![]() |
...ok... ali zasto intel u mom poimanju i iskustvu amd je uvijek bila više gamerski orjentacija...? ... mislim opcenito zar nije bolja kombinacija konfiguracije amd+ati nego amd+nvidia? i ima li uopce to kakve veze...
...koliko pamtim stare amd ploce sa nvidia chipsetom su bile u vecem skladu ako je bila ukljucena gf grafa... |
Dobrodošli u 21. stoljeće. Vodite se za nečim kaj je bilo aktualno prije 10-15 godina, a danas to ne drži vodu kak god da se okrene.
nVidia više ne razvija čipsete, AMD nije najbolji za "igrice", a kombinacija grafičke i ploče nema nikakvog utjecaja na ostatak konfiguracije. |
Molim mišljenje na konfiguraciju sa slike
http://www.pohrani.com/t/1T/H8/UYLmDTa/konfa.jpg Konfiguracija bi bila namjenjena prvenstveno za rad u 3Ds max-u i Adobeovim programima (PS, Afteri,...). Naravno, kao čovjek odrastao na igricama tu i tamo bi se nešto i zaigralo,... Na žalost, za kunu sam skoro upao u ovaj rang 6+ tisućica, pa ako se na čemu da uštedit super,... Ako ne, molim potvrdu kompatibilnosti odabranih komponenti i mogući savjet oko konačnog odabira,... Dodatak - poželjno bi bilo da je sve iz jedne trgovine i da ima mogućnost obročnog plaćanja :) ... Ovo sa slike je iz AMDa,... Hvala |
Ukoliko nemaš namjeru kupiti i5 2500K(nemisliš clockati), pa si naveo model i5 2500 onda slobodno možeš uzeti i malo slabiji 2400 model i nešto love ušparati a nećeš izgubiti na performansama:) ostatak je OK, i ako se kolega baš neigra puno već ponekad možeš uzeti jeftiniju grafu obićnu GTX 560(bez ono Ti) pa ćeš i tu ušparati cca 300kn, a performanse neće biti baš nešto narušene glede igranja(moći će odigrati sve igre bez problema):) Glede trgovine si sigurno mislio na ADM, ali pogledaj i na nabava.net možda se može proći jeftinije(Portio i sl)
|
Echo hvala na odgovoru,...
Upravo gledam sljedeće cijene procesora: Intel Core i7 860 BOX, 4×2.80GHz, 8MB, LGA - 1800 kn - vemil Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155 - 1670 kn - ADM Ima li bitne razlike između dva modela, odnosno isplati li se ići na ovaj I7? |
Ne isplati se zato jer je to stari i7, odnosno nije Sandy Bridge platforma.
|
Uzmi slabije napajanje i bolje kućište.
|
Kolega ima kućište, vizualno i je ockey a i cjenovno prihvatljivo tako da ipak ostajem pri prvobitnom izboru,...
Jedino što mjenjam je procesor u i5 2500k što priču poskupljuje za 100ak kuna,... Jedino što ne znam kakav je ovaj ssd i kakva je ova memorija, ako je i to ockey naručujem komp,... |
Uzmi isto napajanje samo od 450W. SSD i memorija su ok.
|
Evo konfa mora biti ispod 6k kn. Ovo sam složio ovako otprilike, glavna namjena gaming. Svi savjeti su dobrodošli, za kućište mi svejedno, može se izdržat s ovim pa uskoro kupit drugo, rama eventualno još dodat da ima 8. Hvala, LP
http://img38.imageshack.us/img38/6593/konfa.th.png |
Uzmi Asrock P67 Pro3-B3, XFX 450W i uštedio si lovu za bolje kućište (npr. Zalman Z9).
|
pozdrav svima zanima me jeli ko zna gdje pc s monitorom dobar do 6.500kn negdje nač di primaju plačanje americen karticom hvala i sve najbolje
|
Links je dobar za American jer ga kao prvo primaju a i cijena je ista kao za gotovinu. Imaju u ponudi par slozenih konfi ali svaka ima bar jeda zajeb kao npr. 2500k + h67 ploca i samo 4gb memorje.
|
da to baš nije neš al u ADM sam našao komp pre ok al neznam jer imaju plačanje evo link http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10155
|
U biti nije nesto spec. povoljno.
Ova ima nesto slabiju grafu i h67 plocu ali je i preko 1000kn jeftinija a za tu razliku se moze ubacit jos dosta toga. Pasala bi uz neki 22 monitor 1680x1050. U cijenu ADMa treba jos uracunat visu cijenu na kartice od 7% na vise, ovisno o broju rata. Mislim da ni ne primaju Amercian a na kraju nebi ostalo skoro nista za monitor. Moze se to fino sloit. Ima vec dosta slozenih konfi u ovoj temi i sve su manje vise dobre. Slaganje se uglavno ne naplacuje. |
da znam ali nebi slagao prošli sam složio sad se neču više s tim zezat neg uzeo bi gotovu konfu s monitorom do 6.500 ako imaš možda di mogu to pogledati koji dučan hvala
|
Citiraj:
|
al pričali su mi kao da neke komponente samo par mjeseci vrijede i nedaj bože ode baš ta komponenta i banana kupuj novo a za kotovu konfu dobiš 2godine ili 1.5 godine i miran al sad neznam moram odlučiti al hvala na brzim i pametnim odgovorima
|
lol par mjeseci!? Nisam nikad vidio da ima par mj garancije osim kablova, potrosne robe i sl.
Koliko znam ti dobivas i na ovu vlastito slozenu konfiguraciju negdje godinu dana garancije i onda poslije se jos samo nastavlja garancija od svake komponente posebno. |
onda krivo čuo a daj molim te jer možeš mi preporučit konfu do 6.500kn da mi pc bude multimedijski i naravno da mogu igrice dobre igrat ako nije problem a ja ču si još malo pogledati gore po forumu
|
Iz Linksa:
Napajanje - 560W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6560GP3 V2.3, 140mm vent. 399,00 KN Grafička kartica - PCI-E ZOTAC GeForce GTX 560 Ti, 1GB DDR5, HDMI, DualDVI, HDTV 1.729,00 KN Kućište - COOLERMASTER Elite 431 RC-431K-KWN1, MIDI, crno, plexi, bez PS 399,00 KN Tvrdi disk - 500.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Blue, SATA3, 16MB c., 7200 okr/min, za desktop 579,00 KN Procesor - AMD Phenom II X4 960T BOX Black Edition, s. AM3, 3.0GHz, 8MB cache, Quad Core 1.029,00 KN Memorija - PC-12800, 4 GB, MUSHKIN SilverLine Stiletto, 992002, DDR3 1600MHz 179,00 KN Matična ploča - GIGABYTE GA-970A-UD3, AMD 970/SB950, DDR3, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, USB 3.0, FW, ATX, s. AM3 / AM3+ 769,00 KN Monitor 23'' LED LG IPS236V, 5ms, 250cd/m2, 5.000.000 : 1, IPS, HDMI, DVI, D-Sub, crni Trenutno na akciji za 1443kn Ukupno oko 6500kn Ponuda je trenutno losa, pol stvari nema :hitthewal: dalo bi se to bolje sloziti. |
Ostavicu ovaj post i tu jer nisam siguranu koji cjenovni rang spada ova moja konfiguracije. mozda vise u ovaj skuplji cak. obrisite onu za koju mislite da je visak.
Pozdrav! U procesu sam kupnje novog racunala. zadnji put sam cijelu konfiguraciju kupio 2000 g. i povremeno nadogradjivao. sad je to iza mene, i zelim jos jednom uzeti cijelo novo racunalo. U zadnje vrijeme se bas i ne igram. iako bi upalio pokoju igru (rpg, sc2, diablo3? x-universe, mozda koji fps...) cisto iz znatizelje da vidim kako su stvari napredovale otkad sam ja zadnji put ozbiljno gejmao. KOristilo bi se jos eventualno za standardne radnje: Muzika, Filmovi, net, Izrada Weba, Photoshop i u tom stilu... Konfiguracija koju sam zamislio je poprillicno dobra i cijenom i performansama(za moje potrebe) pa sam mozda malo i pretjerao, ali sto je tu je. godine frustracije su ucinile svoje :D . (trenutno imam desktop athlon 3000xp + gpu-6600gt) Evo moj izbor: Cpu: 2500k Mb: asrock gen3 extreme3 psu: xfx 550 80+ ram: Memorija PC-12800, 8 GB, G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-8GBXM, DDR3 1600MHz, kit 2x4GB (16gb= 2x4 x2) -kupljeno 700kn portio HDD: samsung spinpoint f3 32mb 7200 1TB - kupljeno 746kn - portio Oko ovih komponenti se bas i ne dvoumim. vise me muci kuciste: Case: Zalman z9 plus to mi je primarni izbor, jedino me malo muci sto je dosta rupicasto pa da mi se ne napuni prasine brzo. (trebace ga pokrivati i slicno...) Anphonic mi je preporucio da pogledam i CM silencio 550 koje isto zanimljivo izgleda, ali nisam ga jos proucio detaljno kao z9 plus. ne svidja mi se bas sto su mu usbi i card reader i ulazi za zvucnu postavljeni gore. To bi bila prva faza akvizicije novog racunala. U drugoj fazi kad skupim love opet ide nova graficka i monitor (mislim koristiti izlaz s proca i belinea 17" crt monitor koji imam). Monitor: 24" - Dell U2412m ili 2312hm. nekako mi je drazi ovaj 16:10 24" - koliko citam IPS je must have. Graf: cekacu da pojeftini neka 560ti - kad bi to moglo biti, i da li mi treba uopce takva? preko 1000-1300kn bas i ne mislim ici. i koja mi uopce graficka treba za 24" monitor, i da li mi uopce treba 24" monitor. mozda neki malo manji? ajmo malo rasprave. thx |
Evo složio sam komp cjena je otprilike 6.500kn jer gleda se ova ljevo cjena http://imageshack.us/f/716/93866132.png/
|
Prvo napises "pc s monitorom dobar do 6.500kn", a ova tvoja konfa ti nema monitor.
Jel trebas onda na kraju uopce monitor ili planiras dati 6500kn za konfu + jos za monitor? |
@gonzaga
Seagate disk izbaci iz kombinacije i uzmi WD Blue ili Samsung. Kućište je krama i bode u oči svojom lošom kvalitetom u odnosu na ostatak konfe. Ni napajanjem se nisi usrećio - nije Cors ono što je nekad bio. Zamijeni ga sa XFX 450W (rebrandani Seasonic). @aramengo Pišem to ovo blejeći u Della U2312HM. Monitor je odličan. Preporuka. Za njega ti je dovoljna i GTX560 (bez Ti) ili 6870/6950. |
planiram 6.500 dat za konfu a monitor kasnjie malo gledat ču ali preporuka za tu cjenu jer mogu još neš bolje ili ovo je solidno i još neš razmišljam neku malo skuplju matićnu za 1155 socket pa ako ima na protisu preporuka koja bi bila s vaše ruke otprilike do 1450kn matična
hvala |
@gonzaga
cpu: i5 2500K cooler: ZALMAN CNPS7X mbo: AS ROCK P67 PRO3-B3 ram: KINGSTON HYPER X DDR3 2X4 GB 1600 MHZ vga: GIGABYTE GTX 560 Ti 1GB DDR5 hdd: WD BLUE 500GB dvd: LG GH22NS psu: XFX 450W case: ZALMAN Z9 PLUS 6484 kn u adm-u, moj savjet nemoj kupovat u protisu zbog toga jer uplatiš lovu pa pol komponenti nema pa uvaljuju skuplje ili drugih sto problema vezanih uz njihovo poslovanje i odnos s kupcima. |
|
Citiraj:
prepiši komponente ili uplodaj sliku! |
ajde ne budi lijen i napiši koje komponente ćeš uzet, koji ti je krajnji buđet, za što bi ti služila konfa i jer ima još nekih posebnih zahtjeva.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:22. |