![]() |
@jumbo: good choice ;)
|
Citiraj:
EDIT: @Wolverine: A da tek (ne) čuješ Deltu 350w sa 80mm ventom :D |
Da li je moguce da je ovo moje napajanje preslabno za ovu konfu koju planiram uzet za cca tri mjeseca kad zavrsim posao u Italiji:
http://www.thermaltake.outervision.com/Power Uzeo bi ove komponente: Procesor, maticna, i 2x grafa Po onom kalkulatoru bilo bi dobro imat napajanje od 1kw.:fuming: Ja sam racunao naclockani quad na 3.5ghz na 1.3v i 3gb ddr3 |
Bit će dovoljno jako. Velika većina tih kalkulatora je za q.
|
hehe, ti kalkulatori valjda množe potrebu snagu sa 2 :D
a i opet je bolje za proizvođaće ako ti kupiš jaće (čitaj skuplje) napajanje |
Citiraj:
vrtio sam QX6850 na 3.5GHz + 2x HD4870X2 s tim napajanjem |
Ako ti tako kazes,onda mora bit ok.Ne mogu docekat to istestirat....:zdero:
|
Citiraj:
Za seagate priznajem, oni jednostavno skljocaju i nemaju mogucnost podesavanja AAM. S druge strane jedan hitachi/samsung i nesto tipa scythe himuro apsolutno absorbiraju ikakvu buku - da se cuti samo vrtnja diskova i to jedva, ako se nasloni uho na hdd hladnjak. Za kraj, ja kazem da nema sanse da jedan corsair 400w ne nadglasuje maxtor-seagate iz serije 7200.11. Znam to iz osobnog iskustva i mucenja s tim istim napajanjem na kojem je nakraju zavrsio accelerov vent bazdaren na 1000 okretaja na 12v, a radi konstantno na 5v - ilitiga +-400 okretaja. |
Citiraj:
Citiraj:
nhf ali opet uzimat PSU od 300W i platit ga preko 500kn u današnje vrijeme nema smisla diskovi će se čut ... osim ak neće uzimat SSD a i kog vraga sebi nisi uzo taj Fortron jer vidim da patiš na buku i di sam to ja u ovoj priči uletio sa kvadom i HD4870X2? daj smanji dozu ;) |
Bilo kako bilo, Corsair VX 550W najjači PSU ikad :p :D
Kod mene je siromah vukao 920-icu na 4GHz sa tri 8800GTX :D I slikica za kraj: http://pce.hostili.com/images/D1768fqd0_thumb.jpg Eh da mu je više PCI-E naponskih konektora to bi bila milina :D P.S. load je iznosio lijepih 12.05v, mjereno multijem... |
Citiraj:
:) U glavnoj konfi jer nebi moglo pogonit i nije namjena te iste konfe tisina. A u htpc-u sam kupio corsair 400w prije tog jer sam pratio savjete slicne tvojima "o necujnosti" (i nisam vidio zen na djelu kao sto jesam sada). I onda se naravno razocarao, ali s promjenom venta i potenciometrom sam rjesio i tu stvar. S druge strane neznam kako bi se to nosilo u konfiguraciji bez ventilatora ali u vidu blago dignutog e6850 (s cie/eist ukljucenim) i naklokane 8800gs te josh par stvarcica - u full loadu bi drzalo vjerojatno, ali bi vrucina bila poprilicna. doza smanjena i odoh off s ove teme |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
skoči na Seasonic stranicu i saznat ćeš sve kaj te zanima o napajanju
|
Citiraj:
Lijepo, lijepo.. .Sad tek vidim da je to napajanje totalni overkill za moju konfu, ali i bolje, bar mu vent ne ide na max da se ohladi jer neradi pod opteecenjem... |
Citiraj:
Citiraj:
Za 12.05V u LOADU ... very nice Citiraj:
Citiraj:
|
Alo ljudi, dajte mi preporučite neko tiho i kvalitetno napajanje za sljedeću konfu:
gigabyte p45 matična intel core2duo 8400 3ghz gainward radeon hd4850 gs 4gb rama 1x640gb hard 2xdvd prže čitač kartica zvučna kartica tv kartica 4 venta u kućištu |
prvo bih ti preporučio jeftiniji procesor :D
ali ok, napajanje ovo corsair cx 400W hd 4850 sa QX9770 troši oko 250W u load-u tako da si miran i ne treba ti jaće napajanje |
Ja osobno nebi ništa mijenjao osim harda (uzeo bi većeg), ako još nisi kupio komponente. Prijedlozi za napajanja su Fortron 400w PNF, Corsair CX400, PC P&C Silencer 430w, Corsair VX450, Seasonic S12II 430w i Enermax Pro82+ 425w. Kojeg god da uzmeš nećeš pogriješiti, iako osobno nebi uzeo Fortrona ako misliš kasnije nadograđivat konfu (ali koliko vidim imaš ga u sadašnjoj konfi). Ako poslje misliš nešto više nadograđivati, onda definitivno VX450, Pro82+ 425 ili čak Corsair VX550.
|
hehe, najbolje onda 1000W corsair pa više nikad neće morati kupovati novo napajanje :D
|
kupio sam inter-tech energon 750w napajanje koje je spominjano na prethodnim stranicama i mogu reć da je za cijenu od 380 kn u diskont24 fenomenalno. ima masu konektora kao svako gamersko napajanje. ima čak 6 sata i 6 molex-a, 6pin i 6+2 pin za grafičke kartice, 4+4pin eps utičnicu itd. vent je kako je rečeno ranije u jednom postu čudovište, hladi bez brige i nije uopće bučan. jedina zamjerka mi je na 20+4pin utičnici malo je capica previsoko postavljena pa se na mojoj matičnoj (asus p5kpl/1600) nemože zakvačiti za zarez ali utješno je da je utičnica čvrsta pa ne ispada. za one koji nemaju previše kuna u džepu ovo je svakako moja preporuka.
p.s. ranije je također rečeno da je kutija u kojem dolazi napajanje socijala; ali kome je uopće važno kako izgleda kutija, ne kupuje se kutija nego napajanje :lol2: |
Citiraj:
Sigurno bi bio zadovoljan jednim Raptoxx Profesional 500W dotično je deklarirano na 500W, ima 20+4 ATX + 8pin EPS 6x molex, 6x SATA i 2x 6pin PCIe no kad se na njega spojila konfa koja je sadržavala HD3870X2 ono je samo zaskvičalo i crklo. kad se dotično otvorilo vidjelo se kako su PCB i PFC deklarirani na 350W :D 750fata za 380kn... ne bi baš reko |
Bok Ljudi...
Jel bi valjalo ovo napajanje...????? http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=5491 Konfa je: -e8400 -gigabyte ep45-ds3l -sapphire 4870 -pioneer prža -wd 640 -4gb rama :respekt: :fala: |
da valjalo
to je odlično napajanje OEM je Seasonic i za tvoju konfu i presnažno :D jedino po razini buke nisu uz bok Seasonicu i Corsairu ne znam zakaj ali ta TP Trio serija voli bit malo glasnija btw ti slobodno možeš gledat i slabija napajanja kao što su Corsair VX450 i Enermax Pro82+ 425W |
sutra kupujem novo napajanje.moje no name napajanje se pocinje pravit mutavo.
ovo: http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=14561 ovo: http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=15286 ili ovo: http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=17307 moju konfu mozete vidjet na mom avataru. |
Citiraj:
|
koje napajanje za sljedecu konfu?
3870x2 2 komada u crossfireu q6600 na 3.6 GHz 2 pci kartice 2 hdd-a 1 opticki drive 4 plocice rama itd ugl konfa iz siga + jos jedna 3870x2 pretpostavljam da moj seasonic bi samo zaskvicao pod opterecenjem :D BTW ako se pitate, da to je konfa za ugodno surfanje po netu i tu i tamo koji filmic :roller: |
Citiraj:
Između ta tri Fortron definitivno Onaj Antec je kenja od napajanja a Điđabajt baš i nebi uzimao no možeš uzet u obzir i Chieftec 400W Citiraj:
Citiraj:
|
Ima kod nas di za kupiti Thermaltake napajanja od 350W (nove serije koje su lansirane skupa 400W-nim modelima) i dal se neko opće susrel s njima, tj. dal valjaju ikaj ili nikaj?
Ovak po recenzijama se ne čine loša napajanja, ali opet recenzije ko recenzije - ne zna se ko pije, a ko plaća.:) |
ak ih ima onda ih mora bit u vemulju
nije vrag da ti taganće rikava :D |
Ma dela on zasad još kak spada, jedino malo zuji kad je potpuna tišina u sobi, ali to mi tak i tak ništ ne znači. Pitam samo za informaciju, ako bi ga jednog dana preselil u drugu konfiguraciju s Opteronom. Pa pošto mi ne treba ništ više od 300-400W (i to je pretjerano za moju konfiguraciju, ali kad se skoro ništ manje ne nudi), ovi Thermaltake modeli i Corsair CX su jedino kaj mi je zapelo za oko, a da donekle vredi te novce. Nažalost nema ih u Ve-milu, a bome ni u kojem drugom dućanu. Fino sredi da dobiš na neku foru ta napajanja manje snage na testiranje, pa da vidimo dal vrede kaj.:)
|
jer mi može netko objasniti recimo neka kučišta s napajanjem 400W koštaju 200-250kn a recimo samo napajanje košta duplo više....imam u planu kupiti kučište za nekih 200-300 kn pa da pitam dali mi se više isplati uzeti ovo napajanje i posebno kučište za nekih 200kn ili kupiti kučište s napajanjem za 200-250???
|
Citiraj:
|
kućište samo je oko 120 na više kn (ovisi o kvaliteti i proizvođaću)
a napajanja su isto tako od 85 kn (colorsit 400W) pa na više ovisno o kvaliteti razlike između kvalitetnih napajanja i jeftinih napajanja je što kvalitetna napajanja imaju pravu snagu dok neko jefino napajanje od 500W ima pravih 250W, znaći 800W npr jefino napajanje bi bilo snažno kao i corsair cx 400w, cijene bi bile više manje iste :D i još k tome ima kvalitetnije komponente, manje oscilacije napona, bolju zaštitu od prevelikog napona (u slučaju da ti grom udari u konfu u najgorem slučaju samo napajanje pregori, kod jefiniih napajanja možda rikne i matična, grafa itd) cijena corsair cx 400W je 390 kn što je dosta para ako ciljaš na jeftino, a dobro napajanje, ali imaš fortron pnf 400W koji je jeftiniji |
najvjerojatnije onda uzimam ovo napajanje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136847 i neko kučište za 150-200kn vidio sam da u adm-u ima zgodnik kučišta za 120-200kn :)
nadam se da će to napajanje držat moj proc i grafu...uzimam novo napajanje jer ovo koje mi je u avataru je riknulo...jbg..:) |
Citiraj:
|
Pitanje da neotvaram novu temu: jel probao ili netko pouzdano zna dal OCZ StealthXStream 600W drzi u dvije 9800+ i 4jezgre?...jer na napajanju nema nikakvih SLI oznaka i slicno,na review je dosta dobar na stranim forumima...
|
Citiraj:
|
da i ja sam procitao to tu http://www.hardwaresecrets.com/article/451/1
al sad jel to 100posto pouzdano neznam..vjerovat cemo... Brine me jedino sto nemam garanciju za njega dobio sam ga ispod ruke,probat cu ovih dana slozit u drugi komp pa cemo vidit..a mozda i neona maknem da vam nebode oci vise hehehe salim se:) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:08. |