![]()  | 

Na KIJI? To afaik nije default. 
	 | 

| 

@Igorr  
	Kad si zadnji put čačkao po dugmiću za svjetla? Ja u 7 mjeseci možda sam 2 puta neš drko. 😂 On zna kad treba kakva svjetla upalit. Pravo švapska kola. 😂  | 

Citiraj: 

| 

Na VAG grupaciji kome se ne pale zadnje pozicije, to se da iskodirati.  
	Opcija: Scandinavian DRL  | 

Citiraj: 

Bilo bi malo bedasto imati tu dugacku fensi poziciju, a da ne svijetli stalno. Kao recimo Kona sa onom prednjom i zadnjom crtom. Garant svijetli primarno zbog dizajna. Vjerojatno i ovi sa svjetlecim VW logom na gepeku isto tako. Sto je zapravo pohvalno! :)  | 

Citiraj: 

Za to mi se stvarno sviđa imati max automatizaciju, pogotovo što je super odrađeno. Opel je stvarno bio top, sad ćemo vidjeti kako će se matrix na narodnim kolima pokazati :)  | 

Citiraj: 

"Postojat će dva glavna načina korištenja sustava: Elektronički uređaji (ENC i europski EENC) – za korisnike koji se registriraju u sustav i sklope ugovor. Naplata se provodi automatski, u stvarnom vremenu. Automatsko prepoznavanje registarskih pločica (APRP) – za korisnike koji nisu registrirani. Sustav snima registarsku oznaku, a cestarina im se naknadno zaračunava, u skladu s pravilima koncesionara." Ok, ako nemam ENC i hocu da mi po tablici naplate,kako to ide, stigne mi na adresu racun? I koja je razlika u cijeni ako imam ENC ili ako po tablicama placam? Onda kaze: " Što ako netko ne plati cestarinu? Ako vozač koristi autocestu bez registracije u ESNC (čl. 16), mora platiti: Iznos cestarine za prijeđenu dionicu Zakonski penal - 120 eura Kaznu od 300 do 600 eura" Korištenje autoceste bez uključenja u ESNC (ENC ili APRP) Vozač fizička osoba 300 – 600 € Kako moze ne platiti ako ima ENC ili mu ocita sustav tablice? Kako se uopce "ukljuciti" u ESNC? Procitao sam i ovdje clanak ali i dalje ne kuzim https://revijahak.hr/2025/07/12/novi...ti-neplacanje/  | 

za sve koji neće htjeti imati enc, napravit će vizualno lijep i vrlo user friendly web na kojem ćeš se prije vožnje po autocesti morati registrirati. to objašnjava ovo "ako vozač koristi autocestu bez registracije u ESCN". 
	 | 

Citiraj: 

Sveeee ce napravit samo ne vinjete. Jer dio love moraju ruke uzet...  | 

Citiraj: 

| 

https://youtu.be/DdHzzlC8b_w?si=yY7zLzt15DpLxy_f 
	Pošto nisam bio ženi uspio naći MiTo i nije ga još preboljela, kaže da može i ovo.  | 

samo nemoj ko boga te molim, staviti kineske gume na taj auto.. riješi gumicu uljne pumpe ako je dizel, previše je motora nažalost odapelo.. i ciljaj model 2018. pa nadalje 
	 | 

Citiraj: 

A šta fali? :D  | 

čisto svetogrđe za taj auto :D.. neš dobit kalendar ako postaneš alfista.. još samo fali zamjena ulja prema servisnoj na 20-30k km :D 
	 | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:35. |