![]() |
Citiraj:
Tamanili smo to na ekskurziji ko nespašeni :D Sada više nije tako. Shebala ih EU valjda :/ |
Citiraj:
Od spomenutih Bevog je dosta dobra pivovara, ali ipak austrijska, ne slovenska iako je gazda Slovenac. Flying Dog odličan. Veltinsov pilsner me ugodno iznenadio na prvu, kasnije je splsnulo iznenađenje. Budweiser svijetli koma. Kozel isto bezveze. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sestra je prošli tjedan bila u Arena Centru pa je tam pila Jever. Pitam ju pa javim ;) EDIT: Ne zna kak se točno mjesto zove - ali kaže da je tam na onom potezu di su Mek, Wok & Roll itd. Imaju čušpajze tam u ponudi, a u vitrini imaju Jevera, Augustinera, Paulanera :) |
Krušovice ima 4% alkohola i puno ekstrakta. Ostalo u sjećanju jer se lokalo tjedan dana, ali glava nije bolila niti se osjećao mamurluk. Užasno pitko pivo. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ajd dajte neka dobra piva koja se u hr-u prodaju
meni su davno laško i budwiser bili dobri, al sad mi se cine ko pisalina :P ozujsko mi ko kiselina baterije pan mi neki tup bezvezan |
Citiraj:
|
Pa cijeli thread je više manje o pivama koja se u HR prodaju :D Evo ti gore preporuka....Bernard!
|
Citiraj:
Inače, jučer sam uzeo Sokol pivo, ovo mi je 4-5 put da pijem uglavnom u žurbi ga uzmem a i jeftinije je od ostlaih. Inače mi je solidno, prosjek zapravo ali ovaj puta je imalo nekakav neugodan okus ne mogu ga opisati...uglavnom loše... Ne znam zašto, ali dok sam bio na godišnjem Lowenbrau u limenci mi je sjeo ko budali šamar, inače mi nevalja nikako. Možda dole u Dalmaciju šalju samo premium Lowenbrau :D |
Možda zato što si na godišnjem, vruće je, a limenka hladna ko srce bivše cure... svaka je dobra u takvim uvjetima ;)
|
Ako si prije pio onu iz plastike, naravno da ti je limenka bolja.
Lowenbrau je dobar, dok je punjen u Njemačkoj, a takvog nema kod nas. Sjećam ga se svojevremeno da mi je na Oktoberfestu bio jedna od boljih piva, a i za doma smo uzimali obavezno Paulaner i Lowenbrau bačvice. |
Citiraj:
|
1 privitaka
|
nisam stvarno neki ozbiljni pivopija, ali eto kolega router mi je danas donio crno paulaner pšenično koje ću probati sa guštom pošto em volim paulaner, em obožavam pšenično!
hvala kolega još jednom ;) ![]() |
Citiraj:
To kaj amaterski kuham pivo i popijem dnevno od dvije litre na više nisam profić. :D |
jebse :D
moram pohvalitit kolegu što je mislio na mene, a i probat ću nešto novo :D |
Nisam ni ja neki pivopija, al pšenični erdinger lajkam.
|
Kakve škole, tečajeve ili seminare treba završiti da se postane profi pivopija.
Nešto poput onih vinskih alkoholičara koji se nazivaju sommelierima. :D Da se razumijemo, trbuh već imam. :p |
Moraš u UK za pivskog sommeliera. Kontaktiraj Ribafisha, on je bio pa sad okolo vodi i pije po pivskim festivalima :)
|
Citiraj:
Ovo što je Ribafish išao je pod sponzorstvom. Mislim da je i to poučno i ne može škoditi, ali koliko je isplativo ako se ne misliš s tim baviti nisam siguran. Također, u tekstu spominje kako je išao "u daleki London na tečaj sparivanja hrane i piva", a koliko vidim na stranicama Beer Academy u Londonu to nije isti program kao za pivskog sommeliera za kojeg treba položiti dva tečaja prije. Koliko pratim najcjenjeniji je američki Cicerone program. Najviši rang, titulu Master Ciceronea ima samo 10 ljudi na svijetu, dvojica rade u Brewdogu. U svakom slučaju stalno nastoj probavati nešto novo, u Zagrebu već ima solidna ponuda piva. Bolje jedno novo pivo koje će ti otvoriti vidike, nego gajba vulgaris piva. |
ak vam se piju vrhunska piva i to još domaća onda nećete fulati sa pivama domaćih craft pivovara..npr. Zmajsko, Varionica, Nova runda...
|
Citiraj:
Osobno mi APA ne pase i ne svrstavam ga u vrhunska piva, a domace pivovare mahom rade APA. Svaka cast ljudima, ali pive kao Nova runda i slicne nikad mi nece biti vrhunske jer mi osobno ne pasu. Ovo je samo moj stav i ne proturjecim tome sto si rekao da je vrhunsko. Kome pasu takve pive vjerujem da su odlicne, al jbg, meni ne pase. Mogu popit, al ne uzivam u njima. |
Meni su te pivovare bile zanimljive na početku pošto je bilo što osim lagera rijetkost u hr, ali nekak mi ti pale aleovi ne leže, sve više kao da pijem sapun :D
|
Citiraj:
U zadnje vrijeme navukao se na Leffe blond, a i za razonodu smanjujem zalihe Lava,Jelena i Zaječarskog koje su sa istoka doputovale. :D |
Meni su Pale Ale svi osim Zmajskog zakurac. Svi imaju kilavi okus koji se raspada, fali punoće i aftertejsta, što meni Zmajsko ima.
Odličan mi je od Kabineta i Milk Stout (Vista Mikkeler) samo ga je teško nabaviti kod nas. ABA 5th Element mi je vrhunska i + što ide u 0.5 ambalaži |
Pivo uglavnom ocjenjujem po tome kako se osjećam sutradan, a tu bi se moglo svašta reći :D
|
Jučer s frendovima bio u malom medi, 5 polulitrenih gričkih vještica nije rezultiralo niti glavoboljom niti poteškoćama u prijevozu do doma :D. Baš je bilo lijepo, a i cijena od 16 kn je sasvim adekvatna.
|
Citiraj:
Najveci je problem sto takva piva nisu rasirena u prodaji. Di da ih se potrazi, konkretno u Zagrebu? Ja sam uvijek otvoren za otkrivanje nepoznatih piva :D EDIT: Nasao na fejsu za varionicu. Mozak jos nije proradio jer kava nije pocela djelovati. :D Kolega s posla mi je preporucio pivu koju radi neki njegov poznanik s faksa. Zaboravio sam naziv. Pitati cu ga pa vidjeti jel se to pivo spominjalo u temi... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:07. |