PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=271857)

mbed 28.01.2022. 12:26

Hvala na preporukama :chears:

atjeroid 02.02.2022. 09:39

Bok ljudovi.

U firmi nabaljamo mobitele, te imamo dvojbu između Xiaomi Redmi Note Pro (6/128GB) i Huawei Nova 9i (8/128GB). Ima li tko kakvih iskustva s nekim od ta dva moba?

Osobno bi išao na Xiaomija, al moram prezentirati dokaze, pa bi bilo kakva pomoć dobrodošla. Hvala :)

smirnoff 02.02.2022. 09:50

Citiraj:

Autor atjeroid (Post 3581155)
Bok ljudovi.

U firmi nabaljamo mobitele, te imamo dvojbu između Xiaomi Redmi Note Pro (6/128GB) i Huawei Nova 9i (8/128GB). Ima li tko kakvih iskustva s nekim od ta dva moba?

Osobno bi išao na Xiaomija, al moram prezentirati dokaze, pa bi bilo kakva pomoć dobrodošla. Hvala :)

kod 2 huawei (doduše niža klasa al svejedno) u obitelji oboma doslovno riknula baterija unutar 2 godine, 100% napunjena padne na30 u pol sata.

sad smo svi doma na Xiaomi (srednjaklasa) i rade OK, baterija OK nakon godinu i pol.
za naše potrebe svi rade OK bez mušica.

hash 02.02.2022. 15:12

Huawei nema GMS.

coconut 03.02.2022. 11:48

Xiaomi ima softver od q i u 99% slučajeva ga ne ispravlja

zgking 03.02.2022. 21:47

Bok ekipo ,

Vidim da se ovdje zanimljivo i otvoreno priča , stoga mi treba vaš savjet oko nabavke robusnog telefona . Naime volio bi si kupiti kvalitetan robustan telefon , sa kojim se bez problema može otići na planinarenje i ostale slične aktivnosti , a pri tome ne biti u strahu kada će nestati baterije , da li ima svugdje signala mobilnog i GPS-a , te ako slučajno padne iz đepa , da ne bude:ajmee ode mi skupocijena igračka u propast .

Pošto koristim iphone volio bi da ima aplikaciju kao samsung smart switch kako prebacio podatke bez problema na njega sa iphonea.

Slušam vaše savjete i bilježim preporuke također .

OuttaControl 04.02.2022. 00:31

Citiraj:

Autor atjeroid (Post 3581155)
Bok ljudovi.

Huawei nema google servise, gmail, youtube, mape i slicno. Za advanced usere to nije problem, da se instalirat, ali za firmu.... Xiaomi ima sve to...

James Dean 04.02.2022. 19:41

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3581547)
Huawei nema google servise, gmail, youtube, mape i slicno. Za advanced usere to nije problem, da se instalirat, ali za firmu.... Xiaomi ima sve to...

Nije više tako ... Huawei je dobrano poradio na tome.

https://youtu.be/wOXYWtBfWbI?t=201

OuttaControl 05.02.2022. 23:41

Zanimljivo, Google pay isto radi?

Zero Cool ZG 07.02.2022. 11:47

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3581980)

Kako i dalje nema GMS, ne vidim kako bi radio Google pay.
Čak mislim da ne radi niti sa instaliranim GMS.

Ivo_Strojnica 07.02.2022. 11:54

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3581980)

Navodno radi ako je već dodana kartica u GPay, no meni nije radilo, ali nisam se previše bavija time.
Koristim Curve aplikaciju kao alternativu.

AndroiOs 07.02.2022. 12:09

koji mob kupiti? do 4-4500k
imam OP7,dobar mob ali dosta mi je kineza iskreno i njihovih musica...
tako da ne vjerujem u nista osim samsung ili iphone...

trazim ok bateriju,jer ga ne planiram punit preko noci,nikakvo igranje igrica na njemu
vecinom muzka,youtube,internet preglednik...
dimenzije manje od ovog mog OP7... 157.7 x 74.8 x 8.2 mm

locks 07.02.2022. 12:52

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3582233)
koji mob kupiti? do 4-4500k
imam OP7,dobar mob ali dosta mi je kineza iskreno i njihovih musica...
tako da ne vjerujem u nista osim samsung ili iphone...

trazim ok bateriju,jer ga ne planiram punit preko noci,nikakvo igranje igrica na njemu
vecinom muzka,youtube,internet preglednik...
dimenzije manje od ovog mog OP7... 157.7 x 74.8 x 8.2 mm

S20 FE SD verzija

U Mobileshopu za 3333kn s EU jamstvom. Odlična baterija, dobre kamere i još bar tri god. ažuriranja...

https://www.mobileshop.eu/hr/samsung...s-cloud-navy/?

coconut 07.02.2022. 13:01

Žalosno je da se (opet) sve svelo na izbor između Samsunga i iP-a.
Realme stalno nešto kiksa sa hardverom, Xiaomi ima softverskih problema, Sony praktički više ne postoji (osim onog foto mobitela koji košta k'o Sv. Petra kajgana), Motorola izbacuje modele izgubljene u vremenu, OP ima precjenjene mobitele s nikakvim poboljšanjim au odnosu na prethodnike, a Asus ima samo gaming mob. I to je ono što je ostalo od tržišta mobitela.

OuttaControl 07.02.2022. 13:06

Dada, znaci može i ne mora raditi google pay, mislio sam da su i to nekako zaobišli :D

@AndroiOs, pa mislim da si sam sebi odgovorio kupi ili samsung S do tih para ili iphone 1x do tih para :D

@coconut, meni je realme top sa hardwareom, samo je software katastrofa. Oppo i Vivo, samo se ne reklamiraju oni u nas.

Sony je skup jer se ne proizvode u kini nego u japanu, od nokije nono

Zero Cool ZG 07.02.2022. 13:12

Bježi od Samsunga. Imao sam A32 5G za kojeg nije čudo da je smeće, ali sam imao i S21 s kojeg sam se brzo vratio na stari P20.

Ja ću uzeti ili P40 Pro ili se rastegnuti do iPhonea 13.

locks 07.02.2022. 13:14

Oppo i Vivo su prava stvar, šteta što im EU još nije toliko zanimljivo tržište.
Vivo X70 Pro+ pa Oppo Find N, Find X3 Pro. IQOO podbrend Viva radi strašne telefone.
Honor je sve jači i najavljuju pohod ove godine, a možda se i Huawei vrati, nadam se...

Zero Cool ZG 07.02.2022. 13:27

Citiraj:

Autor locks (Post 3582260)
Oppo i Vivo su prava stvar, šteta što im EU još nije toliko zanimljivo tržište.
Vivo X70 Pro+ pa Oppo Find N, Find X3 Pro. IQOO podbrend Viva radi strašne telefone.
Honor je sve jači i najavljuju pohod ove godine, a možda se i Huawei vrati, nadam se...

Ono što mene kod tih brandova smeta je OS i njihove mušice, a niti kvaliteta fotografija nije najbolja, bez obzira na hw.

Pošto se Honor vraća/vratio se Googleu, vjerujem da će se i Huawei vratiti.
Ipak je Honor dio Huaweia.

Ivo_Strojnica 07.02.2022. 13:46

Vivo X70 Pro+ je apsolutno brutalan mobitel, ima sam ga priliku koristiti, to je po meni camera phone 2021.

locks 07.02.2022. 13:48

Nemoj miješati Oppo s Realmijem i OnePlus...

Softver Viva mi nije poznat (Funtouch i Origin OS za Kinu), ali kolega je isprobao nekoliko i zadovoljan...

Zero Cool ZG 07.02.2022. 14:25

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3582271)
Vivo X70 Pro+ je apsolutno brutalan mobitel, ima sam ga priliku koristiti, to je po meni camera phone 2021.

Na njuškalu je samo jedan i to za 7500 kn. Bome kinez za tu lovu mora biti savršen.

locks 07.02.2022. 14:35

Citiraj:

Autor Zero Cool ZG (Post 3582283)
Na njuškalu je samo jedan i to za 7500 kn. Bome kinez za tu lovu mora biti savršen.

Znam za tog tipa i sumnjiv je. Jako upitno da li uopće ima sve ono što je oglasio.

Ima na Trading Shenzen X70 Pro+ za cca 6100kn...

https://tradingshenzhen.com/en/vivo-...gon-888-120-hz

Ivo_Strojnica 07.02.2022. 14:44

Kolega uzeo sa Giztop:
https://www.giztop.com/vivo-x70-pro-plus-5g.html

coconut 07.02.2022. 16:18

Izgleda zanimljivo iako neki imaju primjedbe na OS. Doduše, čini se da su dobili kinesku verziju sa FuntouchOS-om. Šteta što se ne može kupiti u EU.

locks 07.02.2022. 17:08

Origin OS je za Kinu i to je skoro čisti Android. Funtouch je za ostala tržišta....

goran1985 07.02.2022. 19:15

Citiraj:

Autor Zero Cool ZG (Post 3582259)
Bježi od Samsunga. Imao sam A32 5G za kojeg nije čudo da je smeće, ali sam imao i S21 s kojeg sam se brzo vratio na stari P20.

Ja ću uzeti ili P40 Pro ili se rastegnuti do iPhonea 13.

Bježi od iPhonea. To bi bila rečenica da je ja pišem tvojim načinom, no to što tebi nije pasao s21 ili meni iPhone 13 sigurno ne bi trebao biti poziv na bijeg ikome.

quazar912 07.02.2022. 19:34

Citiraj:

Autor zgking (Post 3581525)
Bok ekipo ,

Vidim da se ovdje zanimljivo i otvoreno priča , stoga mi treba vaš savjet oko nabavke robusnog telefona . Naime volio bi si kupiti kvalitetan robustan telefon , sa kojim se bez problema može otići na planinarenje i ostale slične aktivnosti , a pri tome ne biti u strahu kada će nestati baterije , da li ima svugdje signala mobilnog i GPS-a , te ako slučajno padne iz đepa , da ne bude:ajmee ode mi skupocijena igračka u propast .

Pošto koristim iphone volio bi da ima aplikaciju kao samsung smart switch kako prebacio podatke bez problema na njega sa iphonea.

Slušam vaše savjete i bilježim preporuke također .

ja koristim 2 mobitela - Xiaomi poco i Xiaomi redmi 7, jedan za GPX, GPS, pozive, i sl, a drugi za dron

ni u jednom trenutku nisam pomislio da oni ne mogu bit dovoljno dobri i izdržljivi kad idem na trail, bilo hiking, bilo biciklom.
baterije napunim i bez problema izdrže (ne planinarim duže od nekoliko sati) sve to.
oba držim zaštićena tako da u slučaju mog pada pol metra ili metar ništa im nebi bilo. pad u provaliju - najmanja briga bi mi bio mobitel.

al ak si već zapeo ima Dogee, Cat, Blackwiew i tako neki ali osobno nisam sa njima radio pa ne znam kakvi su.

OuttaControl 07.02.2022. 20:35

dogee ni slučajno, najvece smece, nemoze izdržat 1s 10 cm pod vodom i ne odgovaraju na zalbe.

Zero Cool ZG 07.02.2022. 22:52

Citiraj:

Autor goran1985 (Post 3582353)
Bježi od iPhonea. To bi bila rečenica da je ja pišem tvojim načinom, no to što tebi nije pasao s21 ili meni iPhone 13 sigurno ne bi trebao biti poziv na bijeg ikome.

Ok idemo konkretno.
1. Samsung u 2021./2022. proizvodi uređaje sa horizontalnom polarizacijom ekrana, pa tako recimo ja na svom s21 nisam vidio ekran u vertikalnoj pozicij kad sam nosi sunčane naočale (u zadnje 3-4 godine taj problem nisam imao niti na jednom telefonu, svima je polarizacija bila pod 45 stupnjeva).
2. normalne usb-c slušalice ne rade na s21, treba imati slušalice sa dac-om ili bt. Nepotrebno
3. Baterija mi nije držala cijeli dan i tražila je punjenje.
4. Fingerprintu treba večinom 2-3 sekumde da prepozna otisak, a da ne govorim da treba ciljati poziciju na ekranu. Taj problem huawei i xiaomi nemaju, otključavanje je instantno.

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk

Sn4k3 07.02.2022. 23:36

Citiraj:

Autor Zero Cool ZG (Post 3582402)
Ok idemo konkretno.
1. Samsung u 2021./2022. proizvodi uređaje sa horizontalnom polarizacijom ekrana, pa tako recimo ja na svom s21 nisam vidio ekran u vertikalnoj pozicij kad sam nosi sunčane naočale (u zadnje 3-4 godine taj problem nisam imao niti na jednom telefonu, svima je polarizacija bila pod 45 stupnjeva).
2. normalne usb-c slušalice ne rade na s21, treba imati slušalice sa dac-om ili bt. Nepotrebno
3. Baterija mi nije držala cijeli dan i tražila je punjenje.
4. Fingerprintu treba večinom 2-3 sekumde da prepozna otisak, a da ne govorim da treba ciljati poziciju na ekranu. Taj problem huawei i xiaomi nemaju, otključavanje je instantno.

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk

Ne znam za prve 2 stvari, nit me zanimaju previse...
3. Baterija ovisi o nacinu koristenja kao i samom korisniku, ako si heavy user trebao si mozda uzeti s21+...
4. NHF ali ovo je glupost, radi se o poboljsanom ultrasonic senzoru koji je po svim testiranjima najbrzi na trzistu. Opticki senzori koje koriste huawei, xiaomi i prakticki svi ostali se ne mogu usporedjivati ni po brzini ni po sigurnosti...
Btw, kako to da moj s10 koji ima 3 god. stari ultrasonic senzor prve generacije otkljucava mob instantno a tvome treba cak 2-3 sekunde? :stoopid: Cini se meni da ne znas pravilno postaviti otisak prsta, znam da je postavljanje kod
optickog senzora malo jednostavnije ali jednom kad pravilno postavis otisak na ultrasonic senzoru, tek onda skuzis koliko brz moze biti. Upute imas na youtubeu :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:06.