PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex Vip (Optika) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=288943)

Cilim 20.03.2021. 11:16

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3503284)
Ako nije tajna, kako si to dogovorio? Regularno (u centru, mailom, pozivom) ili preko prodajnog predstavnika? Ja pokusavam vec par mjeseci otkad mi je ugovor istekao, al ne *ebu me 2%... Treba mi samo brzi net (1Gbps), telefon i iptv ne. Trenutno imam stari paket od 500/120Mbps.

Ako ti je ugovor istekao onda si sad na full cijeni, pa sta su ti iz A1 konkretno odgovorili (osim ovog napisanog "al ne *ebu me 2%...") na tvoje zahtjeve za povecanje brzine, ako si im poslao e-mail morali su ti nesto konkretno odgovoriti, mozda nemaju tehnicke mogucnosti dignuti brzinu na 1 Gbit/s u tvojoj optickoj centrali ili...

https://www.speedtest.net/result/11125191562.png

https://www.nperf.com/r/3310049057898340-s9OLuaRw

Sn4k3 21.03.2021. 08:47

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3503319)
Ako ti je ugovor istekao onda si sad na full cijeni, pa sta su ti iz A1 konkretno odgovorili (osim ovog napisanog "al ne *ebu me 2%...") na tvoje zahtjeve za povecanje brzine, ako si im poslao e-mail morali su ti nesto konkretno odgovoriti, mozda nemaju tehnicke mogucnosti dignuti brzinu na 1 Gbit/s u tvojoj optickoj centrali ili...

https://www.speedtest.net/result/11125191562.png

https://www.nperf.com/r/3310049057898340-s9OLuaRw

Ne, ne radi se o tom. Cijena mi je ista kao sto je bila dok je ugovor trajao i bit ce takva dokle god ja koristim uslugu i uredno placam... U paketu imam optiku 500Mbps + tel (kojeg nikad nisam ni imao a kamoli koristio). Uzeo tel samo zbog povoljnije cijene jer su tada imali takvu ponudu. Danas je druga prica sto se tice telefona stoga zelim samo net i zbog toga ocekujem nesto nizu cijenu, no ne zele mi ponuditi takvo nesto. Tj. nude mi 1Gbps bez tel za 209kn. Mogucnosti za 1Gbps imam, tu nema problema. Zato i pitam kako je kolega uspio dobiti i optiku 1Gbps i tel za 189kn...

Cilim 21.03.2021. 11:26

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3503524)
Ne, ne radi se o tom. Cijena mi je ista kao sto je bila dok je ugovor trajao i bit ce takva dokle god ja koristim uslugu i uredno placam... U paketu imam optiku 500Mbps + tel (kojeg nikad nisam ni imao a kamoli koristio). Uzeo tel samo zbog povoljnije cijene jer su tada imali takvu ponudu. Danas je druga prica sto se tice telefona stoga zelim samo net i zbog toga ocekujem nesto nizu cijenu, no ne zele mi ponuditi takvo nesto. Tj. nude mi 1Gbps bez tel za 209kn. Mogucnosti za 1Gbps imam, tu nema problema. Zato i pitam kako je kolega uspio dobiti i optiku 1Gbps i tel za 189kn...

Provajderi ne vole kad netko otkazuju neku od dosadasnjih ugovorenih usluga pa na neki nacin kaznjavaju takve korisnike koji zele ugovoriti smanjenu uslugu tako da im ne nude popuste vec full cijenu novog paketa kao sto je slucaj kod tebe a to je samo Mozaik turbo internet paket 1/0,5 Gbit/s za 209 kn.

Ako nije tajna a koliko sad placas tu postojecu uslugu net+tel

Sn4k3 21.03.2021. 12:38

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3503554)
Provajderi ne vole kad netko otkazuju neku od dosadasnjih ugovorenih usluga pa na neki nacin kaznjavaju takve korisnike koji zele ugovoriti smanjenu uslugu tako da im ne nude popuste vec full cijenu novog paketa kao sto je slucaj kod tebe a to je samo Mozaik turbo internet paket 1/0,5 Gbit/s za 209 kn.

Ako nije tajna a koliko sad placas tu postojecu uslugu net+tel

Ja nisam otkazao uslugu vec je rok isteka ugovora jednostavno prosao. Agenti su me kontaktirali naknadno nakon nekog vremena no nisu mi ponudili ono sto sam trazio (samo net sa nesto manjom cijenom) pa sam odlucio nastaviti koristiti ovu uslugu koju imam za postojecu cijenu (500/120Mbps + tel za 204kn) dok neka bolja ponuda ne uleti...

MadBoY 21.03.2021. 12:49

Jako teško je dobit popust samo na internet. Obično žele da imaš još barem jednu uslugu i onda ti ponude cijenu istu kao i da imaš samo internet. Mene su zvali cca 2 mjeseca prije isteka, ponudili samo ono što ima i na netu, pa sam rekao da mi je preskupo. Zvali još par puta, svaki put sam rekao da je preskupo i da ću uzeti samo internet, tj. smanjit paket (nisam tražio nikakav popust). Dva dana prije isteka sam ja zvao da želim ugasiti TV i imati samo internet (nisam tražio popust nikakav), pa su mi rekli da pričekam da istekne ugovor za 2 dana, pa onda podnesem zahtijev. Dan nakon što je ugovor istekao zvali me iz nekog drugog odjela i ponudili skroz ok cijenu za Internet+TV.

Cilim 21.03.2021. 12:50

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3503570)
Ja nisam otkazao uslugu vec je rok isteka ugovora jednostavno prosao. Agenti su me kontaktirali naknadno nakon nekog vremena no nisu mi ponudili ono sto sam trazio (samo net sa nesto manjom cijenom) pa sam odlucio nastaviti koristiti ovu uslugu koju imam za postojecu cijenu (500/120Mbps + tel za 204kn) dok neka bolja ponuda ne uleti...

A napisao si da zelis ukinuti uslugu telefona pa onda ti je ovakva cijena za novu uslugu od 209 kn za net, cijenik za sad vrijedi do 30.06. a sta ce biti dalje nakon tog datuma budes vidio.

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3503572)
Jako teško je dobit popust samo na internet. Obično žele da imaš još barem jednu uslugu i onda ti ponude cijenu istu kao i da imaš samo internet. Mene su zvali cca 2 mjeseca prije isteka, ponudili samo ono što ima i na netu, pa sam rekao da mi je preskupo. Zvali još par puta, svaki put sam rekao da je preskupo i da ću uzeti samo internet, tj. smanjit paket (nisam tražio nikakav popust). Dva dana prije isteka sam ja zvao da želim ugasiti TV i imati samo internet (nisam tražio popust nikakav), pa su mi rekli da pričekam da istekne ugovor za 2 dana, pa onda podnesem zahtijev. Dan nakon što je ugovor istekao zvali me iz nekog drugog odjela i ponudili skroz ok cijenu za Internet+TV.

Taj drugi odjel je onaj "za zadrzavanje korisnika" i on ima mogucnost davati povoljniju ponudu, stvar je samo uspjeti doci kod njih (a opisao si na koji nacin) i da onda oni tebe zovu.

Sn4k3 21.03.2021. 13:27

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3503572)

Sve jasno, pristao bi ja na net (1Gbps) + tel za 189kn odmah, samo takva ponuda nije bila moguca tada kad sam pitao...

Ecips Dlo 21.03.2021. 14:17

1000/500 i tel za 189kn/mj..dobio i visa karticu od 500kn..ugovorio to u rujnu preko szk
u mozaiku mi je samo net (200/100) i tel za drugi stan..ovo placam 110kn i isto sam dobio 500kn visaza black friday

edit:
to za drugi stan mi je ugovoreno sa sluzbom za zadrzavanje..zelio ugasiti tel i ponudili mi net i visa 500kn za 110kn/mj..

sakomako 21.03.2021. 16:23

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3503284)
Ako nije tajna, kako si to dogovorio? Regularno (u centru, mailom, pozivom) ili preko prodajnog predstavnika? Ja pokusavam vec par mjeseci otkad mi je ugovor istekao, al ne *ebu me 2%... Treba mi samo brzi net (1Gbps), telefon i iptv ne. Trenutno imam stari paket od 500/120Mbps.

Nazoveš prodaju telefonom i dogovoriš

Ja sam Amis 3u1 zamjenio za 2u1 kod A1 uz turbo internet 1000/500 uz ugovor na 24 mjeseca. Nakon mojeg poziva agent me je još par puta zvao, jer sam mu rekao što želim, no također sam mu rekao da želim provjeriti iskustva onih koji su uzeli ovaj novi paket i da mi se ne žuri.

sinke.ZG 22.03.2021. 17:49

koji ruter dolazi uz 1/0,5 Gbit/sec optiku

Cilim 22.03.2021. 17:55

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 3503906)
koji ruter dolazi uz 1/0,5 Gbit/sec optiku

Huawei HG8145V5

https://e-file.huawei.com/-/media/EB...t/eg8141a5.png

Marko :) 23.03.2021. 03:48

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3503910)

To je uredno i ONT ili dobiš još uređaj uz njega?

Thermaltake 23.03.2021. 05:39

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3504025)
To je uredno i ONT ili dobiš još uređaj uz njega?

Sve je u njemu bez dodatnih uređaja.

Cilim 23.03.2021. 10:35

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3503589)
Sve jasno, pristao bi ja na net (1Gbps) + tel za 189kn odmah, samo takva ponuda nije bila moguca tada kad sam pitao...

Zovi opet, dosadjuj, reci agentima da nisi zadovoljan sa njihovom ponudom i trazi da te prebace u "Sluzbu za zadrzavanje korisnika". :kafa:

Sn4k3 23.03.2021. 12:13

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3504091)
Zovi opet, dosadjuj, reci agentima da nisi zadovoljan sa njihovom ponudom i trazi da te prebace u "Sluzbu za zadrzavanje korisnika". :kafa:

Probat cu, ali zadnji agent s kojim sam pricao kaze da mi ne mogu ponuditi nista bolje od standardne cijene od 219kn (za 1Gbps + tel) ili 10kn manje bez tel. Isto tako kaze da se te "posebne" ponude mogu ostvariti samo prije isteka ugovora ili nedugo nakon, a meni je proslo vec skoro 4mj... Pokusat cu dobiti sluzbu za zadrzavanje korisnika, ako ne uspijem uzet cu samo net od 1Gbps i to je to, konkurencija ne nudi nista slicno tako da nemam nekog izbora.

Cilim 23.03.2021. 12:20

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3504116)
Probat cu, ali zadnji agent s kojim sam pricao kaze da mi ne mogu ponuditi nista bolje od standardne cijene od 219kn (za 1Gbps + tel) ili 10kn manje bez tel. Isto tako kaze da se te "posebne" ponude mogu ostvariti samo prije isteka ugovora ili nedugo nakon, a meni je proslo vec skoro 4mj... Pokusat cu dobiti sluzbu za zadrzavanje korisnika, ako ne uspijem uzet cu samo net od 1Gbps i to je to, konkurencija ne nudi nista slicno tako da nemam nekog izbora.

Nazalost ti direktno nemozes zvati "Sluzbu za zadrzavanje korisnika", to te ovi prodajni agenti moraju prebaciti-upisati kod njih, a onda te netko iz te sluzbe za zadrzavanje zove kroz par dana. :nono:

Ag008 23.03.2021. 12:27

Meni su iz službe za zadržavanje isto dali slabu ponudu, tj slabiju nego ostalima ovdje. Samo 60kn popusta na ugovor.
Ovisi valjda o dosta toga kako nude.

Cilim 23.03.2021. 13:24

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3504121)
Meni su iz službe za zadržavanje isto dali slabu ponudu, tj slabiju nego ostalima ovdje. Samo 60kn popusta na ugovor.
Ovisi valjda o dosta toga kako nude.

Pa kaj hoces kabelski trio paket na brzini 200/20 Mbit/s, su ti sa pune cijene 279 kn skinuli na 219 kn i ti si jos preko Mozaik pogodnosti skinuo jos za 10 kn ili...

Sn4k3 23.03.2021. 15:51

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3504120)
Nazalost ti direktno nemozes zvati "Sluzbu za zadrzavanje korisnika", to te ovi prodajni agenti moraju prebaciti-upisati kod njih, a onda te netko iz te sluzbe za zadrzavanje zove kroz par dana. :nono:

Da, to sam i mislio...

data202 23.03.2021. 17:46

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3504116)
Isto tako kaze da se te "posebne" ponude mogu ostvariti samo prije isteka ugovora ili nedugo nakon, a meni je proslo vec skoro 4mj...

Ma ovo je BS...kakve to veze ima, ako si još njihov korisnik bez prekida.

Marko :) 23.03.2021. 17:54

Citiraj:

Autor data202 (Post 3504242)
Ma ovo je BS...kakve to veze ima, ako si još njihov korisnik bez prekida.

Ljudi, ugovor se može produžiti 90 dana prije isteka ugovorne obveze. Tako da onda lijepo imate vremena sve dogovoriti preko telefona ili maila.

Iskreno, ne da mi se s njima natezati preko telefona gdje studenti ionako većinom govore bolje vam ne mogu ponuditi. Zadnji put kada sam ugovarao uslugu preko telefona, završio sam s još skupljom uslugom tako da ovaj put samo mail, ništa drugo.

Marko :) 24.03.2021. 17:20

https://www.poslovni.hr/kompanije/te...isnike-4278930

"Uložit će i 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže s ultrabrzim širokopojasnim internetom po brzinama do 10 gigabita. Samo u ovoj godini planiraju pustiti u rad oko 4000 km optičke mreže kako bi povezali sve regije i veće gradove u Hrvatsko, a s aktivnostima su već krenuli sredinom veljače u Zagrebu, u Sigetu i Zapruđu, a nastavit će u Osijeku za početak."

Izgleda da će A1 dobiti pravu, pravu konkurenciju. :fiju:

Cilim 25.03.2021. 09:18

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3504577)
https://www.poslovni.hr/kompanije/te...isnike-4278930

"Uložit će i 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže s ultrabrzim širokopojasnim internetom po brzinama do 10 gigabita. Samo u ovoj godini planiraju pustiti u rad oko 4000 km optičke mreže kako bi povezali sve regije i veće gradove u Hrvatsko, a s aktivnostima su već krenuli sredinom veljače u Zagrebu, u Sigetu i Zapruđu, a nastavit će u Osijeku za početak."

Izgleda da će A1 dobiti pravu, pravu konkurenciju. :fiju:

Tocno pokrit ce optikom onaj dio naselja Sigeta i Zapruđa koja prije cca 6-7 godina u svojoj akciji postavljanja opticke infrastrukture nakon I faze, nije sa II fazom ostatak tih naselja pokrio bivsi Amis (sad A1), kako je centrala npr. za Siget, Trnsko i Trokut-Savski Gaj postavljena u Trnskom, a A1 nije nista poduzeo da se ta II faza pokrene i izvrsi za ocekivati je bilo da ce se pojaviti neki drugi provajderi i odraditi taj posao.
Pa je tako II fazu u Trnskom prosle godine odradio HT i pokrio ostatak naselja Trnsko optikom, dok se u naseljima Siget i Zapruđe ugurao Telemach.
Napominjem HT u Trnskom nije postavljao optiku i pokrivao dio naselja gdje je Amis u I fazi postavio svoju optiku, tako da na tom djelu gdje je vec postavljena optika od strane Amisa (A1) nema eventualnog izbora drugog optickog provajdera.

Za pretpostaviti da ce se slicni scenarij dogadjati i u ostalim novozagrebackim naseljima gdje je I fazu postavljanje infrastrukture odradio Amis (sad A1), i vjerojatno u jos nekim dijelovima Zagreba gdje je Amis odradio I fazu postavljanja optike.

nickross 25.03.2021. 10:44

optika sprovedena
174kn 1gbit i telefon
sad samo powerline normalan kupiti :)

Cilim 25.03.2021. 10:52

Citiraj:

Autor nickross (Post 3504750)
optika sprovedena
174kn 1gbit i telefon

Jel mozes staviti jedan Speedtest brzine ako nije problem. :kafa:

nickross 25.03.2021. 12:09

Jedino sam preko mobitela na brzinu uspio speedtest odraditi nabrzinu pa je brzina bila 607/424.
Na pc je trenutno 100 mbit powerline pa je brzina otprilike tu negdje oko limita.
Kada upogonim 1gbit powerline stavim ovdje speedtest

Cilim 25.03.2021. 12:18

Citiraj:

Autor nickross (Post 3504780)
Jedino sam preko mobitela na brzinu uspio speedtest odraditi nabrzinu pa je brzina bila 607/424.
Na pc je trenutno 100 mbit powerline pa je brzina otprilike tu negdje oko limita.
Kada upogonim 1gbit powerline stavim ovdje speedtest

A nemozes PC spojiti mreznim kabelom na router, jesi dobio Huawei HG8145V5.

nickross 25.03.2021. 12:27

Nažalost predaleko mi je PC od routera, a nije mi zgodno kupovati jako dugačak utp kabel i preko hodnika, blagovaone i u dnevni stavljati. Dobio sam Huawei HG8145V5G60

Cilim 25.03.2021. 15:46

Citiraj:

Autor nickross (Post 3504750)
optika sprovedena
174kn 1gbit i telefon

Kako ti je ta cudna cijena koja zavrsava na 4, kod A1 cjene zavrsavaju na 9, a ako ti ponude popust nije popust na 5 kn, a i ako si koristio Mozaik pogodnosti u toj cijeni opet bi ti na kraju trebalo biti 9, pa mi je logicnije da je 179 kn.
Osnovna cijena za internet 1 Gbit/s je 209 kn + telefon 10 kn sto je u startu 219 kn, a ti si dobio 40 kn popust ili pogodnost. :kafa:

Znaci treba nabaviti ovakav Powerline.

nickross 25.03.2021. 16:46

Nemogu sa mobitela priloziti sliku
Budem kad dodem doma s posla
Internet flat 194 kn za vrijeme trajanja ugovorne obveze

Flat fon 10kn za vrijeme trajanja UO
204 ukupno
30kn popust za Mozaik
174kn sveukupno za vrijeme trajanja UO

Za powerline - postavio sam upit u temu tamo pa ako bi mogao pogledati vrijedi li to sto sam tamo stavio?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:40.