PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

2XO 12.11.2020. 22:08

Definitivno je, evo Big bang theory na rtl2 šteka ko lud.

Lika091 12.11.2020. 22:09

Imam A1, samo internet, izaslo je 2 godine ugovora. Ugovor je startao s 129kn i malo po malo ekipa podigla na 169kn. Ima li koja opcija jeftinije jer su mi digli tlak s tim poskupljenjima. Koristim samo internet, nije bitna brzina i da je flat.

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

johnsmith 13.11.2020. 09:11

Citiraj:

Autor Lika091 (Post 3458895)
Imam A1, samo internet, izaslo je 2 godine ugovora. Ugovor je startao s 129kn i malo po malo ekipa podigla na 169kn. Ima li koja opcija jeftinije jer su mi digli tlak s tim poskupljenjima. Koristim samo internet, nije bitna brzina i da je flat.

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Ha, ak mora biti cim jeftinije, mislim da optima dalje 15% uz UO, znaci do 20mbit (barem na mojoj krasnoj lokaciji) bi dali za 150kn -15% znaci nekih 130 koliko se sjecam. Spominjali i optiku, jedino ne znam koliko centimetara optike ima Optima haha.

Druga opcija ti je Iskon, sad dal duo ili mozda i ak postoje solo paketi, to bi se dalo vjerojatno rjesiti po 120kn ako ti se da češljati cjenike, uz UO vjerojatno. Ako ne po 120, onda možeš direkt Carnet uzeti po 140kn (nema UO) ali trebaš AAI identitet (npr imaš klinca školarca-studenta ili radiš u akademskim krugovima ili khm.. :D )

I dalje ne znam, nek netko iz ZG nadopuni.

Lika091 13.11.2020. 19:22

Poslao upit Optimi i kazu da najnize imaju 179 na mojoj lokaciji. (Zagreb, Folnegovićevo). I sam agent kaze da nema nize za ponudit. Da je kvart pokriven T Com mrezom te da tamo nema njihove infrastrukture pa da ide niže. Dakle Optima otpada.

Na zadnjem racunu se navodi da sam potrosio 350GB.

fishkal 13.11.2020. 23:31

I ja poslao prigovor na A1. Zagreb - zapad, coax 150/15. Dugo vremena (godinama) sve odlično, zadnjih mjesec dana navečer spora veza i očajan Netflix.

Vidjet ćemo što kažu

rossoneri 14.11.2020. 05:34

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3458561)
Ne psujem cesto, al jebo mater ovi bnet otkad je otisa u A1 tj vip je kurcina ogromna. Znaci u sri splita u zgradi internet jebe danima, tv jebe danima, pa oni ispadi svako malo,pa speed 300kbps....di ovo ima

Također kriminalni problemi s netom... Već san ih ima prije i na kratko vrime su prestali, al onda se javili ponovo... Mjesecima mi internet ispada po barem 5-6 puta dnevno (to je onaj minimum šta ja primjetim)... Bilo da si na youtubeu, bilo da surfaš i čitaš nešto po portalima, gledaš stream, ma bilo šta... Samo se sruši... Stoji "Resolving host" u donjem livom kantunu browsera i na diagnose mreže "DNS server not responding"... dns promijenjen sa automatic na 8.8.8.8. i onda proradi, kasnije se ista stvar dešava i na tom dns-u, nema pomoći... Modem su prethodno minjali dva puta, nije pomoglo... I isto tako govorili da im miševi jedu kabele... Da, miševi su bili "krivi" dvaput, tako je... A najbolje da im miševi onda i plate račun pošto ja uslugu ne dobivam...

xGAME 14.11.2020. 15:33

Bio danas u A1, ispitivao što imaju u ponudi jer mi ističe pretplata i usput pitam kako doć do interneta na lokacijama gdje nije baš najbolji. Planiram neki stan ili kuću oko Zagreba piknut i doslovno biram po kvaliteti neta :D
Htio bih malo van grada, gužvi, buke i van zgrada i stanova. I tak ispitujem kako do neta, kome se javit da ako treba da mi iskopaju do mene net i spoje kabel.
Kaže ženska da imam dvije opcije, jedna je poslat zahtjev i čekat, druga je da me spoje sa svojim contractorima illi da sam dođem do njih. Ovo sa zahtjevom i čekanjem mi je otvoreno rekla da to godinama može potrajati. To i sam znam jer doma gdje su mi starci već preko 10 godina se ti zahtjevi šalju da se dovede net iznad 10 mbit-a.

I pita me koje lokacije me zanimaju, na što kažem smjer Samobora, Zaprešića ili podsljemensksa zona i ženska samo kaže da na Samobor i podsljemensku zonu zaboravim ako mi je želja imat dobar net i ne biti ovisan o wireless rješenjima. Samobor nitko ne želi taknut da se išta tamo napravi i nema nikakvih planova u skorijoj budućnosti, a ni podsljemensku zonu jer su tamo brda :D Super :D

Pa ću pitat i ovdje, jel ima netko neke savjete kako dofurat net do kuće? Kome se javit? Ne mislim živjet u divljini, ali jadno je da ćim se čovjek makne malo van poznatijih ulica da je kvaliteta interneta očajna.

WindEmperor 14.11.2020. 18:40

Zadnjih 10ak dana svaku vecer intrnet u komi, brzina ni 30% od ugovorene. Zovem podrsku kaze da sa njihove strane sve "uredu".

https://www.speedtest.net/result/10420234980.png

Pomo 14.11.2020. 18:42

Citiraj:

Autor WindEmperor (Post 3459576)
Zadnjih 10ak dana svaku vecer intrnet u komi, brzina ni 30% od ugovorene. Zovem podrsku kaze da sa njihove strane sve "uredu".

https://www.speedtest.net/result/10420234980.png

Meni tu stvarno nisu nikad zaštekali. Netflix je druga priča.
Jel mjeriš preko žice ili preko wifi?

WindEmperor 14.11.2020. 18:44

Preko žice, samo 1 PC spojen i wifi sam namjerno iskljucio da nebi bilo da mobitel jede brzinu.

Blagus 14.11.2020. 19:01

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3459492)
Pa ću pitat i ovdje, jel ima netko neke savjete kako dofurat net do kuće? Kome se javit? Ne mislim živjet u divljini, ali jadno je da ćim se čovjek makne malo van poznatijih ulica da je kvaliteta interneta očajna.

Jesi gledao na hakomovu kartu? http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/SvjetlovodnaMreza

Samobor već neko vrijeme ima optiku. Od ostalih rubnih dijelova Stupnik, Buzin i istok Sesveta također imaju optiku. Za Sesvete znam da je A1, za ostalo nabrojeno ne znam.

Stipest 14.11.2020. 23:07

Citiraj:

Autor WindEmperor (Post 3459576)

Traži da ti dođe tehničar, pogleda spojeve, promijeni router i onda vidi.

data202 15.11.2020. 13:34

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3459492)
Bio danas u A1, ispitivao što imaju u ponudi jer mi ističe pretplata i usput pitam kako doć do interneta na lokacijama gdje nije baš najbolji. Planiram neki stan ili kuću oko Zagreba piknut i doslovno biram po kvaliteti neta :D
Htio bih malo van grada, gužvi, buke i van zgrada i stanova. I tak ispitujem kako do neta, kome se javit da ako treba da mi iskopaju do mene net i spoje kabel.
Kaže ženska da imam dvije opcije, jedna je poslat zahtjev i čekat, druga je da me spoje sa svojim contractorima illi da sam dođem do njih. Ovo sa zahtjevom i čekanjem mi je otvoreno rekla da to godinama može potrajati. To i sam znam jer doma gdje su mi starci već preko 10 godina se ti zahtjevi šalju da se dovede net iznad 10 mbit-a.

I pita me koje lokacije me zanimaju, na što kažem smjer Samobora, Zaprešića ili podsljemensksa zona i ženska samo kaže da na Samobor i podsljemensku zonu zaboravim ako mi je želja imat dobar net i ne biti ovisan o wireless rješenjima. Samobor nitko ne želi taknut da se išta tamo napravi i nema nikakvih planova u skorijoj budućnosti, a ni podsljemensku zonu jer su tamo brda :D Super :D

Samobor bi trebo bit pokriven dosta, ako ne i cijeli uskoro, doduše, ne preko A1, nego 4TEL, koji su dobili pare od EU projekta baš za to.

Burko 15.11.2020. 16:32

Znači, dugo me nije bilo..... posao, život, neke bitchure......... i tak.

Ali sada čitam, isto sam na A1. Optika, postavljena prije cca 3 godine. Nevermind zapravo.

Nego, prvi ugovor je bio na 254, pa porastao onih 20 kuna na 274. Prije dva mjeseca ozbiljno razmišljao o prelasku na Tcom jer mi je cijena ista, a dobio bi neki android box i mob jer bi prekinuo s penalima koji bi bili dva mjeseca (cca 550kn), a dobio bi kompenzaciju mob Samsung A21s. Pa gledao ajde, nešto ću ušićariti.........

Tu A1 me zove da me obavijesti da imam jos dva mjeseca ugovora kod njih. OK, end? Pa zasto bi vi otisli, pa sta ovi nude, tu se ja zaletim da mi Tcom daje PS4...... što i jest istina, ali za mobilnu tarifu i mob, za 0 kn (ovo je isto deal i pol, 40GB + 10k min + Huawei 30lite 2020 + PS4 PRO 1TB sa dva kontrolera i 4 igre = 218 kn/mjesečno).

I žena gleda, pa mi vam mozemo ponuditi za 149 kuna, i PS za 120 kuna mjesecno. TV dva paketa (od cega jednog mogu mjenjati za ovaj treci svaki mjesec dana po izboru), dizu net na 200/200, fixni telefon ni ne koristim iako ide u paketu.

Suma sumarium, odustao sam od PS-a i uzeo Samsung Smart 43" 4k za 100 kuna mjesecno, a ovu cijenu od 149 kuna sam dignuo na 179 kn, jer sam uzeo i ovaj treci paket programa.

Tako da me cijeli racun ispadne 279 kuna, 179 za usluge i 100 za TV.

Niti jedna kombinacija na njihovoj stranici ovo ne nudi. Niti jedan razgovor od par susjeda nije urodio ovom ponudom, ali se ocito moze.

I da, receiver je novi KAON KSTB 4020, a Samung ima opciju dodavanja uredaja i sada s daljincem od TV-a upravljam doslovce svime.

Ako kome bude od pomoci ovaj tekst, odlicno, jer se moze ocito ovo zganjati. Dapace, dam ss ponude gdje ide sto s cim, pa eto.
Po pitanju kvalitete usluge doslovce nemam rijeci zamjerke, 2.5 i 5GHz rade odlicno, TV nema pucanja signala ili slicno, onako kako bi trebalo biti :).

Elven 15.11.2020. 16:47

Kaon se moze zaobici i spojit nekako direktno na TV?
Imam dva novija TV koji bi to mozda mogli podrzavati.

Kako to napraviti?

A ovoj h 179kn je samo prvih 12 mjeseci ili svih 24?

Pomo 15.11.2020. 17:10

Citiraj:

Autor Elven (Post 3459853)

Kako to napraviti?

Koliko znam, jedna opcija je doplata za CI modul, 15kn/mj, druga je da spojiš tv direkt. A to gase, tu analogiju, dva po dva kanala.

Burko 16.11.2020. 07:46

Citiraj:

Autor Elven (Post 3459853)

Kako to napraviti?

Nebi rekao da to može TV tjerati jer nije riječ samo o iptv receiveru, ima tu njihov firmware, opcije........ ali možda griješim, no mislim da ne.

Iako, ima. Jučer sam upogonio A1 Xplore TV na android boxu, plug&play, svi kanali iz paketa su mi ovdje. Radi savršeno, iako jest problem - sučenje.

Kvaliteta slike je rekao bi identična, na 4k TV-u ne vidim neku razliku osim što je znao napravit drop, pa rezolucija padne, ali se oporavi i nastavi u dobroj kvaliteti.....

No ne valja opcija za svakodnevnu upotrebu. Fali daljinac, fali normalno sučelje, fali......

I da, 179 kn je na dvije godine. Pitao, provjerio par puta, 24 mjeseca bez diranja (povišenja) cijene.

Libertus 16.11.2020. 08:50

Imam A1 TV + internet, uređaj je KAON VM1200 brendiran kao VIP.
Od kada se VIP preimenovao u A1, vjerojatno su napravili ažuriranje software-a u uređaju i meni više ne radi HDMI CEC.

Prije je Kaon palio i gasio TV, sada to više ne radi. TV je stara Panasonic 42" plazma, G serija.

Ima li još netko isti uređaj, i da li radi vama CEC ili ne?
Možda su isključili i CEC u postavkama pa se mora ponovno uključiti, ali nisam ni blizu lokacije tako da ne mogu čačkati po postavkama uređaja.

Ag008 16.11.2020. 09:11

Imaš u postavkama cec, početno je off

Libertus 16.11.2020. 12:06

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3460079)
Imaš u postavkama cec, početno je off

Ako ti je pri ruci uređaj, molim te da mi napišeš putanju do postavke i naziv?
Trebam preko telefona komunicirati da probaju, a ne nalazim manual na internetu javno dostupan gdje piše HDMI CEC kako se uključuje.

Uređaj sam naređivao prije 2 godine, i tada je CEC radio i bio uključen, ali moguće je da su ga nekom od nadogradnji isključili.

Nikky 16.11.2020. 12:25

Za KAON VM1200:
Menu > gore / dole dok ne nađe Postavke,
desno na Tehničke postavke > OK,
OK za "ući unutra" > spusti se dole na HDMI CEC,
sa livo / desno odabrati da piše Uključeno,
sa OK potvrditi i sa Exit izaći iz menija.

Libertus 16.11.2020. 13:36

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3460174)
Za KAON VM1200:
Menu > gore / dole dok ne nađe Postavke,
desno na Tehničke postavke > OK,
OK za "ući unutra" > spusti se dole na HDMI CEC,
sa livo / desno odabrati da piše Uključeno,
sa OK potvrditi i sa Exit izaći iz menija.

Zahvaljujem!

AntiEkspert 16.11.2020. 13:40

Pozdrav
Evo danas zvao da SZK da naručim flatbox i lik me uvjerava da moram uzeti i router...
A već imam ovoga ZTE od Tele2 s kojeg btw bježim jer su dobili odjeb radi ovih 200 gb
Jeli netko zna nešto više...

data202 16.11.2020. 15:39

Citiraj:

Autor AntiEkspert (Post 3460214)
Pozdrav
Evo danas zvao da SZK da naručim flatbox i lik me uvjerava da moram uzeti i router...
A već imam ovoga ZTE od Tele2 s kojeg btw bježim jer su dobili odjeb radi ovih 200 gb
Jeli netko zna nešto više...

Malo si zašao u reltivno krivu temu, ovdje su više korisnici bivšeg B.Neta, odnosno imamo usluge preko kablovske infrastrukture.

Ovdje ti je tema za Flatbox/Homebox. Ali koliko sam popratio, ako si novi korisnik uvjetuju da kupiš njihov router.

SympForTheDevil 19.11.2020. 20:59

Izgleda da su stali na kraj širenju coax mreže u HR. A1 nadalje samo optiku širi po HR.

Exomaniac 19.11.2020. 23:04

Pa za očekivati je. Coax se može još nešto bolje iskoristiti postojeći resurs koji se sad ne koristi ili je za analogiju. No, dugoročno nema isplativosti. A kod optike se uglavnom mijenja oprema na krajevima i može se povećati kapacitet naknadno.

Stipest 20.11.2020. 12:00

Oni i nemaju čistu coax mrežu, nego kombinaciju optika-coax. Optika je povučena po svim cestama, a dalje, najčešće od raskršća do objekata, ide coax. Zato su mogučnosti te mreže puno veće.

data202 20.11.2020. 12:22

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3461774)
Oni i nemaju čistu coax mrežu, nego kombinaciju optika-coax. Optika je povučena po svim cestama, a dalje, najčešće od raskršća do objekata, ide coax. Zato su mogučnosti te mreže puno veće.

Jednom kad se uvede DOCSIS 4.0 da, onda će i brzinama i latencijom bit jako slično optici, sa velikim i simetričnim brzinama i malim pingom. Do tad će proći vremena još bojim se, kad već 3 godine "uvode" DOCSIS 3.1.

Nikky 20.11.2020. 13:07

Kolega poviše krivo kaže "Izgleda da su stali na kraj širenju coax mreže u HR.",
dosta toga je zastalo / usporeno zbog situacije sa pandemijom.
Isto tako ovisi o mikro lokaciji, bilo optika bilo coax, kada ima kapaciteta, infrastrukture (čitaj blizu je već došla optika ili coax) onda "izgradnja" spaja kako zgrade tako i pvt. kuće.
Ne tako davno sa pvt. kućama nisu htjeli imati posla a sada i to odrade (pogotovo ako potencijalno ima 4 i više stanova > 4 ugovora).
Na mnogo mjesta konekcija preko coaxa je premija u odnosu na (možda jedinu alternativu) paricu i nekakvih 16/1 (ako i to).

On priča o DOCSIS 4.0 a nisu pošteno uveli ni DOCSIS 3.0 :)

domy_os 21.11.2020. 07:36

Od 17.11. su mi neki analogni programi ugašeni (npr. Osječka TV, Vinkovačka TV itd.). Proskenirao sam sad sve frekvencije za sve države na DVB-C, DVB-T/T2 i analognoj i nigdje nema tih kanala. Misle li oni to vraćati ili se mogu pomiriti s tim da u Osijeku nemam lokalnu TV?!

tiki66 21.11.2020. 09:33

Analogiju gase malo po malo, nema više povratka. Ne znam ako će eventualno s vremenom uključiti lokalnu tv u DVB-C free programe, vjerojatno neće jer zašto bi dali nešto džabe kad mogu naplatiti...

Stipest 21.11.2020. 12:42

Prvo im je trebalo par godina da krenu gasiti analogiju( iako su stalno najavljivali), a sada će im trebati još par godina da je ugase :D .

Nikky 21.11.2020. 12:48

Shebat će oni to manje - više do kraja godine, pa već sad skoro nema "interesantnog" kanala u analogiji .. novčeki, novčići ...

Stipest 21.11.2020. 15:31

Pa isključili su svega 5-6 kanala.

Exomaniac 21.11.2020. 20:17

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3462191)
Pa isključili su svega 5-6 kanala.

Pa ako ih je bilo 40, to je 15%. Sasvim solidan broj. Plus, zar nisu u analogiji i ovi nacionalni standardni ako se ne varam, to je onda još u biti 11, 12 kanala za koje je potpuno svejedno gdje su. Tako da ispadne da je tu ostalo nekakvih desetak kanala koje ovako ne bi mogao gledati. Nije to ostalo puno.

Neka maknu još dva-tri kanala i nema skoro nikome logike biti na analogiji

tiki66 22.11.2020. 10:38

Pa na tome i rade, da je ugase skroz i da oslobode bandwith za buduće tehnologije. A tko hoće gledati na više tv-a, ili neka gleda 9 free programa ili CI modu/još jedan reciever.

Nikky 22.11.2020. 11:04

I to naravno skuplje :fiju: :)

Nome 22.11.2020. 14:32

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3462046)
Analogiju gase malo po malo, nema više povratka. Ne znam ako će eventualno s vremenom uključiti lokalnu tv u DVB-C free programe, vjerojatno neće jer zašto bi dali nešto džabe kad mogu naplatiti...

Pa koliko vidim hrt, rtl, nova itd.. su free na dvbc.

Exomaniac 22.11.2020. 17:27

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3462393)
Pa na tome i rade, da je ugase skroz i da oslobode bandwith za buduće tehnologije. A tko hoće gledati na više tv-a, ili neka gleda 9 free programa ili CI modu/još jedan reciever.

Da ih zanima poboljšanje onda bi taj osnovni paket stavili bez enkripcije u DVB-C :kafa:

Ovako je to izlika da se od postojećih korisnika izvuče još novca.

Pegasus8 23.11.2020. 11:01

Pozdrav,

imam par pitanja oko kabelskog interneta pa ako mi možete pomoći?

Prvo, kakva se oprema kod toga koristi?
U zgradi mi je provedena kabelska od bivšeg bneta te mi na stranici od A1 nudi internet
preko kabelske (200/20) za 90kn jeftinije prvih godinu dana.

Trenutno mi je u stanu (lokacija Samobor) provućen samo telefonski priključak do modema a sada ako imam vište uređaja (neki pretvornik plus modem) trebam si napraviti pripremu od hodnika do druge prostorije.

Ako može neka slika kako je kod Vas to spojeno da si vidim koja mi je opcija najbolja?!

Kako ste zadovoljnji s kabelskom? Dali se opće isplati prelaziti na to ili ostati (trenutno sam na Iskonu 50/10)

Svaki info, savjet je dobro došao

Lp

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:01.