PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

Fleks 02.08.2008. 10:12

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115198

Evo jedna dobra prilika za kupit...

bego2 02.08.2008. 11:28

jup...1000kn za to je ok. bolje nemožeš kupit za te pare....

Fleks 02.08.2008. 17:01

Ja sam mu danas na kavi reko da je konj sto netrazi BAREM 1200 za njih... Al dobro... Njemu se zuri i njemu je hitno...

syss 02.08.2008. 17:07

dobro zvuče definitivno, ali novi diamondi 9.1 su 1300kn tak da je 1200kn ipak long shot.

srale7 02.08.2008. 17:09

Ja sam konj?:D

Zuri mi se za pare tak da..sto prije to bolje..

Fleks 02.08.2008. 17:10

Al to je veci i bolji zvucnik od diamonda...

srale7 02.08.2008. 17:16

Citiraj:

Autor syss (Post 1102183)
dobro zvuče definitivno, ali novi diamondi 9.1 su 1300kn tak da je 1200kn ipak long shot.

Tocnije kosatju 1350 ali u online shopovima gdje ih ne mozes poslusat..i btw to je manji zvucnik, ekvivalent Concept2 je diamond 9.2 koji kostaju 1800 kn..

S tim da bi malu prednost dao Daliju, ne zato sto ga imam, nego zato sto sam cuo i diamonde i dali mi nekak bolje zvuci..Naravno razlika nije ogromna:D

SRV 02.08.2008. 19:10

To sve ovisi na sta se spaja, o tipu sobe, o vrsti glazbe...previse je faktora, i Diamondi 9.2 i Concept 2 su dobri zvucnici. Ali da vrijede te pare, vrijede. :)

Fleks 02.08.2008. 19:24

Citiraj:

Autor SRV (Post 1102274)
To sve ovisi na sta se spaja, o tipu sobe, o vrsti glazbe...previse je faktora, i Diamondi 9.2 i Concept 2 su dobri zvucnici. Ali da vrijede te pare, vrijede. :)

Cuo si ih? :D

SRV 02.08.2008. 19:31

Nisam njih, ali jesam Concept 1. Cisto pristojno zvuce, dobro ne bas kao moji vintage zvucnici. :D

Fleks 02.08.2008. 20:04

Citiraj:

Autor SRV (Post 1102285)
Nisam njih, ali jesam Concept 1. Cisto pristojno zvuce, dobro ne bas kao moji vintage zvucnici. :D

a diamonde?

Gile 03.08.2008. 21:29

Šta kažete na ovu externu zvučnu karticu : Begringer F-CONTROL AUDIO FCA202
Više o kartici tu -> http://www.behringer.com/FCA202/

Napajanje moguće pomoću fire-wire,digitalno analogni konverter : 24 bit Multibit Delta-Sigma

U jednoj trgovini je na akciji 480Kn, isplat li se uzeti tu zvučnu, služila bi samo za slušanje glazbe..

syzygy 03.08.2008. 22:10

bježi od behringera što dalje, loša firma sa lošim proizvodima, jedino joj midi kontroleri idu, ostalo nikako

Fleks 03.08.2008. 22:49

Ha cuj pitanje je kak je to slozeno, problemi sa driverima i podrskom itd itd...

Neznam, kupi pa vidi. Nemre bit lose tolko.

Inace usput budi receno behringer ima par jako jako dobrih stvari ;)

srale7 03.08.2008. 22:52

Iskreno za ovu firmu nism nikad cuo, ali ovako na prvi pogled djeluje uvjerljivo. Naravno to ne moze biti mjerilo, ali kazem da meni zgleda ok..Naravno zvucna se en kupuje po tome kako zgleda, vec kako zvuci, kakva joj je podrska, driveri, a to je vec drugi par rukavica..

Reci Fleks koje su to dobre stvari od te firme?

EDIT:Sad sam malo pretrazio njihovu stranicu, jbte, pa sta oni ne prozvode? zvucnici, mixete, pojacala, sound procesore, napajanja, instrumente i sta jos sve ne?

@Syzygy objasni nam malo svoja losa iskustva sa ovom firmom

syss 03.08.2008. 23:33

pa baš nisi trebao reć kako nisi čuo za behringer... mogo si samo zguglat i tišina :D

Fleks 03.08.2008. 23:43

Citiraj:

Autor syss (Post 1103051)
pa baš nisi trebao reć kako nisi čuo za behringer... mogo si samo zguglat i tišina :D

Pa bolje da je reko da nije cuo, nego da se ko ti pravi tulav i tvrdi da je sonus faber usvari podruznica logitecha koja radi ozvucenja za javne WCe :D

srale7 03.08.2008. 23:51

Ma to sam ja namjerno napisao, da se ekipa raspise o behringeru.. A i ti Sys isto na sve nasjednes:D

Dobro nisam bas dobro upoznat s njihovom produkcijom zvucnih za pc:D

Jedno vrijem sam bio jako blizu kupnje behringera DEQ2496, to je univerzalni ekvilajzer, s njim se rijesavaju problemi akustike sobe za pojedina frekvencije, cijena je ako se ne varam bila 2000 kn polovni, novi je bio oko 2700.. Ali odustao sam jer mi je to bilo malo previse.. A ovo je komentar covijeka koji ga je koristio http://www.vmpseurope.com/eq/B_DEQ2496.htm

Vjeko 03.08.2008. 23:54

nisi čuo za behringer??? :D
kasno ti se sada izvlačiti :p

proizvode izvrsne mixete ako niš drugo. imam par komada :)

srale7 03.08.2008. 23:55

da, nisam ni cuo za intel..:D

Citiraj:

i tvrdi da je sonus faber usvari podruznica logitecha koja radi ozvucenja za javne WCe
Pa Fleks, to i je sonus faber, nego eto u zadnje vrijeme proizvode i kucne zvucnike..:D:D

I zvucnici nisu uopce losi:goood:

syzygy 04.08.2008. 00:07

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1103015)
@Syzygy objasni nam malo svoja losa iskustva sa ovom firmom

drage volje

Mixeri su im koma, od kvalitete zvuka do kvalitete izrade, faderi krepaju brzo (izlizu se), killeri padaju, bpm counteri znaju debelo pretjerivati, efekti ne hvataju uvijek, isto tako i faderi zbog lose izrade.

Slusalice su takodjer koma, od plasticne izrade do loseg zvuka te lose trajnosti, slusalice sa spuzvicama od behringera nemojte nikad kupovat.

sa aktivnim i pasivnim monitorima takodjer samo loseg iskustva, u pocetku sve to fino svira, dok na kraju ne pocnu ulazi padat van/u kutiju pa do pada performansi u samom zvuku.

kazem, jedino sto je vise manje dobro su midi kontroleri, za ostalo ne znam.

behringer je za one koji kupuju nesto novo, a gledaju samo na cijenu te im je ona jedini faktor..a kod ove firme je skoro sve jeftino naspram puno kvalitetnijoj konkurenciji.

syss 04.08.2008. 00:17

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1103075)
Pa Fleks, to i je sonus faber, nego eto u zadnje vrijeme proizvode i kucne zvucnike..:D:D

I zvucnici nisu uopce losi:goood:

tak se i fleks poveo za 707icama i orielom, pa kupio neku kinesku patvorevinu desetljeće kasnije :D

SRV 04.08.2008. 01:04

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1102310)
a diamonde?

I jesam i nisam, na sistemu se bio vrtio neki glup rap.

Prije ce bit da nisam. :D

srale7 04.08.2008. 01:24

Bego, jel si kupio one Missione "sto ruse"?:D

bego2 04.08.2008. 03:12

ak mi das pare idem odmah danas. :)

slusajte syzygy-a, dobro govori. :D

tech 05.08.2008. 18:31

wawaweewa:D
Nego,pošto imam malu sobu i moram vratiti ove fišer zvučnjake, razmišljao sam uzeti neke od missiona, koji bi sluzili ko frontovi dok se ne preselim u vecu sobu pa ih postavim ko surround...dakle dilema je mission mv-2 i mission m30i..il pak ima nekaj boljega u tom rangu(mordaunt short?)

srale7 05.08.2008. 18:35

do koliko para? predpostavljam 900 kn, a ja bi od tih missiona izabrao ove m30i, iako mislim da razlika nije bas prevelika..

A sad nesto bolje za te pare..Idem sutra cuti one hvaljene CambridgeAudie, oni kostaju 1200 i imas 10% popusta na cash..Pa sutra javim dojmove..

tech 05.08.2008. 18:40

700kn...tolko su u m-computersu(m30i), sam kaj nemam neku slušaonu di bi ih poslušao..

srale7 05.08.2008. 18:56

A gle, za 700 kn mislim da se isplate.. ali kad bi mozda skupio jos 300 kn i uzeo si ovo http://komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=34&l=1

Evo kako sam obecao, jedan video o skupini zagrizenih audiofila iz Grčke..

http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs

EDIT:Sorry na duplom..

-POP- 06.08.2008. 01:46

Cresta se još proizvodi?!

tech 06.08.2008. 02:29

LOL, Srale ne pljuj mi po kenjari(mos po onim zvucnjacima:D) Moja kenjara(Krf-5050D) se jos dobro drži...al nikako da buraza nagovorim da proda svoju yamahu..

tech 06.08.2008. 20:10

i srale si išao poslušati cambridge?
Sry na duplom postu...

srale7 06.08.2008. 21:55

nisam, jer tek sutra idem po nove zvucnike, pa cu usput poslusat Cambridge pa javim dojmove..

tech 06.08.2008. 23:16

Kaj ćeš uzeti?ak nije tajna:)

srale7 06.08.2008. 23:36

E jos uvijek je tajna..vjerovatno ce i ostat:D

Naravno salim se..

Kako sam napisao prilikom prodje svojih Dalija, koji i dalje po meni jedni od najboljih zvucnika za te novce, malo su mi preveliki za moju sobu, odnosno imam problema sa bas podrucjem, morao sam ici na nesto manje..Ukazala se prilika, u pola cijene, zadnji par u ducanu.. Iz tog razloga nisam stigao poslusat jos neke konkurente, jer nisam imao vremena i nekako sam se odmah odlucio za te, jer su jako fino zvucali za jos neusvirani zvucnik..Nazalost nije postojala mogucnost da ih poslusam doma, tak da cemo sutra vidjet sta bude..

Ph03n1x 07.08.2008. 07:20

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1105244)
Kako sam napisao prilikom prodje svojih Dalija, koji i dalje po meni jedni od najboljih zvucnika za te novce, malo su mi preveliki za moju sobu, odnosno imam problema sa bas podrucjem, morao sam ici na nesto manje..Ukazala se prilika, u pola cijene, zadnji par u ducanu.. Iz tog razloga nisam stigao poslusat jos neke konkurente, jer nisam imao vremena i nekako sam se odmah odlucio za te, jer su jako fino zvucali za jos neusvirani zvucnik..Nazalost nije postojala mogucnost da ih poslusam doma, tak da cemo sutra vidjet sta bude..

Još buš na kraju završil na CA S30 ;)

srale7 07.08.2008. 11:31

Mislim da ne budem, ali ako mi se bas jako svide danas, tko zna:D

Fleks 07.08.2008. 17:21

Upravo me SMSnuo srale:

Celjust do poda na jamo 825 i sigurno ce ih kupit.

srale7 07.08.2008. 19:15

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1105759)
Upravo me SMSnuo srale:

Celjust do poda na jamo 825 i sigurno ce ih kupit.

Al ga ovaj Fleks moze srat:D

Bio sam danas popodne u Audiocinema artu, dosao sam po svoje zvucnike i usput poslusao one male Cambridge S30. To mi je lagano odvalilo celjust, jer zvucnici su jako mali ali zvuk je jako jako mocan. Znaci za neka normalna slusanja, normalne glazbe i tko ima malu sobu moja definitivna preporuka za ove zvucnike. Sirina i dubina stagea, timbarna tocnost, neobjasnjivo dobro bas podrucje jednostavno ne daju da slusatelj zakljuci da se tu radi o valjda najmanjem hifi zvucniku na trzistu..S tim da se ovi zvucnici u neko vrijeme mogu jako dobro nadogradit s jednom aktivnim subom i onda je taj sustav stvarno predobar za te pare.

Namjerno sam pripremio jedan CD sa malo zahtjevnijom glazbom posebno za bas podrucje, naravno to nije bilo techo ili sl, nego snimke velikih orkestara, gdje je i sama dinamika jako velika i stvarno za tocnu reprodukciju takvog materijala morate imati onako, povece zvucnike sa jakim pojacalom. Naravno ovdje su me mozda malo razocarali, ali realno gledajuci, ocekivati od ovih kutijica da tocno i vjerno prenesu zvuk od 80-ak glazbenika, nebi bilo posteno. Ali mislim da bi se s jednim solidnim aktivnim subom stvar bitno poboljsala..

Uglavnom svi vi koji ste se mozda spremi otisnut u vode hifi-ja, a boravite u relativno malim prostorima (vecina nas) ovo su zvucnici za vas. Cijena im je za cash 1170 kn.

Nego ajde da napisem par rijeci i o svojim novim kutijama. Recimo da se sad jos malo usviravaju i problem s bas podrucjem je i dalje prisuta, moglo bi se reci i veci nego sa Dalijima i zbog toga bi trebao biti nesretan, ali..

Udmah sam prionuo tweakanju i bas refleks otvore koji su smjesteni sa straznje strane zvucnika zapunio s finom spuzvom. Malo testiranja i zakljucio sam da su rezultati puno bolji nego kad sam to isto radio s Dalijima, iako oni te otvore imaju s prednje starne zvucnika i u teoriji oni su laksi za smjestaj i ugađanje bas podrucja..

To su sad prvi dojmovi, kad se zvucnici usviraju bacim jos neki detalj..

pozz

Swarm dude 07.08.2008. 19:38

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1105861)
Udmah sam prionuo tweakanju i bas refleks otvore koji su smjesteni sa straznje strane zvucnika zapunio s finom spuzvom. Malo testiranja i zakljucio sam da su rezultati puno bolji nego kad sam to isto radio s Dalijima, iako oni te otvore imaju s prednje starne zvucnika i u teoriji oni su laksi za smjestaj i ugađanje bas podrucja..

To su sad prvi dojmovi, kad se zvucnici usviraju bacim jos neki detalj..

pozz

Sa spužvicom se nekim zvučnicima (možda i na svima, ne znam) spusti tjunirana :D frekvencija bas reflex porta. Pa eto neko objašnjenje i poticaj drugima da eksperimentiraju. Možda pomogne i drugima :chears:
EDIT: mislim kako čep od spužve mora imati rupu u sredini, kako bi ovaj tweak radio...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:19.