PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Provale informatičkih dućana (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8845)

De5tr0yer 29.12.2007. 21:24

mislio sam na fleku sa tamnijim prikazom slike, promijena boje, nesto... to bi onda bilo 100% to sto sam opisao, ne fleka na ekranu.

Matesonik 29.12.2007. 21:38

Vis...i ja sam se prvo smijao ali sam malo razmislio i dosao do istog zakljucka - ode fosfor. Sori. :chears:

..::Matej::.. 29.12.2007. 22:16

ja mogu reci da imam 1 mrtav pixel .....
na crt monitoru 17" star dobrih 5god .... nije staklo vec ja bas na slici ... kad ugasim monitor nekih 20sec je jos tamo onda nestane

RisingPower 29.12.2007. 22:32

Citiraj:

Autor ..::Matej::.. (Post 909956)
ja mogu reci da imam 1 mrtav pixel .....
na crt monitoru 17" star dobrih 5god .... nije staklo vec ja bas na slici ... kad ugasim monitor nekih 20sec je jos tamo onda nestane

Hvala Bogu da nisam jedini, već sam se ozbiljno zabrinuo da će slijedeća stvar koju ću vidjeti biti bijeli miševi! :D

SniperWolf 29.12.2007. 23:50

Citiraj:

Autor Ozy (Post 908870)
Pozor,molim dobro pogledajte ovu Nokia-ediciju grafičke... :)
U biti liči malo na mobitel :goood: ;ali cijena je zato ok... :) ::goood: :lol2:

http://www.imagesforme.com/out.php/t...ligrafu....JPG

da, i jos neznaju kad ce stic..
:lol2:

a danas, doso po sluske sto sam narucio u četvrtak. Pola robe im nije doslo, katastrofa. Ni u kvarku jedno 2 tjedna prije nove godine ne narucuju nikakvu robu jer je .. eto nova godina

Roy 30.12.2007. 00:04

Nije informatička firma ali zgodna anegdota...došao u Algoritam u Avenue mallu i između ostaloga prošećem do dijela sa medijima...gledam, ima hrpa toga a tražio sam lightscribe medije, zatrebalo mi. Naišao djelatnik odjela pa kažem da uštedim vrijeme traženja i pitam: "`dan, imate li lightscribe medije?"...frajer se zblokira, dođe k sebi i kaže, "ne, imamo samo Verbatim i Traxdata medije"...:D

Mada da budem pošten, nisu imali lightscribe ni verbatimove ni Traxdatine...ali sam to morao sam pogledati.:D

Baja 001 30.12.2007. 00:40

Naišao u Sinj i čuo da ima jeftinih traxdata DVD-a u Getro-u.
Prešao cijeli dućan kupio neke sitnice, tražim DVD-ove a njih nema nigdje.
Pitam prodavačicu (cca 25god ima): "Imate li DVD medija?"
Ona:"Kako ne ali ih nisi vidio na uglu?"
Ja:"Ne možet li mi pokazat?!?"
Ona:"Evo ovdje kako nisi primjetio..."
Uzima ona kutiju kad na njoj neka šrotex marka DVD playera. Lijepo sam curi kaza da mi to ne treba, a ona je:"Onda mi nemamo ono što tražiš". OK mogla si odma reć a ne ono DeVeDE plejr! ;)
Kada sam izaša iz dućana :D :D :D

fanATIk 30.12.2007. 00:44

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 909855)
Ti si se rodio sveznajuć? Ako ti imaš neko suvislo objašnjenje odakle crna točkica na CRT monitoru onda ću te ponizno saslušati i upijati svu Tvoju mudrost dok ne postanem kao Ti.

Nisam se rodio sveznajuć. Al sam vjerojatno malo više toga saznao u životu od tebe. Npr. to da smiješ otvoriti računalo tokom garantnog roka i pogledati što te zanima. Time gubiš garanciju na računalo kao cjelinu ali ne i garanciju na komponente pojedinačno. A te garancije su u večini slučajeva duže od uobičajene godine dana za cijelo računalo. Npr. HDD do 5 godina, CPU do 3 godine, GPU od jedne do tri godine itd. Pa si sam mogao naći koji vent u računalu izaziva povremenu buku. Al nisi. Zašto? Zato jer si neupućen. I od takvih ti šarlatani mogu izmust lovu i mogu ih zayebavat u garantnom roku.
Što se "mrtvog pixela" tiče. Fizički je nemoguće postojanje mrtvog pixela na CRT-u. Jerbo izraz mrtav pixel postoji samo za LCD. Sad si promijenio izraz u crna točkica što je već nešto drugo. Kod tebe je vjerojatno riječ o prašini unutar ekrana ili kvaru na nekom od tri elektronska topa. Mogao si ga reklamirat prije 5 godina kad si ga kupio a nisi. Tvoj problem. Pa mislim da je malo kasno za kuknjavu oko toga.
Citiraj:

Autor RisingPower (Post 909855)
A u suprotnom se nemoj napuhavati kao zagorski puran. Ok?

Buaaaaahahaha... Scary... I'm so afraid... Što će bit ak nastavim? Tražit ćeš me po gradu? Hakirat ćeš mi akaunt tu na forumu? Buahahaha...

Ako se ovdje neko puše, to si onda ti. A prevelika si njubara tu na forumu za takvo nešto.:kafa:

BladeRunner 30.12.2007. 02:06

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 910071)
Nisam se rodio sveznajuć. Al sam vjerojatno malo više toga saznao u životu od tebe. Npr. to da smiješ otvoriti računalo tokom garantnog roka i pogledati što te zanima. Time gubiš garanciju na računalo kao cjelinu ali ne i garanciju na komponente pojedinačno. A te garancije su u večini slučajeva duže od uobičajene godine dana za cijelo računalo. Npr. HDD do 5 godina, CPU do 3 godine, GPU od jedne do tri godine itd. Pa si sam mogao naći koji vent u računalu izaziva povremenu buku. Al nisi. Zašto? Zato jer si neupućen. I od takvih ti šarlatani mogu izmust lovu i mogu ih zayebavat u garantnom roku.
Što se "mrtvog pixela" tiče. Fizički je nemoguće postojanje mrtvog pixela na CRT-u. Jerbo izraz mrtav pixel postoji samo za LCD. Sad si promijenio izraz u crna točkica što je već nešto drugo. Kod tebe je vjerojatno riječ o prašini unutar ekrana ili kvaru na nekom od tri elektronska topa. Mogao si ga reklamirat prije 5 godina kad si ga kupio a nisi. Tvoj problem. Pa mislim da je malo kasno za kuknjavu oko toga.

Buaaaaahahaha... Scary... I'm so afraid... Što će bit ak nastavim? Tražit ćeš me po gradu? Hakirat ćeš mi akaunt tu na forumu? Buahahaha...

Ako se ovdje neko puše, to si onda ti. A prevelika si njubara tu na forumu za takvo nešto.:kafa:

A što reć na ovo:
Nedavno u Ve-Mila u Splitu uzimam frendu komp, govorim liku komponente bla bla bla..I složimo mi to i kažem mu kad će to oni sklopit da mogu doć po komp.
Kaže on meni, imaš tri opcije za sklapanje:
1: Mi ti ga sklopimo, besplatno, i stavimo ti markicu...
2.Platiš 180kn i mi ti ga sklopimo i nedobiješ markicu
3.sam ga slažeš.
Kažem je pa nije mi važno za markicu, ako je skinem ostaje pojedinačna garancija po komponentama. A prodavač meni da ako skinem markicu da imam samo 1 god garancije na komponente koliko god one imale jamstva..Ja osta paf..Kaže ja njemu kako je to židovski i kurvanjski, a on da eto tako pokušavaju izbjeć sklapanje kompova..
Ipak je frend platio i od***ao markicu..
Ali, jeli to protuzakonito?
Ja sam u istog Ve-mila uzeo komp u 9.mj i nisam ništa platio ni dobio markicu niti mi je to itko spominjao. To sam mu i rekao i on kaže da se neko sigurno za***a..

Ozy 30.12.2007. 02:27

Dali je zakonito ili nije,tko će znat...vjerojatno nije,ali obzirom da nam se zakoni jako slabo provode...možeš prdnut na rupu na koju hoćeš... :lol2:

Sad kao smiješno,a u biti žalosno...
Nego da,inače piše za Vemil da se skidanjem naljepnice gubi svako jamstvo...e sad to što nebi trebalo i smejlo biti tako to je neka deseta priča... :fiju:
Links je po tom pitanju ok koliko sam upućen,i dalje priznaju jamstvo na sve komponente mislim.. .:)

Nego da : @Fanatik :
Gle,nije takvim stavrima mjesto ovdje...iskreno malo si me razočarao tim neozbiljnim stavom za svoje godine...kažem za svoje - mislim nisi deda,ali da se razumijemo nisi ni mulac.. :goood: Pokazati razumijevanja i prema noobu koji ne otvara jer ili nezna šta radi,ili ne smije zbog gare. a i zbog neznanja usto,a ne ga odmah poklapat kao zadnju šerpu.. :kafa:
Tako da chill i ono...ako ti je lakše da je netko prvi nešto počeo,nemoj se spuštati na taj nivo.. ;) I NHF pls. :beer:

Eto,ako modovima šta smeta,pa neka pbrišu gornja 2-3 posta,koliko već treba..?.. :)

BOGDO 30.12.2007. 03:17

[quote=srale7;909222]Moram priznati da do danas nisam vidio ovu temu, a stvarno je odlična.. I sad sam u komadu pročitao svih 28 strana.. Pa da podjelim i svoja iskustva..

2005 sam se odlucio kupiti laptop. Izbor je pao na Acera WLMI 5024. Uzimao sam preko starine kartice i tu su karticu primali po najboljim uvjetima u jednom ducanu u Dubravi, Arteh mislim. I ja tamo lijepo platim laptop, 10k kuna, i frajer mi kaze da dolazi za max tjedan dan, jer je to bio trenutni bestbuy i stvarno ga nigdje nije bilo. Laptop sam dobio za 3 tjedna..Zvuci malo pederski od njih, ali razumijem..Ljudi su i nije tako strasno.. Laptop i danas radi ok..

Stari nije to do njih nego do njihovih dobavljača.A što se tiče likova koji tamo rade oni su super uslužni i imam samo riječi pohvale.I da dućan se zove Arhiteh.
pozz

yedwy 30.12.2007. 08:38

Oštećenja fosfora nisu ništa tako rijetko ja sam imao par CRT TVa tokom godina koji su imali malo sprcan sloj kod izrade tako da je moguće, jedan je čak imao recimo takvu bad toččku baš ali to je u biti rupa u sloju...

BlackDwarf 30.12.2007. 09:29

Moj slucaj u Osijeku:

Ve-mil
Ja: trebao bi tv karticu U8000 za pc
Prodavacica: odite gore na kat s ovim praznim papirom da dobijete stambilj
Ja: odem gore, dobijem stambilj i vratim se kod prodavacice
Prodavacica: idem ja sada natrag gore na kat pa cu odmah donije karticu
-"cekao sam 20min i prodavacica silazi"
Prodavacica: nisam nasla gore u vitrini pa cu provjeriti na skladistu
-"opet je proslo 20min"
Prodavacica: nisam nasla ni u skladistu ali za svaki slucaj cu provjerit opet na katu u vitrini
-"nakon silnog trazenja nasla je u vitrini"

HGspot
JA: trebao bi 25kom Verbatim dvd-a
Prodavac: trebate li prazne ili pune
JA: okrenuo se i da bi izasao iz trgovine pride drugi prodavac
Prodavac 2: oprostite mom kolegi ali danas ima los dan

TomG 30.12.2007. 10:18

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 909832)
Moguće. Ima jedan mali crni piksel koji je mrtav da ne može biti mrtviji...

davno se nisam wak nasmijao :D

fanATIk 30.12.2007. 10:36

Citiraj:

Autor Ozy (Post 910132)

Nego da : @Fanatik :
Gle,nije takvim stavrima mjesto ovdje...iskreno malo si me razočarao tim neozbiljnim stavom za svoje godine...kažem za svoje - mislim nisi deda,ali da se razumijemo nisi ni mulac.. :goood: Pokazati razumijevanja i prema noobu koji ne otvara jer ili nezna šta radi,ili ne smije zbog gare. a i zbog neznanja usto,a ne ga odmah poklapat kao zadnju šerpu.. :kafa:
Tako da chill i ono...ako ti je lakše da je netko prvi nešto počeo,nemoj se spuštati na taj nivo.. ;) I NHF pls. :beer:

Eto,ako modovima šta smeta,pa neka pbrišu gornja 2-3 posta,koliko već treba..?.. :)

Mislim da je on trebao razumijevanje pokazat. I to razumijevanje smisla za humor. To što nisam stavio smajlija u prvi post ne znači da sam ultraozbiljno2000 mislio da treba otvorit takav topic (tako i tako već postoji Mladež i droge:D). Zaboga, blagdani su, chill, zekapeka... Al reć mi da se pušem ko zagorski puran što mi niko u životu nije reko, je bilo povlačenje za jezik. Mislim, skrolaj malo po mojim postovima pa daj konstatiraj da sam ja neka napuhana veličina.
NHF anybody!:chears::chears::chears:

RisingPower 30.12.2007. 13:48

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 910215)
Mislim da je on trebao razumijevanje pokazat. I to razumijevanje smisla za humor.

Kako da pokažem razumijevanje za tvoj smisao za humor kad ga uopće niti nemaš? Imaš jedino smisla za spuštanje.

Citiraj:

Nisam se rodio sveznajuć. Al sam vjerojatno malo više toga saznao u životu od tebe.
Od tih saznanja imaš jedino ti koristi, jer je očigledno da ih ne želiš prenjeti drugima. Sva sreća da nisu svi na forumu poput tebe. Ja otvoreno priznajem da ne znam mnogo stvari. Pa što ako sam izvalio ono sa bad pixelom na CRT-u? Tvoja reakcija uopće nije potkrijepila tvoje silno znanje i godine jer si klasičnim "LOL, ROTFL, Buahahaa" i sl. uzrečicama ispao kao nabusani pubertetlija koji je otkrio kako mu rastu dlačice na izvjesnim mjestima, pa radi toga misli da je bolji od drugih...

Citiraj:

Ako se ovdje neko puše, to si onda ti. A prevelika si njubara tu na forumu za takvo nešto.
Bolje biti njubara nego napuhani zagorski puran koji plovi nosom kroz oblake.

Citiraj:

Npr. to da smiješ otvoriti računalo tokom garantnog roka i pogledati što te zanima. Time gubiš garanciju na računalo kao cjelinu ali ne i garanciju na komponente pojedinačno.
Ne hvala, bila mi je draža garancija na računalo u cjelini. Da sam ogrebao makar jednu jedinu naljepnicu, ovi bi pronašli 1001 izgovor da me otpile.

Citiraj:

Mislim, skrolaj malo po mojim postovima pa daj konstatiraj da sam ja neka napuhana veličina.
Skrolao sam po tvojim postovima i konstatirao sam da si napuhana veličina koja teži prema nebeskim visinama. A te osobine može imati jedino - balon!

Lud76 30.12.2007. 14:31

RisingPower ipak si malo predaleko otišao, makni post i riješite to preko pm-a jer bi mogao na hlađenju završiti...

RisingPower 30.12.2007. 14:45

Iskreno, sasvim mi je svejedno hoću li završiti na hlađenju ili ne jer sam nakon ovoga izgubio volju da sudjelujem na forumu. Čim nešto krivo kažem ili se nespretno izrazim odmah se aktivira nekakvo dežurno zabadalo koje me zasipa lavinom ismijavanja. Mislio sam da je ovo ozbiljan forum na kojem nitko ne šikanira slabije upućene korisnike, ali sam se očigledno prevario...

fanATIk 30.12.2007. 18:34

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 910364)
Kako da pokažem razumijevanje za tvoj smisao za humor kad ga uopće niti nemaš? Imaš jedino smisla za spuštanje.

Vidiš, baš naprotiv. U društvu važim za osobu koja ima natprosječan smisao za humor. Al dobro, ti nisi dio mog društva (a kakav si se pokazao, niti bi želio da budeš). Sama tvoja reakcija di me vrjeđaš dovoljno govori o Tvom smislu za humor.

Citiraj:

Od tih saznanja imaš jedino ti koristi, jer je očigledno da ih ne želiš prenjeti drugima.

Ajd molim te argumentiraj.

Citiraj:

Sva sreća da nisu svi na forumu poput tebe. Ja otvoreno priznajem da ne znam mnogo stvari. Pa što ako sam izvalio ono sa bad pixelom na CRT-u? Tvoja reakcija uopće nije potkrijepila tvoje silno znanje i godine jer si klasičnim "LOL, ROTFL, Buahahaa" i sl. uzrečicama ispao kao nabusani pubertetlija koji je otkrio kako mu rastu dlačice na izvjesnim mjestima, pa radi toga misli da je bolji od drugih...

Reakcija LOL, ROTFL itd je uslijedila na to što si me nazvao napuhanim puranom. Pošto sam priznaješ da neznaš mnogo stvari, pa koristi google zaboga.:google: Npr. ukucaj CRT i dead pixel. Ovo o dlačicama ne želim ni komentirati. Meni su davno izrasle, a kad se tebi prve pojave, otvori topic u svaštari i pohvali se.

Citiraj:

Bolje biti njubara nego napuhani zagorski puran koji plovi nosom kroz oblake.

Već mi je jednom spomenuto da se ne spuštam na tvoj nivo pa ću preć preko ovog.

Citiraj:

Ne hvala, bila mi je draža garancija na računalo u cjelini. Da sam ogrebao makar jednu jedinu naljepnicu, ovi bi pronašli 1001 izgovor da me otpile.

Da su ti rekli da ne pališ računalo nedjeljom, ti bi ih vjerojatno poslušao.:lol2:

Citiraj:

Skrolao sam po tvojim postovima i konstatirao sam da si napuhana veličina koja teži prema nebeskim visinama. A te osobine može imati jedino - balon!

Pa hajde molim te argumentiraj, quotaj te moje postove di sam ja takva napuhana veličina.

Citiraj:

Iskreno, sasvim mi je svejedno hoću li završiti na hlađenju ili ne jer sam nakon ovoga izgubio volju da sudjelujem na forumu.

http://www.cheesebuerger.de/images/m...aurig/a015.gifhttp://www.cheesebuerger.de/images/m...aurig/a065.gif
http://www.cheesebuerger.de/smiliege...ge/390/367.png

RisingPower 30.12.2007. 19:48

@Striček Fanatik (puran zagorski):

Više ne želim trošiti svoje vrijeme na uzaludnu raspravu sa tobom. Rekao sam sve što sam htio, a sada će te jednostavno ignorirati. Lijepo odi tražiti nekog drugog neiskusnog korisnika koji ,za razliku od tebe, nije popio svu pamet svijeta i počni ga ismijavati čim ti se ukaže prilika. Nadam se da ćeš imati bolju (dužu) zabavu od ove danas.

Sretno :)

P.S. Ona riječ ispod tvojeg nicka sa lijeve strane te savršeno opisuje. :goood:

fanATIk 30.12.2007. 20:25

Naravno, argumentirao si svoje uvrede. Nema veze. Al smiri se malo, popij koji apaurin, naj se pjenit toliko. Blagdani su.
I da, to ispod mog nicka spada također u smisao za humor. Koji budale nemaju. Kao ti. I ja mislim da ovome nema mjesta ovdje, zaspamali smo thread. Ako imaš šta za reć, al pametno, imaš PM.

Tz4r 04.01.2008. 17:56

vrijeme radnje: 04.01.2008
mjesto radnje: hgspot u mandiju

stoje 2 prodavaca kod laptopa i televizora i dode neki lik pitati dali laptop ima wireless..... ova dvojca sepogledaju zacudeno da koj k... ih to pita.... onda se jedan pametan sjetio da je to ono kad na specifikacijama pise WLAN.....

to nekak zgotove i gledam ja macbook i slusam njih 2 sta pricaju... jedan je prepricavao kako ga je danas neki lik ispitivao za plazme i lcdove... pitao ih je za rezolucije.... a ovaj komentira da on nije isao u skolu kako bi to znao, da gdje bi to mogao nauciti i da ga to uopce ne zanima.... i njima dvojci je to bilo urnebesno smijesno i jos su zakljucili da znaju onovnu razliku izmedu lcda i plazme i da je to njima dovoljno....

buljo 04.01.2008. 18:23

@ RisingPower

@ fanATIk

Sa ovim mojim postom je gotovo vaše "prepucavanje" ako se toliko volite odite na kavu ili se nastavite dop preko pma.

Poggiali 04.01.2008. 18:29

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 909968)
Hvala Bogu da nisam jedini, već sam se ozbiljno zabrinuo da će slijedeća stvar koju ću vidjeti biti bijeli miševi! :D

Nisi jedini, i ja vidio crnu točkicu na crt-u :kafa:

malcom 05.01.2008. 22:16

http://www.imagesforme.com/out.php/t14203_Untitled.jpg

navali narode sve djabe!! :D:D:D

Speedbreaker 05.01.2008. 22:21

Zakaj si postal dvaput?

zaebani 05.01.2008. 22:37

i kaj sad da ja to stisnem u kosaricu i obavim placanje jos veceras?
sutra ga dobivam besplatno??

malcom 05.01.2008. 22:39

Citiraj:

Autor Speedbreaker (Post 916509)
Zakaj si postal dvaput?

ma nesto mi opera steka slobodno obrisite jednog:kafa:

JVC HX-Z10 05.01.2008. 23:55

Citiraj:

Autor malcom (Post 916505)

kolko je ruzan vjerojatno stvarno tolko i kosta :)

malcom 08.01.2008. 23:12

imam jos jednu (ne)zgodu u net-com-u:
ja: dobar dan
prodavac: sta trebas
ja: trebami nvidia 8800 gt
prodavac: sta je to

samo sam se okrenuo i iso ca :D:D:D prodavac nezna sta je 8800 gt pa stvarno super.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.