PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Gabre 26.07.2016. 16:38

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2949270)
Danas još samo 2 za pogledat. Damn, 6 komada u 2 dana :)

here here

prvu vecer 4 komada, ono, reko da vidim o cemu se radi, poceo gledat u pola 1.....

oso lec u 4 ujutro, bio sam ravan zombiju ujutro za posao. :roller:

vrhunska serija, taj stimunh 80-ih mi je tako opustajuci, sami stil snimanja, nema more efekata, itd. Stvarno prva liga.

Iako sam uhvatio jedan moderni tripod iz 2010+ u jednoj od scena na koji je bila kamera montirana :D

Brko 26.07.2016. 16:53

Hehe :D

Jedina zamjerka seriji je bila ta što se sve riješilo u 10 minuta, nakon 7 i pol epizoda buildupa. Nekako sam osto "meh", ali ajde. Vrhunska serija, kaj je je.

listerstorm 26.07.2016. 17:53

Stranger Things

Ocjena 7,5 /10

Atmosfera, priča, glazba, gluma i većina toga je dosta dobro.

Ono što mi je odbojno je previše dječjih, pubertetskih i tinejđerskih stvari a i sve mi djeluje nekako lošije u zadnjoj trećini serije.

S obzirom na kraj, mislim da je nastavak 99% siguran. Ali nije da čekam s nestrpljenjem.

flyer1 27.07.2016. 01:07

Citiraj:

Autor tOta (Post 2949800)

Mr. Robot - ne znam više što se događa, serija postala kao Uvod u psihijatrijsko liječenje, mislim da ću prekrižiti ovu i Preachera.

upravo tako.

sad jel serija postala takva zbog nedostatka ideja kod autora ili je prva sezona vjesto zakamuflirana uvertira u ovo korporativno-psihijatrijsko davljenje - ne znam, al svi su izgledi ako i iduca ep bude ovakva da cu ti se pridruziti u negledanju :D

Mileni 28.07.2016. 15:41

Pogledao zadnju epizodu s02 Wayward Pinesa.

I moram povuci sve ono na pocetku sto sam napisao. Na kraju odlicna sezona, meni osobno bolja cak i od prve. No krenula je dosta mlako, a prica nikakva. Na kraju totalni obrat.

Steta samo sto citam da je gledanost pala drugoj sezoni, kao i ocjene druge sezone. Vrlo vjerojatno ce ukinuti seriju, iako su planirali da ista ima 3 sezone kako bi zakljucili cijelu pricu.

Bila bi bas steta da se to obistini :(

Roberto 28.07.2016. 17:57

Meni je WP vrlo dobar u drugoj sezoni. Izuzev 9. epizode koja mi je bila najobičniji filler. Par epizoda prije toga sve odreda izvrsne. Zadnju još nisam pogledao. Mada ne lajkujem glavne glumce i bolji su mi bili oni iz prve sezone, ova je i meni nekako bolja. Sviđa mi se što su više pažnje posvetili Abbiesiema i njihovoj strani priče.

I ja se nadam trećoj, makar je u startu trebala biti i samo jedna, pa su ipak produžili.
Na ime executive producera možda dobe i treću, bez obzira na nižu gledanost.

Mileni 28.07.2016. 18:21

Takodjer, Abbiesi su u prvoj bili samo tu. Nista o njima. Obicne zivotinje. U drugoj su vec tu pricu odlicno odradili. Samo su pogrijesili sto su istu na pocetku rastegnuli, a negdje od sredine sezone se sve naglo odradilo.

Osobno sam umalo odustao nakon prve 2-3 epizode. Srecom nastavio sam gledati, ali vecina ocito nije :(

Srdan 29.07.2016. 13:29

Baš gledam Gotham i prvoj epizodi gdje se pojavljuje, Mr. Freeze kaže "I'll be back" :D

Alph4Dawg 29.07.2016. 13:34

Preksinoc zujao sto cu gledat i naletim na The Night Of na HBO GO.

Vidim crimi/drama, reko idem pogledat.Pogledao pet epizoda i jedva se otkacio da idem spavat...danas zavrsavam sezonu, nisam stigao jucer.Preporuka!

tOta 29.07.2016. 13:40

Citiraj:

Autor Alph4Dawg (Post 2951248)
Preksinoc zujao sto cu gledat i naletim na The Night Of na HBO GO.

Vidim crimi/drama, reko idem pogledat.Pogledao pet epizoda i jedva se otkacio da idem spavat...danas zavrsavam sezonu, nisam stigao jucer.Preporuka!

Tri ili pet epizoda? :stoopid::beer:

Alph4Dawg 29.07.2016. 13:50

Citiraj:

Autor tOta (Post 2951250)
Tri ili pet epizoda? :stoopid::beer:

Biti ce da je tri! Ne znam zasto, ali sam imao feeling da sam pogledao pet.Moguce od umora, jer je samo saltao jednu za drugom na mobu...sad provjerio gore i vidim da ima tri epizode.My bad, my fail! :D :roller:

EDIT: Da stvar bude gora, samo tri epizode i jesu vani. WTF? Pregledao 'sluzbene' ( : D ) izvore i pozelio skinuti sezonu, kad kiflica sa spekecom. :/ Oh, well...sad opet iscekivanje.

EDIT 2:

Zaboravio sam pitati da li sam lud, ili je stvarno onaj lik iz grupe Onyx u seriji, tamo u zatvoru? Onaj prvi crnac sto mu se obrati kad ude u zatvor, kad mu kaze da ce ljudi traziti slabosti i da drzi glavu dolje.

wnbeeeE 29.07.2016. 14:44

Dakle Stranger Things, sto se tice entertainmenta - najbolja serija svih vremena.

alengrosevic 30.07.2016. 01:21

Stranger Things: 6/10 malo su to sve previše razvukli po meni, ali je gledljivo...

Gabre 30.07.2016. 03:00

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2950202)
Hehe :D

Jedina zamjerka seriji je bila ta što se sve riješilo u 10 minuta, nakon 7 i pol epizoda buildupa. Nekako sam osto "meh", ali ajde. Vrhunska serija, kaj je je.

Nisam bio pogledao do kraja kad si ovo pisao , tako da si mi malo pokvario bio,
Ali sve u svemu.potpuno osvjezenje. Kolicina detalja u scenografiji i kostimografiji.

Sada sam opet nastavio sa 11 26 13 ili koji su brojevi, isto stari stih.

1v@n 30.07.2016. 03:16

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2951402)
Sada sam opet nastavio sa 11 26 13 ili koji su brojevi, isto stari stih.

11 22 63 iliti 22.11.'63.
Datum atentata na Kennedya

blava 30.07.2016. 20:03

Stranger Things - mnogo dobra serija za pogleda,horror/mysterys stih 80'tih sa podjednako dobrom glazbenom pozadinom.
Tko voli,pogledati će svih 8 epizoda u jednom danu :D

Roberto 31.07.2016. 16:55

Stranger things. Otkrice godine. Old skul zabava. Pogledali sve od jucer do danas. Nije vrhunska kvaliteta ali vrlo dobro, a k tome vrhunska zabava definitivno. Odusevit ce sve koji su odrastali osamdesetih.

xlr 31.07.2016. 18:32

Toliko sam se nalozio na Stranger Things da sam na 4. epizodi zaboravio nastaviti gledati. Razvukli su ga maksimalno, pa sam dosta vremena imao filing da gledam prazninu i cekao da prodje scena. Danas se sjetio i dovrsio sezonu: 6/10.

Ispod sam napisao pozitivno-negativno s moje strane, pazio sam da ne spoilam ali posto ne znam kakva su pravila i koliko ste osjetljivi, stavljam u tagove. Po meni je spoiler free pa eto...

Pozitivno: muzika, kamera, efekti, prica koja ima toliko potencijala, gluma koja je vrhunska s obzirom da ima puno djece u postavi. Prve 2-3 epizode su mi bile wow, pogledao u komadu.

Negativno: Winoninih konstantnih emotivno nabijenih 90dB, dojam da gledam xfiles sa klincima u glavnoj ulozi i zbog toga se ne mogu ufurati u horor tematiku (jbga, ni u mraku, probao sam, cujem samo tu dicu koja vriste i zbog kojih moram stisavati zvuk jer ce mi susjedi misliti da sam doma zarobio cijeli 8.c), prejednostavan rasplet s obzirom na kompleksnost tematike, maltene djeca sve urade. Nazalost, ni naznake za mogucu drugu sezonu mi ne govore da cu je nestrpljivo cekati. Netko je ovdje mislim spomenuo - cekas 8 epizoda da se serija rijesi u 15 minuta.

Roberto 31.07.2016. 19:09

Meni nije brija na x files (mada se moze povuci paralele) vec na twin peaks.
Suma s prolazom u drugu dimenziju i na kraju scena s Willom pred zrcalom. Totalni tribute Dale Copperu. Uz vec navedene tribute hitovima 80ih.

Meni je bilo zabavno, i nisu me smetale filer price i winona i veselit cu se eventualnoj drugoj sezoni. Da je vrhunsko ostvarenje, nije, ali totalno osvjezenje u inace slaboj ljetnoj sezoni. Thumbs up za netflix.

coconut 31.07.2016. 19:16

Winona je super odglumila. Iznenadila me.

Mr.Ex.President 01.08.2016. 23:35

Pogleda četvrtu sezonu The Americans, dosta lošija, sporija, te sa osjetno manje mrtvih tijelau sezoni, nego ove do sada. Al dobro, bar je napetost bila na razini, čekamo sezonu 5, a najavljena je već i šesta koja će biti i zadnja:)

Roberto 02.08.2016. 07:00

Dobro si me podsjetio, četvrta sezona još čeka na red, već sam pomalo zaboravio na nju :)

sinisa1989 02.08.2016. 07:38

Pogledao Stranger Things (u jednom danu cijelu sezonu :D). Dosta dobra serija, ali imam osjećaj da mi nešto fali. Nadam se da će druga sezona biti bolja. Btw. slažem se za šerifa. Zakon lik. Pored njega mali bezubi mi je presmiješan. :D
Krećem na The Night Of.

Roberto 02.08.2016. 08:31

...

Roberto 02.08.2016. 08:38

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2952389)
Pogledao Stranger Things (u jednom danu cijelu sezonu :D). Dosta dobra serija, ali imam osjećaj da mi nešto fali. Nadam se da će druga sezona biti bolja. Btw. slažem se za šerifa. Zakon lik. Pored njega mali bezubi mi je presmiješan. :D
Krećem na The Night Of.

Imamo isti raspored :D

http://giphy.com/gifs/3o7TKyDGvG6CVAEEZW

croi1 02.08.2016. 10:00

The Night Of. Što mislite tko je ubojica?

Ima brojnih kandidata i teško je izabrati nekoga. Najviše su mi izgledni ili onaj mrtvozornik ili onaj crnac ispred njezine kuće koji je zadnji ostao duže buljiti u njih.
U zadnjoj četvrtoj epizodi u zatvoru lik do Naz-a priča o ubojici svoje nećakinje koji je na slobodi, možda se radi o istom liku jer je i ova bila izbodena.

Ag008 02.08.2016. 10:18

Stranger things je zakon, svatko to treba pogledati.
Sezona 2 se čeka u nesptrljenju...
https://s3.amazonaws.com/stranger-th...67f7a2aab8.gif

Alph4Dawg 02.08.2016. 11:42

Citiraj:

Autor croi1 (Post 2952430)

Ima brojnih kandidata i teško je izabrati nekoga. Najviše su mi izgledni ili onaj mrtvozornik ili onaj crnac ispred njezine kuće koji je zadnji ostao duže buljiti u njih.
U zadnjoj četvrtoj epizodi u zatvoru lik do Naz-a priča o ubojici svoje nećakinje koji je na slobodi, možda se radi o istom liku jer je i ova bila izbodena.

I meni je to palo na pamet, jer mi nekako nema smisla da mu se odjednom onako priblizi i isprica to sve.Medutim, nije mi bas jasno zasto ga je polio prokljucalom vodom i uljem za bebe, pa je Naz otisao kod Freddie-a.U svakom slucaju, zanimljivo.Pored toga, nemam previse ideja tko bi jos mogao biti ubojica. Na kraju ce ispasti da je Naz-ov brat ubojica, kojeg se moze vidjeti jednom u seriji. Razlog ce biti kaljanje Islama. :D
Sto se tice onog panja, koji se pokacio s Naz-om ispred njezine kuce, njah.Nije on.

flyer1 02.08.2016. 14:09

Citiraj:

Autor croi1 (Post 2952430)

meni se cini da je zapravo nebitno ko je ubojica...pogledajte kako se serija razvija, izgleda vazniji taj opci sociolosko/politicko/religiozni kontekst od samog whodunnit cina...nesto otprilike ko s td s1; kad ti otprilike postane svejedno ko je lik kog oni love, nakon sta se uziva u fascinantnom interplayu detektivskog para.

naravno, curu je neko ubio :D, al daleko od tog da cemo dozivit keyzersozeovsku razinu 'prosvjetljenja' :)

al da ne ispadnen sad 'neki' :D, moj tip je

glavni lik, naravno

croi1 03.08.2016. 16:40

Slažem se, ali upravo zbog svega toga bilo bi mi žao da stvar oko toga tko je ubojica bude bezveze razvijena, bez nekog dobrog mindfuck-a.

Moguće i da je Naz, previše se sve orijentira kao da je nevin pa bi na kraju moglo doći do "šokantne" istine :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:48.