![]() |
Mozda programibilna sedma tipka? :)
|
Ako mislis dali se i on moze isprogramirati da radi nes drugo , moze. i DPI switch nemora bit dpi switch, mozes ga promjenit.
|
ja već neko vrijeme koristim Logitech m185.. vulgaris bežični miš.. sad namjeravam uzet drugi isti takav ili M235..
sviđa mi se kaj baterija traje koliko i sami miš.. |
Ima li kakva preporuka za miš, koji bi nosio uz laptop. Bit će puno rijeđe u uporabi, jedino kada nosim laptop van radnog mjesta.
Neka slim-ija varijanta mišonje, jer nema baš nešto ni mjesta u torbi, po mogućnosti žica ili jako jako jako... jako dugo trajanje baterije ukoliko je bežični mišonja. Znači ukratko: - džabe (čitaj jeftino) - slim-ija varijanta (nebi volio da su one skroz ravne varijante, bole ruke od njih) EDIT: Ma ništa, vidim da Links ima skoro u svakoj poslovnici barem 10 komada jefitnih miševa. Fino si ja sutra pođem i guštam u kupovanju hardwarea uživo na temelju izgleda, a ne specifikacija. :) |
Logitechu baterija traje godinu dana.
|
moj savijet logitech swift grey m185 cist ok miš za stotinjak kunica. baterija bi trebala trajat godinu dana minimum.
|
Ja sam svoju sad zamijenio. Tocno godina.
|
ja dobio m185 za bozic, jos u originalnoj ambaliazi, a planirao sam uzet m510. prodam 185-icu ako hoce ko.
|
Za m215 su mi rekli ce trajati cca 8-10mj. Meni izdrži 3 mjeseca intenzivnog rada u autocad-u. Koristim duracel turbo max baterije :D
|
A cuj ak radis 15 sati dnevno.. Mislim da je 1godina neki prosjek. Mojoj zeni bi trajala 2 godine.. ;-)
|
Citiraj:
|
gledam malo miševe pa imam nekoliko kandidata: od novoga bi razmislio o: Sharkoon fireglider i drakonia..od ostalog bi me zanimali Logitech G400 (ali njih nema novih a svi polovni koji se prodaju su stari po 2 godine), ima jedna ponuda na forumu za Zalman ZM-G1..
zanima me postoji li neka bitna razlika između sharkoon optičkog i laserskog fireglidera? optički je jeftiniji 50ak kuna.. 2. koliko je pametno uzimat G400 (koji mi se od svih najviše sviđa nekako a nađu se za 100kn što je fakat jeftino za miš tog kalibra) pošto su to već dosta stari modeli i korišteni po 2 godine? 3. Možda neki drugi prijedlog u tom cjenovnom rangu? |
Laserski Fireglider ima izraženu akceleraciju i općenito je lošiji senzor na skoro svim podlogama. A skuplji je. :nono:
Drakonie su kod nas najjeftiniji miševi s prvim poštenim laserskim senzorom (Avago iz G500(S)). Ako tražiš laserski miš i imaš točno toliko novaca onda i nemaš neki drugi izbor. Materijal i dizajn nisu na razini logitechovih premium proizvoda, naravno, ali imam zelenoga već godinu dana i nije se ni izraubao ni crkao, za razliku od prva dva G500. :D G400S je odličan miš. Definitivno bi se isplatilo uzeti neki rabljeni, a dobro očuvan primjerak. Pronaći neki dobar bi mogao biti problem, MX518 i G400 se obično ne mijenjaju dok ne crknu. :D |
Ja koristim Drakoniu ima vjerojatno već 2g..jedan mi je riknuo, tj tipka krenula zezati, dobio drugi i radi sve izvrsno :D
|
Citiraj:
S MX518 na G400s i zadovoljan sam... Oba miša sa odlična :goood: |
G602 :D
|
Kupujem novi miš, možda ovaj put bude dobar. Da li mi netko može preporučiti miša koji je dobar ali koji nije ergonomski (anatomski, kako već...) oblikovan, nego jednostavno, simetrično da mi palac može biti na stolu.
Koristim ga za 3D modeliranje, što bolja preciznost, DPI od oko 1500 max. Sve veći DPI mi je prebrz, cijena do 500kn. Žičan ili bežičan odlučit ću kasnije. |
Bilo koji bolji miš ima drajvere u kojima možeš spustit dpi da ti ne bude prevelik.
|
Citiraj:
SteelSeries Kana v2 SteelSeries Kinzu v3 To je otprilike to, ako gledaš simetrične miševe. Coolermaster Storm Alcor je bolji od sva tri, ali je malo ne-simetričan. P.S. Ali s obzirom na tvoj problem... možda je najbolje da kreneš fino u isprobavanje svega i svačega gdje god stigneš... ili kupiš Logitech RX250, taj je jednostavan ko toljaga. :D |
može neka preporuka miša do 200kn. mora imati podesiv dpi barem do 800 ili niže i barem jednu tipke sa strane.
nekoliko kandidata koje sam gledao: Genius X-G500 Genius Maurus Zalman ZM-G1 Gamdias Ourea Gamdias Demeter Trust GXT 25 Trust GXT 152 |
Maurusa. ;)
|
Logitech G100S 169 kn na grupnoj kupnji.
http://www.links.hr/?option=groupbuy |
Citiraj:
Koja bocna tipka, senzor sa vecim DPI-em, braided kabel. Ovako je to mis koji ne vredi 100 kuna koji se prodaje za 200, bolje drakoniu uzet za te novce. |
Što bi radio na 5000dpi?
|
do sada sam koristio G500 koji krepava, trebam zamjenu, je li CM Alcor dostojna zamjena? vidim da se na stranici pojavljuje neka 20 G akceleracija, u cemu je tu stvar? ima li kakvih problema senzor koji je u njemu? i velicina, igram sa cijelom rukom na misu, pa me zanima kakav je sto se tice toga?
|
Citiraj:
ovo :D |
Citiraj:
Ja sam G 100s imao u rukama i probao i garantiram da te novce ne vredi, a to sto se to tebi cini kao super prilika da se ubere dobar mis jer su mu u logitechu stavili naziv "gaming" je druga stvar. Ja mogu bez razmisljana reci da je drakonia za nesto vise novaca daleko bolji izbor od tog logitecha. |
Šta više nego na 2500 dpi, ne razumijem? Odmah se bacas u nekakav obrambeni stav a čovjek te samo pita šta bi sa 5k dpi? Ako imaš ekran veličine jednog kvarta onda ok, ali ako nemas onda i mene zanima za šta se koristi ista više od 1000dpi...
|
Za gaming brateeee, eto zasto :D
Ne znam da li si igrao cod4, pa recimo dok ti netko grune flashbang ti se kretnja skroz uspori. Kada imas mis sa xxxxdpi-ja to ti nije toliki problem jer onda lakse ubrzas kretnju/brze usmjeris oruzje. To je eto samo jedan od primjera. |
Citiraj:
Ako imas ekran veci od 19 inca onda ti 2500 DPI nije dosta, pogotovo kad igras i naucis se tokom igre mjenjati DPI. Sta ces ti mjenjati sa 1000 DPI, sa 200 na 400 na 1000? LOL |
Ne "nafrljim" win sens do kraja, dapace u win settings je na pola (6), a mis drzim na 500 dpi jer sve preko mi mis leti previse i nije precizan kad treba kliknut male stvari.
Cuks razumijem taj primjer, ali onda u ostalim situacijama u toj istoj igri miš leti izvan kontrole(preveliki dpi/sens) samo da bi ga za tu situaciju mogao brzo trznit? Davno sam ko njub igrao na velikom sensu/dpi jer mi je tada bilo u glavi VIŠE/JAČE odma je bolje, ali tako je jako tesko "aimat", barem meni, jer dzabe mi YoloNoscope360Swag kad ciljanje na daljinu onda pada u vodu jer ti 1 cm misa na podlozi radi okret od xx stupnjeva... Cijela podloga mi je nesto manje 360 stupnjeva u igri, a siroka je 40+ centimetara, 23'' ekran, senzor od 1800dpi max a stoji na 500. |
Ja ga trenutno drzim na max sa win sens na 4 i daleko je od preosjetljivog a ako netko voli veslati po podlozi samo naprijed.
|
Nisam ni mislio drzat ga konstantno na velikom dpi-ju, ionako ga mijenjam on the fly pritiskom buttona :)
|
To već ima smisla, kul.
|
Molio bih preporuku za neki veliki (dugačak i širok) i teški miš s 5 tipki. Od vrha srednjeg prsta do zapešća imam 21-22 cm. Što se tiče cijene, gornja granica bi bila 500 kn, a naravno da može i jeftinije.
Trenutno imam Hama uRage evo. Dvije godine sam bio prilično zadovoljan njime, no posljednjih par mjeseci sam počeo osjećati bolove u dlanu i zapešću, pa mislim da je vrijeme za promjenu. Iako pokušavam koristiti tipkovnicu kada je god moguće, u igricama ne mogu izbjeći korištenje miša (to mi je u planu ublažiti s gamepadom). Tražeći po internetu najčešće nailazio sam da se često preporučaju Razer DeathAdder, Func MS-3 (imaju fora reklamu :)) te Mionix NAOS 8200 (malo prelazi cijenu, ali dalo bi se nategnuti toliko), pa me zanima je li ih itko koristio i kakva su iskustva. Ako ima dodatnih prijedloga, svakako su dobrodošli. |
Roccat kone XTD (ignoriraj pure taj je mali).
|
Hvala na prijedlogu! Oblik koji ima mi se čini kao da je prilično ugodan za korištenje, no taj je, isto kao i ona tri koja sam ja prethodno naveo, po dimenzijama negdje kao uRage koji trenutno imam, a mislim da bi mi trebalo nešto malo veće, npr. da je 3-5 cm dulji i 2-3 cm širi. Dakle, trebao bi biti dug nekih 15-18 cm i širok 8-10 cm. Nisam to bio odmah naveo, pa se ispričavam!
|
Func ms 3 i mionix naos izgledaju kao dve identicne skoljke sa malo drugacijim tipkama, ja bi izabrao Func.
|
I meni vizualno izgledaju veoma slično, a razlika u cijeni je ipak dosta velika, tim više što Mionixa nema kod nas. Ako ne uspijem pronaći još nešto takvog dizajna, a da je još malo veće, prošetat ću do neke trgovine koja ga ima i isprobati ili barem vizualno dobro pogledati. Miš je jedna od rijetkih stvari koje ne mogu kupiti bez da ga prije vidim.
Hvala na pomoći! |
može preporuka nekog dobrog bežičnog miša ali da je TIH, dakle da se ne čuje ono iritantno kliktanje i da liči na nešto (da nije baš nešto skroz jeftino). jučer sam uzeo Logitech Performance Mouse MX i miš je predobar po dizajnu, kvaliteti materijala od koje je napravljen i sl., ali toliko je iritantan sa tim kliktanjem da sam ga danas vratio natrag u dućan :baad:
cijena nije bitna, bitno je dakle da je - wireless - TIH - dobar dizajn - kvalitetan (materijal, rad i sl) Ovaj logitech gore ima sve osim tišine :( na netu sam našao tonu silent mouse-a ali svi do jednog izgledaju tako jeftino i loše :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:32. |