PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kupnja bijele tehnike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284898)

Pomo 23.12.2020. 06:40

Citiraj:

Autor domina (Post 3474827)
Još jedna stvar, ove debele rešetke na kojima stoje lonci, to se isto malo teže riba jelda?
Šta bi bilo da se povremeno to stavi u peć na pirolizu? :D

Ja se nebi s time igrao ni pod razno.
Te "deblje" rešetke su giza, gus kakogod. Koji oće i puknut na jako visokim temperaturama.
Ja sam ih permetalom rješavao na Bosch ploči koju sam imao.

Pupo 23.12.2020. 09:40

Pazite samo s permetalom i grubom krpom. Ode farba ode sve ako se pretjera :D Znam iz iskustva.

Pomo 23.12.2020. 10:25

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3474947)
Pazite samo s permetalom i grubom krpom. Ode farba ode sve ako se pretjera :D Znam iz iskustva.

Ako govorimo o gusanim ovim stalcima za padele na plinskoj ploči, problema nebi smjelo biti. Farbe nema. Možeš samo doći ispod zapečenog blata/ulja/hrane do gus-a.

OuttaControl 15.01.2021. 13:21

Imam problem sa ariston velis evo
Koju god temperaturu ja njemu stavim, on grije po svom :
https://youtu.be/rX4KNjKuv18

webstartm 15.01.2021. 13:48

Ehehehe taman prekjučer minja elektroniku na svom, 350kn, nije se tia upalit, stara pločica bila zacrnjena cila. A ne znam jel mu ima 5 godina.

Za tu cijenu i nisu baš kvalitetni.

c-shadow 15.01.2021. 14:21

Znaš kako se ono kaže: čega nema, ne može se pokvariti :)

OuttaControl 15.01.2021. 14:41

Evo dobio sam odgovor ekstremno brzo. Duže sam tražio kontakt formu nego što im je trebalo da dobijem odgovor:

Citiraj:

Poštovani,

Najvjerojatnije Vam je aktivna funkcija antilegionela koja zagrijava bojler na 65 °C:

„Anti-legionela” funkcija osigurava termalnu dezinfekciju vode, povećavajući temperaturu ako je potrebno. Ako je aktivirana ova funkcija se sastoji od sljedećih koraka::

- Softver provjerava da li je u zadnjih 24h minimalno 1 sat temperatura bila jednaka ili veća od 60°C;

- U slučaju da nije, uređaj podešava željenu temperaturu na 65°C. Zatim, uređaj zagrijava vodu dok ne postigne kroz 1 sat preko 60°C.

- Svaki dan softver provjerava da li je gornji uvjet zadovoljen te započinje ponovno zagrijavanje ako uvjet nije zadovoljen

Za aktivaciju funkcije pritisnite istovremeno tipku “ECO” i “+” kroz 4 sekunde, 70°C lampica će brzo treperiti kroz 4 sekunde. Kad je “anti-legionela” funkcija aktivna, uređaj podešava temperaturu na 65°C.

Za deaktiviranje funkcije ponovite radnje opisane za aktivaciju, 40°C lampica će brzo treperiti kroz 4 sekunde.

Lijep pozdrav/Best regards
Ima smisla i nije loše :D

webstartm 15.01.2021. 16:14

Ajd imaš sriće pa je to :D Kad ti se nebude tia upalit onda je elektronika, 350kn

OuttaControl 15.01.2021. 23:07

Haha tenks, nadam se da nece trebati ali dobro je znati cifru :D

Ali zanimljivo mi je da taj feature se uopće ne trude nesto posebno reklamirati, dok bi neki drugi brend zvonino na sva zvona

Max_Damage 18.01.2021. 21:26

Dečki, da li znate nekog majstora koji servisira perilice suđa? Imam Blomberg perilicu, stara negdje oko 10 godina, ful zadovoljni. Počela ispod kapati voda, rastavim ju ispod i vidim da curi na spoju posude za sol. Zval sam par servisa (Zg) koji imaju u ponudi servis Blomberg i nažalost vele da ne dolaze u zagorje (Krapinske Toplice) :( Spreman sam im platiti i putne troškove ali ne žele, ne kužim... Help pliz.

P. S. Našao nekog lokalnog "majstora" i veli da se to ne isplati popravljati, da je Blomberg šrot. Wtf..

Ag008 18.01.2021. 21:30

Slikaj malo da vidimo, tako sam ja na nekoliko foruma kada sam imao probleme s tehnikom, opisao problem i slikao gdje se javlja itd.
Pa su mi drugi, očito serviseri napisali u čemu je problem i kako zamijeniti.
Tako sada sam mijenjam opruge na suđerici i popravljam manje kvarove. Mogao bi i ti

danex 18.01.2021. 23:36

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3474804)
Ja imam 75cm ploču, prezadovoljan. Mjesta ko u priči.

https://www.electrolux.hr/kitchen/co...hob/kgs7536sx/

Franke je super, ali po meni za ploču nema smisla uzimat ekstra skupu. Nema tu tehnologije, 5 ventila i to je to. Jedino si uzmi u obzir, nema ti baš 75cm napa. Ja sam išao na 90 koje su skuplje. Obične od 1000kn, faberove od 2500kn. I meni je žao što sam uzeo neku AEG s akcije za 1200kn, umjesto faberove s 2 motora.

Mi smo išli na plin jer imamo limitator u stanu, i nije mi se dalo razmišljati kad ću prati, kad će radit sušilica i fen a kad indukcija i pećnica. Al ne žalim.

pupo jel su to zwilling noževi?od 2 pa na desno.kuhinja je najs

Pupo 19.01.2021. 10:28

tnx

Jesu, fakat sam zadovoljan za tu lovu. Žao mi je što nisam uzeo onaj srednji umjesto ovog malog.

c-shadow 20.01.2021. 06:50

Pitanje oko stavljanja ugradbene ploče (staklokeramika plin+struja): S čime zalijepiti/silikonirati okolo?
S novom pločom došla samo nekakva jadna spužvica, samoljepiva traka širine 1 cm.
Na staroj ploči koja je dotrajala bilo je isto taka izolacija ispod i prvi put kad se nešto prolijalo je prošlo ispod i nakapalo dolje u element :)
Tako da bi sad to htio izbjeći. Mislio sam samo malo ispod ruba silikonirati da se ne vidi, a da u slučaju nezgode se ne prlja ispod.

OuttaControl 08.02.2021. 22:29

Jel zna ko pecnicu do cca 2500kn da ima mehanicki child lock? Da je bas zaključa da se ne može otvoriti

Mar 09.02.2021. 00:37

MATÄLSKARE iz Ikee
Edita: imaju izgleda sve pećnice iz Ikee to :)

OuttaControl 09.02.2021. 09:56

Aha, ovo je kao kuka style blokada, nije ni to loša opcija...
Prenjeti cu materi, cak joj možda bude zanimljivije nego badanje po tipkama, iako znam da nije fan ikee... Thanks!

Pupo 09.02.2021. 13:59

Sve s pirolizom bi trebale imati lock.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3491192)
Je li netko kupova iz IKEA-a aparate?

Gledam ugradbenu mikrovalnu za 1100kn. Duplo jeftinija nego Electrolux (a kažu da ustvaro to i je electrolux u pozadini).

Iskustva?

Dok sam istraživao aparate za sebe, našao sam na dosta mjesta da su perilice (neznam ostalo) uglavnom Whrilpool slabiji modeli.

Mommistake 09.02.2021. 14:17

Gledam ugradbenu mikrovalnu za 1100kn. Duplo jeftinija nego Electrolux (a kažu da ustvaro to i je electrolux u pozadini).

Iskustva?

Mommistake 10.02.2021. 08:28

Ima netko iskustva s ovom mikrovalnom?

https://www.ikea.com/hr/hr/p/vaermd-...crna-10430698/

1000kn jeftinija od drugih konkurentnih, a čak je i jača od drugih.

buljaka 10.02.2021. 08:50

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3491472)
Ima netko iskustva s ovom mikrovalnom?

https://www.ikea.com/hr/hr/p/vaermd-...crna-10430698/

1000kn jeftinija od drugih konkurentnih, a čak je i jača od drugih.

Naručio ja kolegi prošle godine, nije se ništa žalio. Dok smo istraživali samo sam jednu lošu recenziju našao, da je popucala unutarnja boja i da to nisu priznali pod garanciju.

On nema nikakvih problema

Ako te nešto specifično zanima reci.sestra ima amico
https://edigital.hr/ugradbene-mikrov...ecnica-p489465

Isto nije imala problema, godinu i pol

Mommistake 10.02.2021. 08:57

A ne bi ništa drugo osim Electroluxa kupio, ali ova iz IKEA-e je "no name" pa bi eventualno bi uzeo nju.

5 godina garancije, 800W za 1100kn, mislim da ne mogu fulat.

A nije da mi se daje 2500kn za Electrolux s obzirom da imam trenutno 2 samostojeće mikrovalne, pa mi je to još uvijek bude ili ne bude.

Ali ako je ova iz IKEA-e dobra, uzimam za vikend, samo da nema nekakav major issue koji ne vidim. Ako nema, 5 godina da izdrži, kupim drugu.
Dimenzije odgovaraju ostalim "standardnim" mikrovalkama, ima defrost, ima sve što trebam.

Mar 10.02.2021. 11:15

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3491192)

Iskustva?

Ne znam za mikrovalnu ali sam uzeo neke druge stvari:

MATÄLSKARE pirolitička pećnica: odlična mi je, jednostavna operacija, nema touch pizdarije na sebi, bolje radi od 2 druge Candy što imamo i ima fora feature da ti se lampica ugasi kad dođe na temperaturu dok ostale imaju audio alarm kojeg možeš propustiti ako nisi u istoj prostoriji. Također svjetlo se pali kad je otvoriš i dolazi s 2 tacne.

Perilica 45cm (ne znam sad ime), radi bez greške, proicira na pod, laka za montažu i na više kuhinje (meni je recimo 94cm visina), dok ostale perilice nisam mogao dignuti dovoljno visoko da se uklope s ostatkom kuhinje i frontom.

Indukcija 1999kn (ne znam model opet), odlična, ekstremno brzo zagrije sve pogotovo na P modu (boost valjda), sviđa mi se što za razliku od Beka ima odvojene kontrole za svaku ploču dok kod beka i nekih drugih prvo izabereš ploču pa onda sa +/- biraš snagu. Ovo je puno brže i intuitivnije.

Napa (neka najjeftinija nadgradna) - vuče brutalno jedino je malo bučnija ali pošto vuče dobro i na najslabijoj snazi nije problem, lijepo izgleda (inox) i ima ugrađene led lampe. Ne vidim potrebu za skupljima.

Jedna od perilica mi je došla s lagano udubljenom bočnom stranom i kad sam ih kontaktirao ponudili su mi zamjenu ili 750kn povrata novaca uz normalnu garanciju 5g, a pošto se to ne vidi i ne smeta uzeo sam to.

Kod njih mi se sviđa što možete dobiti sve zamjenske dijelove (možda više primjenjivo na namještaj) i to često besplatno. Primjerice pukne vam neki nosač ili izgubite nešto - poslati će vam besplatno sve što vam treba.

Ag008 10.02.2021. 11:22

Za tih 3000kn imate puno bolje pećnice i s pirolizom.

A ne znam zašto kupovati ugradbenu mikrovalnu, to je po meni bacanje novaca a uz to zauzima puno mjesta i ružna je.
Meni je ljepše ovako, uz nju mi još stane i mini linija a zvučnici na vrhu kuhinje.
https://i.imgur.com/SJmcTivh.png

buljaka 10.02.2021. 11:27

Svatko radi kad poželi , i ja isto nemam ugradbenu ali tvoja izjava da je ovako ljepše mi nikako ne sjeda 😂

Kad budem radio novu kuhinju isto ću staviti ugradbenu čisto da se prostor zatvori? Da izgleda ljepše .

I nije ovo skupa mikrovalna. Ja sam LG normalnu platio 1500 kn (grill,inverter,zdravo pečenje bla bla)

Mommi mislim da nemaš šta razmišljati onda. Uzimaj tu

VandaL.pr! 10.02.2021. 11:41

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3491524)

A ne znam zašto kupovati ugradbenu mikrovalnu, to je po meni bacanje novaca a uz to zauzima puno mjesta i ružna je.
Meni je ljepše ovako, uz nju mi još stane i mini linija a zvučnici na vrhu kuhinje.
https://i.imgur.com/SJmcTivh.png

Ovo je jako lijepo ako imas 60 godina i živiš u 90im godinama.
Jedino fali babin goblen.

1v@n 10.02.2021. 12:08

Ima li tko iskustva s pećnicama koje imaju i mikrovalnu funkciju u sebi?

Koliko vidim u uputama, to je pećnica, mikrovalna i grill i s tim se još nisam susreo.

Muči me ovaj mikrovalni dio. Mikrovalnu ne koristim praktički uopće, osim tu i tamo za podgrijavanje, pa mi je sad cijeli ovaj mikrovalni dio u pećnicama s metalnim tepsijama i rešetkama čisti SF :lol2:
Došla je sa stanom, pa si ne mogu pomoći nikako drugačije nego da se naučim raditi s njom.

https://i.postimg.cc/Tysdj2hS/Screenshot-34.jpg

Tu su kompletne upute. Model je Smeg S201x
https://www.manualslib.com/manual/15...-1.html#manual

nick praskaton 10.02.2021. 14:26

Citiraj:

Autor VandaL.pr! (Post 3491528)
Ovo je jako lijepo ako imas 60 godina i živiš u 90im godinama.
Jedino fali babin goblen.

:roller:

nego, me zanima, kakva je situacija s tim noname brendovima bijele tehnike iz IKEE, ko to servisira, ima li dijelova, kolka je garancija... ciji su to proizvodi zapravo, electrolux ?

Mar 10.02.2021. 15:38

Vidiš meni su ugradbene mikrovalne odron teški jer su ogromne izvanka, a nemaju mjesta unutra ništa više od standalone.
Također su 2-3x skuplje i zauzimaju više mjesta te kad ti crkne puno sreće da nađeš neku koja će ti se upariti s ostatkom kuhinje dok standalone bez problema sakriješ iza vratašaca ako ti je estetika bitna.

Mommistake 10.02.2021. 15:43

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3491524)

/cut

A eto, ne znam čemu takvi komentari. Nisam pitao za mišljenje što je ljepše nego za konkretan odgovor za aparat.

Ugradbena mikrovalna u kombinaciji s indukcijom, ugradbenom pećnicom, crnom napom, granitnim crnim sudoperom i slavinom, na bijeloj kuhinji izgleda kudikamo modernije, ljepše i točno onako kako ja želim nego ovo što si ti stavio.

Radim kuhinju od 50 000kn, tako da, ne drži vodu ova tvoja mikrovalna. :)

Ali manje važno, nećemo sada tko ima većega, trebam ugradbenu, crnu, jedina opcija.

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3491649)
:roller:

nego, me zanima, kakva je situacija s tim noname brendovima bijele tehnike iz IKEE, ko to servisira, ima li dijelova, kolka je garancija... ciji su to proizvodi zapravo, electrolux ?

Whirlpool i Electrolux, 5 godina garancije na većinu stvari.

Mislim, ova mikrovalna je no-brainer. 1000kn, 800W, 2.5 jeftinija od Electrolux, 100W jača, 5 godina garancije (koje Electrolux trenutno ne nudi).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24.