![]() |
Ajmo rec da sam napravio moj prvi "rig" sa dvije kartice koje sam strpao u moj osobni PC :D Hteo bih da stavim jos dvije ,da li mogu ove dve da ostavim u kucistu a da sa riserima i povezem jos dve na maticnu plocu? Buka mi nije problem posto planiiram uzeti 2x Gtx1070 Strix..A Strix ima izvanredno hladjenje, bukvalno se ne cuje...ali problem mi je posto spavam u toj sobi..dosta je to kartica koja radi 24h, da li ima kakvog zracenje ili sta?
E kad bi stavio jos 2x1070 to bi vec bilo nesto....2000 sol/s :) |
Moze netko pojasnit sta ROI znaci?
|
Vrijeme za koje ces vratiti investiciju (return of investment).
|
Ovaj podforum treba zakljucati kao i trznicu. Da se izvana bez registracije i 100 postova -ne vidi.
Ja sam slozio gtx 1070 i 980 ti (tdp na 90%, oc 1070 na 2000/1950, 980ti je na 1400/1800) Potrosnja nesto sitno ispod 500w, relativno tiho i zarada je oko 7.5-8 dolara dnevno po trenutnom tecaju BTC. 5820k na defaultu. I on rudari. :D |
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
Sta rudaris? Zcash? Sta vise daje 980ti ili 1070? |
Btc direkt rudarim. :D
1070 po defaultu daje dosta manje, ali kada se nasvira jezgra daje nesto vise od 980ti. A trosi cca 100w manje. |
Citiraj:
NHF buraz, al' ako si ozbiljno krenuo u mining, onda ozbiljno i pristupi tome, pa si daj barem tu malu zericu truda... :chears: |
Citiraj:
Hvala na ideji, ekipa na njuškalu je skužila da se traže pa digli cijene. BTW, probajte shopawl.com, omogućuje BTC plačanje na aliexpressu i bangoodu. Upravo naručio hrpu ovih risera. Plus jednog Athlonćića da se nađe za svaki slučaj. |
Sve racunice jako brzo padaju u vodu jer se cijena etha i tezina mijenjaju iz dana u dan.
Ono sto vrijedi danas sutra vise ne vrijedi. Ulozis novaca koliko si spreman odmah zaboraviti i lagano krenes. Iskustvo koje dobijes, makar s jednim rigom, je neprocjenjivo i na bazi njega lako vidis sto i kako dalje. Ja sam krenuo prije 4 tjedna, od tad je cijena etha porasla za 3x puta, tezina je isto porasla dosta. Poslano sa mog C6903 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Blue i max... a i zbog onih koji citiraju gluposti :)
|
Citiraj:
|
Koji klinac se dogodio sa ZEC-om?
|
Citiraj:
Poslano sa mog MI 4LTE koristeći Tapatalk |
Jesus, ne mogu ni zamisliti koliko su ljudi nabili profita :D Eh da sam nastavio mineati ZEC, a ne ETH...
|
DOGE i BCN otisli gore 10x, a ti se cudis ZEC-u i skoku od 2x :D
|
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
hehe skoro pa isto.
odlicno jutro, los dan. povuklo me ludilo s ovim manjim altovima pa sam unazad par dana konvertirao dosta teskasa u velter kategoriju i danas naravno kontra... podcijenio sam mozebitni utjecaj koncenzusa i to sto veci igraci imaju vecu platformu.... |
ZAC 230 USD ??? Ima li neko objasnjenje za ovaj skok? :)
|
Citaj gore link..
Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk |
Ima li tko ideju tko sutra profitira od koncenzusa?
Danas su eth i zec, posljedicno etc i dash. Sutra xrp, monero, golem i augur? monero i augur djelomicno vec jesu... |
Moze mali help, kolko mi cca treba napajanja za 3 x Gigabyte Radeon RX 570 Gaming 4GB, ici ce direkt na Z170 plocu koji ima 3xpcie. Ne znam da li tako vise trosi nego preko risera.
Hvala |
jedno od 700w je vise nego dovoljno
|
Odlicno, hvala :)
|
Zna li netko dobar you tube video za spojiti sve komponente i zapoceti sa rudarenjem?
|
Hvataj se rađe lopate i krampa nego toga.. nije to za tbee
|
Citiraj:
|
@antesan13 a gle, ak si ikad slago komp od 0, ista je stvar. Eventualno jos riseri ak mislis gurat vise kartica u plocu koja nema dovoljno x16 slotova. Al nije rocket science. Natezanja pocinju sa softwerom :D
|
Citiraj:
Da e softwer hmm.tu cu trebat pomoc |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:48. |