![]() |
Adm mi je na drugom dijelu grada i nemam baš mogućnosti vrijeme trošit da odem do njih a hitno mi treba jedna komponenta.
Ako je sada naručim jel je mogu očekivat sutra?I koliko je dostava za Zg?Jel tko tako naručivao? |
mislim da ako i sutra naručiš da bi trebao dobiti isti dan
|
Dakle dođem aj u ADM vratit hard koji je vrisnuo, i lik mi veli da ga ja moram o svoj trošak slat u ameriku jel mi je garancija 3 godine kod njih a kod seagate-a još dvije godine, a na računu mi lijepo piše da je 60 mjeseci, nema nikakvih sitnih slova ni nikakvih zvjezdica.
Na jamstvenom listu također... I baš ih briga neće mi uzet hard i doviđenja. Lik mi veli da sam ja pristao na uvjete proizvođača iako ti uvjeti nigdje ne pišu, sve u svemu jedno veliko odjebavanje! |
kontaktiraj udrugu potrošač i raspitaj se kakva su ti prava jer to nigdje nije pisalo niti si znao za te uvjete (3+2amerika)
|
Ako na računu piše 5g., onda ga moraju uzeti. Napiši im pismo o tome i priloži kopiju računa na kojem piše kolika je garancija te usput obećaj prijavu DI ako ne uzmu hard. Obavezno ga pošalji preporučeno, može i s povratnicom. Počekaj zakonski rok od 15 dana da ti odgovore, pa ako odgovor bude negativan, napiši prijavu uz prilog svih dokumenata.
EDIT: tebe se ne tiče gdje je dodatna garancija ostvariva jer na računu piše 5g. koje garantira ADM tj. generalni zastupnik za Seagate u HR. |
Vidim na stranici njihovoj da pise da je od 1.9.2009, garancija 3 godine ja sam kupio prije tog, upravo je i bila ideja da cu sljedece to napravit, još cu ih sad nazvat da ih zadnji put pitam, a nakon tog šaljem preporučeno
|
Ne zovi - šalji pismo. Telefonski razgovor nije dokaz. Pismo je.
|
Ma nije bed nazvat cu ih samo da ih pitam jel to zbilja potrebno, jer mi se čine ok likovi, mislim da je to i pošteno od mene. a onda šaljem poštom i žalim se i šta već....
|
Napiši dopis - primjer imaš u mom sigu za vraćanje na daljinu.
Pozovi se na zakon o obveznim odnosima: Citiraj:
Citiraj:
0.01%: negativan odgovor iz bahatog neznanja i automatizmom najmanje 10.000 kuna kazne :) I opet ti dobivaš hard disk.... ;) |
Išao sam se ja žalit gore vlasnicima tako i rekli su mi da su oni usmeno rekli tada kada su prodavali da vrijedi samo 3 godine, tako da sumljam da će bit isprike i sl. također mi je lik rekao da ukoliko se odlučim na tu opciju da idem na sud da su to moja rječ protiv njegove jer na jamsvenom listu ne piše datum i kao mogao sam ga bilo kada isprintat, a na samom računu ne piše ništa o garanciji.
Uglavnom rekao mi je da kao pošaljem neki mail njima i da će ga oni prosljedit seagate-u. Nisam baš tako nešto očekivao od njih, ali dobro Edit: hard sam platio gotovinom i imam račun, ubiti platio sam karticom pbz (maestro) |
Dobio si upute. Nikakav mail, nikakav sigejt.
Dali su ti jamstveni. Na njemu ne mora pisati ništa. Nije tvoja briga što na računu ništa ne piše. Korak 1. Napiši dopis u kojem ćeš opisati cijelu situaciju. Nakraju postaviš pitanje: Dali oni tebi odbijaju reklamaciju hard diska za koji su ti dali jamstvo od 60 mj i koji su ti dužni napraviit temeljem članka 5. ZOO-a? Također ih podsjeti na kaznenew odredbe. Stavi im kopije sve dokumentacije. Korak 2. Sa odgovorom prijava DI. Nema tu suda. BTW. tko je uvoznik? BTW2. nepostoje uvjeti iznad zakona, a kamo li uvjeti proizvođača koji nije u RH. |
ma nemam pojma ko je uvoznik a i nije da me briga, napravit ću to što si mi savjetovao, budem ovdje još napisao šta je bilo od svega toga, jel ima smisla ić u udrugu za zaštitu potrošača?
Hvala na savjetu, nije da mi je baš toliko stalo do hard diska ali jako mi smeta ovo prodavanje magle, i muljanje, jeb* ih 500gb hard disk, stvarno jako bezobrazno od njih ako ništa barem zbog brige o potrošaču i vlastitog imidža, ali ok. Edit: kako se točno piše dopis? što je uopće dopis i u kojem obliku se on šalje? |
Citiraj:
Sad, neznam jesi li dobio žutu nalčjepnicu ili nekakav drugi oblik jamstva.. Možda je i propao pa sad seru zjake u ADM-u da nebi ispunili svoje zakonsku obvezu... No idemo redom. na a4 napišeš (primjer sa vraćanjem na daljinu): Code:
Ime Prezime U sredini napišeš onaj opis... i pitanje... i traži detaljno objasnjenje ako je odgovor negativan. Potpišeš, (skeniraš/slikaš/fotokopiraš reda radi za prijavu) ubaciš u kuvertu, odeš u poštu i pošalješ preporučeno sa povratnicom. Cijena negdje 11 kuna. I to je to. Kad dobiješ nazad ispuniš online prijavu sa skeniranim dokumentima Državnom inspektoratu. Mada ti kažem da od 20 dopisa nijedan nije bio negativan.... |
Nezmam pojma tko je uvoznik jedino što sam dobio je hard disk bez ikakve kutije na njemu ima naljepnica od harda sa sn i jos nekim brojevima, ima neka mala bijela naljepnica di piše adm i kemijskom napisano 8.4 i to je to. imam račun na kojem je datum i zaklamano s njim jamstvena izjava di piše da je garancija 60 mjeseci, ništa drugo nisam dobio, dakle hard sam praktički dobio u ruke (bulk).
|
Samo ti pošalji dopis.
Na njega imaju 15 dana da ti pismeno odgovore od dana primitka (pisat će ti na papiriču koji ćeš primiti). Ako ne, prijava inspektoratu i 10-100k kuna kazne zbog ne odgovaranja na pisani prigovor (zakon o zaštiti potrošača, članak 8). Sve dokaze i potvrde naravno sačuvaj. Ne zabravi nas izvjestiti tu šta ti jave. ;) |
Kako me ljute ovakva sranja da se idu ciganit za pisljivi hard...od par stotina kuna....odmah mi tlak skoci na 500.......:fuming::fuming::fuming:
Svaka cast Alfa na trudu i kaj helpas ekipi zbog ovakvih sranja....mislim da bi te trebali postavit za nekog pocasnog clana foruma :goood: :chears: |
Nije potrebno, volim pomoći ako mogu... ;)
A kad ljudi jave ishod na taj način pomognu i drugima... |
politika...
pozz bećari
Pošto planiram uzet monitor u admu (DELL U2311H) zanima me kakva je politika adm-a sa mrtvim i zapelim pikselima. Monitor planiram uzet preko web shopa. Da li oni sa robom šalju i račun? Jer tokom prijašnje kupnje nisam dobio nikakav račun ni ništa... lp sharyn |
Nisi dobio račun? Čisti prekršaj za prijavu DI.
Što se tiče mrtvih pixela, to ovisi o politici proizvođača, a ne prodavača. Osim toga, ako naručuješ putem web shopa, vrijedi ona kvalifikacija za kupnju robe na daljinu tj. da robu možeš vratiti bez ikakvog razloga 7 dana od primanja. |
Daju račun...može biti da su samo zaboravili (valjda bi ti mogli poslati i kopiju preko maila) - ne treba odmah sve na DI.....barem ih pitaj.....
|
ni meni nisu poslali račun ali sam im to javio preko emaila i omdah su poslali..
|
Citiraj:
|
Kupovao sam WD book crni externi HDD.
Prije kupnje sam pogledao na ADM stranici koliko košta i isprintao sam si cijenu i sliku sa njihove stranice. Ako dođe do neke zabune da im pokažem šta tražim. HDD je koštao 600 kuna sa PDV-om. Dok su još bili u rupi.Dolazim u dućan. Dobar dan, htio bih taj i taj HDD.Da li imate. imamo. Donosi on meni HDD i počne printat račun. Kaže cijena 685 kuna. Ja, gledam čudim se, kako? Izvalčim isprintan papir i kažem a zašto ovdje piše 600 kuna? Gleda on, počeo zamuckivat, malo se ucrvenio. Ne znam jel me htio oženit za 85 kuna, ali muljanje mu nije uspjelo.:lol2: |
inače sve kupujem u ADM-u, ali ne primaju American a moram iz usluge kupit jedno računalo na njega i pokušavam nać neki normalan dućan di mogu doć ko čovjek i kupit komponente na licu mjesta a da nije skuplji za 30% od ADM-a
jel ima tko kakvu preporuku? |
|
|
štos to događa? nitko vise nema beskamtno na rate s amexom(osim linksa). il se bankama to ne sviđa il trgovine neš filozofiraju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno da na ADM webu pisu cijene za kes, uvjeti placanja su navedeni u mikroskopskom linku na dnu stranice gdje pise da se za kartice (diners, amex) peglaju cijene iz nekog excel cjenika. :roller: :hitthewal: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:27. |