PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Kupovina sa Amazona? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162084)

Marko Derado 25.11.2020. 09:42

Kupnja većih stvari na Amazonu

Pozdrav, zanima me ima li netko iskustva s kupnjom većih stvari s Amazona. Naručila bi cijelu paletu robe, pa me zanima kako se to carini? Sto sve dodatno treba placati?

Bratija 25.11.2020. 09:46

cisto za info, narucivao jucer Kindle sa Amazon.de i gledao koju kombinaciju da uzmem i skuzio da ako se uzme samo Kindle bez reklama da nema shippinga (za bundle sa punjacem i etuiem je shipping 9 eura), tako da ispadne isto dal se uzme sa reklamama preko mailboxde ili bez reklama direktno, druga stvar sto trenutno pise da ce bez reklama biti dostupan tek krajem sljedeceg mjeseca...

xlr 25.11.2020. 09:59

Jucer bacio malo oko (amazon.de) na amazon proizvode, upaljena dostava na mailbox itd... Dosta itema je na akciji, ali dostupnost je nikakva:

Firestick 4K je na stocku tek od 14.12
Firestick Lite na stocku od 27.11
Firestick obični tek od 4.12
Echo dot 3 kažu kroz 3-6 mj. dispatch
Echo dot 4 na stocku od 1.12
Kindle obični sa reklamama je na stocku ALI kaže "Longer delivery than typical Prime items" stogod to znacilo.
Kindle obični bez reklama tek od 14.12
Kindle paperwhite nije na popustu, dostupan je samo model s reklamama. Onaj bez reklama tek iza 14.12.

Ili se razgrabilo ko vruce kifle ili je slab stock ove godine (a godina je bananko, to vec znamo).

1v@n 25.11.2020. 10:05

Ako nekog Kindle zanima, probajte potražiti imaju li trenutno u ponudi još koji certified refurbished.
Naletio mi je jedan neki dan, 40 funti bez reklama, a na akciji su 50 s reklamama.

Da ne piše, ne bih ni znao da je refurbished, nov je, kompletno čist, u folijama, sa svom standardnom opremom. Trenutno koliko vidim, opet sve nedostupno

Ima i neki Kids edition koji je dostupan i već dođe s futrolom. Fizički su identični, i ima 8 GB prostora, dok obični ima 4 GB

cic 25.11.2020. 10:07

Ma vjerojatno je razlog i jer je ovo u zadnjih mjesec i pol treća akcija na amazon proizvode, vjerojatno su čuda prodali

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

coconut 25.11.2020. 10:08

@marko
Ne znam hoće li ti htjeti isporučiti cijelu paletu.

Pretpostavljam da će cijena biti kao i za sve drugo što dolazi sa Amazona i općenito iz EU - od cijene robe oduzmu njihov pdv i onda na netto cijenu stave naš pdv.

dadoremix 25.11.2020. 19:17

Bemti i amazona
Kupio 2 itema, i naravno kroz mailboxde za doma
Sad mi ovi razdjelili paket, pa ce me vise udarit mailboxde

franzD 25.11.2020. 19:29

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3463675)
Bemti i amazona
Kupio 2 itema, i naravno kroz mailboxde za doma
Sad mi ovi razdjelili paket, pa ce me vise udarit mailboxde

Ostao ti aktivan Prime?

dadoremix 25.11.2020. 19:31

Jok, nix prime
Sve normala
3 fire light 3 normal
I pisalo nema na lagero, dojde na isti datum i salju na isti datum
I eto ti ga sad.... nemo prepali, al 12€ vise za mailbox

xlr 25.11.2020. 19:58

Nemoj kupovati godisnju konsolidaciju ako ne radis vise od 2-3 konsolidacije godisnje. Nedavno smo komentirali, objedinjavanje paketa BEZ preplate na konsolidaciju je dodatnih 3-4 eura pa nije neka drama.

Ali hoce amazon slati u vise paketa, to i mene mrzi kad gledam kako usparati koji euro. Cesto ni nemam opciju da posalje sve u jednom paketu.

Kruno M 25.11.2020. 20:07

Citiraj:

Autor xlr (Post 3463687)
Nemoj kupovati godisnju konsolidaciju ako ne radis vise od 2-3 konsolidacije godisnje. Nedavno smo komentirali, objedinjavanje paketa BEZ preplate na konsolidaciju je dodatnih 3-4 eura pa nije neka drama.

Ali hoce amazon slati u vise paketa, to i mene mrzi kad gledam kako usparati koji euro. Cesto ni nemam opciju da posalje sve u jednom paketu.

Zadnji puta kad sam narucivao s amazona, isto mi poslali u dva paketa. A imao sam za odabrati da bude jedan. Oni u mailu napisali da se brinu za.mene pa su jedan poslali brže.

A mailboxu platio 2 x 12 eura jer nigdje u cjeniku nepise da ima ta opcija. Kad sam isao na slanje sa mailboxa samo je bilo da platim kao dva paketa nikakve druge opcije (to ih se valjda mora zatraziti?)

xlr 25.11.2020. 20:11

Nasao sam info oko konsolidacije pa neka stoji i tu:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3459890

dadoremix 25.11.2020. 20:51

Fala
Znaci cekat oba paketa pa poklikat
Ajd, cener manje za platit

njOob 26.11.2020. 13:00

Sa Amazon.de 24. Narucio Galaxy Buds Plus i danas 26. U podne dosle brzinom munje UPSom.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

xlr 26.11.2020. 14:00

Hoce ovo biti taj novi deal izmedju hr poste i amazona? Poslano s talijanskog amazona, stay tuned!

https://i.imgur.com/APrGJrQ.jpg

Ovaj delay kod slanja je zbog toga jer nisu imali stvar na lageru, nije do poste

EDIT:
Promjenio se kurir, sada je ACRPI (tkogod to bio, nisam dugo narucivao s talijanskog amazona)

Dr. Strange 27.11.2020. 22:16

Kakva su vam iskustva s naručivanjem preko mailboxa? Vrijedi li se natezati s tim za tu razliku u cijeni, i što u slučaju rješavanja garancije?

prileee 27.11.2020. 23:09

Pa nije poanta “natezat se s tim” za rzaliku u cijeni nego da ti dostave ono sta amazon ne dostavlja kod nas.

Sent from my iPhone using Tapatalk

xlr 28.11.2020. 10:18

Citiraj:

Autor xlr (Post 3463927)
Hoce ovo biti taj novi deal izmedju hr poste i amazona? Poslano s talijanskog amazona, stay tuned!

U cetvrtak poslano, u petak u zgu, u subotu dostavljeno u pulu preko HP-a. Traze osobnu i 2 potpisa, kao malo rigoroznije jer je amazon u pitanju, kaze.

Colop 28.11.2020. 10:41

Citiraj:

Autor prileee (Post 3464562)
Pa nije poanta “natezat se s tim” za rzaliku u cijeni nego da ti dostave ono sta amazon ne dostavlja kod nas.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo, a i isplati se radi poštarine.
Znači Amazon mi je obračunao bio oko 65 eura poštarine za paket od cca 13 kg koji je išao za HRV.
Taj isti paket preko Mailbox.de je bio 13 eura poštarina + 10 eura njihovi troškovi.
Poslano GLS-om, u dva dana je došlo do RH.
Po meni, isplati se .

xlr 28.11.2020. 10:56

+ dodao bi i veliku stavku razliku u pdv-u (placas njemacki pdv) koja se lipo osjeti cim je skuplji item

Znaci uzimas npr nesto na popustu, imas nizi pdv, a potencijalno i nizu postarinu (ovisi o gabaritima itema) + nema restrikcije za dostavu.

Citiraj:

Autor akoj (Post 3464665)
I nema austrijske pošte :D

Oh da, taj dio sam vec potisnuo iz sjecanja :D

akoj 28.11.2020. 11:51

I nema austrijske pošte :D

Dr. Strange 28.11.2020. 18:16

Koristi li netko amazon store card? Omogućuje opciju plaćanja na rate, a koliko vidim nema nikakvih troškova.

cic 29.11.2020. 07:54

Stavim neku majicu u košaricu reda radi da vidim da li šalju hr i ispadne da je majica 24€, a shipping 56€. Oke ponuda

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Ico_Zg 29.11.2020. 14:08

A probaj odabrati shipping za BiH ili Srbiju, nerijetko je duplo manji nego za HR, ne znam zašto smo mi toliko specijalni..

xGAME 29.11.2020. 14:44

Citiraj:

Autor Dr. Strange (Post 3464773)
Koristi li netko amazon store card? Omogućuje opciju plaćanja na rate, a koliko vidim nema nikakvih troškova.

Nije to samo za građane države u kojoj je Amazon registriran, npr. Njemačka za .de?

tomo19 29.11.2020. 15:01

Frend je jučer oprao daljinski od Hisense tv-a u perilici, osušio ga je pa mu je danas kratko proradio ali mu sad opet ne radi.
Ja mislim da bi trebao još pričekati ali me on bez obzira moli da mu ja naručim drugi sa ove stranice:

https://www.amazon.de/-/en/EN2BI27H-.../dp/B085YCZYP6

E sad, sa Amazona nemam ni ja nekog iskustva, sa AliExpressa sam naručivao, upišeš adresu i platiš i dođe ti doma, čak i kad je trebla ići carina i PDV (jednom) imao sam sreće jer nisu gledali.

Sa Amazona.de ne bi trebalo biti carine (ne vidim odakle šalju)? I dostava ovdje ide normalno, ili ?

Ako zanemarimo moguće probleme sa poštom, jel taj posrednik u dostavi uvjek bude ili u ovom slučaju ne?

EDIT: Registrirao se na amazonu i naručio, valjda će sve biti ok :goood:

mamutarka 08.12.2020. 12:13

može mala pomoć, amazon.de

https://www.amazon.de/-/en/SanDisk-U...7425868&sr=8-1

ovo je item, što god odaberem (želim 128), na kraju u košarici piše SanDisk Ultra 16 GB USB 3.0 Flash Drive

cijena se mijenja, i 128 bude skuplje, ali u nazivu piše ovo boldano

evo u košarici je 16gb stick i 128 gb stick, NAZIV ISTI

https://i.ibb.co/6Yv79dh/12212121.png

kako da ja sad znam da neće stić 16GB kako je u naslovu :D

nadam se da kužite problem

GreenLife 08.12.2020. 12:27

Neka njihova greška kod unosa naslova proizvoda. A vidim da je sandisk store, mislim da ne bi trebao imati problema.
A ako već naručuješ, napravi prije toga screenshot za svaki slučaj pa naruči. Ili im pošalji upit, ako ti se da zafrkavat s tim.

Written on Note 10+

xlr 08.12.2020. 12:36

Vidi i mijenja li se opis itema kod promjene velicine sticka. Na webu malo ispod cijene, onih prvih par redova s opcim podacima.

mamutarka 08.12.2020. 12:59

ma, otić ću u links i kupit, nedamise ovo :D

1v@n 08.12.2020. 13:36

Kupovina sa Amazona?

Meni je bila ista stvar sa Sandiskom i Amazonom kad sam nedavno uzimao SSD. Imaš njihov chat pa možeš provjeriti da budeš siguran, ali meni su potvrdili da nema nikakvih problema, samo je krivi naslov

sharkri 08.12.2020. 16:27

Dobio ovu poruku na amazon app-u i na mailu, kome su oni probali dostaviti, doma sam cijeli dan jer sam u izolaciji.

Unfortunately, Österreichische Post ran into an issue when attempting your delivery. They will try again. You can contact Österreichische Post for more information.

mamutarka 08.12.2020. 23:05

dajte mi recite, ako netko ima iz iskustva info, kako se rješavaju amazon garancije?

tipa uzmem HDD, krepa, kakav je proces? šaljem tamo, ko plaća to?

1v@n 09.12.2020. 00:43

Javiš se Amazonu, daju ti shipping info koji isprintaš i zalijepiš na kutiju. Pošalješ i platiš poštarinu, a oni ti refundiraju trošak.

Zadnji put kad sam radio povrat, vratili su mi i više nego je koštala poštarina. Nisu ni pitali za cijenu, valjda imaju nekakve cjenike prema kojima rade. Dosad mi nisu vratili manje, ali ako se dogodi, kontaktiraš ih s računom i siguran sam da će ti vratiti potrošeno.

geronimo_2 11.12.2020. 11:27

pokusavam bratu narucit neku knjigu, kao i obicno sa amazon.uk. naravno ko i obicno postarina je duplo veca u HR nego u IT gdje obicno narucim, ali trenutno nisam tam.
kolko vidim ne postoji jos uvjek nikakav amazon.hr il nest slicno? koji bi mi r'vatne trebali koristit?
:chears:

johnsmith 11.12.2020. 11:45

ako ima na amazon.de posalji si na mailboxde pa sendaj (oko 11uer cca je slanje). Ili ak nema na .de mozes i s co.uk valjda na mailboxde poslat (ne kupujem na co.uk)

coconut 11.12.2020. 11:48

del

franzD 11.12.2020. 12:07

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3470180)
kolko vidim ne postoji jos uvjek nikakav amazon.hr il nest slicno? koji bi mi r'vatne trebali koristit?
:chears:

www.bookdepository.com ima besplatnu dostavu worldwide i slične cijene kao amazon. Šalju iz UK, ne znam što će biti od nove godine zbog Brexita.

jed2i 12.12.2020. 16:08

Placas carinu(na stvari koje podlijezu carini) i pdv.

Dr. Strange 12.12.2020. 18:35

Stigle su mi stvari s amazon.de koje sam naručio na black friday, naručio na mailboxde adresu tako da sam platio samo njihov porez, a poštarina je bila free do mailboxa i 12 eura od mailboxa do mene. A da sam naručio izravno na HR adresu em bi platio 25% poreza naspram njihovih 16%, em bi poštarina čak bila slična, tako da je mailboxde super usluga i vrijedilo je kupovati na amazonu jer sam uštedio sveukupno oko 800 kn naspram cijena kod nas. Ostaje jedino pitanje može li Amazon u slučaju garancije dostaviti novi proizvod direktno na HR adresu bez posrednika? Garancija se nebi trebala vezati za adresu zar ne, ljudi se sele stalno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:15.