![]() |
ok, ja krecem laganim tempom u 18:15
|
Iz ovakvih oblaka nebu nista padalo...kad budemo u sumi moze padati sto hoce ;)
|
Brijem da dečkima pada malo kiša taman od kad su krenuli :D
|
Palo je tri kapi kise, i to tek na spustu - zanemarivo.
Gore je ugodnih 19st., puse lagani topli vjetric. Leustek smo skinuli s pauzama za 61min. Spust po 18-ci do Njivica pa izlaz na Markusevecki makadam i dalje po njemu (crni bajk je bijel). Dio kroz Maksic..."The lampu" sam ostavio doma, kao nece mi trebati, ali sam uzeo jednu LED naglavnu za svaki slucaj, koja je posluzila. Uglavnom smo jurili cijelim putem: po 18-ci, po makadamu, po cesti...pa i po Maksimiru...po cesti se tak juri (cca 45km/h cijelo vrijeme) da se kao od sale bunnyhopa onaj "lego" lezeci policajac :) Na Sljemenu smo se mimoisli s dvije srne i jednim zecom, prava ZOO voznja. Oko Njivica ima dosta krijesnica, lijepo to izgleda. Ali kad se juri nizbrdo a ispred tebe sprinta divlji zec - ma samo zbog toga se isplatilo ici. Lijepa polunocna voznjica. |
evo i mene zivog, malo noge bole al vrjedilo je
u sumi je skroz ugodna temperatura, i super je za vozit niku je ocito i mala lampa bila dovoljna da mi bjezi cijelim putem sve dok nije pao skroz mrak, zna stazu pa zato, jel :D kisa ma malo pokupila putem do doma, od austrijske do crnomerca, al slabo je padalo i novi windstop je izdrzao cinilo se da je skroz mokar al kad sam usao u haustor sam skuzio da je sva voda otpala s njega, makar, i dalje mi se onaj stari od softshella cini boljim bilo je malo sarafljenja, sic mi se otsarafio dva puta i mislim da trebam novu sic stangu, zapravo znam da trebam al izdrzat ce jos neko vrijeme blokej mi se odsarafio na desnoj nozi, jos gledam kak se tak tesko otkopcavam al sve u svemu treba ponavljat cesce, nisam se vec dugo vozio ovak malo jace i vec sam zaboravo feeling :) |
Citiraj:
|
Ja sam nakraju zaglibio u obavezama, gaddemit, ali ono, imali netko za reprizu danas? :) cak i malo kasnije, pa da bude skroz nocna :)
|
Any1 for brdo sutra? :D
|
Hir aj em :D
Kad bi se nasli, u 10 kod tunela? |
Dečki, ako nekome treba ruksak neka se javi tu ili tamo:
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=45&t=56076 |
...i ja sam sutra za 10 kod tunela.
Kad netko bude isao kod Alesa, slobodno nek se javi, imam nekakav povrat poreza za unovciti. Prokleti bicikl! :D |
idem ja možda do Aleša sljedeći tjedan, pa ako ti bude trebalo javi, ali još javim jeli sigurno jer ovisi o frendu, ide sređivat bajk.
|
Idem ja u ponedjeljak. napiši u pp šta točno treba napraviti, da ne spamamo tu.
Danas smo Mic i ja bili busom gore i 57-55 dolje. Opet mi je bilo veselo na onom prvom dropu, dobio sam pedalom u modricu staru 4-5 dana, a skoro sam se i pošteno spichkao. Uspio sam se zaustaviti tek koji metar prije drugog dropa. Pod hitno moram promijeniti pinove na pedalama jer ovi ne drže doslovno niti malo. |
Citiraj:
|
Ako se ide na transverzalu treba to jasno naglasiti jer se u tom slucaju sadrzaj ruksaka malo mijenja...jel.
Sjecam se da je napisao da se ide 02.07. , ali nakon tog posta vise ni glasa o tome...ako se ide na transverzalu molio bi u kratkim crticama "plan napada", a kladim se da nisam jedini kojega interesira. |
Evo vam ruta od Lugarnice prema istoku transverzalom http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1135371
imate na str 369 review mmaxa s tog izleta, mogu vam toplo preporučit jer je divno tamo. blato se da zaobić, ima dosta guranja i nešto nošenja, ali vrijedi. |
DA javim da sutra u 10h se nalazimo kod HNB-a na fontanama Siletzar i ja, a valjda i murina :)
Idemo polaganim tempom i vrlovjerojatno prema planinarskoj kuci Gorscica, staza je gor dol pa da znate u naprijed :) Ko je za, slobodno se pojavi, al neka barem javi da dolazi da znamo :) EDIT: Mi smo ona sporija ekipa :D vidim da i ovi brzi planiraju ici na istu stranu |
Citiraj:
@ Nik - ako je plan taj, jedino viška što ti treba je voda :D |
Znam da sam rekao za transverzalu, no osim tebe Nik nitko drugi se nije javio. U tom slučaju, osim sadržaja ruksaka ne mijenja se previše drugo.
Nalazimo se kod tunela pa idemo svi skupa prema Markuševačkoj trnavi, gdje ulazimo u Bidrovec i idemo do Gorščice makadamom (više je šumska staza, ali ajde). Od Gorščice do vrha 1M-icom (ili zaobiđemo lagano vrh), od vrha 8icom prema Ponikvama i onda do Kamenih svata stazom 1M (ili na kartama staze 5 i 6). U ruksaku minimalno litra-dvije vode po osobi, sendvič-dva-tri. Prvo moguće punjenje vode kod Gorščice, no ako tamo neće biti nikoga, onda je vrh sljedeći gdje možemo puniti (ili malo prije kod Tigrovog oka ako ćemo biti jako žedni, a bez vode) - ima staza od Puntijarke do tamo. Nakon vrha, sljedeća voda je na Ponikvama, Jambrešakovo vrelo i vraćanje prema Kamenim svatima. I onda više vode nema, PD Kameni svati su zatvoreni i nakon spusta u Susedgrad imamo kioske s vodom. Ak krenemo u 10 ujutro, bez previše pauza i stajanja, možemo to izvoziti za 7-8h. Sad vi kažite jeste li za ili niste. EDIT: Padala je kiša jučer, vele i danas preko noći isto. Bit će blata, bit će lokvi, no sve se da zaobići. Meni to nije problem pogotovo ako smo u društvu, jer će biti smijeha. Nije teško, ali je dugotrajno. Ima par uspona koji se moraju svladati i onda se ide kao po ravnom. Ide se po kontra strani od onoga što su dečki na čelu sa maxom odvezli. EDIT2: Lagano se odlučimo da ako ne ide, da se spustimo od vrha poznatim stazama dolje ili do Ponikvi i slično. |
Ja sam za.
Tu nisam nikad bio i bas me zanima na sto lici...pa makar propao do koljena u blato. Bit ce super temperatura, a nakon vikenda krecu vrucine...tak da treba iskoristiti ovo pogodno vrijeme. |
Ne znam, meni glupo reći idemo sad u 15 do 12, a ujutro treba ići po hranu ranije onda.
Velim, sve je nabrzaka to ispalo, pa sam možda čak i bolje da sutra odvozimo standard Lojstek. |
treba dogovoriti da nas se skupi vise. kao onaj put kada nas je bilo 13. i fino cijeli dan provedemo na sljemenu :D
ja bi isao da se ne gleda na sat, odredis si da ces taj dan cijeli biti na bajku i bok. |
Istina, ovo je sad neorganizirano pa drzim da ce na koncu i biti Leustek - bitno da se vozi...a to da ce biti masovka za transverzalu ne vjerujem, ako se skupi 5-6 ljudi bit ce dobro.
|
Onda 10h sutra tunel pa ćemo na lugarnici započeti diskusiju o transverzali.
Sutra možemo eventualno otpeljati to prema istoku čisto da se upozna staza. A i bit će veselo na blatu, pogotovo tebi Nik ak nisi promijenio gumu. Ali s kakvom sam se ja tamo vozio, tvoja je još premium :D:D |
Aaaaa, imam ja novu gumu, samo nije smontirana...danas kupljena :D.
Od kad sam na SPDu lose gume dolaze jos vise do izrazaja, tak da ova straznja celava Bontragerka iduci tjedan leti s bajka. |
Vidimo se sutra kod tunela onda u 10h. Za sad nas je 4 - Čuks, Nik, buraz i ja.
|
Citiraj:
Vidimo se u 10 kod tunela. |
http://proteajaska.com/index.php?kat...roizvod&id=847
velicina L jel to preveliko za 184cm visine, da ne zajebem opet s velicinom, nemogu naci nigdje njihovu tablicu |
drugovi, pitanjce :) kako sam ja zagrizeni vbrakeovac, a moral sam neka utjerivanja dugova rjesavat, dobio sam nabe s disc mountom, pa me zanima slijedece :)
gledam na chainre... 203mm rotori na bolesnom snizenju :) (Shimano Deore Disc Rotor Centre Lock RT62 203mm Splined with Lockring 9 funti) e sad, dal cu ubit vilicu tora 302 sa 200mm rotorom i mehanickom disk kocnicom? ne mislim se odreci xtr rucica i prelaska na hidrauliku ili da ne riskiram pa stavim 180mm rotor eventualno onda ovaj 203mm otraga jednog dana? |
|
Citiraj:
idem odma narucit rotore dok se ovi nisu predomislili CRCu :goood: EDIT, CRC mi neda dostavu u SLO :( |
Citiraj:
Geometry Mislim da bi ti L trebao biti dobar, ali probaj prije kupnje. |
Citiraj:
Pogledaj koliko imaš na trenutnom treku, pa odmjeri razliku. Osobno, za 2000€ taj bajk ne bi nit pogledao. Prevelika je to cijena da ti dobiješ jednu vilicu sa Turnkeyem, Deore pogon i slično. |
konačno mi proradili trackeri i sranja :D
čekam kamericu (dok dođe će taman zahladiti :D :D ) pa ću i ja frknuti par stazica i snimki :D :D :beer: |
Hvala Vik i Vuco, nekontam ja duljinu TT u odnosu na visinu! Sto se tice cijene liktrazi 8100kn +-(vise -) a vilica netrebam bolju, barem tako mislim! Gledao sam i http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=30&t=55753 i sve je jebeno osim cijene!
|
Ostavi svoju vilicu, a novu proslijedi na Fujiu :)
|
ima netko AVID BB7 za prodati povoljno? :)
|
Vidim da nitko nista ne izvjestava, zato cu ja biti kratak.
Vuco, Onyx, cuks i ja do Lugarnice Leustekom. Tamo na odlasku susrecemo SileTzara i zgmmaxa. Spust od Tomislavca 26-icom pa dalje 9 tkom. Na pol spusta sam se skoro ugusio u prasini, a bome i u smijehu :D Fina staza, mislim da mi je ovo 2. ili 3. put da ju vozim, tako da samo pratim vodica. Spust, Sljeme staze br. 26-9 Ja sam opet za tunel 10h, nedjelja...samo da se zna. |
Nismo se javljali jer je trebalo škembice napuniti.
Bilo je odlično, najzanimljiviji dio meni je bio onaj prašnati, hahahaha, kao što je rekao Nik, ništa se nije vidjelo. Bio drugi, a kak je tek bilo Niku zadnjem. Još ja velim burazu da manje stišće zadnju kao da se ne praši toliko, a veli on - ne držim ju uopće - smijeh :D @ Cuks, gori si od Blackhawk-a - Cuks je opet "down" :D |
Prašinari :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:58. |