![]() |
Zanima me konkretna razlika u načinu rada i mogućnostima između:
WDTV Live (novi) vs. WDTV Live HUB Ne hardwarske, one se vide i poznate su, već softwarske (npr. mogućnost instalacije AEOnish moda, koji je kod HUB-a podržan i od strane WD-a) ? |
Zanima me jel uspio netko (tko koristi wdlxtv firmware) složiti osim rtorrenta i nekakav (HTTP) download client? Probao sam s ovim, ali nikako da proradi. Je li zna netko nekakvu alternativu?
|
Ekipa, titl je zajedno sa filmom no necita ga , uredno pokrene film a titla nemam nigdje za odabrat , bar ja nevidim :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo nakon updejta i jos malo dostelavanja po postvkama sve radi. Hvala alen, nino, i kay-cee |
Pozdrav svima. Procitao sam gotovo sve ovdje, mozda mi je promaklo, ima li itko iskustva spajanjem WD Live i jeftinog NAS-a kao DNS-320?
Znaci vidi li share disk ili ga vidi samo kao DLNA? Rade li titlovi ako se film streama s NAS-a? (covjeku par stranica ranije nitko nije odgovorio zasto mu to ne radi) Trenutno vrtim kao kvazi htpc PS3 ali stvarno je bucan po noci. Vidim da ljudi i dosta hvale malo skuplje streamere ali ne svidaju mi se ventilatori u takvim uredajima, nakon PS3 ne vjerujem ventovima. |
Imam externi HDD i zanima me ako ga spojim na WDTV Live mogu li se WDTVom bežično spojiti sa compom i sa compa pisati/brisati podatke na externom disku (ili to raditi sa WDTVom) ?
Ako kupim još jedan WDTV Live za drugi TV ima li šanse da se bežično spoji sa prvim WDTVom i streama filmove sa externog diska ? |
Citiraj:
Može se i pisati i brisati. Za dva wd-a neznam :) |
Citiraj:
|
Ovako wd mi nadje moj lap i burazov komp i trazi pass hm...kakve pass trazi?? nerazumijem.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jel moram na NAS-u dodijeliti neki posebni username i password za WD ili pristupam direktno kao i sa kompom |
Citiraj:
Sinoc mi nije htio pokrenuti mkv file, kao nije suportan ? |
Citiraj:
Da, također možeš. Imam 2 wdtvlive-a, na prvi spojen disk, na drugom uredno streama sa tog diska preko wifi-a. Radi i istovremeno sa tog diska na oba wdtvlive-a (jedino ako je pokrenut koji zahtjevniji file, onda zna zaštekat što je opet normalno, ali obicne divx-ice se bez problema vrte paralelno). |
Planiram kupiti ovaj novi WDTV live sa wireless-om , ugl imam dvd i kucno kino i volio bi to spojiti(ili ako je moguce dvd na tv pa da se do nekako ukomponira) , sada na okji nacin se to moze ? Drugo , jel mogu ja spojiti njega sa wirelessom na komp da s njega vucem filmove i gledam ?
|
Možeš spojiti ako imaš slobodnih ulaza na TV-u, a ako imaš bolji univerzalni daljinski možeš sve kontrolirati jednim daljinskim. Možeš vući filmove preko wirelessa, ali uglavnom samo divx (a i to nekad može štekati, ovisno o propusnosti/signalu itd.), a za HD filmove bi trebalo ethernet kabelom spojiti.
|
Preko wireless N rade i 720p, pa i manji i srednji 1080p filmovi (ovisno o jacini signala, naravno).
|
Zato sam i rekao uglavnom samo divx, ovisi naravno i na koji način je sve spojeno. Npr. komp-kabel-wireless router (802.11n)-wdtv (802.11n) će biti OK, ali ako je recimo kao kod mene trenutno komp-access point (802.11n)-wireless router (802.11g)-wdtv (802.11n), dakle sve bežično, onda će i divx trzati.
|
Evo da i ja dam svoju opasku. Navest cu rad sa D-Link NAS-om DNS-320. Uzeo WDTV Live. Isprva frustracije, spojio ga zicano na mrezu, odmah proradio internet (jubito i ostali servisi) no nikako spojiti se na NAS putem NFS ili Samba protkola. Onda nadogradio drugi puta firmware, sada je gore verzija 1.05.18, i potpuno pozitvno iskustvo. Pri spajanju na network share sada ponudi windows ili linux share, izaberem windows share, unesem username i password i vozi, radi savršeno, stream 1080p filmova sa subtitleom direktno s NAS-a. Da sumiram nakon godina uzivanja/mucenja s PS3 kao media stream playerom ovo je fenomenalno, i ful bitno besumno (PS3 ubija ventilatorom).
Sretna Nova. |
Kupio sam D-LINK DWA-125 i spojio ga u mrežu preko thomsona tg782.
Sad kad prebacujem file sa pc-a na prijenosni hdd koji je spojen na wd tv live brzina je oko 1,6 MB/second što mi jako sporo . Da li je to normalno? |
Citiraj:
|
Kako vam radi reprodukcija MKV-a?
Meni se čini, ili je to zbog zadnjih par verzija firmwarea ili što...prilikom pauziranja, nastavljanja videa ili uključivanja OSD-a (da se namjeste titlove, crop i to) dosta usporeno i sporo reagira. Također, premotavanje je često vrlo nespretno kad treba po nekoliko sekundi da se nastavi film nakon šta pritisnem play dok se premotava. |
Citiraj:
|
Na 1.05 fw mi sve radi kako spada...
Na 1.06 mu je trebalo valjda 15 min da skuzi vanjski hard od 1TB,tako da mi se nije dalo ni istrazivat druge bugove pa sam napravio downgrade... Tako da, moja preporuka 1.05,a ako taj pocne blesirat onda cu definitivno staviti unofficial fw.. |
jel postoji neka posebna fora da se prikazu srt titlovi sa mp4 fileovima? radi se o wdlxtv firmwareu... nije mi bas rjesenje da nekih 300-400 filmova idem konvertirat u MKV i da przim titlove unutra...
|
Ako kupim još jedan WDTV Live za drugi TV ima li šanse da se bežično spoji sa prvim WDTVom i streama filmove sa externog diska koji je na njega spojen ?
|
Mislim da ta kombinacija neće ići.
|
Citiraj:
Malo prouči, spominje se u nekim temama. |
Ljudovi, jel kod vas gledanje neki jubito klipova nemoguce, kao nesta neka zabrana?
|
Citiraj:
|
Je, video na Youtube-u može biti zabranjen za gledanje preko TV-a (ne znam točno kako se zove ta opcija).
|
Citiraj:
|
Pa ne znam, uglavnom su blokirani npr. glazbeni spotovi, poznatiji, u boljoj kvaliteti.
|
da li je neko uspio riješiti stream sa pc-a na wdtv live...
ili recimo s android moba,probao sam s aplikacijom zappotv ali ne pronalazi uređaj... da li to možda ima veze i s bnet-ovim routerom i upnp postavkama.. |
Citiraj:
problem je kod providera s carnetom i to ne radi bez dodatnog routera |
hm,meni ga na win 7 ne vidi,tražio sam onu playto opciju u Windows Media Playeru...
nemam carnet nego "običan" bnet ali ga komp za streamanje jednostavno ne vidi...disk koji je spojen na wdtv live (old) vidi uredno... trebam li paziti na neku posebnu opciju kod routera ili da isprobam s nekoliko programa.. edit..da ne bude ovako zbrljan opis: lap sa win7 je spojen wireless na EPC2434 scientific atlanta, wdtv live naravno kabelom u isti router.. edit2.. mislim da je sigurno do routera,jer evo sad radi u suludoj konekciji..wdtv je spojen na airport express kabelom,a airport je spojen na epc2434 router-wirelessom...ne samo to nego mi i prebacivanje fileova na hard spojen na wd radi brze nego kad je wd bio spojen kabelom na router...svasta,al dobro, radi pa ne cackam mecku vise... :) |
imao sam i t-com i iskon i sve je uredno radilo
koliko sam čitao bilo je sličnih problema i drugima, pa malo pogledaj starije teme još jedno možda i bedasto pitanje, jesu li ti folderi Sherani da kako bi ih wdtv vidio ? |
folderi su shareani tako da je taj dio ok...
u biti ovo za router sam čak negdje i naletio dok sam čitao o aplikacijama,kao ta EPC i još neka serija nisu nešto voljni radit upnp il slično..moram priznat da o mrežama znam jako malo tako da možda i trkeljam gluposti..to je cca ono što sam prikupio s neta.. al dobro, sad radi ovako,samo po meni s uređajem viška al dobro.. |
Pozdrav
evo ovako , imao sam ovaj model wdtv livea i prije nekoliko dana me počea zahebavati,šteka na filmovima nevezano za format pa onda onog kojeg nije otvarao kad se ponovno uključi očita, nije htio ni jubito... i tako sam ga odnio na servis i danas sam dobio ovaj model i opet me skoror pa isto zahebava pa sam nekako mišljenja da je možda vanjski hard. Unutra je 1.04.12 firmware za kojeg neznam da ga ostavim ili da nadogradim (uređaj javlja da ima noviji) pa bih molio nekog tko je u tome da mi preporuči a molio bih i Vaše mišljenje glede tog štekanja. Imam još jedno pitanje vezano za titlove, naime na starom sam mogao ponicati titlove gore dolje a na ovom ne. Hvala na čitanju |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:21. |