![]() |
Citiraj:
tCase temperatura na slici je dovoljan indikator za vecinu korisnika makar je "umjetna" Vecina AMD kronera ionako zna sto treba radit kad su temperature u pitanju. FXa je ionako jako tesko ubit. |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=266972 |
jedino što je teže od ubit ga je očitat mu ispravnu temperaturu, a nije da ima problema sa zagrijavanjem :D :D :D
ma lol hardver čovječe... |
1 privitaka
idem se ja igrat :D
|
:zdero:
Složi što prije moguće, da ti S.Y.S.S. demolition team ne uleti u kuću i recenzira sve po redu |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
jab' to odmah riješio po kratkom postupku :D
|
laganini, di je zurba.. slozeno sve i radi, naravno :D
ali ne stignem sad dalje nista.. budemo vidjeli ovih dana ..stock sam trenutno naravno :D |
1 privitaka
evo jedan ss ,
sve je stock prime je vrtio 10ak min prije nego sam napravio ss |
Turbo ti je ocito ukljucen,gasi to i gasi APM.
Tek onda mos palit prime. I spusti vcore na 1,2v,a frekvenciju stavi na 4ghz. Bice hladan kao led ako tako napravis. Temp ce ti sletit 20 stupnjeva dolje. EDIT: Ne mozes testirat ako su ti turbo, cnq i APM ukljuceni jer ce throtlat sigurno. Cini mi se dobar primjerak proca i kad stavis 1,2vcore + 4ghz bice hladan i brz. |
1 privitaka
Citiraj:
iskljucio sam turbo i apm vcore (mesarski jer mi se neda laganini, pa rezem odmah za 0.05 satarom :D ) na 1.2 nije htio dici win, na 1.25 odmah smrzne prime na 1.3 upravo vrti prime PS sad gledam, stavim na 1.3, a hwinfo pokazuje 1.248V :D PPS evo ss |
Matična ima relativno velik Vdroop, probaj upaliti Load Line Calibration i stavi ga na "Enabled" ili tak nekaj slično.
Nakon toga stavi Vcore na 1,25V pa onda probaj. |
ma da , a neka..
gledam ove temp vr t1 i vr t2 su otisle u nebesa :D (idle su 57°C) igrat cemo se ovih dana jos.. sad je bolje nego prije , ali ove temp mi nista ne znace , zelim ih "opipat" a zena nesto gleda sta radim pa se moram smirit, nema sanse da cu sad otvarat kutiju, ..ona ni ne zna da sam danas sarafio i da sam trosio :D PS evo sad gledam hwinfo prikazuje 1.296V ..ocito spusti napon na "onoliko koliko mu treba" :D probao sam sad, cim pokrenem prime test, odmah vcore pada na 1.26 pa na 1.248 |
Ştoji ti offset temp?
Taj proc MORA dic windowse sa 1,2v. Nesto od "zelenih" opcija ti je ostalo ukljuceno. Ako bacis SS BIOSa odmah cemo rjesit problem.:D EDIT: Jesi siguran da ti je hladnjak dobro sjeo? |
Citiraj:
hladnjak je zasarafljen, ne moze bolje.. :D osim ako je org pasta smece , i ako nije dobro legla , to je sve moguce.. ali u biti hladnjak radi.. jer vrlo brzo nakon sto ugasim prime lete temp dole, sto je pokazatelj da radi poso ;) |
Citiraj:
Iskljucis CnQ,stavi 1,2 vcore, 3.8ghz i LLC notch manje od maxa. Takodjer C6,C1E moraju bit iskljuceni. |
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Taj proc je djecja igra za podesiti tako da nemas panike. |
4 privitaka
Citiraj:
evo nagovorio si me, i restartao sam comp i fotkao bios, pa vidi ovih par fotki.. uz napomenu da sam iskljucio jos te opcije, spustio na 3,8 kako si rekao, ali napon sam spustio na 1.275 :fiju::D vrti prime za sad cisto da ga malo zakuri da vidimo gdje smo.. pa evo :rtfm: |
Citiraj:
Ako se ne srusi ni jedan core(a nece) spusti vcore jos nize,1,2. Sto kaze HWinfo ,koliki je vcore na full loadu? Inace,paradoksalno,Intel burn test je najbolji za otkrivanje nestabilnosti AMDa.:D Ali AVX varijanta koja je prakticki napravljena za AMD. EDIT: Temp situacija? |
Citiraj:
jesi pogledao SS gore.. na full loadu je vcore 1.224 imas i postavke biosa :fiju: |
Citiraj:
Sad mozes probat 4,0Ghz. |
Citiraj:
tu cu za sad malo ostat , treba mozda jos malo spustit vcore :fiju: PS ovaj intel burn test 2.54 je slabiji od primea :fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
mene ne interesira RL, ja zelim max opterecenje, tako da znam da je ako je takav stres test prosao, onda je u RL rock solid :fiju: ali evo za mir u kuci, sad testiram sa oba istovremeno :D :dajpivu: dakle spustio sam vcore u biosu na 1.264 , idle cpu z pokazuje 1.248, a gledam sad pod opterecenjem je 1.212 tempCPU 48°C tempCPU 59°C vr t1 85°C vr t2 85°C (da ne stavljam sad ss) |
Citiraj:
Za usporedbu,meni niti kod 5Ghz VRM temp ne ide preko 65. 85 stupnjeva je previse. A posto je VRM vezan za socket podebljim komadom bakra to znaci da ti temp cijelog sistema ide u nebesa sa primeom. Aktivno hladjenje VRM sekcije na tim zalosnim plocama je MUST. |
mene interesira koliko imaju ovi drugi s "normalnim" plocama :D
PS, gledam, pa nije da s ovom mojom plocom se ne moze puno vise.. vidi ovo : http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=2681143 sva sreca ja ne brijem u tom smjeru.. nego gledam sta znaci ovaj vcore loadline calibration "medium" ? ..meni je to na "auto" |
Citiraj:
P.S. Ovi koji idu vise aktivno hlade VRM i NB.:D Pogotovo na tim plocama. |
mozda se i ja odlucim stavit jos nesto na VRM, cisto zato jer sam po tom pitanju spretan i ziheras.. a brijem da vise od 3,8 necu ganjat :D
idem probat jos malo vidjet oko tog llc i vcore, mozda izvucem jos bolje na ovih 3,8 i bonbon :D PS stavio sam taj llc na medium, i vidim da sad malo dropne ili uopce ne dropne.. tako da sad idem opet probat smanjiti vcore :D PPS evo stavio sam vcore na 1.231 , vidim da cpu z pokazuje 1.236 ..na primeu padne na 1.224..to mi se cini sad ok sto se tice LLCa :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:06. |