PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Nokia 5800 XpressMusic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136879)

fre@k 03.04.2010. 00:45

ta usluga se naplacuje meni je stigla na email obavijest kako imam 2 dana do isteka, i jucer su mi ukinuli tu uslugu i obavijestili me emailom, glupost totalna :D

syss 03.04.2010. 16:39

meni je isto stigla obavijest, međutim to radi i dalje...

Bezecinho 03.04.2010. 19:31

ja mislim da je meni neki softverski bug u pitanju... Uglavnom, usluga e-mail mi radi i sve je super, jedino onaj prečac koji se može staviti na homescreen ispod trake kontakata, njime se direktno pristupa mailboxu. Inače, taj prečac se uključuje na postavke--- osobno---- poč zaslon---- obavijest o e pošti.

Neovisno o tome, jel je vidljivost uključena ili isključena pojavljuje mi se siva traka na homescreen i pritiskom na nju ništa se ne događa....

jedino ju mogu maknit ako maknem traku kontakata...

mislim da mi ne gine hard reset....

Pupo 10.04.2010. 12:57

Garmin Mobile XT - problem s traženjem manjih mjesta

Imam Nokiu 5800 i stavio sam garmin na nju i sve šljaka sasvim ok osim jedne stvari koja me jako smeta. U pretrazi kad tražim neku lokaciju nema sela te nemogu zadati rutu iako recimo kad dođem do nekoga tj, vozim se vidim da je označeno naselje i postoji ime istoga. Ali kad hoću navigirat do njega s neke druge lokacije, nemogu jer ga nema u pretrazi il ja baš neznam/nemogu naći tu funkciju.

Ako netko ima kakvu ideju bio bih mu zahvalan na pomoći!

Verzija Garmina je 5.00.50s60.9 i AdriaRoute 2.2 il 2.3, nisam siguran.

domy_os 10.04.2010. 12:59

Idi na pretragu po gradovima i onda bi trebao sve vidjeti...

coconut 10.04.2010. 13:03

Izašao ti je AdriaRoute 3.0. MOžda su u njemu poboljšane karte u odnosu na 2.2 i 2.3.

Pupo 10.04.2010. 13:07

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1617740)
Idi na pretragu po gradovima i onda bi trebao sve vidjeti...

Jesam, više puta, ali ništa :(

Citiraj:

Autor coconut (Post 1617744)
Izašao ti je AdriaRoute 3.0. MOžda su u njemu poboljšane karte u odnosu na 2.2 i 2.3.

Budem probao svakako, tnx na infu.

domy_os 10.04.2010. 13:08

Daj mi naziv mjesta pa ću pogledati kod sebe...

Pupo 11.04.2010. 10:21

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1617750)
Daj mi naziv mjesta pa ću pogledati kod sebe...

Knežci :) iako nije to jedini primjer, općenito mala sela/naselja nemogu naći, bar ne par što sam probao :(

Neznam dali ima veze al bolje da napišem. Adria rute instaliram na komp, označim si što hoću i prebacim na mobitel, pa ako ima kakve veze da pokušam nekako drugačije instalirat kartu?

domy_os 11.04.2010. 23:16

Knežci kod Pleternice ili...? Kod mene se normalno vidi i u Garminu i u Sygicu...

Pupo 12.04.2010. 09:51

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1618999)
Knežci kod Pleternice ili...? Kod mene se normalno vidi i u Garminu i u Sygicu...

To je to, jbg, onda je problem do mene, il u garminu il ja neznam odabrati dobre parametre traženja :(

Kad odem na "Kamo?" -> Adrese -> Hrvatska -> i onda imam "Pretraži sve gradove" i "Unos imena grada" i nenalazi mi ni pod jednom opcijom :(

Vjerujem da sam nešto previdio kod korištenja Garmina, bar se nadam jer ako to neuspostavim, isti mi je zapravo beskoristan.

Ako ima veze, na mobitel sam stavljao karte tako da instaliram na komp adriarute i onda označim dio koji hoću i pošaljem ga na mobitel... Sad sam tako ubacio 3.0 al ista stvar, opet nema :(

Ti isto imaš na mobitelu garmina ili?

domy_os 12.04.2010. 11:15

Budući da je mjesto malo, vjerojatno nema nijednu ulicu u bazi pa zbog toga moraš ići na Kamo > Gradovi i tu upisati naziv mjesta.

Prebacio si kako treba.

Da, također imam Garmin + AdriaRoute 3.0 NT i Sygic Mobile Maps 8.06 + Navteq 2009-09.

Pupo 12.04.2010. 11:51

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1619183)
Budući da je mjesto malo, vjerojatno nema nijednu ulicu u bazi pa zbog toga moraš ići na Kamo > Gradovi i tu upisati naziv mjesta.

Prebacio si kako treba.

Da, također imam Garmin + AdriaRoute 3.0 NT i Sygic Mobile Maps 8.06 + Navteq 2009-09.

Ništa nažalost, probat ću danas reinstalirat sve nanovo. A za Sygic nisam ni znao, mogao bih to isprobat pa se lako naviknem na njega :) Ako ti se da može na pm di si ga nabavio.

Tnx

yedwy 12.04.2010. 12:13

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1618999)

I u OVIu isto...

Pupo 12.04.2010. 13:28

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1619222)
I u OVIu isto...

Ma do mene odnosno mog garmina je nešto :D A i nisam siguran da OVI radi na nokiji ili se to nešto promjenilo od zadnji puta kad sam provjeravao?

Lako moguće da se neznam koristit s njim il sam nešto previdio u njegovim opcijama il kad sam instalirao nešto... jer nemogu nać gotovo nijedno selo kad tražim, a kad dođem do sela uredno piše koje je i sve, a to znači da ja nešto krivo radim

yedwy 12.04.2010. 13:57

Pa i ja imam OVI mapse na N5800xm uostalom to je i tema threada ne?

Treba skinut novi update firmwarea (možeš i telefon pustiti da sam obavi) onda skineš preko OVI storea novi OVi maps i na kraju i to najbolje prek PCa tj nokia toolsa ili kako se već ono sra** zove (na lapu mi je instalirano a neda mi se ić gledat) tamo si odabereš koje države oćeš narokat na mob i samo pustiš da to skine i nagura na karticu, mislim da je 1.5 ili 2gb max velicina koju mozes za karte koristit i kad to sve naguraš onda OVI počme čak i ličit na neku kulturnu navigaciju...

Dobiješ da ima (konačno) i landscape pogled osim portrait, kulturno traženeje ruta i tak, puuuno upotrebljivije nego kaj je bio nekad davno, mislim garmin je vjeroajtno bolji ako ga uspiješ natjerat da radi, ja kod sebe nisam niti na koji način djubre uspio pokrenut, uvjek je nekaj uprskao tak da sam ostavio OVI meni je dosta...

Pupo 12.04.2010. 14:28

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1619292)
Pa i ja imam OVI mapse na N5800xm uostalom to je i tema threada ne?

Treba skinut novi update firmwarea (možeš i telefon pustiti da sam obavi) onda skineš preko OVI storea novi OVi maps i na kraju i to najbolje prek PCa tj nokia toolsa ili kako se već ono sra** zove (na lapu mi je instalirano a neda mi se ić gledat) tamo si odabereš koje države oćeš narokat na mob i samo pustiš da to skine i nagura na karticu, mislim da je 1.5 ili 2gb max velicina koju mozes za karte koristit i kad to sve naguraš onda OVI počme čak i ličit na neku kulturnu navigaciju...

Dobiješ da ima (konačno) i landscape pogled osim portrait, kulturno traženeje ruta i tak, puuuno upotrebljivije nego kaj je bio nekad davno, mislim garmin je vjeroajtno bolji ako ga uspiješ natjerat da radi, ja kod sebe nisam niti na koji način djubre uspio pokrenut, uvjek je nekaj uprskao tak da sam ostavio OVI meni je dosta...

Imaš pravo, ma pomiješao sam OVI sa iGO :( znam da je neko kratko ime

Ma radi mi garmin, osim ovoga što me počinje nervirat lagano al večeras će biti nanovo gore pa budem vidio. A što se tiče firmwera, to sam napravio davno, jedino nokia mapse nisam isprobavao

domy_os 18.04.2010. 16:36

Budući da sam naletio na povećanje data paketa kod T-Mobile govornih tarifa, odlučio sam ukinuti mobile internet i mobitel pretvoriti u 3G broadband router jer mi se ne da zezati sa sporim bluetoothom. Aplikacija za to se zove JoikuSpot i radi odlično, čak i kad se spoje dva kompa na mobitel. :) Nije ništa novo, ali možda netko ne zna...

http://www.joikushop.com/?action=pro...&product_id=33

5230 18.04.2010. 16:58

Citiraj:

Autor Bezecinho (Post 1611702)
Imam jedno pitanje pa me zanima jel ima tko sličan problem...

Na homescreenu sam imao uključeni prečac za e-mail, ona traka ispod kontakata... (obavjest o e pošti).

No danas mi je to nestalo, iz čista mira. Odnosno, ostala je ona traka samo na kojoj je bio prečac (gmail) kojeg sad nema. Dakle samo je siva traka. Probao sam u postavkama uključiti/isključiti (vidljivost e-pošte), ali ta siva traka se en miče... Makne se jedino kada maknem traku kontakata sa homescreena...

Dal se može ikako to riješit a da ne radim hard reset? nadam se da ste shvatili o čem se radi...

napravio sam vracanje na tvornicke postavke, ali i dalje je isto
Citiraj:

Autor fre@k (Post 1611765)
ta usluga se naplacuje meni je stigla na email obavijest kako imam 2 dana do isteka, i jucer su mi ukinuli tu uslugu i obavijestili me emailom, glupost totalna :D

ne, ne radi se o nokia messaging programu, vec o obicnim postavkama za email u samom uredaju
Citiraj:

Autor Bezecinho (Post 1612112)
ja mislim da je meni neki softverski bug u pitanju... Uglavnom, usluga e-mail mi radi i sve je super, jedino onaj prečac koji se može staviti na homescreen ispod trake kontakata, njime se direktno pristupa mailboxu. Inače, taj prečac se uključuje na postavke--- osobno---- poč zaslon---- obavijest o e pošti.

Neovisno o tome, jel je vidljivost uključena ili isključena pojavljuje mi se siva traka na homescreen i pritiskom na nju ništa se ne događa....

jedino ju mogu maknit ako maknem traku kontakata...

mislim da mi ne gine hard reset....

ja sam imao na memorijskoj oko 16kB slobodno a na mem uredaja oko 18mB, zablokirao mi se preglednik pa sam morao bateriju vadit van, nakon tog mi je na pocetnoj samo siva traka, ne pise vise email koji je novi

nadam se da necu morat na servis nosit, i kako spremit sve podatke tako da kad dobijem mob sa servisa i sve obrisu da sve programe, igrice, biljeske, kontakte... vratim nazad?

:beer:

Bezecinho 18.04.2010. 21:45

@5230

da, napravio sam hard reset, ponovno podesio postavke za gmail, i za sad je u redu.

na uređaju sam imao oko 30mb slobodno, kartica oko 4 gige

Za backup podataka spojiš se kabelom na komp i preko ovi suitea. Poslije lagano sve vratiš...

Don 18.04.2010. 22:07

Postoji li kakav "program" za remote desktop?
Google je našao ali samo preko mreže, a meni treba preko interneta.

Hvala.

EDIT:
fre@k - budem ga "isprobao"

fre@k 18.04.2010. 22:11

ja koristim smart touch dobro on nije full remote, imas strijelice, enter, esc, play/pause, forward, backward, mogucnost koristenja touch-a kao miša...a naletio sam na jedan program symRDP ali nikak ga nemogu instalirati

a drugo nista nisam ni probavao

mislav_os 18.04.2010. 23:21

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1624095)
Budući da sam naletio na povećanje data paketa kod T-Mobile govornih tarifa, odlučio sam ukinuti mobile internet i mobitel pretvoriti u 3G broadband router jer mi se ne da zezati sa sporim bluetoothom. Aplikacija za to se zove JoikuSpot i radi odlično, čak i kad se spoje dva kompa na mobitel. :) Nije ništa novo, ali možda netko ne zna...

http://www.joikushop.com/?action=pro...&product_id=33

To se na N97 dobije po defaultu :P.

Inace,dobra je aplikacija,ja sam je guglao kad sam dobio mob da vidim sta je to. Ali meni ne treba,posto ni nemam net na mobu.

domy_os 19.04.2010. 00:27

Citiraj:

Autor Don (Post 1624355)
Postoji li kakav "program" za remote desktop?
Google je našao ali samo preko mreže, a meni treba preko interneta.

Hvala.

SymRDP radi čisto OK, podržava Microsoftov RDP, ali ne kontam zašto neće učitati account koji mu zadam, valjda neki bug...

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1624362)
ja koristim smart touch dobro on nije full remote, imas strijelice, enter, esc, play/pause, forward, backward, mogucnost koristenja touch-a kao miša...a naletio sam na jedan program symRDP ali nikak ga nemogu instalirati

a drugo nista nisam ni probavao

Smart Touch je Python aplikacija, je li? To bih mogao probati...

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 1624447)
To se na N97 dobije po defaultu :P.

Inace,dobra je aplikacija,ja sam je guglao kad sam dobio mob da vidim sta je to. Ali meni ne treba,posto ni nemam net na mobu.

Da, i prašina se dobije po defaultu. :p Bolje idi uči... :p

fre@k 19.04.2010. 21:40

a jel bi mozda mogao ikako integrirat u mob, tastaturu? ili mozda vec ima neka tipkovnica...znaci da se zakacim na komp bluetuth ili internet ali da imam full keyboard

mislav_os 19.04.2010. 22:47

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1624495)
Da, i prašina se dobije po defaultu. :p Bolje idi uči... :p

Prasinu mi je imao i 5800XM :kafa: :p

Nego,je li vam brejka kad 5800?? Mislim na to da izbaci gresku "Memorija puna: Zatvorite neke aplikacije pa pokusajte ponovno". Pitam zato sto mi je na 5800XM znalo to dosta cesto izbacivati kada bi bilo par programa upaljeno u isto vrijeme. Danas mi se to prvi put dogodilo sa N97,imao sam otvoren Web(Nokijin),Operu Mini 5(sa 2 taba),Music Player te sam pokusao uci u slike i izbacio je to pa sam Operu ugasio :D.

Dok se to na 5800XM puno cesce dogadjalo,iako mobiteli imaju isto RAM-a?!

domy_os 20.04.2010. 00:40

Firmware v50 je tu... :) Nisam ga još probao, ali koliko vidim, donosi dosta promjena.

http://forum.dailymobile.se/index.ph...c,21157.0.html
http://lovemynokia.com/nokia-5800-xp...uge-changelogs

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1625197)
a jel bi mozda mogao ikako integrirat u mob, tastaturu? ili mozda vec ima neka tipkovnica...znaci da se zakacim na komp bluetuth ili internet ali da imam full keyboard

Pa imaš na SymRDP-u, ali sa svim manama i prednostima Microsoftovog RDP-a. Znači, radi isto kao kad se spajaš s kompa na komp.

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 1625286)
Prasinu mi je imao i 5800XM :kafa: :p

Nego,je li vam brejka kad 5800?? Mislim na to da izbaci gresku "Memorija puna: Zatvorite neke aplikacije pa pokusajte ponovno". Pitam zato sto mi je na 5800XM znalo to dosta cesto izbacivati kada bi bilo par programa upaljeno u isto vrijeme. Danas mi se to prvi put dogodilo sa N97,imao sam otvoren Web(Nokijin),Operu Mini 5(sa 2 taba),Music Player te sam pokusao uci u slike i izbacio je to pa sam Operu ugasio :D.

Dok se to na 5800XM puno cesce dogadjalo,iako mobiteli imaju isto RAM-a?!

Ja nemam... :p

Ne znam, nisam nikad imao potrebu koristiti više od dvije aplikacije istovremeno, ali mi se zna ponekad dogoditi da se internet browser sruši, valjda kad otvorim neku "težu" stranicu s flashom itd.

Corporal Clegg 20.04.2010. 16:46

Danas je vec dostupan preko NSU-a. Naravno, uz promjenu product codea.

Ono cemu su se svi poveselili nije implementirano - QuickOffice ili je dostupan za sacicu product codeova, ili je bio dio verzije FW-a za beta testere (ovo sto je domy linkao, a to mi se cini i najvjerojatnijim scenarijem).
Naravno, nema ni Rihanninih sadrzaja :D

Kinetic scroll svugdje radi puno glatkije, mob je jos brzi, player je navodno kao kod n97 i cini se fora (nisam prekompetentan o tome pisati posto mob ne koristim za slusanje glazbe).
WiFi i web brower su nesto stabilniji, iako se browser voli malo glupirati prilikom full screena u landscape modu, ali se smiri nakon sto se stranica ucita do kraja.

Zasad, dobar update, iako (makar sto se mene tice) pomalo neocekivan.

Prijateljski 20.04.2010. 17:03

Imam pitanje vezano za 5800xm....
Stavio sam garmin i adriaroute 2.0 pa me zanima kako za isti program dodati karte za susjedne zemlje (Mađarska npr-jer sam čitao da ima samo rubna područja uz granicu).

GOC 20.04.2010. 20:45

Citiraj:

Autor Corporal Clegg (Post 1625769)
Ono cemu su se svi poveselili nije implementirano - QuickOffice ili je dostupan za sacicu product codeova, ili je bio dio verzije FW-a za beta testere (ovo sto je domy linkao, a to mi se cini i najvjerojatnijim scenarijem).
Naravno, nema ni Rihanninih sadrzaja :D

Imaš Quickoffice i Rihannu koji su unutar uda fajla. Tj. moraš napraviti update FW preko Ovi Suita, a ne preko FOTA.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:39.