![]() |
@Hamm, nije SUV nego SUVag. Auta za osobe s posebnim potrebama. 😂
|
Citiraj:
Ja sam osobno smatrao da vrijedi 35k € max i toliko bi dao za njega. Nisam kupio. Vidim ga jos uvijek u oglasniku, sada cijena 34,5k €, znaci isao bi on i za 34k sada, mozda i manje. Da li bi mozda bilo bolje za njega da je tada dobio 35k € i prodao auto ili sto je evo 10 mjeseci koristio dodatno i sada trazi manje novaca i jos uvijek nema kupca - pitanje je. Znam da je pricao da prodaju auto jer zeli kupiti veci. Tako da - dobiti 9k € sada i "rijesiti" se auta ili inzistirati na 10k € i prodavati ga mozda jos mjesecima. I sto kolega kaze, svakim tjednom je auto stariji, skracuje mu se registracija i priblizava servis. Sta je bolje svatko za sebe mora procijeniti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Jel se netko tu od vas prijavljivao za poticaje jucer? ili i dalje tvrdddddiimo da je dizel bog balkana :P
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Natjecaj je jos otvoren, ocito jos ima novaca.
|
Citiraj:
Ovako moras svaku prijavu pogledat rucno, netko je sjebo dokumentaciju, netko krivo uploadao, netko nije zadovoljio uvjete..... I onda tek zbrojit. Fun times. |
Citiraj:
S jedne strane da, birokracija i regulacija EU-a je problem i treba ju skresati, ali s druge strane bez zelene politike Europa ne bi bila bolesna nego bi bila dekapitirana u roku keks Slobodno tržište bu pokopalo ICE, možda ne za jednu-dvije-deset godina, ali srednjeročno/dugoročno europski proizvođači bili bi dead man walking, ili bi se prodali kinezima pa da ostane samo ljuska i brend. Pa pogle kak EU izgleda u drugim industrijama, sve kolko tolko poznato je Kinez sa poznatim logom, od pegli i vešmašina pa sve do infrastrukture. |
Slažem se, realno je EU morala prisliti proizvođače da se pokrenu s EV-ima jer bi ih doslovno Tesla i Kinezi pojeli, tek su prije godinu-dvije realno počeli širiti ponudu s ičim zanimljivim.
Inače bi fino cruisali na staroj slavi i onda drži gaće |
Kina i Tajvan su ih prestigli u apsolutno svemu u svega nekoliko desetljeća otkad su se zapadne zemlje odlučile na outsorucing tzv. domaće proizvodnje na račun jeftinije strane radne snage. I sad se u šok i vjeverica režimu čude kak su od (u njihovim očima) nekih azijskih poljoprivrednika i ribara izgubili i ono malo prednosti, koju svom silom (poprilično neuspješno) pokušavaju zadržati kroz razno-razne namete, carine, tarife, poreze i zabrane.:)
Citiraj:
|
Citiraj:
Priklanjam se prijedlozima da ga ostaviš ovako kako je, pa ako se ne proda kroz mjesec dana, gledaš gdje je tvoja iduća granica. Kad/ako počistiš interijer malo detaljnije, odradiš još par fotki, zamijeniš trenutne u oglasu i dobro je. Netko će reć skupo, drugi će reć povoljno, ovisi o kriterijima. Informacije o novim drugim vratima možeš i nemoraš prešutiti. Ako te netko pita, onda kažeš, nemaš ništa za skrivati. Ako navedeš svako i najmanje oštećenje, to će ti odvratiti puno potencijalnih kupaca kojima bi se auto svidio, makar im i uživo naveo što i kako je promijenjeno/oštećeno/popravljeno. Na oglas će ti se uvijek javljati ekipa s pitanjima poput "koja je zadnja cijena", "jel ide za export", koje možeš komotno ignorirati. Normalni interesent, s kojim najvjerojatnije želiš imati posla, je normalna privatna osoba koja nije preprodavač. Takvi ljudi će postaviti konkretnija pitanja odmah prilikom inicijalnog kontakta. Ove ostale ignoriraj, samo će ti popit živce, životnu energiju i vrijeme. :beer: |
Citiraj:
Ovako kada pise na oglasu moze odvratiti potencijalne "prave" kupce kada procitaju i navesti da uopce ne nazovu. Na proljece smo prodavali Mazdu 2. Na autu su bili lakirani i prednji i zadnji branik. Isto fora sa ZG autom, na parkiralistu te ogrebu i odu, a i mali je zadnji jednom zagrebao boju. Oba lakirana u ovlastenom servisu preko kaska. To nisam naveo u oglasu, ali kada su ljudi nazvali cim sam vidio da je lik ozbiljan rekao sam da su branici farbani na kasko jer su bili zagrebani, a kad vec placam kasko zasto ih nebi polakirao u ovlastenom. Nisam htio kupcima nista skrivati. Nitko nije nista rekao da mu to smeta, onaj koji je prvi nazvao na kraju ga i odvezao. Tako da je fer sto hoce sve reci i nista ne skrivati od kupaca, ali to sa vratima ja bi osobno ostavio za razgovor sa ozbiljnim kupcima, a ne stavio na sami oglas kako nebi otjerao potencijalno zainteresirane. Ja isto tako prije lakiranja tako nekih dijelova uslikam taj dio sa vise strana da se vidi ostecenje. Tako da mogu kod prodaje pokazati zbog cega se zapravo auto lakirao, da mi ne dodju sa pricom da je bilo pola auta razvaljeno, pa je zato onda farbano :D BTW, ti koji nude 9k € - to bas ponude za vrijeme razgovora ili samo posalju njuskalo poruku? Jer meni lik slao da nudi 11k, pa onda za 2 dana da nudi 10k (auto bio oglasen za 13,4k, prodan za 13k), tog sam jednostavno ignorirao, nisam ga niti smatrao ozbiljnim kupcem nego valjda neki lik koji spama poruke na Njuskalo po principu APP. |
Citiraj:
Amerikanci imaju najbolji stav, tko zeli voziti benzinaca moze ga voziti, tko zeli struju neka vozi, ali vecinom bez poticaja. EU administrativni valjak ce ionako pregaziti svu ekonomiju, samo za njemacku auto industriju je najavljeno 100k otkaza, a citavo auto trziste im je palo YoY ako se dobro sjecam oko 5%. Kinezi se samo smiju, radite transformaciju bez resursa, a jos pljenite kineske firme u eu, sretno. Isto kao sa pljenidbom depozita, investitori ce mirno gledati kako se to i njima dogaga kao sto se dogodilo Libiji, pa Rusiji. https://www.index.hr/mobile/vijesti/...i/2720800.aspx Kako bi rekli ameri FAFO Francuski politicar ne sjecam se koji, ali pri vrhu je rekao da ga ne smeta razina duga od 120% BDP-a jer francuski gradani imaju jako puno depozita, to je uostalom i Ursula rekla da ce se depoziti staviti u funkciju... A da ne pricamo kad imas visoke poreze, ogroman trosak birokracije i manjak energije plus visoku cijenu to dovodi uzasno skupih auta, gledao sam nedavno test Audija A5 karavana, cijena se popela na 90k eura, sretno s time. :D Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:07. |