![]() |
Jeste se našli natezat a nitko nije iskomentirao ronalke koje sam predložio.
Citiraj:
No kad sa svojim standardom pogledam na te aute, jedina opcija koja mi je prihvatljiva da taj auto na nešto i liči je upravo duja. Naći ću je za cijenu koja opravdava stanje, za 1000€ krš, za 3000 pristojnu, za sve više i više idem prema boljem i pitanje je da li mi to treba. A deltu integrale ćeš za 5000€ nać samo truli krš koji treba ulaganja da ti se zavrti u glavi, pa da bi našao neki specifičan dio moraš poznavati gomilu ljudi, tražit po otpadima u italiji ili namoljavat nekog da ti doveze a on svaki put zaboravi, i na kraju te toliko oderu za običnu glupost da se sam pitaš :"Pa koliko će mene taj auto izać!" Dvojka je još jedna od rijetkih koju možeš imati za relativno malene novce da ti pruži dosta uživanja + što ima mnoštvo isporbanih kombinacija s drugim motorima koji idu doslovce na šaraf unutra, ako i ima preinaka, minimalne su, i gotovo 90% dijelova možeš kupiti nove za normalnu cijenu. A to što je 90% dvojki unakaženo me živo zaboli đon, jer sam onda podlegao predrasudama i propustio priliku voziti automobil koji je jedan od zadnjih koji te može očarati istovremenom jednostavnošću i dojmom vožnje koji imaš kad 25 godina starim autom možeš bez problema posramiti i puno jače igrače. Kolega ima kadetta c...izvanredan auto, premda ne favoriziram opela, ali taj auto je stvarno poseban sklop: lagan auto + zadnji pogon preko kardana = recept za uživanje. I postoji dvojka za koju bi dobro razmislio: http://www.youtube.com/watch?v=IFcQGWrVfJg |
Ovaj jopis ima barem desetak znanstvenih i životnih doktorata. Kad cu trebat WC popravljat ili djecu pravit zovem jopisa!!!!1
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja se cijelu vozačku karijeru vodim samo time da treba sve i svašta isprobati i nemati predrasude o ničem (svi stavovi koje sad imam su na žalost zbog vlastitih gorkih iskustava sa pojedinim autima:D). :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
A i ovo s autima mi je zakon, nema tog auto kojeg on nije vozio 10 god., i to sve verzije sa svi mogućim motorima :roller: Al' ok, barem malo humora za čitat. |
|
Citiraj:
Turbo je zgodna stvar :D http://www.youtube.com/watch?v=yucAsuSRgs4&t=1m55s |
Citiraj:
Citiraj:
|
Mene frend naucil vozit u Opelu C i to je prvi auto kaj sam sam vozio tam iza Ine na soderu. Onda ga je zamijenil za Rekorda pa sam vjezbal i na njemu.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Jao, Kadett C :)
Frend je imal 3 komada (prije nekih 10 godina, trula do jaja) za offroad i to... Zadnji kaj mu je stajal na dvorištu i kaj nije htio upalit, je zapel za oko jednoj "gospodi" koja kupi glomazni otpad po selima (:D) i ponudil mu je 40 kuna za njega (ovaj je tražil 50 :D). I sad ajde, može za 40. I ode "gospodin" u kombića, nosi 30 kuna i veli "Jel može ovih 30 i sutra ti još donesem 10"?. Ma može ajde, vozi mi samo to iz dvorišta. Naravno, onih 10 nije videl do danas :D :D Eh... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
ujutro mi se ručna stegnula,zapela,kak se vec veli,nisam opće skuzil,kad sam stigel na paosao,dimilo se iz zadnje gume i smrdilo,na povratku doma bilo sve ok,e sad,dal trebam do mehaničara da pogleda,sam mogao napravit neku štetu? ili je to samo otpustilo i gotovo..
|
Citiraj:
Ipak odi, jer ako je čeljust zapekla, odnosno ostala stegnuta, pločice su cijelo vrijeme strugale o disk ili pakne o bubanj - ovisno što imaš na zadnjem mostu, i vrlo je lako moguće da su ostaklile. |
ne vrlo moguce nego 99.9 &% da ces ih morat mjenjati. Isto se i meni dogodilo. S tim da je moj passat podlozan tom sranju i prije svake zime moram razradivati i podmazivati te klipice od rucne.
|
nikad mi se nije to desilo,u 12 godina,doduše jaako rijetko stežem ručnu,danas sam ju stegnuo ujutro na 2 min jer sam upalio auto i išao led ostrugat..a jbg,vidjet ćemo kaj će majstor reči..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Općenito su ti zadnje čeljusti kod VW-a podložne tomu, a jedino pošteno rješenje je da ih skineš i prepakiraš: 200 kuna po komadu, neka mala radnja u blizini Kvatrića, mislim da čak jedini to rade u široj okolici jer svi majstori šalju njima. Set gumica je oko 70-80 kuna al moraš stvarno znat kako i iskusni se namuče dok to slažu. Onda si opet miran godinama. |
i put iz vu do zagreba cca 500 :D a gle auto je 1996 i sad ce u punoljetnost tako da podmazat klipice mi je najmanji problem, no svakako hvala ti za info ;)
|
Meni se desavalo prosle zime da mi mjenjac zaledi.
Citiraj:
|
Citiraj:
A to što je 1996: "old volkswagens don't die they just get lower" |
ma neam love bas za upucat u auto iako je on isao i po natjecanjima itd itd, jednostavno lova ode na druge stvari, a da ga sad sredim kako ja to zelim ( i mehanicki i izgledom) treba mi brat bratu 3k eura sto mi je trenutno :eek: :D
|
|
Citiraj:
mhhhhh hhhhhhhkkk puuffffff :D |
Jel samo ja ovdje imam neku averziju prema starim "krševima" od starih sportskih autiju sa limom tanjim od papira i strukturnom cvrstocom kartonske kutije? U bilo sto ispod npr. Clia III ne bi sjeo...
Ne radi se tu o tome da ću se ja radi neznanja i gluposti omotat oko stupa ili stabla već o tome da bi se gotovo sigurno na cesti našo neki Volvo od dvije tone čelika koji bi prošo kroz taj auto a da to ni ne osjeti? Kad pogledam slike crasheva tih starijih autiju trnci me prolaze... A pogotovo prema ovima koji su kućno tjunirani sa engine swapom bez ikakvog smisla i imaju motor od gro konja sa kočnicama i ovjesom auteka od 60KS? |
Citiraj:
|
Suzuki swift a.k.a. lijes na kotačima...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zato treba kroz cijelu godinu svako malo potezat ručnu, ne treba do kraja, nego da krene hvatat, bitno da se sajla giba kroz bužir i da mehanizam ručne u dobošu/disku, ovisi od sistema, odradi svoje.:chears: Citiraj:
Preprelagan autić za tih 100ks. Ali nekvarljiv i fora za vozat. A to što je bio na lošem glasu je kriva niska cijena i 100ks na tih 800 ili 900kg koliko je imao, i kištra od lima konzervi pašteta:D Crx je ne znam, sepetast, imho, oduvijek, od starog frend je imao novog, dugo godina, nikad mi taj auto nije sjeo... Što se straha tiče, nema većeg nego sjest u kadet jaje sa redtop-om (2.0i 16v 150ks motor). Ovjes katastrofa, kočnice još gore, kištra prelagana i za 90ks a kamoli za 150ks, te u pravilu nakon 5-6g starosti trulex, sjedala tvrda i loša, a auto ide ko šprih do 220-230kmh, ovisi koliko je motor bio uredan. Katastrofa od vozačkog 'užitka':) |
Citiraj:
Sve za kađu GSI što si naveo je istina, ali sjedala nikako nisu loša, osim ako taj tvoj spomenuti nije imao recaro a s tom opremom bi trebao. A recaro je tada pogotovo ima perzistentnu kvalitetu, jer sve što je opelovo na tom sicu bilo je bio izbor tkanine. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:28. |