![]() |
Citiraj:
Prednosti B.net Turbo interneta: Mogućnost nadogradnje brzine do 150 Mbit/s za samo 15 kn/mj. Neograničeni internet od 21 do 30 Mbit/s unutar paketa Neograničeno surfanje uz najbrži internet Bez korištenja telefonske linije Uključen besplatni mailbox _______________________________________________________ A1 Internet Flat internet promet Download od 49 Mbit/s do 70 Mbit/s Upload od 7 Mbit/s do 10 Mbit/s Anti-spam i antivirusna zaštita |
Pošto mi uskoro ističe ugovor, zove me agent i nudi mi za produženje ugovora TV (osnovni paket), telefon i internet 150Mbit/s za 180kn. Jel bi mogao dobiti više da tražim prijelaz kod drugog ISPa, kakvo je trenutno stanje sa tim?
|
Citiraj:
https://ssc.a1.hr/documents/10307706/325647304/467_Cjenik+A1+Hrvatska+04.03.2019.pdf/db36e51d-4e1d-8d45-3cc9-65a19db4ca2c Ponuda za nove korisnike za Turbo 3D, ti je 219 kn + 15 kn za brzinu 150 mbps, a dali bi ti sluzba za zadrzavanje korisnika dala manju ponudu od 180 kn..., ako ti se da zafrkavati ...probaj. |
Ma čak mi nije cilj manja cijena nego možda prošireni paket. Jel dobio tko nedavno nešto slično?
|
Ja imam prošireni za 24,5 kn (50 %) uz 2D paket i 150 net. Sve skupa 182,5 kn. To je bilo prije Nove Godine.
|
Citiraj:
Nazovi prodaju 0800 4265 (pon. - pet.) i dogovori se, zahtjevaj u toj cijeni i prosireni TV paket, budi uporan (mozes i malo priprijetiti odlaskom drugom provajderu) |
|
Citiraj:
Možda su samo požurili sa prvoaprilskom šalom :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Moram pohvaliti tehničara. Došao čak i nešto ranije od dogovorenog, donio novi Ubee, stručno je doštukao metar suosnika te proglasio stari Thomson za otpad.
No, zanima me sljedeće : može li Thomson u slučaju nedajbože kvara postojećeg Ubeeeea uskočiti kao zamjena dok se problem ne riješi ? Da ga nosim na reciklažno ili u pričuvu ? Brzina žicom je 145/15 , za svaku pohvalu. Wifijem na laptopu ide do 50/10 a Nexbox A95x iza 2 vrata u sobi se drži na 15/5 |
Ne možeš mijenjati router sam bez njihovog tehničara. Ne zbog samog spajanja, nego radi sinhronizacije sa centralom. Jesi li probao wi-fi na 5 GHz? Mogu ti biti uključene obje mreže.
|
Kolega, pa to već znamo :fiju:
Ubee ima dupli WiFi (2.4 i 5) koji rade istovremeno, po defaultu je isti SSID i pass za obje, napred ima odvojene Led - ice za WiFi pa lakše pratiš "šta se dešava". @panoramix Koji model je stari Thomson? |
Citiraj:
No, još me zanima koriste li navedeni uređaji iz mog prethodnog posta obje frekvencije po defaultu ili ja trebam nešto na njima podešavati ? Obje lampice pokazatelja frekvencije svijetle. |
Kako rekoh poviše, na novom oba banda rade po defaultu.
Za početak ostavi tako a mijenjat ćeš ako bude trebalo. Za stari, 99% neće raditi "kao rezerva", ali može poslužiti kao "switch + ap" (uzmi u obzir da je 100MB / bg wifi). |
Uđi u njega , pa namjesti sam kako ti odgovara. Upute su ti u papirima koje si dobio sa Ubeeom.
|
Stari Thompson moraš vratit ;)
|
4 privitaka
Srdit zbog moje t2 situacije, otpelal sam se maloprije pod A1 (i T-com vjerojatno) baznu po blatu i šikarju, da vidim kaj se nudi...
Nimalo impresioniran! Očekival sam nekaj prek stotke ali ne, niti blizu! Bazna ima 6 ili 7 tih čelija i jedan tanjur ili kaj već je, sve spojeno u dosta veliku kućicu sa strane... Privitak, prva slika/daljina - brzina, druga slika/daljina - brzina. Probal sam i gore dalje u šumu i od dole kad sam se spustil ali samo je bilo gore... Inače, 1250m od mene, tak da je to bijeda. |
Citiraj:
generalno sve "starije" od Tehnicolor TC7200 se ne vrača / nisu im interesantni. |
A ne znam baš, kasnije ti puknu račun, a ti npr. bacio. Problem je što ti nitko 100% ne može reći trebaš li vratit ili ne.
|
Kako rekoh piše u radnom nalogu, ako ne piše RETURN onda ostaje,
a zašto bi bacao -> "šutneš ga nekamo u kantun" :fiju: |
Citiraj:
milibajtapersecond ??? MBps možda ? |
hvala svima na odgovorima, a ajde jos jedno pitanje - da li se može uzeti taj turbo 3D internet za 149 kn bez ugovorne obveze ako ne postoji ni jedna njihova usluga u stanu? (a dostupni su) .. dakle bez ugovorne obveze, ako mi podstanar ode ca da mogu ugasiti?
|
Može.
|
Mislim da za 149 kn 3D bez ugovora ne može. Bez ugovor može samo puna cijana od 209 kn, a i računaj na 1500 kn instalacije i uključenja koja je uz ugovor na 24 mj. 1 kn.
|
Ja sam skužio da pita za Turbo Internet, rekao bi da je ovo “3D” slucajno upisao.
|
Citiraj:
Da li ima još ova ponuda |
Zanima me mogu li bez penala raskinuti ugovor ako selim u inozemstvo, a potpisao sam početkom godine uz 6 mjeseci besplatno i 500kn na kartici?
|
Citiraj:
https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1362 "Ukoliko selite na novu adresu možete od operatora zatražiti preseljenje priključka na tu novu adresu. Ako operator to može učiniti, Vi ćete biti spojeni i nastavit ćete koristiti usluge do isteka ugovora ili do trenutka kad ćete se odlučiti raskinuti ugovor unatoč naknadi za prijevremeni raskid. Ako operator nema tehničkih mogućnosti za preseljenje priključka na novu adresu, do raskida ugovora ne bi došlo Vašom krivnjom te biste u tom slučaju imali pravo na raskid ugovora bez naplate naknade. Činjenica opravdanog preseljenja priključka dokazuje se potvrdom o promjeni prebivališta/boravišta koju Vam može izdati nadležna policijska uprava." |
https://direktno.hr/razvoj/prijenos-...latnika-99309/
Imajte na umu da ukoliko korisnik seli u inozemstvo, dužan je platiti naknadu za prijevremeni raskid pretplatničkog ugovora, jer operator javnih elektroničkih komunikacijskih usluga ne obavlja iste u međunarodnom prometu. Čini se da su za inozemstvo druga pravila. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:15. |