![]() |
Citiraj:
IMHO mora biti 30% jeftiniji od EU automobila i jednako kvalitetan te siguran da bi ga uzeo. Sve ostalo mi nema nikakvog smisla. |
imaju više opreme nego EU automobil.
A i skuplji servis, koliko čujem, tako da očito treba odvagnuti. |
Sto se tice toga da imaju vise opreme, i o tome bi se dalo raspravljati. Znaju imati u serijskoj opremi vise nego ostali i onda im fali nesto banalno tipa zatamnjena stakla, sto je standard valjda vec zadnjih 15 godina. Citao sam o tome ali se vise ne sjecam koji su to bili brandovi/modeli. Neki od ovih koji su nedavno dosli na trziste. Malo mi je smjesna ta konstatacija kako evo idu, gaze cijelu Europu a prodajni rezultati u promilima. Tu koliko vidim u zadnjih godinu dana, jedno 3 komada sam vidio na cesti i mislim da su svi BYD. IMHO, to jedino valja od svih tih no name kineza a i to je upitno jer je razlika u cijeni minimalna s obzirom na rizik loseg postprodajnog supporta.
|
Citiraj:
A i to kaj imaju kao više opreme treba dobro odvagnuti kaj je to točno više i jeli to potrebno. |
Ima li netko da je vozio ili ima iskustva sa 1.5 TSI motorom od 115KS?
Taj ima običan turbo, manju kompresiju i nema ACT. Može ga se dobiti u Seat Leonu. |
Citiraj:
U tome je stos - nema je. A to nitko ne kuzi a kupnjom tih proizvoda stetimo sami sebi dugorocno. Vec smo u lijesu, poceli smo si zabijati cavlove slanjem love na onu stranu. Da jasno mi je da se vecina toga proizvodi u Kini po zaslugama dugogodisnje svjetske politike ali do sad su i europljani uzimali dio profita. Na ovaj nacin vise ne. Katkad mi se cini da je sva ta Elektro fama vise u smjeru pogodovanja Kini (kome je ono svijet duzan?) i unistavanja Europske konkurencije nego ekologije ili kaj ti ja znam cega sve ne. Al tu onda vec pricamo o teorijama zavjere a tu pandorinu kutiju ne zelim otvarati. Nikad nisam ni hocu dirat Ali Express i ostale pa da mi daju besplatno robu, nisam jedan od onih koji ce prodat dusu za par Eura ustede. Ili cu kupovat lokalno ili barem od europskog ducana online. Kinezi su nadomak tome da zavladaju svijetom bez ispaljenog metka, zbog naivnosti i potkupljivosti Europljana. Ako se ovako nastavi - svi cemo kupovati iskljucivo kinesko (dobrim dijelom to vec i radimo) , raditi za kineske firme i disati kako glavesina odredi. I iskreno - mozda je tako bolje. Dok vidim sto se dogada u Dojcland i njemackom autoindustrijom vise me nista ne cudi. |
Na tom tragu sam nekak i ja, kad gledam npr kućanske aparate gledam da u sličnom cijenovnom rangu kupim nekaj kaj je napravljeno u EU.
Bacite pogled i na https://european-alternatives.eu/ za jeftinije načine podrške od autiju i bijele tehnike :) |
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=XzKFn1OIRdo Treba malo pogledat nekad internet, nac tablice i to... Imaju i oni svog Opela i Fiata :D China car brands |
Citiraj:
Fond + 50% PDV + akcija proizvodjaca = dobijes awd / milijon konja + q8 level interijera za 30k. 8g grancije. Nadji to u EU derivatu..nema je ni za 67k. (skoda enyaq RS, upravo bio na kalkulatoru). Da, bez fondova je jos uvijek borba, no kad otvore tu pogone po mađarskoj, spanjolskoj i inima, odu i 30% carine i svi nameti dolje. Pojeli su nas. Jebiga. EU je na rubu, a mislim da ce uskoro biti lagano "gurnuta" :fiju: |
Kaj su/smo tražili to su/smo i dobili. Korporacije bi se hebale za svaki cent profita i preselili sve u Kinu gdje su koristili robove za rad, a mi bi kupili što jeftinije jer nas i tak deru cijeli život ko Franji Tahi.
Rezultat je poznat, polako mi prelazimo u drugorazredne robove, a ovi malobrojni su se i tak najamili. Nemere to nitko više zaustaviti...države koje žive na uslužnim djelatnostima, komedija. Velim da nema carina hrpa ljudi bi kupili kineza. ili će majstori smanjiti profite i nudit narodne aute ili će to raditi Kinezi kao što rade sa svime ostalim...dok ne preuzmu tržište pa onda isto ide šišanje vune. |
Citiraj:
Mi placamo 10% carine + jos dodatnih 17% na kineski auto, sto je skoro 1/3 cijene. Nema brige za EU, treba samo jos dodatne regulacije, to ce sve spasiti. :D |
A gledaj, ne vidim kako mozes kinezima konkurirati cijenom.
Jednostavno je drzava odlucila tu pobiti sve druge i lupa lovu plus jeftina radna snaga i eto ti copy/paste scenarij od prije. Tako su kucanski uredaji prosli, kinezi uletili s cijenama koje made in EU nemoze postici a kupci ne zele platiti vise da kupe nesto made in EU, korporacije ne zele smanjiti profit i puf izuzev skupljih Bosch Serije 8 i Mielea prakticni se nista vise ne pravi lokalno. Ne vidim kako mozes u icemu konkurirati dok god ce Kinezi dumpirati koju god industriju dok je ne ubiju i onda pokupe zaradu kasnije. Jedino pozitivno je da ce BYD barem lokalno u EU proizvoditi Sent from my SM-F966B using Tapatalk |
Kinezi imaju skoro 300 000 robota i proizvode aute u mracnim tvornicama sa jeftinom energijom, Europa ima nesto robota, a ostatak su zaposleni sa jakim sindikatima koji bi rade da citava tvornica propadne nego da se otpusti dio viska ljudi.
Upaljeno je svjetlo samo zbog videa, inace u mraku rade 24/7 https://www.youtube.com/watch?v=yezR-mH12xs Usporedi to sa BMW-om koji u 3 mjeseca ne mogu ni zapoceti proizvodnju... |
Dobar video, i robovi su postali nepotrebni i višak. Tko zna kakva nas budućnost čeka, nismo ni svjesni.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:20. |