![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
ne placam nista i odjavio sam :) ne sjecam se tocno redoslijeda ali sam odjavio tv kod hrta i s tim isao ovrsiteljima. ne sjecam se odvjetnickog drustva koje je bilo. oni su odustali od svojih troskova. jer sam bio fer i pristao platiti prvih 6 mjeseci. i nakon toga odjavio tv. nisam htio ulaziti u detaljer jer su svi ovdje vec objasnili par puta kako odjaviti. ja sam ga odjavio jos dok je bilo malo jednostanije i nisu trazili silne potvrde od prodaje, kvara itd itd. samo sam htio komentirat kak nije pozeljno bas ignorirati uplatnice jer ce onda doci ovrha. Citiraj:
na kraju sam i njega odjavio i ne otvaram nikome vrata. mozda nitko ni ne dolazi. tko zna. |
maxonja, odjavi uređaj koji je inicijalno i prijavljen (jamačno TV), od kontakata nemoj stavljati ništa. To što ti gurnu obrazac pod nos, ne znači da moraš sve popuniti. To je njihova forma i oni ju stalno mijenjaju. Da traže broj tvoje kartice, datum isteka i onaj kurac od šifre, da li biš im dao to? U HRTa je 99% svega APP.
Citiraj:
Na ovrhu se daje prigovor, ne žalba. Ovrhu se napada prigovorom ili zbog toga što nešto nije u redu sa samom ovrhom kakvu je napravio javni bilježnik, ili zbog toga što nešto nije u redu sa prijedlogom za ovrhu. Pretpostavljam da 99% prigovora ide s ovim drugim razlogom. Kada taj predmet konačno dođe na sud (nakon više koraka; plaćaš sud, pa tužitelj šalje svoj podnesak pa ti odgovaraš na to njihovo i šalješ svoje dokaze), onda to pravilu bude spor male vrijednosti (10k KN je mensečini bio limit; u sporu male vrijednosti svi dokazi moraju biti poslani prije pripremnog/glavnog ročišta! samo je jedno ročište, ali zakon je tu nejasan!) i kao takav ide po skraćenom/jefinijem postupku. Problem je što ti predmeti suca vidjeti neće vjerojatno nikad nego se njima bave sudski pomoćnici koji su, prema mojem iskustvu, ekstra neobrazovani i nezainteresirani. Gluposti koje sam čuo, ja kao laik, od tih ljudi su nevjerojatne. Zato kažem da su to sve uglavnom prepisivači i u takvom sistemu rezultat ima tendenciju biti relativno nausmičan, ali ipak snažno priklonjen podržavanju sistema. |
Ok, znači samo TV onda
Prvo, pod prijamnik koji posjedujem - TV - zaokružiti DA ili NE (u smislu, DA imao sam ga dosad, ali ga odjavljujem ili NE, više ga nemam)? |
Online je i stari obrazac :D
https://api.hrt.hr/media/e6/ce/nepos...0421122133.pdf Za ovaj novi ne znam što bih ti rekao. Ja bih zaokružio prvo "da" ostalo "ne" u obje tablice. |
Citiraj:
Ugl. kome se da čitati iskustva ljudi sa suda :goood: https://www.forum.hr/showthread.php?t=164186 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A sta ako je osoba na koju dolaze uplatnice dan danas, umrla 2018 godine?
|
Pa nije valjda netko to plaćao 7 godina? Logično da je trebalo odjaviti prijemnik zbog smrti vlasnika i priložiti smrtovnicu.
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Što se samog ročišta tiče, ovrhovoditelj se nije ni pojavio (jer nisu ni imali osnovu za ovrhu) tako je da sudska savjetnica odbacila prijedlog za ovrhu. Citiraj:
Citiraj:
Zapravo, vjerojatno bi jedino HRT prihvatio i da random cigo prijavi tvoj TV prijamnik :) |
Citiraj:
Svima je šibnuo mail i nebe u cc i to je to. Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslao ovo. Dobio nazad odgovor da je obrazac nevažeći, i skupa sa tim odgovorom poslali važeći obrazac, tj. onaj u kojem treba zaokružiti zašto otkazuješ pretplatu, i dostaviti dokaz ako ti je TV crka/prodan/nepopravljiv, itd. But wait, there's more! Znači neke od opcija koje oni "prihvaćaju" su: 1. Neupotrebljivost zbog kvara a) Potvrda o odlaganju na otpadu Obišao sam nekoliko el. otpada i nitko fizičkoj osobi ne želi dati potvrdu da sam odložio uređaj, samo pravnim osobama. Pitao HRT emailom kako oni misle da ja dobijem tu potvrdu, odgovora nema. b) Potvrda ovlaštenog servisa o neispravnosti uređaja Šta je to ovlašteni servis za TV star 20 godina koji je crka ? Ali ajmo reć da taj magični servis i nađemo, sad treba na otpadu naći crknuti TV, odnit ga u taj servis i onda moliti na koljenima da ti daju nekakvu potvrdu da je tvoj TV crka. Koliko god apsurdno ovo bilo, ovo je još najlakša opcija 2. Prodaja Jedna od solucija je "prodaja prijamnika", gdje oni traže "Izjavu o prodaji ili drugi dokaz". Samo me zanima šta to oni smatraju izjavom o prodaji i kako oni misle da će fizička osoba, koja prodaje stari prijamnik preko npr. Njuškala, nabavit ikakvu potvrdu o toj transakciji ? 3. Darovanje Ovdje traže "Izjavu o darovanju ili drugi dokaz". Znači ako sam nekom darovao TV star 20 godina vrijednosti €0, sad vjerojatno oni traže da sa tom osobom idem u javnog bilježnika i ovjerim Ugovor o darovanju ? I koji k. je "drugi dokaz" u ovim slučajima? Ostale opcije nisu opcija (preseljenje, smrt, odlazak u dom, krađa, itd.). |
U staroj verziji obrasca si davao "izjavu" kako više nemaš prijemnik pod kaznenom odgovornosti blah blah preprodaja mikroskopa kenj kenj, i to je bilo. Da napišeš da si prodao TV nekom nepoznatom čovjeku s kojim si stupio u kontakt preko oglasnika i potpišeš, to bi po njihovim velebnim kriterijima trebalo biti dovoljno.
Pretpostavljam da će u budućim verzijama obrasca biti potrebno s kupcem otići kod bilježnika, pa onda obrazac skupa sa ovjerenim ugovorom u 5 kopija, te uzorkom urina i stolice dostaviti osobno na neku adresu ulica b.b. i to između 0:00 i 0:45 svake treće srijede u mjesecu. Jedino što se mogu nadati je da ovo izdrkavanje indicira kako ljudi ipak odjavljuju to smeće. |
HRT-ov kontrolor naplatio pristojbu stranoj studentici zbog – mobitela. Nije ga ni kupila u Hrvatskoj
:roller::hitthewal::fuming: |
Treba svima na granici naplatiti HRT pristojbu - mobiteli, auto radija,...
Sigurno mogu pratiti HRT dok su na godišnjem. |
Ukinuti cestarine odmah i ENC preimenovati u HRT i staviti HRT naljepnicu na vjetrobransko staklo umjesto tehničkog pregleda ili znaka invaliditeta.
|
Citiraj:
nemozes evo meni, dodjem na suzuki sa nokiom 3310 |
3310 nema radio prijemnik?
|
10,62€ na sunce. I za 6 mjeseci unazad :)
https://www.hmd.com/hr_hr/support/no...isten-to-radio |
ja govorim o nokia 3310 iz 2000.godine, ovo novo iz 2017 mi je high tech
|
nisam mislio da u ikad dozivjeti da netko ne zna za og nokiu 3310...
ostario sam :D |
hahahaha, baš to razmišljam.
A tek Nokia Ngage, koju ja koristim preko ljeta :D |
Citiraj:
|
to je spika i totalno legitimna ako se ti kokosari pojave ikad ...tv nemam,mob 3310,auto radio nemam na motoru...i sta mi mos nista..adio
|
Ja sam nakon 3310 i nakon toga Siemens c35 ili tako nekako. Potonji je imao radio prijemnik i mogao si ostvariti prijem ako si ukopčao slušalice. Naravno da nisam to nikada koristio niti sam imao slušalice s tim blesavim konektorom.
|
Imam jedno pitanje.
U slučaju preseljenja u novoizgrađenu kuću. Ujedino i prva i jedina nekretnina na moje ime. Nije još namještena. Evo primjer. Uselim, dobijem uporabnu. Plaćam račune. Struja, voda, komunalno, internet... Pretpostavljam da će mi HRT pretplata doći "sama od sebe" na adresu? Ne vjerujem da se je itko ikada prijavio sam na HRT da plaća pristojbu? Ono što zapravo želim pitati. Mogu kako unaprijed spriječiti sve ovo gore da se ne moram zahebavati kasnije? |
Ne bude ti ništa dolazilo samo od sebe. Uživaj.
https://o-nama.hrt.hr/pristojba/obra...tne-osobe-4422 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:55. |