![]() |
Upravo iz tog razloga mi nije jasno zašto ih Corsair ne koristi u svojim napajanjima, umjesto svih onih kliktavih/zavijajućih/fućkajućih HongHua i Yate Loon jeftinjaka.
BTW dva komada su ugrađena u testnu mašinu, ali ih nisam mogao istestirati pošto su već bili modani konektori u ovom stilu (doduše, malo ... neurednije od toga :D). Možda stigne još pokoji primjerak za potrebe snimanja :) |
A vjerujem ako ih ti šrotovi dođu 2$ a cors vent 5$, da je računica jasna nažalost.
|
E tu sam ih čekao :D
Na proizvodu od 1,000/2,000/3,000kn ... slobodno neka mi naplate tih "18kn" razlike :D No koliko trenutno vidim njihova napajanja, ne štede oni samo na ventovima :kafa: |
To je moje viđenje situacije koje nemora biti točno naravno. Iako, lako je moguće da se o tome radi. Pogotovo uzevši u obzir da corsair zapravo neradi ta napajanja, može je razlika malo veća, recimo 25kn a ne 18 :D
Kapitalizam je gadna stvar |
Ako tako nastave izgubit će dosta kupaca. Slušam sad ove videe na Youtubeu i ne vjerujem kakvi su to zvukovi :stoopid:.
|
Citiraj:
|
Fractal design i Antec ventilatora kod nas ima ili nema za kupiti? Ili smo osuđeni na ovih par? Kakvi su arctic coolingovi?
|
Ima i jednih i drugih, bar neke serije. Sam neznam zašto bi htio Antec vent :D
|
Nevolim corsair a coolermaster mi isto nekak bljak :P Može link na dućan di se mogu fractalovi uzeti? Hvala.
|
Nebi vjerovo, ima ih u melcompu. Iako, kad sam zadnji put tamo bio bila je samo ona starija serija, znači ne R2. Isto tako, tamo imaš nešto i antec ventova. No recimo, drže i enermax, koji je kod nas po forumima nepravedno zanemaren, a ventovi su odlični.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel valja taj AF140? ili i on zvecka na malim okretajima?
|
Naručena 2 SP120 1450o/m, pa budemo vidjeli :)
Zasada jedini minus je taj što nisu PWM ventovi, više kad stignu. |
Gdje kupiti scythe gentle typhoon u Hrvata?
|
Links
|
Citiraj:
|
Nema u Hrvaškoj, ali ima ođe...
http://www.agt.si/racunalniska-oprem...hoon-1450.html http://www.agt.si/racunalniska-oprem...hoon-1850.html |
Bome je povoljno. Ispod 100kn
|
Citiraj:
Po meni bi bilo idealno staviti AP-15 na 7V adapter, jer ako zatrebam dodatni propuh lako ih spojim na 12V, ali znam i da neki ventilatori kad ne rade na tvornički predviđenoj brzini zuje, krckaju, pucketaju i šušte, a to definitivno nije nešto što želim slušati po noći. Šta je na kraju bolje od to dvoje, AP-14 ili AP-15? :hitthewal: |
Kakve vi to imate kompove da vozite ventove na 1200+ okr, ja se nesjećam kad su moji GT-i radili na više od 800okr. Komp hladan, propuh dobar a tišina. Iako možda moja dva budu išli u penziju kod mene, treba povremeno promjenit ventove :D
|
Iskreno, dva AP-14 ( CPU ) rade neprestano već dvije godine. Spojeni su direktno u matičnu.
Za AP-15 nisam imao potrebu. Podatak grafikona sa Xbitlabsa Za AP-12 ( iz 2009 ) na torrent mašini radi još dobro. Da se razumijemo, 24/7 radi neprestano edit. mislim da češ biti zadovoljan s AP-14 pošto nemaš jak procesor.. |
Citiraj:
Edit* Imam informaciju da bi sljedeći tjedan gt trebali doci u Hrvatsku :goood: |
Ma ja opet patim kad mi je komp bučan, pa bolje manji takt i nečujan stroj.
|
Treba h100 malo vise rpm pa i sp120 ventovima jer je bez toga poprilicno prosjecan hladnjak. Ja sam svoje sp120 usporio sa prilozenim konektorima i radi sasvim korektno. Cuje se ali na samoj granici podnosljivosti.
Meni su S-Flexovi jos uvijek najdrazi. Dva mi rade vec sto godina ko novi. http://www.scythe-usa.com/product/ac...ex_detail.html |
Citiraj:
Ne zaboravi i na Minebea |
Citiraj:
GT je definitivno među prva tri venta uopće, IMHO. |
Citiraj:
P.S. Ovaj AMD kojeg trenutno imam je jedan od najtoplijih procesora u povijesti te firme. TDP mu lijepih je 140W... |
Trebao bi kupiti 3 nova ventilatora (jedan ide u napajanje, jedan na ninju, a jedan na kuciste). Do sad sam koristio Chieftec (Yate Loon) D12SL-12 koje sam spustio na 5V. To su bili dobri, a jeftini ventilatori.
Kolko vidim više ih nema u ponudi pa bi trebao savijet za neki drugi koji se vrti tako negdje oko 1300rpm pa kad spustim na 5V da bude oko 500. Također, bitno je da molex bude "normalan", a ne kao na ovoj slici gdje se konektori nedaju vadit bez trganja plastike: http://images.jet-mediagenerator.de/...COO-XPF140.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:09. |