![]() |
dns sam tek skonto da buraz ima na E4500 veliko stock kuler duplo je veci od ovog moga na E8400 neki je tanani, dali su bolji ovi veci?? zanima me kak dapodesim na biosu dami hladi proc uvijek na 40-45C* znaci da uvijek hladi od te temperature, jer npr. bude 52C* on meni drzi na 900RPM nije ni to ultra velika temp ali ono...
|
Citiraj:
Sa IFXa se ne isplati prelaziti na ništa, tak i tak imaš ponajbolji hladnjak Noctua nije cooler na koji češ prelaziti samo tako, eventualno ako prelaziš sa stocka, ili ako si sa XSa pa imaš svijet pod nogama :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
nego baš malo gledam ovi današnji zračni hladnjaci svi imaju od 6heat pajpova pa na dalje...... kada izađu kuleri koji teže +1kg(baš me zanima kak bu to izgledalo) to bu onda posla u kućištu:fiju: do tada koristim fosila TT Big Typhuna:) |
Citiraj:
|
@hammer of thor
Koji je ono 3. kuler? True, v8 i? @razer Koji je ono kuler izmedu katane i coppera? Ak sam dobro rekao. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
:D :D
MA nebi Sad pikiram od Božičnice (a trebala bi biti uskoro) kakav Megashadow :care: Noctua nova mi je nekak van ranga :D |
Citiraj:
Bolje kupi još 2GB rama za Triple, više koristi od toga nego do novog kulera |
Citiraj:
|
Citiraj:
kojih 10 ak stupnjeva ??!!? prosvjetli me jer ja to ne vidim :) |
Citiraj:
|
|
U 90% slucajeva mozes na prve slotove rama zaboraviti kraj ovakve nakarade od hladnjaka.
|
|
jel se to meni samo cini ili se varam ali vecina LGA 1156 maticnih ima memoriske slotove blizu procesora za razliku od starijih tipova ploca bilo za Intela ili AMD-a
|
jel zna netko gdje bi u hrvatskoj mogao kupit NH-D14 posto narucivanje izvana ne dolazi u obzir zato sto nemam kreditnu.
|
Mislim da nigdje... Ak se ne varam Hardveraj je propao, oni su imali Noctuine proizvode.
Jedino da se zaletiš do Austrije. :) |
Evo i mene u i5 vodama i odmah bam u glavu. Nažalost moj poprilično egzotični Titan Fenrir (čitaj nema nikakve opreme, a ni coolera samog kod nas za kupit) ne paše na i5. Ide na I7, LGA775 i sve AMD platforme, ali ne i na i5. Ova stock zujalica me izluđuje, a komp tek radi pola sata. Da li ima tko kakvu ideju kako pripasati ovo djubre na i5 ili da li bi mi možda od nekog drugog coolera pasao mounting kit?
|
Citiraj:
|
@ danc00
ma nema push pinova na cooleru. Ide vijak kroz rupe na križu koji pričvršćuje bazu coolera s gornje strane. Možda bi se dalo izbušit "meso" između rupa za 775 i 1366 na tom križu da mogu vijci proć. Ne vjerujem da bi prošli kroz 775 rupe jer su te rupe napravljene dosta precizno tj. i tvornički vijci koji su poprilično tanki ulaze na "knap". Ostaje problem kaj nemam di napravit backplate. Kupio bih i od nekog drugog coolera ali nisam uspio pronaći ništa što bio mi odgovaralo. edit: da li ima negdje za skinuti šablona ili pozicije za rupe lga 1156 pa da dam to nekom metalcu da mi napravi? |
Jel ti ovak nest odgovara?
http://www.swiftnets.com/assets/imag...%20webx780.jpg A to je odavde: http://www.swiftnets.com/products/Apogee-xt.asp |
Citiraj:
Samo napravi backplate i probaj, dobro će ti doći, samo ga zaštiti ak bude od metala, da nebu bijelih dimova i sl. http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=405 Recimo kaj sam ja napravil za gladiatora, onda nije bilo kulera za 1156, pa sam napravil backplate, obljepio folijom i služi vrhunski! |
@ danc00
Recimo da si mi dao ideju kako to napraviti iako ja moram preraditi i gornji nosač jer nemam nožice kao ti na cooleru već mi cooler drži križ koji ima rupe u sebi. Vidim da na tvom backplateu nema rupe u sredini. Meni na Asusici smeta nosač retention bracketa da bih montirao backplate bez rupe tj čini mi se sve to nekako preklimavo da naslonim backplate direkt na taj nosač od socketa. @ ti.le thx za nacrt, sad još da nađem nekog bravara da mi to napravi i hladit će se i5 ko mutav :D |
ja sam na sonicu napravio ovalne rupe slično kao na gornjem nacrtu.
originalne vijke (mislim M3) sam zamijenio sa M4 i montirao tower na s.1156. mislim da ne bih imao problema montirati ga na isti način i na s.1366... backplate sonic nema, ali bi se vrlo jednostavno dao preraditi i neki originalni. |
Ako je ploča čvrsta i hladnjak nije pretežak niti ne treba backplate. Ja ga za xigmatek 1283 nisam radio i super drži. Naravno ak često selite kantu bolje je staviti backplate.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
postoji više hladnjaka koji ne koriste/ne trebaju backplate, od tt big typha pa nadalje. ;)
edit: ja ubacim one kartonske ili pvc podloške da se ne ogrebe ploča. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:00. |