![]() |
super, hvala...
|
Hjuj, već nisam dugo odigrao neki lijepi TDM ili SD pa ako ste zainteresirani da se skupimo na nekom serveru pa da vidimo kako pcekspert škvadra igra :D
Normalno, rifle only, na zvuk automata digne mi se tlak i ping :D |
Ja sam za, danas sam igrao malo cod2 poslje dosta vremena i nisam uspio nikoga ubit.
Treba mi vremena da se vratim u formu. |
Ja sam u formi kakvoj takvoj :D
Inace igram pod nickom "Katy_Perry" :D Vecinom na SD serverima sa normalnom rotacijom :) |
ATI Tools mi stvara probleme sa codom, PB me kika sa porukom disallowed program/driver.
Jel zna netko jel se može nekako namjestiti da se ati tools automatski gasi kada uđem u cod? |
aj kom se da nek lupi adresu par servera na kojim visite :)
|
I mene interesuje, imam zelju da se malo zaganjam d'ojke.
|
tko zna na toujanu sa krova kod b skociti na krov one kuce gdje se redovito skace... ali ne na nizi dio vec na visi... pokusavam sto godina, gledo tutoriale po jutubu i opet neide.... pomooooc
http://www.pohrani.com/t/1d/WE/2yTXNZKl/toujane.jpg |
moraš imat 333fpsa :)
|
da ziher, zasto tako puno? imam 90ak
|
Citiraj:
Ako neznaš strafe jumpat onda obavezno pogledaj par videa sa CODJumper communitya http://www.codjumper.com/strafejumping.php |
Citiraj:
Samo treba znati strafe jump, kao što je panda rekao. :chears: |
Citiraj:
Ima i ljudi sa videima koji su i sa toliko uspjeli :roller: i da, glavni dio strafe jump, obično skočit nije dovoljno |
sa 333 fpsa skaces kako oces :D
sa 250 mi rijetko kad uspije... |
nije mi jasno bas sto treba tako enormno puno:stoopid:
imao sam na 90 lock, otkljucao i ide do 130 ali no way skociti... |
Citiraj:
ja sam sa svakim uspjevao napraviti jumpove :) Citiraj:
a ako mi ne vjeruješ eto ti Citiraj:
2. tebi zapravo sad tu uopće nije bitan FPS toliko već samo da napraviš STRAFE JUMP dao sam ti link gore, treba neko vrijeme da se nauči jer baš i nije lagano kak izgleda |
A meni jos nije jasno kako to da netko u 2011. ima komp koji nemoze bar djelomicno lockat 250 fpsa, na dx7 i svim detaljima na low...
ja sam jedno vrjeme sa integrirkom igrao na 150lock (ne u dimu) na 1650x rezoluciji.. |
ma na digitronu najbolje... -.-
|
Ja sam taj jump naučio nakon 4 godine igranja coda i sa 250 lock :D
Pitanjce imam, jako dugo mi treba da izloada igru na Win 7 x64, jel zna tko razlog? Stavio sam i nove Win na SSD i igra je na SSDu i dalje isti problem, treba nekad i minuta da uđe u igru? |
probaj stavit manualno adrese DNS servera u tcp/ip propertiesima. Meni je to radilo i na cod4 i na cod2, makar trenutno imam na automatski i ulazi trenutno :)
|
Cod 4 ulazi normalno (trenutno) sa stare instalacije i starog diska.
|
Drugo rjesenje neznam, meni je ovo palilo. Googlaj :D
|
Ja na svojoj konfi ne mogu imati stabilan 250 lock.
Koristim luckerov cfg, na Toujane ima 250lock 60% vremena, taman dok mi treba nemam :D S upaljenim RivaTunerom u pozadini otkrio sam da mi je GPU usage oko 15-20% ?! Da li je procesor bottleneck ili? Na Toujane mogu imati i 333 (dok gledam prema tlu) kod onog Brit spawna gdje ljudi jumpaju na krov. EDIT: grafa je OC-ana na 829/1145, driveri su 11.5 |
Citiraj:
|
Trenutno nisam doma no čini mi se da sam to gledao i jedna jezgra mi je dosta više radila nego druga... Iako ni ta "zaposlenija" nije bila preko 75%
P.S. Odgovori mi tako da imaš 1 000 postova :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ni to nece, onda moze biti da te CPU bottlenecka, probaj druge cfgove, ili najbolje, daj da igra sama kreira i onda srezi detalje do minimuma |
Stavio sam rezoluciju na 1440x900 (bila je 1024x768, ne 800x600 kak sam mislio) i r_multigpu na 1 i dobio sam smanjenje fps-a za kojih 10 fps-a dok se zauzeće grafe popelo na 30%.
EDIT: Evo screenshot: http://www.pohrani.com/t/1b/yZ/2SuGHUUS/untitled.jpg Smanjio sam takt memorije jer mi je svakih 15 minuta bacala artefakt na kojih pola desetinke pa ono, precaution :) EDIT: Affinity je stavljen na obje jezgre (dakle, sve 3 kvačice su uključene) |
Zadnje sto ti mogu preporucit je da stavis starije drivere (da dobro pise, starije) tipa 10.4 ili 10.5. Znam da sam sa 3870x2 imao malo fpsa sa zadnjim driverima u starijim igrama, pogotovo u codu...
|
Nope, nije pomoglo.
Očito mi je CPU onda bottleneck, zbilja ne znam što bi drugo moglo biti. |
Nemoze ti E2220 bit bottleneck za 4670... Pa meni je 5850 bila na 40-50% s nekim AMD X2..
Obrisi taj config, pokreni cod2mp u safemodu, i prebaci na dx7, lock na 333 pa vidi... Probaj i neke starije drivere, meni 3850 neradi kak treba s 11.5, a s 10.7 kao avion.. I koji put reset kompa, pa valjd bude bolje... |
Obrisah cfg, podesio postavke na low osim tekstura, AA je 4x, rezolucija je 1024x768.
FPS mi je oko 220fps-a sad. Dok stavim na 1240x1024 onda je oko 230 fps no sad vrlo rijetko ode na 250. Skinuo sam danzigov config i (osim nevjerojatnog lijepljenja metaka :) ) fps mi je 250 ali svako malo padne na 200. Probati ću kasnije u safe modeu pa vam javim rezultate. I da, malo offtopic: uskoro kupujem neki aftermarket hladnjak za CPU pa bi ga OC-al na barem 3GHz. Pitanje je da li bi bio brži od e5300@stock jer sestrin komp ima e5300 i njoj vrti cod2 na 250 fps-a bez padova, čak bi mogao i 333 da stavim stavim neki fps cfg. Isto ima Hd4670 sa manjim taktovima GPU-a i memorije (meni je 750/1000@829/1111 dok je njoj 700/800 mislim) tako da zbilja vidim CPU kao glavni problem ovdje. |
Ja sam uvjeren da taj komp mora vrtit 333 na 1280x, dx7 i low detaljima. Igrao sam sa x2 4000+ na 2.9 ghz i 3870 pa sam "letio" (nisu se culi koraci) po mapi koliko sam fpsa imao...
|
Probaj i grafu vratit na default... Ugasi CCC i afterburner/rivu
|
Citiraj:
Gasi to, zbog toga nemaš 250 lock. |
Citiraj:
igram na 1680 dx7 sve max i vrti se oko 100 fpsa. da snizujem detalje samo kako bih mogao skakati - ne bih. |
Citiraj:
|
ma mora to gurati i sa AA, na 250, ja sam na 7900gt igrao sa 250fpsa na 4xAA
nesto te drugo kolje,probaj vidjet da li ti rade oni CIA i EIST kako se vec zovu, sta ti smanjuju frekvencije procesora pri zagrijavanju |
Probaj neke starije drivere staviti.
Noviji Hardware + Starije igre + najnoviji driveri nekad znaju "lockat" max fps na neku razinu koja bi svakom "normalnom" korisniku bila više nego dovoljna za bilo kaj. Za ovakve egzibicije buš se moral potrudit. Ja se sjećam da sam nekad na GF2 imao bolje rezultate nego na GF3 i GF4 u quake3 dok nisam našao točne okolnosti kada će najbolje "disati". |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Stavim defaultni config - pad fps-a. Stavim luckerov cfg - na trenutak dođe do 250fps-a. Stavim Danzigov cfg - nije stabilno na 250 fps-a Temperature grafe su dobre (pogledajte na screenshot nekoliko postova prije), CPU nije overclockiran pa se ne zagrijava (stavit ću sa SpeedFana rezultate), komp je redovito održavan i hardverski (očišćen od prašine, relativno prozračan, nova pasta stavljena pred tjedan-dva) i softverski (defragmentacija, brisanje nepotrebnih programa, održavanje sa DiskMaxom i TuneUp-om, pogašeni nepotrebni servisi) te je brz gotov kao prvi dan nove instalacije Windowsa (~10 mjeseci ago). Pobrisani svi modovi iz cod2 foldera ručno i pomoću Cod2 Cleanera (fantastičan program), igram na serveru svog klana, SD Toujane, rifle&snipe only. U pozadini se dok igram vrti Xfire, Avast i Realtekov HD Audio Manager. Ostavio sam Task Manager upaljen dok je komp bio u idleu da eliminiram potencijalne CPU spikeove (nasumično dizanje CPU Usage-a na preko 10%) i nakon 15 minuta procesor je samo jednom otišao na 28% (updejtao je Avast), ostatak vremena je Usage bio do 4%. Također, u idleu je uključeno 48 procesa dok je memorija zauzeta 26% (938 MB). Imam 4 gige rama ali 32 bitni OS tako da nije u potpunosti iskorišteno svih 4 gige RAM-a no stavljat ću 64 bitni OS dok ovog sjebem :D Any more questions? :D EDIT: napravio testove sa novim defaultnim configom: http://www.pohrani.com/f/1/32/2vtLMZwD/untitled.png |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:35. |