![]() |
Danas prolazi pored HG spota u Utrinama i vidio da su pola stvari spremili u kutije, a vise nema niti onih telki kaj su visile na zidu.
|
Dal je zvao koga HGSpot,frendu je riknula neka komponenta i jos ga nitko nije zvao,evo vec preko 30 dana je kod njih i nista.I da li su ljudi dobili robu koju su platili?
|
Tu piše kome se treba obratiti
http://www.hgspot.hr/obavijest-za-kupce |
Poslo je mail ali se ne javljaju.Ni na koj broj se ne javlju.
Kak mogu to oni tak samo i koga briga? |
Pitaj državni inspektorat;
https://prijava.mingorp.hr/CD/prijava.jsp Male promjene unutar uprave; http://www.bug.hr/vijesti/hgspot-zac...gu/109454.aspx |
Proslo je 45dana i HGSpot se nije javio kolegi u vezi reklamacije,sto da mu kazem,da se obrati inspektoratu ili?
I da li ima jos takvih slucajeva da nekom nisu vratili robu sa reklamacije ili koju su kupili a nisu podigli? Sto da radi sljedece?Hoce li inspektorat moci ista po tome pitanju napraviti? |
Je li zvao HG da vidi šta je s njegovom reklamacijom. Neka zove, a ako ne bude konkretnog pomaka stvari, neka piše prijavu DI-ju.
|
Nemres nazvat,nijedan broj ne radi.Eto sad je skuzio da su mu poslali na mail nesto poput:
Da do daljnjeg nece imati niakavu informaciju te da svakako rade na tome da odrade tu zamjenu te ljubazno mole za strpljenje. Strasno. |
Bolje neka inzistira na rješavanju toga jer je HG spot u postupku likvidacije, pa da ne popuši skroz.
|
Pa jel nisu u postupku dogovora sa dobavljacima da se ponovo otvore poslovnice? Nigdje se ne spominje likvidacija.
|
Poslo je mail prije 4-5 dana i nisu jos javili.
Jos koj dan i biti ce 2mj. Mislim da je vrijeme za D.I. |
To si već trebao napraviti prije 15 dana.
|
A napisao im je mail jos jedan da vide hoce li odgovoriti i nista,danas ide prituzba i sad jedino sto je problem,da li ce se D.I imati kome obratiti,kad ne znam,nigdje nista nije otvoreno i nema ljudi :D?
|
Citiraj:
Citiram: Citiraj:
|
Klasična HR priča - 'Nas se ne tiče što je firma prije nas radila. Dogovarajte s njima jer mi smo druga firma.' A to što je adresa, Uprava, MB,... isti (za detalje prostudirati slučaj Vemil = Informatika Vrbani), to nikom ništa.
|
Citiraj:
Ako nisi, pošalji pismo s povratnicom. |
Pozz, evo da i ja napišem svoje iskustvo sa hg - žabarima :fuming:
Kupio sam komp u dijelove 13.5.2008 godine i to: procesor, matičnu, ram, napajanje i naravno grafičku. 30.10.2009 nosim komp u dučan zbog problema sa grafičkom ( BFG 8800 GTS, 512) problemi sa prikazom slike, crte po ekranu u bojama, rasjepkana grafika,...itd 26.11.2009 komp se vraća sa servisa iz Zagreba i ja ga nosim doma i primjećujem nešto čudno a to da su mi zaljepili garanciju na kučište da ga ne otvaram. Tu sam odmah poludio i znao sam da je zajed jer garanciju imam posebno na djelove a ne na kučište kompletno. Skidam garanciju i otvaram komp kad tamo druga grafička isto (gforce 8800 gts 512) ALI oštečena, puna friževa napola puknuta, itd.... Ja lud odmah idem u dučan i natjeram onog radnika da otvori komp i da vidi šta su mi ovi iz Zg uvalili, i komp ode opet u Zagreb i kad se vratio kao ispričali su se uz grafičku Gforce 9800 GTX+ 512 sam još dobio i novo kučište, ventilator i još neke sitnice....uglavnom kao neko iskupljenje....lopovi....:zdero2: I evo do prije mjesec dana opet sa ovom grafičkom ( gforce 9800GTX+) imam problema. Dok se diže windows iscjepkana grafika, crvene crte po ekranu, okomite i vertikalne, trenunto sam u safe modu jer drugačije nemogu ući, komp se pregrijava, gasi, restarta sam od sebe,...itd Poslao sam im mail za reklamaciju i dobio odgovor da nemogu sada ništa učiniti ni pomoći jer su u banani. Kažu da budem strpljiv..... E sad moje pitanje što da radim? dali da ih zovem i prijetim državnim inspektoratom, ili da kažem da mi daju šta imaju u skaldištu u visine cijene koju sam dao za prvu grafičku, ili da mi daju keš u ruke? Molim savjete...hvala |
Pošalji grafu direktno uvozniku (to ti sigurno piše na garantnom listu). Priloži kopiju garantnog lista i eventualno računa te opis problema (vjerojatno je riknula mema na grafi). AKo budeš čekao hgšrotovce, možda ih nikad ne dočekaš.
|
Ako ti je i ta druga grafa isto BFG sumnjam da ju može ikamo slat jer je i BFG propao, uglavnom kupi drugu grafu stavi u komp i to ti je to, najmanje ćeš živaca potrošit
|
Mislim da 2009.g. hg više nije imao BFG grafe tako da bi mu se moglo posrećiti.
|
Pa, ako je sačuvao sve papire, garanciju ima kod uvoznika. Oće li mu poslat nazad BFG, PoV, XFX, Gainward, to je nebitno. :beer:
|
Citiraj:
|
Naravno, ako je hg spot i uvoznik - neka pošalje online prijavu inspektoratu.
Zašto da se svi mozgam o i pravimo pametni - ništa ga ne košta, neka oni obave svoj dio posla, pa da ako ništa ne mogu to napismeno i napišu. |
Kad se sjetim samo koliko je novaca doslvno pokradeno iz Hg spota sa reklamacijama BFG grafi( i ostalih starudija) zlo mi dode. Jedno vrijeme su vracali puni iznos racuna. Tak da je netko sa 3 godine starom 8800 grafom iso doma sa 2000kn u dzepu. Odredeni su to debelo iskoristavali dok se tome nije stalo na kraj ali cak i tad su doma isli sa nekom gtx570 ili slicno. Sad kad netko posten ide trazit svoje dobit ce k... Nije ni cudo sto je HG spot propo.
|
Pa valjda je i HGSpot dobivao neku naknadu, od proizvođača? :stoopid:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ljudi hvala na odgovorima. Kupnja nove grafe i bacanje ove u smeće nije mi baš opcija jer ipak sam 2008 god. dao 2000kn za grafu pa ih ne želim samo tako bacit u vjetar.....a imam i 10 godina garancije na nju.
Znači po vama Hg spot otpada, kako da dođem do uvoznika? ima li tko mail, broj telefona ili negdi osobno di mogu doći? I ako to otpadne što da ona radim pišem državnom inspektoratu ili? Može i neki kontakt za njh. Na garanciji piše ako ne otklone kvar da dobivam novi ispravan proizvod. Vidim da je netko napisao da je BFG propao pa onda nebi davali 10 god garancije na grafu.... |
Tko je uvoznik piše na garantnom listu grafe. Ako je u pitanju HG, onda zatraži pismeni odgovor od njih što s grafom. Ako ponove 'strpite se malo', piši prijavu DI-ju i priloži njihov odgovor.
|
Citiraj:
Av. Dubrovnik 46, 10020 ZAGREB Tel. +385 1 6611 555 i sve ostalo što piše na svakom garantnom listu.... Ne spominje se uvoznik? Hg spot u Zagrebu sam već na mail kontaktira i odgovorili su mi da im ne rade dučani ni servis i da nemogu ništa trenutno učinit da se strpim malo..... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
@sth00ligan Tko je uvoznik bi trebalo pisati na kutiji od kartice (nekakva naljepnica), ako si kutiju dobio i sačuvao. |
@borny
Upravo tako, to je printani A4 papir račun i garancija....i nigdje ne piše tko je uvoznik @ShanTech Nemam nikakvu naljepnicu ni kutiju od grafičke kartice ali imam od matične ploče koju sam isto kupio u hg spotu u isto vrijeme kad i grafu i na njoj je naljepnica i piše nažalost :nono: Uvoznik: HGspot d.d. Av. Dubrovnik 46, 10020 ZAGREB Tel. +385 1 6611 555 :fiju: |
Pronašao sam jedan link, izgleda da je uvoznik HG Spot (vidi sliku br.5)
http://m.njuskalo.hr/?ctl=display_ad...tice%232798791 |
Da takvu istu naljepnicu imam i ja na kutiji od matične uvoznik Hg Spot.... to je loše jer da je uvoznik netko drugi išao bi kod njega reklamirat a ovako..... što mi je najbolje sad da radim?
|
DI a možda ni oni ne mogu napraviti išta kada HG spot ne obavlja ikakve poslovne aktivnosti zbog razloga koji sam naveo na prošloj stranici...Probaj, ništa te ne košta.
|
Citiraj:
To govori samo koliko je ljudima koja tamo rade bilo svejedno za tu firmu. Takve glupe i ocite stvari su prolazile tamo da je to bio zalosno. Jednostavno nikoga nije bilo briga.¸ |
Evo na moj upit da mi daju kontakt od njihovog uvoznika dobijam odgovor:
Obzirom da ste napisali 9800 GTX radi se o starijem modelu, tj vjerojatno BFG ,POV ili CLUB 3D a to su Vam sve strani uvoznici ( Tajland i sl.) Znači sad bi ja triba tražit po Tajlandu nekog za reklamaciju? :hitthewal: |
Citiraj:
|
@ShanTech
Da to su mi odgovorili......sad sam im opet poslao mail i tu opisao cijelu svoju situaciju te kako sam skoro prevaren od njih, itd.... vidjet ćemo što će odgovorit. A onda mi preostaje jedino DI ili udruga za zaštitu potrošača pa da njih pitam savjet. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:26. |