sam ga bacio :D tako i vi neki kvar smuljajte i recite da je adapter izgorio i oni će zamijenit ruter i eto adaptera. |
Ja otključao svoj bez ikakvih problema, NO, kada sam spojen na laptop lan kablom, password: user mi normalno radi, kada se spojim na wlan ( a tako sam inače i spojen cijelo vrijeme sa lapom doma) onda password: user ne radi. Ni "admin". Niti nešto treće. Možda je već bilo spomenuto.. neznam.
|
To je normalno, iz sigurnosnih razloga je onemogućen pristup web konfigu preko wirelessa,
ne sjećam se sada jel uopće ima opcija da taj feature pališ / gasiš. |
sx763 flash umjesto Annex A je brick-total, pa nekak u filesafe ui, ali nikud dalje
Ruter: Siemens Gigaset SX763 WLAN dsl, Made in Germany, Manufactured by Sagem Communications SAS po licenci Gigaset Communications GmbH, Annex B, v2 S30852-S70x-xxxx. Originalni firmware 4.3.52.21.07, downgredan na 4.3.52.21.01 annex b, s uspješnim testiranjem (internet, wlan) Računala: Windows XP Home SP3 (autoupdate)+IE 8.06+FF 3.0.11+AVG free na amd sempron 3000+/1G; Ubuntu 10.04(lucid)+FF 10.01 na IntelP4 dual 2.8/1G Iskustvo: ponešto, malu grijalicu se515 flashanu na rta770wau annex-a koristim cca pet godina na optimi Sredinom 3/2012 sam sx-a glatko otključao uz downgredanje fw, po (tada nađenoj) uputi IvanC na ic ims forumu. Trebao sam aneks-a za optimu (i još trebam), a za nastavak po Hackervis uputi nisam imao aktivnu web konekciju zbog različitog annexa. Guglanjem sam tada stekao dilemu da se možda fleša samo a na A, i samo b na B. Sredinom 4/2012 sam krenuo u kombinatoriku sveg pročitanog i Hackervis-ove upute za annex-a (ali offline), s tim da sam nakon (putty) "~ # nvram_util set options = 1" i "~ # mngmt" izašao iz konzole (dobro ili krivo?) "~ # exit", i ak se dobro sjećam valjda"IGD.> exit " (u svakom slučaju, zatvorio sam putty), ušao u web ide rutera, isključio firewall, zaustavio avg, te pokrenuo učitavanje lokalno spremljenog bootcode_a.img. Na poruci o učitavanju i potrebi čekanja reboota je web stranica ostala smrznuta. Par puta sam produžio neaktivnost antivirusu (po 15 min max) i ostavio ga do idućeg dana, s istim sadržajem stranice, kad sam isključio svu opremu. Nakon uključivanja rutera i računala svijetle samo ledice: Power i Lan1. IP je već bila i ostala fiksna, IE: http://192.168.1.1. "Page not found!", cmd ping 192.168.1.1 "Destination host unreachable". Hard reset nekoliko puta, (nisam zanao za eventualnu 192.168.2.1), nula bodova. gecrk. Nakon puunoo reseta 30-30-30, hopla, nije gecrk! ping 192.168.1.1 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64. Idem probati IE http://192.168.1.1 Failsafe UI edit_box Pod predpostavkom da zbog nečeg nije obavio učitavanje, iz filesafe -> Browse Puno puta. Firefox isto. Ubuntu nakon instalacije 10.04 i starijeg FF10 uploda (grafika i broj by odgovaraju), ali na stranici je smrznuta poruka za čekanje. IE izbacuje i kad se maknu sve dostupne zaštite. FF3 na XP-u isto radi kao FF10 na ubuntu, uz Tools/Options/Security/Exceptions pa: address add 192.168.1.1 i 192.168.2.1. Putty: Connection refused (192.168.1.1). WinScp neznam postaviti ni nakon podosta sati (rupe u znanju, možda i jesam postavio ok, ali nop). TFTP2 nop. TFT Connection refused. ... (atftp...) auto ip: nop ;o( Tu sam se raskalašio: openwrt-sx76x-annex-a.image, pa annex-b.image, webflash, uImage, primary, secondary, runtime... neznam više ni što sve ni redosljed. Sve po više puta (uz poneko zaglavljivanje i hard reset) i sve čorak. I preko Failsafe i tftp iz konzole i iz utility programa. (Isprobao sam hrpu preporuka sa neta, ali ko da i nisam). Nije baš da sam napravio sve moguće. Ne baratam baš s razumijevanjem s portovima. support.microsoft.com/kb/239924 me izbacio prije neg sam stigao zapisati postavke isključivanja media sensing i više me ne pušta nutra :O, ne mogu postaviti switch jer ga nemam, ni bridge ruter jer mi optimin huawei ima samo jedan port, za kd318mui neznam i ne mogu naći potreban napon/adapter?, a se515 ne diram ni za živu glavu (nema cfe ;). Status na fix: 192.186.1.16/192.186.1.1 web: Failsafe UI (IE: nop, FF: uploda ali no change-no boot) cmd: ping: TTL se do nedavno mijenjao sa 128 na 64 poslije petog pinga (default time). Sad je TTL=128 (beskonačno) putty: Connection refused tftp2: Erasing flash...: Retray (do 99) uz 1-2 blinka (gašenja) Lan1 u toku sesije. Ponekad treba hard-reset (običan) za povratak konekcije, nakon nekog runtima cmd: arp -a: 192.186.1.16 00-01-02-03-04-05 dynamic (??!, doslovno) Status na fix: 192.186.2.16/192.186.2.1 web: Internet Explorer cannot display the webpage cmd: ping: Destination host unreachable putty: ssh otvori praznu konzolu s kursorom bez prompta WinScp ne razumijem dovoljno. Dali je u ruteru tftp server ili klijent? Gdje sam uopće (bootloader ?) i kako se isčupati. (kolko je poštarina za kabel ;) Mogu li ugurati kakvu skriptu da nutra napravi reda? Kakvu i kako? |
Uf, popriličan kupus, probaj pingat Hackervis - a ili Delboy - a.
Stara Kasda (čini mi se) radi na 12V AC tj, adapter je samo trafo, otvori je pa vidi kako je riješeno napajanje na pcb - u, sigurno ima negdje info po forumu. Ako želiš Kasdu upogonit na Optimi (Annex A) evo ti Annex A fw: Kasda_AnnexA. |
@Nikky
Hvala. sve mi se čini da da ruter između postaje važan. |
@Mariyan
Nisam siguran da sam sve skužio iz ovog kupusa, ali imao ja neki dan sličan slučaj kod prebacivanja na annexA, nakon nvram_util set options = 1 išao iz web sučelja ubaciti prvo bootcode_a i tu se zajebo sto sam mu pustio da se resetira. Jer je options za annex_a, bootcode annex_a, a runtime je ostao B i router se ne boota. Stvar riješena dizanjem tftp servera na stroju, kad se router boota u takvom slučaju sam potraži tftp server na 192.168.2.16 i potegne runtime. Vidi ako si stao na tom koraku, to bi moralo pomoći, jedino ne znam što ako si dalje otišao i zeznuo nešto. BTW, tftp pod linuxom radi svih ovih gluposti koje windozeri vrte. |
@c-shadow
Citiraj:
ping 192.186.1.1 mi vraća TTL=128 - ako dobro shvaćam, to je mod čekanja na boot Kao da je on u klijent modu, pa bih ja valjda morao upogoniti server i nešto mu poslati. Tu je i ona bedastoća: Citiraj:
|
Citiraj:
jesi li probao, korak po korak, kao na pocetku posta? ako doslovno slijedis upute, prebacis ga na annexA biz pol problema. Ja sam gla flashao na openwrt i vratio nazad s tim tftp serverom, samo sam slijedio upute i sve radi odlicno... |
Citiraj:
Baš bi mogao i probati, stoji mi negdje jedna u ormaru. |
Ima, ima :D
Više se ne sjećam koji kolega se igrao oko toga (davno je bilo), trebalo mu je i napravio. Ne zaboravi da je tom šroteksu max. brzina 8/1. |
Za recovery oni koji su sprckali kad su stavljali annex a, ima u topicu od stavljanja ow i dd-wrt, kako namjestiti tftp server i onda stavite ip kompa na 192.168.2.16 i ubacite taj annex a img(onaj runtime ne bootcode) u root od tftp servera i nazovite ga runtime.img i samo sačekajte i pokupiti če ga sam i flashnuti, i onda bi trebalo valjda sve raditi ponovo kako spada.
@Nikky Probao ja jednom čak openwrt na tu kasdu, ali ima premalo rama, mada bi se mogao onaj mikro ddwrt onda možda :D. |
Nabavit cu danas jos jedan SX763, pa da opet ne sjebem stvar, imam dva pitanja koja mi nisu jasna:
1. Na samom pocetku (prvi korak tutoriala) kad se stavlja active_configfile, da li da stavim configfile za maxtv ukoliko zelim koristiti OptiTV (prebacujem na Annex A, jelte), ili to nema veze? 2. U modificiranom tutorialu od korisnika MisterX021 (klik ovdje), nakon sljedeca dva koraka u SSH-u: > nvram_util set options = 2 > mngmt on kaze da se uploada runtime_a.img kroz web sucelje modema. E tu me sad zanima da li ja, nakon sto u konzolu utipkam gornje dvije linije, mogu ugasiti SSH klijent ili on mora stalno biti upaljen sve dok se ne uploada taj firmware u modem? @Delboy, na prethodnoj stranici sam ti odgovorio da mi se na 192.168.2.1 prikazuje ono recovery login sucelje, ima li kakve sanse spasiti taj modem preko toga? |
Evo da odg. barem dio:
Dok god imaš pristup recovery sučelju / uređaj se javlja na 192.168.2.1 možeš ga osposobit. U ovoj temi ili onoj drugoj o SX - u imaš opisano šta trebaš napraviti, ako ne prihvaća secondary "file" treba ga upucat preko tftp servera a file (čini mi se) treba preimenovati, negdje su navedeni detalji. Ostalo ćekaj odg. kolega. |
Citiraj:
To je bilo prije posta @MisterX021, a prema otljučavanju (po slikicama) iz drugog foruma i ovog tutoriala, a s mojom logikom da ssh konzola nebi smije ometati/blokirati upgrade iz web sučelja. Ja sam izašao iz puttya. Varijabla "options" je bila postavljena na annex-a, učitao sam botcode_a.img i ruter se rebootao, dok je unutra još uvijek bio stari runtima za annex-b. Sad je ruter zaglibio, jer mu nutra nisu štimale postavke za annex-a i stari runtime. Po modificiranom tutorialu učitavaš samo runtime_a.img i nakon reboota je sve ok. Citiraj:
Mora li se prije ulaska u web-sučelje rutera izaći iz ssh konzole, ili nesmije, ostaje nejasno. |
Mariyan i Nikky, pokusavao sam uploadati sa TFTP-om sve varijante runtime.img (annex a i annex b i jos nesto sto je TDK ponudio), ali bezuspjesno.
|
Citiraj:
Izlazak iz ssh konzole ti nije bitan. Ja osobno sam jednostavno prvo ugasio putty pa onda preko web sučelja napravio annexA upload i to SAMO runtime BEZ bootcode-a. Možeš eventualno nakon što utipkaš : nvram_util set options = 2 upisati nvram_util get options da provjeriš da se router zbilja "prebacio" u annexA (mora biti 2), tada ugasiti putty i preko web sučelja ideš dalje na upload... uređaj se nakon nekog vremena sam resetira i to je to... AnnexA je tu! Citiraj:
|
Hvala!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:42. |