![]() |
Citiraj:
|
Koga boli oversharpening kod slikanja na S23U neka si instalira Camera Assistant app sa Galaxy Store-a od Good locka i postavi Softening iliti ga "ublažavanje slike" na medium/srednje.
Tada radi dosta dobre slike, skoro ko Gcam. Tu imate primjere sve 3 vrijednosti: https://www.reddit.com/r/S23Ultra_Ph...levels_camera/ Kome treba GCam za test pogledajte tu: https://www.dpreview.com/forums/thread/4697013 |
Dali je dostupan Good Lock na Galaxy Store-u kod nas?
Ja ga trenutno ne vidim na S10e/One UI 4.1 |
Citiraj:
Ali ako pitaš za ovaj camera assistant app on radi solo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
S obzirom da Samsung Pay ne radi u nas, postoji li neki app u koji se može dodati virtualna kartica i provlačiti mob po našim POS aparatima preko NFC-a ? Naglasak na virtualna, ova koju koristim još ne postoji u fizičkom obliku pa zato. Probao GPay, neće. |
Gpay sa virtualnom revolut karticom radi, ali pitanje je sto ti koristis? Za Gpay postoji lista podrzanih kartica za hr:
https://support.google.com/wallet/answer/12149853 |
PBZ i ZABA samo. Ostali imamo osjećaj gdje živimo.
|
I Erste, samo nije na ovom popisu.
|
I pbz card kreditne vise bibtrebale biti tu... Ma lista je veca, sad i ja gledam malo bolje. Nekad je visa gold bila na popisu, ne znam gdje je nestala.
|
U zadnje vrijeme Samsung Wallet ( bivši Pay) polako proširuje regiju , ali opet nema još KROATIEN dostupnog. Budem okačio link kad dođem doma na PC.
Kad malo bolje pogledaš , za test sam iskoristio pokusnog kunića stari S7 i ubacio DBT regiju i dosupan je Samsung pay bez obzira na umetnute SIM kartice. Isto sam probao na BTU. A kako već imam S21 Ultru sa SLO regijom koju je tvornički dostupan S.Pay , ali ne reagira. Nije dostupan na listi i odmah zaključiš nepotreban bloatware koju ne podržava regiju. |
Citiraj:
|
Danas sam vidio slike sa S23.
Ja ne znam kome mogu bit dobre te slike. Teski oversharpen,oversaturation... Toliko razlicito od stvarnosti da je to strasno... I jos me prijateljica instagramusa uvjerava da su im bolje slike nego na mom a7r4 i da je taj mobitelcic ubojica DSLRa. Valjda je to danas u modi,bijeg od stvarnosti pa makar preko slika Poslano sa mog XQ-CT54 koristeći Tapatalk |
Samo si malo ljubomoran 😁
|
Danas bio u avenue mallu, s23 ultra vs pixel 7.
Pustio malog sa lanca i slikavao ga. :D Ukratko, vodene bojice i mutna lica. Sad znam zasto se ne slikaju sa samsungom pokretne osobe pri reviewima. Slike fiksnih stvari su super, ali to moze i samsung s8. Ukratko, preskok. Pokusa sam prebaciti slike na svoj mob, ali nije radilo, a mali nije prestrpljiv. :) |
Citiraj:
Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Tko je vidio malo se potruditi oko fotografije.
Mozda je bio ukljucen hdr ili onaj njihov mod za prepoznavanje stvari? Sto se tice fotografije u pokretu, sjecam se da je na iPhone 5 to dobro radilo na otvorenom prostoru. iPhone je uvijek okidao najvise dobrih fotki, opalis i znas da ce biti ok. Samsung se fura za vecinu atraktivnije fotografije i svaku moras pogledati je li dobra da ne moras ponovo fotkati (govorim o auto modu). |
Citiraj:
Zaboravio sam da svaka instagramusa treba uz Samsung jos i subscription na LR Poslano sa mog XQ-CT54 koristeći Tapatalk |
2 privitaka
Citiraj:
|
Ivo je u pravu, point n shoot za stvari u pokretu ne daje baš najoštriji rezultat, tradicionalna boljka samsunga, tako da se tu treba malo poigrati.
Npr. u zatvorenom, ali dobro osvjetljenje, u istim uvjetima 50MP mode će slikati s ISO50 1/50s, dok 12MP će biti ISO160 1/180s što je već puno bolje za djecu/mačke/pese. Isključivanje HDRa dodatno poboljšava stvari kao i spomenuti Camera Assistant app gdje će prioritet na brzinu okidati manje slika radi bracketinga. Naravno u pro modu se može staviti fiksno shutter speed, a ostaviti ISO i sve ostalo na automatski. Radi isto ok tako. |
Citiraj:
|
Ja recimo nisam pretjerano zahtjevan korisnik, ali cesto slikam klince i zelim sto kvalitetnije fotke jer ih ponekad razvijam na A4. S druge strane zelim mob na kojem otvorim fotic u auto modu i okidam fotke koje ispadaju ok. Po ovoj diskusiji na kraju sa S23 nema sanse da to dobijem.
Mozda da pricekam Xiaomi 13 😬 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Nečeš ni usrećiti sa Šaomijem.
|
Ne želim opravdavati samsung, ali nezahtjevni korisnici koji "samo žele u auto modu okidati fotke koje ispadaju ok" za njih nije ultra. Bolje uložiti pare u neki iphone.
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja nisam mogao :) |
Meni Pixel odlican za tu namjenu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Na iphoneu 13 sam godinu dana, ali nije to za mene. Ne mogu prihvatiti neke stvari, njihovu logiku, zakljucanost platforme… Pixel 7 je igri, malo me poljuljalo ovo sto ljudi prijavljuju probleme za pucanjem stakla kamere, ispadanjem tipki i navodno los fingerprint. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ista stvar je i kod mene. Od Apple-a vise nista ni na silu. Radje koja trzava animacija na S10 ali barem ga mogu podesiti do sitnih detalja.
|
Citiraj:
Koja logika ? Zaključanost platforme - misliš zapravo na crack aplikacije? Ne postoji SAVRŠEN mobitel jer svaki ima dječje bolesti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Npr. 1. Kad pretrazujes imenik uvijek zapamti koga si pretrazivao i vrati te na tu poziciju kad trazis nekog drugog, sto zahtijeva nekoliko backova da se vratis na start 2. I dialeru ne mozes pretrazivati, moras u imenik 3. Koristim dual sim. Kad imam propusten poziv s nepoznatog broja, ne mogu birati s kojeg broja cu uzvratiti poziv. Kada je propusten snpoznatog mogu, ali uz nekoliko klikova vise. To mi je bitno jer jednu sim karticu samo odrzavam zivom i nemam na njoj tarifu 4. Face unlock me ponekad zivcira, kad bas moram dignuti mob sa stola da ga otkljucam. Mislim da mi zbog ovog i prebacivanje love sa zabe na revolut cest puca. 5. Hoces bt slusalice, moze, kupi apple ili se pomiri sa time da ti nece sve raditi ili ce raditi lose 6. Hoces smart watch, moze, vrijedi sve isto kao za sluske 7. Kopiranje fajlova iz iclouda u one drive ili takve neke kombinacije zaboravi Pod zakljucanost platforme mislim na npr. ovo pod tockama 5 i 6, taj njihov ekosustav radi super ali ako si skroz unutra, a ja ne zelim biti. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Ja isto tvrdim da je kamera vrh i u 90% ćeš dobiti odličanu sliku. Normalno da bi volio da je automatski mod još bolji, ali znam koja su mu ograničenja i što trebam napraviti da dobijem željeni rezultat. Meni to "prčkanje" nije problem, ali isto tako treba razumjeti da je to nekom deal breaker. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ikone? Personalizirat postavke tipke za volume? Notifikacije? Količinu ikona? Nitko ne govori o crackanim appovima , takvo nešto na mob nisam instalirao od mislim 2010. godine |
Citiraj:
|
Jasno da je build quality sve gori kod androida jer androide predvodi Samsung sa svojim ocajnim QC.
Poslano sa mog XQ-CT54 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Bacanje po asfaltu nije funkcija ni jednog telefona (osim onih rugged), a nema smisla ni konstatirat neki scenariji koji može završiti na milijun načina ovisno o padu. Nigdje veze s vezom :nono: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54. |