![]() |
Citiraj:
Pa evo, kod Brke je 3200 mislim, pa neka se izjasni... |
Ne koristim PBO tako da ne mogu potvrditi :)
A RAM je na 3200 C14 prema DOCP profilu. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
|
bas se veselim da se vratim ATI-u
samo da se cijene jos ustabile i izadje koja partner kartica, ne ove sa stock zujalom. |
S novim kompom mogu igrat ARMA-u 3 na Ultra u stabilnih 60 fps-a (lockano na 60, nisam jos probao unlocked).
Brute forcam i Escape from Tarkov na High u 80 fps-a :D Situacija s ARMA-om me iznenadila pošto se za tu igra zna da loše na AMD-u radi, ali se bome 3700X dobro nosi s njom., što je impresivno s obzirom da iziskuje snažan single core performance. Koliko vidim, 3700X u toj igri za 9900K zaostaje za nekih 5-7 fps-a u prosjeku, što je u odnosu na razliku u cijeni oprošteno :D |
Citiraj:
Još bi te pitao, ja sam matičnu već uzeo i nešto jeftiniju verziju ( elite ) i znam da ima razlike što se zvučne onboard tiče. Ali mi se čini da imaju isto pojačalo... kakav ti je zvuk što se tiće kvalitete i slično. ( Prije sam hardverski modificiar x-fi extreme music sa novim opampom i kondenzatorima što sam lemio i rezultati koje sam dobio, su bili kao da je sasvim druga osjetno bolja zvučna.... ali je stari pci utor..... ) |
Citiraj:
@eladio temp u PUBG-u ne prelazi 53°C dok je u stanu temp 27°C, komp je ispod stola i "glasan" je isto kao R4 :care: |
Citiraj:
RAM memoriju sam uzeo G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 16GTZR Ulovio sam super popust i platio 100€. A što se matične tiče; zvuk na ovoj je meni osobno predobar. Nisam sad neki audiofil koji se previše razumije u sam zvuk, ali bome je dobar. Ima onako... topli ton, ako to ima smisla :D Zvuk je i bio jedan od razloga zašto sam uzimao tu matičnu jer je u par recenzija jako nahvaljen i spominjalo se kao da bolje od toga skoro pa ne ide što se integriranih tiče. |
evo, nakon updatea win na 1903, i biosa na agesa 1003AB:
CB R15: single 195 multi 1561 gledam cpuz, boosta uglavnom do 4149 Mhz, pri 1,44V, iako znao je potegnuti do 1,488V i 4179MHz ..ide gore dole ko albanska podmornica (od 3399 do 4179:D) temp nakon CB max 74°C (nisam prime vrtio, a niti blender) nakon fix 1.275V, llc high, 4000mhz CB R15: single 187 multi 1561 ( lol :D) varira izmedju 1,26V i 1,28V u cpuz Temp nakon CB max 67°C (nisam prime vrtio, a niti blender) znači spustio sam lijepih 7°C sutra ću probati još malo.. za sad dosta :) PS Citiraj:
..meni je soba daleko od klime, i nije bas ugodno sada po ljeti.. tako da osjetim "radiator" efekt , i spustam svaki stupanj koliko mogu.. ..trenutno imam idle kada malo surfam po forumu na 49°C lol, ali padne kad baš ništa ne radim do 44 ... (za usporedbu, r5 2600 na 4050 pri 1,212V je bio idle 39°C) vrijeme je svejedno da malo pocistim i filtere u kucistu, vidim odokativno da je potrebno khm :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Onda sam probao još 4050 (pri istih 1,267V) ali ga srusi prime.. Znaci nema dalje, ako cu ga drzati manualno, to je to 4025 i 1,267V Popodne cu probati malo ryzen master i te PBO i autooc fore, iako brijem da cu se vratiti na manualno, jer sam zadovoljan kako mi drzi temp CPUa :) |
Cijene su se dovele u red za manje od 15 dana!
Tako da sada cijena CPU iznosi: AMD Ryzen 9 3900X Tray-Version ------------529 EUR 12/24 cijena za 1 jezgru 44.09 EUR AMD Ryzen 9 3900X Pro BOX Wraith Prism----529 EUR 12/24 cijena za 1 jezgru 44.09 EUR AMD Ryzen 7 3800X Tray-Version------------429 EUR 8/16 cijena za 1 jezgru 53.63 EUR AMD Ryzen 7 3800X Pro BOX Wraith Prism----429 EUR 8/16 cijena za 1 jezgru 53.63 EUR AMD Ryzen 7 3700x Tray-Version------------349 EUR 8/16 cijena za 1 jezgru 43.63 EUR AMD Ryzen 7 3700x Pro BOX Wraith Prism----344 EUR 8/16 cijena za 1 jezgru 43.00 EUR AMD Ryzen 5 3600X Tray-Version------------260 EUR 6/12 cijena za 1 jezgru 43.33 EUR AMD Ryzen 5 3600X Pro BOX Wraith Spire----245 EUR 6/12 cijena za 1 jezgru 40.83 EUR https://geizhals.de/?cat=cpuamdam4&xf=3362_2019 Vidi se da je goli CPU i dalje u principu skuplji od CPU koji dolazi sa hladnjakom kod najslabijeg modela i prvog do njega jačeg modela. Također ovo unificiranje cijena u tako kratkom roku meni govori da i nije baš tolika ludnica za AMD CPU jer bi cijene više varirale, no to je moje mišljenje. Nekako mi to sve vuče na vrlo brzo dodatno sniženje cijena, a sve ovisi i o konkurenciji, no očito da trgovci imaju dobru maržu jer ne bi se cijene tako brzo stabilizirale. Ako se gleda jedinična cijena za 1 jezgru onda je najisplativiji model CPU AMD Ryzen 7 3700x Pro BOX Wraith Prism barem meni to pokazuje ova analiza, jer 99 EUR više za dvije jezgre uključujući i hladnjak i nije tako velika razlika, jer su te 2 dodatne jezgre po najnižoj cijeni za 1 jezgru. Cijena dodatne dvije jezgre je 99 EUR u odnosu na CPU sa 6 jezgri 140% skuplje Cijena dodatnih 6 jezgri je 284 EUR u odnosu na CPU sa 6 jezgri 216% skuplje Cijena dodatnih 4 jezgri je 185 EUR u odnosu na CPU sa 8 jezgri 154% skuplje Dakle i po ovoj analizi izlazi da je AMD Ryzen 7 3700x Pro BOX Wraith Prism najisplativija investicija barem u ovom trenutku. Kod toga treba imati na umu da je hladnjak na najslabijem CPU ipak nešto lošiji pa će tražiti dodatni trošak za kvalitetniji hladnjak. Da čujemo komentare! |
3600X i 3800X totalno nepotrebni i promašeni procesori.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Sakomanko u krivu si, 3900x je narucen bio 11.7., a isporuku su mi pomaknuli u dva navrata, zadnja info je 14.8. da stiže...tako da pusti ovo online stanje, rijetko tko ga ima, a oni koji imaju ga prodaju po 700+eur
|
Slažem se jer ako se pogleda dodatna anliza za 3600
AMD Ryzen 5 3600 Tray-Version ------------209 EUR 6/12 cijena za 1 jezgru 34.83 EUR AMD Ryzen 5 3600 bxed Wraith Stealth------209 EUR 6/12 cijena za 1 jezgru 34.83 EUR Definitivno 3600 best buy za CPU sa 6 jezgri, a 3700X za CPU sa 8 jezgri i sve je to još u nekoj prihvatljivoj granici po cijeni. 3600 je jeftilen po cijeni, a 3700X u svojoj klasi CPU sa 8 jezgri. No kada se pogleda broj prodanih CPU prvi je 3600X, ne znam zašto, a drugi je 3700X što je razumljivo. |
U nas samo Instar ima 3900x on stock trenutno.
Nekidan kad sam kupovao samo je futura imala, i to zadnji primjerak,jer ga više nema u njih na stranici... Očito je nestašica, pogotovo 3900x ,evo i @Gigi1 čeka već dugo |
Citiraj:
Ja gledam cijenu po kojoj mogu kupiti (naručiti), a to što se čeka i ja sam čekao 30 dana za 6700K, no ta cijena je i dalje nakon 5 godina manja samo za 50 EUR. Nikada mi se nije žurilo kada će doći naručena roba ako je po cijeni, jer te dodatne novce za imati odmah treba zaraditi. A s obzirom da to ekipa uglavnom kupuje za igranje, neće baš ništa pobjeći. Meni je trebalo za posao, pa se svejedno nisam žurio i plaćao premiju od 100 EUR za imati odmah, nego sam tražio najnižu moguću cijenu u tom trenutku i naručio, pa su pomicali dostavu 3 puta i meni to nije bio problem, jer tih 100 EUR za imati odmah sam uložio u nešto drugo od opreme. |
Moj upis se odnosio na tvoje dasuvse cijene dovele u red, jbg. nisu jer se trenutno nemre kupiti za 530 eur.
Btw. slažem se s tobom i nije mi bed cekati mjesec dana, da nisam na GO bio bi više nabrijan ali ovak mi je cak i bolje, mogu se fokusirati na druge stvari, poput hladnih pivi :)) |
Citiraj:
Ja bi se rađe fokusirao na vruće komade i hladne CPU. A prije 2 tjedna traj verzija je bila 100 EUR skuplja što i nije logično jer platiš više a dobiješ manje, sada je to izbalansirano. |
Citiraj:
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
S obzirom da su "falili" sezonu, u smislu nije početak školske godine, niti Božić, meni se čini da idu dobro. A treba uzeti u obzir da prodaju i 2*** (zen+) seriju paralelno..
U svakom slučaju idu bolje nego Navi GPUi :) |
tek složio
ambiet temp u sobi 32.8 :D https://valid.x86.fr/t3bd8z znam, moram grafu i monitor još kupit :lol2: |
Citiraj:
Sve radi kako treba? |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3324196 Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
Ugl. prva liga, čudi me da je Asus tako spor sa BIOS-ima, a onda Shamino ovako super brzinski ispravi taj bug sa CB i RAMom. Inače mali OT, ali nikad nisam vidio susretljiviju ekipu od nvidijine podrške za Shield TV, tj mislim da je jedan, admin Sniper valjda spava na forumu i šalje beta verzija FW-a kad nešto skenjaju, baš top podrška (zbog prirode uređaja, malo drukčije to ide nego sa PC-em, pošalješ mu S/N svog uređaja a on ti pusha FIXeve kroz update). EDIT: I fleshat ćeš bar još jednom ;) Kad se riješi ovaj bug sa Destiny 2 i Linuxima :P |
|
Citiraj:
Citiraj:
..iako možda je mogao biti i malo blaži.. nije baš da 9400F nema svoje kupce :fiju: Ps ..danas sam mislio malo još nešto testirat svoj R5 3600 oko ovih PBO i AutoOC opcija, ali odustajem, proc mi nije neki primjerak i dosta se grije vec na defaultu. A nekako mi sve dobro radi na manual, sve radi brzo, i sto mi je bitno temperature su sad skroz pod kontrolom.. napokon sam ga dobio da drzi na cca 62°C dok gejmam, sto mi je prihvatljivo :chears: |
Vezano za 3600X i 3800X, namjerno su cijene neprivlačne IMHO. Nemaju ih baš puno na zalihi pa eto, da se i to proda. Dovoljno ljudi će se upecati na više taktove. Koliko vidim nisu baš niti posebno binnani po all-core overclocku.
Bila je neka glasina da je u planu pustiti refresh na Athlon godišnjicu s 5GHz single-core boostom za 12-core i 16-core modele. Možda i one s manjim brojem jezgri, ali sumnjam da imaju dovoljno takvih chipleta da ih rasporede na cijelu ponudu. |
Citiraj:
24 pinski u ploču, zadnji Shaminov bios, flash popiko proc, cooler i ostatak bagre power on, normalno se upalio, otisao u bios da dignem memoriju s 2133 i 1,2V promjenim na 3000, ali zaboravim dignut na 1.35V :D restartam i odem to poštelat, ali je sam digao, na auto, na 1.36V dignem win, chipset drivere i sve radi ko bombon :amen: temperature bum isprobavao kad prođu ove vručine jer je soba bez klime :D mogu samo vam eventualno delta t puknut, u idle je cca 14-15 stupnjeva, za load još neznam čitajuću po netu sam mislio da će biti problema, ali ovo je bilo milina |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:49. |